Zabój$two Charlie Kirk
Moderator: verysweetcherry-
wiederhoeft
- Migocząca Świeczka
Re: Zabój$two Charlie Kirk
Dla obecnej administracji martwy Kirk jest o wiele cenniejszym zasobem niż żywy Kirk.
-
Paszalasza12
- Samarka
Bardzo mi żal Kirka i nie mogę czytać komentarzy, które próbują usprawiedliwić sprawcę.
a są to często osoby, które tak walczą o tolerancję i pokój.
-
AndrzejBobak
- SushiRoll
Dla mnie to tylko kolejna martwa osoba, którą Ameryka może złożyć na ołtarzu ich świętego dostępu do broni palnej
Choć w sumie Kirka na ołtarzu i tak złożą, szkoda, że w ich odłamie chrześcijaństwa nie ma świętych i błogosławionych, bo pewnie już by go kanonizowali
Dla mnie tutaj jest totalny Vibe Sereny z Opowieści Podręcznej, mimo że jest mi bardzo szkoda Charliego że zginął bo oglądałam nie raz jego debaty przed tą sytuacją, to widzę tutaj właśnie taką Serenę w realnym świecie.Berry.samba pisze: ↑wt wrz 16, 2025 3:20 pm Zbyt dużo naoglądałam się polityki (zwłaszcza amerykańskiej), żeby nie widzieć w zachowaniu żony budowania kariery politycznej. Przecież to jest genialne: ona wygra teraz wszystko, bo jest wdową po “umierającym za kraj, za wolność, za walkę ze zgnilizną tego świata”. Jej wpis dobę po morderstwie był wpisem politycznym, wstępem do kampanii (cytuję z pamięci): “Nie wiedzą, że obudzili we wdowie bestię, będę walczyła za ciebie i kontynuowała twoją i bożą misję”. Do tego konferencja prasowa, na którą wyszła już jako polityczka: podest, garsonka, idealny makijaż i fryzura. Czy musiała, czy ktoś tego oczekiwał? Nie. Filmy z otwartej trumny to też część budowania kariery politycznej małżonki — na fali szoku i wspòłczucia zajdzie daleko. Ona dla partii wygra teraz wszystko i oni to wiedzą. Jej plany polityczne silniejsze niż żałoba.
Mam wrażenie, że większość osób piszących by nie gloryfikować Charliego Kirka jeszcze parę lat temu wylewało łzy za Georgem Floydem. Wtedy nikomu nie przeszkadzała skala zamieszek na amerykańskich ulicach, postawienie Floydowi pomnika czy liczne upamiętniające go demonstracje, nawet te w Polsce.
Poglądy poglądami, ale Charlie był niewinnym człowiekiem, nikomu nie zrobił krzywdy. Obrzydliwe są komentarze pełne nienawiści, plucie jadem i ta chora radość ze śmierci Charliego. Przykro jest patrzeć na sytuacje gdzie ludzie okazali więcej współczucia kryminaliście, który na swoim koncie miał włamanie, kradzież i napad z bronią na kobietę w ciąży niż niewinnemu człowiekowi.
Poglądy poglądami, ale Charlie był niewinnym człowiekiem, nikomu nie zrobił krzywdy. Obrzydliwe są komentarze pełne nienawiści, plucie jadem i ta chora radość ze śmierci Charliego. Przykro jest patrzeć na sytuacje gdzie ludzie okazali więcej współczucia kryminaliście, który na swoim koncie miał włamanie, kradzież i napad z bronią na kobietę w ciąży niż niewinnemu człowiekowi.
-
krystynastopka
- Skarpeta Rakieta
To, że nie miał wyroku to nie znaczy, że był niewinną ofiarąkiki890 pisze: ↑ndz wrz 21, 2025 2:06 pm Mam wrażenie, że większość osób piszących by nie gloryfikować Charliego Kirka jeszcze parę lat temu wylewało łzy za Georgem Floydem. Wtedy nikomu nie przeszkadzała skala zamieszek na amerykańskich ulicach, postawienie Floydowi pomnika czy liczne upamiętniające go demonstracje, nawet te w Polsce.
