Start
Mój profil

Basiclo Jakub chmielniak lethe

Moderator: verysweetcherry
hanachcebanana
ŚpioszkiKenzo

Bomb Basiclo Jakub chmielniak lethe

Post autor: hanachcebanana »

Cześć, czy ktoś też miał problem z odzyskaniem pieniędzy od marki basiclo ( właściciel Lethe Jakub Chmielniak) ? Odesłałam towar miesiąc temu z powodu wady i pieniędzy jak nie było tak nie ma, wysłałam już wezwanie do zapłaty, pisałam sto emaili , opinie w Googlach, na Instagramie, Facebooku, zgłosiłam do rzecznika praw konsumenta i izby handlowej, ale to trochę potrwa. Przelew rzekomo został do mnie wysłany ale jakoś od tygodnia nie dotarł więc to napewno oszustwo. Telefonu nikt nie odbiera, a na e-maile z wezwaniami nie odpisuje. Sądząc po komentarzach w internecie to nagminna praktyka tego " biznesmena" ale może komuś udało się odzyskać kasę ? Czekam na reakcję rzecznika, jeżeli sprawa nie ruszy, zgłoszę wyłudzenie na policję, i pozostanie mi założyć sprawę w sądzie
tupalskasara
PsychoFanka

Post autor: tupalskasara »

hanachcebanana pisze: czw wrz 25, 2025 11:51 am Cześć, czy ktoś też miał problem z odzyskaniem pieniędzy od marki basiclo ( właściciel Lethe Jakub Chmielniak) ? Odesłałam towar miesiąc temu z powodu wady i pieniędzy jak nie było tak nie ma, wysłałam już wezwanie do zapłaty, pisałam sto emaili , opinie w Googlach, na Instagramie, Facebooku, zgłosiłam do rzecznika praw konsumenta i izby handlowej, ale to trochę potrwa. Przelew rzekomo został do mnie wysłany ale jakoś od tygodnia nie dotarł więc to napewno oszustwo. Telefonu nikt nie odbiera, a na e-maile z wezwaniami nie odpisuje. Sądząc po komentarzach w internecie to nagminna praktyka tego " biznesmena" ale może komuś udało się odzyskać kasę ? Czekam na reakcję rzecznika, jeżeli sprawa nie ruszy, zgłoszę wyłudzenie na policję, i pozostanie mi założyć sprawę w sądzie
Na jakim etapie jest sprawa?
Ja wygooglowalam jakaś inną działalność tego Jakuba (sprzedaje szkolenia czy e-booki i tym jak prowadzić sklep internetowy o zgrozo) i zaadresowałam maila również dni niego z informacją, że zrobię im chryje w mediach społecznościowych. Tego samego dnia zwrócili