Start
Mój profil

Chirurgia plastyczna - co sobie zoperowałyście/ chciałybyście zoperować

Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherry
Magia1245
Srebrna Kropeczka

Re: Chirurgia plastyczna - co sobie zoperowałyście/ chciałybyście zoperować

Post autor: Magia1245 »

Hej dziewczyny ja też od dawna zastanawiam się nad operacją nosa nie tylko ze względu na kompleks ale mam Klaudią przegrodę bardzo. Kiedyś znajoma właśnie wspomniała mi żebym poszła na NFZ właśnie ze wskazaniem skoro i tak mam Klaudią przegrodę i że są tam lekarze co zrobià niby też poprawę kształtu itd, ale wiecie może czy to prawda? Czy to nie jest tak , że na nfz zrobią po prostu to co mają zrobic 😅? I czy polecacie kogoś z Wrocławia ?
xvfghj
Mokra Włoszka

Post autor: xvfghj »

Magia1245 pisze: wt cze 03, 2025 5:25 pm Hej dziewczyny ja też od dawna zastanawiam się nad operacją nosa nie tylko ze względu na kompleks ale mam Klaudią przegrodę bardzo. Kiedyś znajoma właśnie wspomniała mi żebym poszła na NFZ właśnie ze wskazaniem skoro i tak mam Klaudią przegrodę i że są tam lekarze co zrobià niby też poprawę kształtu itd, ale wiecie może czy to prawda? Czy to nie jest tak , że na nfz zrobią po prostu to co mają zrobic 😅? I czy polecacie kogoś z Wrocławia ?
zależy na kogo trafisz.
xvfghj
Mokra Włoszka

czy implanty w piersiach trzeba wymienić co ileś tam lat? mam mutację brca1, nigdy nie planowałam nic majstrować przy piersiach, ale no niestety prędzej czy później czeka mnie obustronna mastektomia. Zastanawiam się właśnie, czy odwlekać ją w czasie, bo no nie ukrywam, nie uśmiecha mi się chodzenie pod nóż cyklicznie co 10 lat do końca życia…
Snakeprincess
Skarpeta Rakieta

Post autor: Snakeprincess »

xvfghj pisze: pt wrz 12, 2025 12:05 am czy implanty w piersiach trzeba wymienić co ileś tam lat? mam mutację brca1, nigdy nie planowałam nic majstrować przy piersiach, ale no niestety prędzej czy później czeka mnie obustronna mastektomia. Zastanawiam się właśnie, czy odwlekać ją w czasie, bo no nie ukrywam, nie uśmiecha mi się chodzenie pod nóż cyklicznie co 10 lat do końca życia…
A wiesz, że mając tę mutację możesz mieć mastektomię z implantami w piersiach na NFZ? Mi to doradzała dr Jadwiga Borczewska w Europejskim Centrum Zdrowia w Otwocku, ale okazało się, że nie mam mutacji.
xvfghj
Mokra Włoszka

Snakeprincess pisze: pt wrz 12, 2025 12:49 pm A wiesz, że mając tę mutację możesz mieć mastektomię z implantami w piersiach na NFZ? Mi to doradzała dr Jadwiga Borczewska w Europejskim Centrum Zdrowia w Otwocku, ale okazało się, że nie mam mutacji.
tak, wiem. To się nazywa profilaktyczna obustronna mastektomia z rekonstrukcją. Ale implanty to nadal implanty i zastanawiam się, czy trzeba je będzie wymieniać, czy nie.
r0vgh
ŚpioszkiKenzo

Post autor: r0vgh »

Ja zrobiłam piersi i to była najlepsza decyzja ever. Jestem świadoma wymiany kiedyś ale to tak jak z licówkami trochę… je też trzeba kiedyś wymienić
User24680
RoyalBaby

Post autor: User24680 »

Lula1234 pisze: sob lis 30, 2024 10:45 pm A czy któraś z was miała liposukcje nóg? U mnie to niestety kwestia tego że cały tłuszcz idzie w nogi... łydki i uda mam ogromne a brzuch plaski. Jestem bardzo aktywna i wcale nie chudnę z nóg. A nie chce zeby ten tluszcz zamienil sie q miesnie bo i tak beda to duze i niezgrabne nogi. Dlatego chce liposukcje. Ale kompletnie nie wiem jaki rodzaj liposukcji wybrac i z jakimi kosztami musze sie kiczyc. Ja widze ze tego tlusczu jest mnostwo i jest serio co odsysac. Jaka klinike/lekarza wybrac???
Mam ten sam problem, sprawdź czy nie masz lipodemii, poczytaj, bo u mnie to właśnie to. I też rozważam operację (dużo info o tym zabiegu jest w grupach na FB o liposukcji)
nadia007
MiamiBicz

Post autor: nadia007 »

Ja robiłam w 2014 roku piersi. Płaciłam około 10 tys zł 😅

Żałuję. Teraz chciałabym malutkiei naturalne…
Harala
RoyalBaby

Post autor: Harala »

Podstawowa rzecz to odpowiednia postawa ciała - wyprostowane plecy. Dobre rozciągnięcie klatki piersiowej jak są spięcia i rozluźnienie czepca ścięgnistego na głowie poprzez masaż. Polecam stać przy ścianie, żeby nauczyć się prawidłowej postawy. Później można działać masażami i joga twarzy aby wzmacniać mięśnie oraz odprowadzać limfę z tej okolicy
Wśród zabiegów, polecam szczególnie zabiegi z zastosowaniem osocza bogatopłytkowego; https://estebelle.com.pl/zabiegi/osocze-bogatoplytkowe/ O zabiegach można poczytać sobie na tej stronie.
tupalskasara
PsychoFanka

Post autor: tupalskasara »

xvfghj pisze: pt wrz 12, 2025 12:02 am zależy na kogo trafisz.
Przy moim nosie to trzeba by się konkretnie napracować, więc jak masz mało do poprawy to może i robią faktycznie. W moim przypadku gdy mam typowy rzymski czyli po prostu garabty nos no i niezbyt kształtny czubek raczej nikt się nie będzie w to bawił.
Paulaizun
ŚpioszkiKenzo

Post autor: Paulaizun »

Martyda22 pisze: sob sie 19, 2023 6:44 pm Czy któraś z was miała operację opadających powiek? Ile taka operacja/zabieg kosztuje i kogo polecacie?

Ja robiłam u dr Gromadzińskiego w Poznaniu i polecam! 5tys