-
Berry.samba
- SweetsGallery
“Poglądy poglądami”kiki890 pisze: ↑ndz wrz 21, 2025 2:06 pm Mam wrażenie, że większość osób piszących by nie gloryfikować Charliego Kirka jeszcze parę lat temu wylewało łzy za Georgem Floydem. Wtedy nikomu nie przeszkadzała skala zamieszek na amerykańskich ulicach, postawienie Floydowi pomnika czy liczne upamiętniające go demonstracje, nawet te w Polsce.
Skala zamieszek spowodowana tym, że policja w biały dzień morduje człowieka na ulicy i się ludziom przelewa, bo jest to wyrazem systemowych nierówności od setek lat?
A dlaczego nie gloryfikować Ch.K.? A dlaczego gloryfikować? On, zapytany czy współczuje rodzicom dzieci-ofiar strzelanin, mówił że warto ponosić takie straty w imię wolności. Wybacz, że ludzie nie odczuwają wielkiego żalu, a nawet dostrzegają tu tragiczny chichot losu: nienwinni ludzie umierają za interesy polityków i lobby producentów broni, teraz polityk “zobaczył, jak to jest”. Bez względu na poglądy, można zrozumieć, o co chodzi ludziom zwracającym uwagę na paradoksy.
A idioci cieszący się z cudzego nieszczęścia, tak po prostu, zawsze będą, bez względu na stronę barykady.
-
Berry.samba
- SweetsGallery
Mnie było bardziej “żal”, kiedy wyśmiewał i robił pokazówki z młodych dziewczyn, które miały czelność zajść w ciążę, albo z kobiet, które nie chciały rodzić chorych dzieci, albo z rodziców, którzy nie chcieli, w imię poprawki, mieć martwych dzieci. To nie była prywatna osoba, ktòra może sobie mieć poglądy i zgodnie z nimi żyć, tylko przedstawiciel władzy, która chciała wpływać na sprawy wszystkich. Od niego wymagam tolerancji i dostrzegania spraw nie tylko własnych. Czy dziwię się, na poziomie takiego prostego zrozumienia, postawienia się na miejscu osób nieuprzywilejowanych, że cieszą się z “utarcia nosa” osobie, która wypowiadała się o nich w okropny sposób? Jestem w stanie to zrozumieć, bo rozumiem opresję. Co nie znaczy, że się z tym zgadzam. Przemoc nic nie rozwiązała, a dała paliwo polityczne dla kolejnych podziałów.Paszalasza12 pisze: ↑czw wrz 18, 2025 2:16 pm Bardzo mi żal Kirka i nie mogę czytać komentarzy, które próbują usprawiedliwić sprawcę.a są to często osoby, które tak walczą o tolerancję i pokój.
-
Paszalasza12
- Samarka
Nie chce mi się tego czytać i nawet nie zamierzam. Nikt nie zasługuje na to, żeby odebrano mu życie za poglądy jakie głosi, jakie by one nie były. Zresztą uważam, że mówił też dużo prawdy. Szkoda człowieka, ojca i męża.Berry.samba pisze: ↑ndz wrz 21, 2025 3:07 pm Mnie było bardziej “żal”, kiedy wyśmiewał i robił pokazówki z młodych dziewczyn, które miały czelność zajść w ciążę, albo z kobiet, które nie chciały rodzić chorych dzieci, albo z rodziców, którzy nie chcieli, w imię poprawki, mieć martwych dzieci. To nie była prywatna osoba, ktòra może sobie mieć poglądy i zgodnie z nimi żyć, tylko przedstawiciel władzy, która chciała wpływać na sprawy wszystkich. Od niego wymagam tolerancji i dostrzegania spraw nie tylko własnych. Czy dziwię się, na poziomie takiego prostego zrozumienia, postawienia się na miejscu osób nieuprzywilejowanych, że cieszą się z “utarcia nosa” osobie, która wypowiadała się o nich w okropny sposób? Jestem w stanie to zrozumieć, bo rozumiem opresję. Co nie znaczy, że się z tym zgadzam. Przemoc nic nie rozwiązała, a dała paliwo polityczne dla kolejnych podziałów.
-
Berry.samba
- SweetsGallery
Nie chce ci się czytać, ale zakładasz, co jest napisane w komentarzu, na który odpowiadasz?Paszalasza12 pisze: ↑ndz wrz 21, 2025 3:35 pm Nie chce mi się tego czytać i nawet nie zamierzam. Nikt nie zasługuje na to, żeby odebrano mu życie za poglądy jakie głosi, jakie by one nie były. Zresztą uważam, że mówił też dużo prawdy. Szkoda człowieka, ojca i męża.
Skoro ci się nie chciało, to napiszę drukowanymi: NIE JEST NAPISANE, że ktokolwiek zasługuje na odebrane życie.
Za to jest napisane, że rozumienie otaczającego świata, to nie jest czarno-biała deklaracja pt. dobro i zło. Wszystko ma swoją genezę, rozwinięcie i wynik. Oceniajăc jedną stronę, wypadałoby zechcieć spojrzeć na drugą, bo to że “morderstwo jest złe” to wie każdy.
-
Berry.samba
- SweetsGallery
Ps. Skąd przekonanie, że odebrano mu życie za poglądy? Może po prostu był w nieodpowiednim miejscu w nieodpowiednim czasie, tak jak te dzieci w szkole, kiedy wpada wariat i strzela, bo w imię wolności każdemu można sprzedać broń, nawet osobom niepoczytalnym?Paszalasza12 pisze: ↑ndz wrz 21, 2025 3:35 pm Nie chce mi się tego czytać i nawet nie zamierzam. Nikt nie zasługuje na to, żeby odebrano mu życie za poglądy jakie głosi, jakie by one nie były. Zresztą uważam, że mówił też dużo prawdy. Szkoda człowieka, ojca i męża.
Czy mamy pewność, że jego własna partia (o tych samych poglądach) nie zrobiła pokazówki politycznej, dzięki której zyskali ogromną przewagę nad Demokratami i pewną wygraną w wyborach? To nie jest ani prosta socjologicznie, ani prosta politycznie sprawa, ale dzieli i rozpala ludzi i o to chodzi politykom. Spójrz jak sama się oburzasz, że “nie będziesz czytać, nie obchodzi cię” — zakłdasz od razu, że walczysz z kimś na forum o poglądy.
Kirka też zamordowano w biały dzień, ale jego zwolennicy skupili się na modlitwie, nie wszczynali zamieszek i nie plądrowali sklepów by go „upamiętnić”. Skoro już tak mówisz o tragicznym chichocie losu to spójrz, Floyd wyrządził komuś realną krzywdę i sam od niej zginął, ale w tym przypadku ludzie uznają go za bohatera, mimo swojej kryminalnej przeszłości stał się symbolem walki z rasizmem, pytanie tylko czy słusznie.Berry.samba pisze: ↑ndz wrz 21, 2025 2:59 pm “Poglądy poglądami”
Skala zamieszek spowodowana tym, że policja w biały dzień morduje człowieka na ulicy i się ludziom przelewa, bo jest to wyrazem systemowych nierówności od setek lat?
A dlaczego nie gloryfikować Ch.K.? A dlaczego gloryfikować? On, zapytany czy współczuje rodzicom dzieci-ofiar strzelanin, mówił że warto ponosić takie straty w imię wolności. Wybacz, że ludzie nie odczuwają wielkiego żalu, a nawet dostrzegają tu tragiczny chichot losu: nienwinni ludzie umierają za interesy polityków i lobby producentów broni, teraz polityk “zobaczył, jak to jest”. Bez względu na poglądy, można zrozumieć, o co chodzi ludziom zwracającym uwagę na paradoksy.
A idioci cieszący się z cudzego nieszczęścia, tak po prostu, zawsze będą, bez względu na stronę barykady.
-
Berry.samba
- SweetsGallery
O czym ty mówisz? Floyd został uduszony przez policjantów na ulicy, nikogo nie atakował, nic nie robił. Jak “zginął od krzywdy realnie wyrządzonej”? Kryminalna przeszłošć sprawia, że policjant może cię dusić na ulicy? Super.kiki890 pisze: ↑pn wrz 22, 2025 6:02 pm Kirka też zamordowano w biały dzień, ale jego zwolennicy skupili się na modlitwie, nie wszczynali zamieszek i nie plądrowali sklepów by go „upamiętnić”. Skoro już tak mówisz o tragicznym chichocie losu to spójrz, Floyd wyrządził komuś realną krzywdę i sam od niej zginął, ale w tym przypadku ludzie uznają go za bohatera, mimo swojej kryminalnej przeszłości stał się symbolem walki z rasizmem, pytanie tylko czy słusznie.
To, co piszesz, to symetryzm. “Może nie powinni go dusić, może nie powinni zwracać uwagi na kolory skóry przy zatrzymywaniach, ale zamieszki to już naprawdę przesada, nie możnaby jakoś elegancko być zdenerwowanym na system”?
A gdzie napisałam że chwilę przed śmiercią kogoś zaatakował? Żeby było jasne, nie usprawiedliwiam tego co zrobili mu policjanci. Skoro twierdzisz że w przypadku Kirka miał miejsce chichot losu to w tej sytuacji też jest on widoczny. Floyd w przeszłości napadł z bronią na kobietę w ciąży, los bywa przewrotny i niestety ktoś napadł na niego, w tym przypadku krzywdę zrobili mu policjanci. Rozumiem chęć protestu, ale nie w taki sposób.Berry.samba pisze: ↑pn wrz 22, 2025 7:53 pm O czym ty mówisz? Floyd został uduszony przez policjantów na ulicy, nikogo nie atakował, nic nie robił. Jak “zginął od krzywdy realnie wyrządzonej”? Kryminalna przeszłošć sprawia, że policjant może cię dusić na ulicy? Super.
To, co piszesz, to symetryzm. “Może nie powinni go dusić, może nie powinni zwracać uwagi na kolory skóry przy zatrzymywaniach, ale zamieszki to już naprawdę przesada, nie możnaby jakoś elegancko być zdenerwowanym na system”?
Czyli jak będę zdenerwowana na system to mam iść ukraść np buty?Berry.samba pisze: ↑pn wrz 22, 2025 7:53 pm O czym ty mówisz? Floyd został uduszony przez policjantów na ulicy, nikogo nie atakował, nic nie robił. Jak “zginął od krzywdy realnie wyrządzonej”? Kryminalna przeszłošć sprawia, że policjant może cię dusić na ulicy? Super.
-
wiederhoeft
- Migocząca Świeczka
.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ciekawe co na to Melania?
- berry blast
- Kciuk
- SmokAnalog
- 120mkw
- odpalskreta
- ZdalnaFanka
-
Kruszynka1234
- LemonkowaCola
Wy się tu klocicie, a internet pełen dowodów na to, że jednak ktoś inny dokonał morderstwa, bo to co widać na filmach nie zgadza się z tym co mówi narracja.
- odpalskreta
- ZdalnaFanka
Podaj linki do tych dowodów z chęcią zobaczęKruszynka1234 pisze: ↑pt wrz 26, 2025 6:47 pm Wy się tu klocicie, a internet pełen dowodów na to, że jednak ktoś inny dokonał morderstwa, bo to co widać na filmach nie zgadza się z tym co mówi narracja.
-
Kruszynka1234
- LemonkowaCola
Nie wiem czy można wstawiać filmiki, bo tam jest moment strzału bez cenzury, ale szukaj pod charkie Kirk shot from behind i jest sporo analiz. Czy mają sens czy nie to już do dyskusji.