Przecież nie wiemy jak wygląda dziecko. A zdjęcia z porodu przedstawiają Justynę, nie córkę.Oliwkowa pisze: ↑wt wrz 09, 2025 12:12 pm O prywatność dzieci dba np. Jabłczyńska czy Więdłocha, a nie Justyna.
Justyna ma totalne parcie na szkło i prywatność to jest ostatnie o co dba. Wystarczy zajrzeć do story pt: Tradycja, żeby zobaczyć jak w rozkroku jedzie do porodu, jak samych majtkach leży z dzieckiem. To nie jest dbanie o prywatność. Gdyby dbała nie wiedzielibyśmy nawet jak wygląda.
Justyna 5 przez 10
Moderator: verysweetcherryRe: Justyna 5 przez 10
Jest w tym stories mnóstwo zdjęć dziecka też.
Ale generalnie chodzi mi o to, że jak ktoś publikuje całe swoje życie w sieci, łącznie z bardzo intymnymi sprawami to śmieszne jest, że jednocześnie robi wielką tajemnice z imienia.
A swoją drogą: serio Justyna jest aż taka gwiazdą, że wszyscy czyhają, by porwać jej dziecko ? Nie wydaje mi się
Ja nie mogę zrozumieć, co kogo obchodzi imię jej dziecka, juz prędzej zrozumiem ciekawość, jak wygląda, ale imię?!
Jakiś brukowiec oferuje, że zapłaci za tę informację?
Czy chodzi o to, żeby móc sie pośmiać, że brzydkie imię dała?
Chcą z imienia i daty urodzenia wyliczyć jakąś pozycję Saturna w danym dniu? Tylko wciąż, po co?!
To jest coś, czego naprawdę nie jestem w stanie ogarnąć umysłem.
Jakiś brukowiec oferuje, że zapłaci za tę informację?
Czy chodzi o to, żeby móc sie pośmiać, że brzydkie imię dała?
Chcą z imienia i daty urodzenia wyliczyć jakąś pozycję Saturna w danym dniu? Tylko wciąż, po co?!
To jest coś, czego naprawdę nie jestem w stanie ogarnąć umysłem.
-
watacukrowa
- DamaZpowiśla
Nie, ale jest osobą znaną. I porusza tematy zbrodni, gdzie mówiła nie raz, że odzywali się do niej jacyś dziwni ludzie powiązani ze sprawami, które omawiała. To raz. Dwa: trzeba być znanym, żeby porwali czy skrzywdzili dziecko? Okazja czyni złodzieja, a jest jeszcze coś takiego jak odpowiedzialność społeczna.Oliwkowa pisze: ↑wt wrz 09, 2025 1:19 pm Jest w tym stories mnóstwo zdjęć dziecka też.
Ale generalnie chodzi mi o to, że jak ktoś publikuje całe swoje życie w sieci, łącznie z bardzo intymnymi sprawami to śmieszne jest, że jednocześnie robi wielką tajemnice z imienia.
A swoją drogą: serio Justyna jest aż taka gwiazdą, że wszyscy czyhają, by porwać jej dziecko ? Nie wydaje mi się![]()
Pozdrawiam serdecznie
To mogla w ogóle nie informować świata, że ma to dziecko. Jabłczyńska tak zrobiła. I nikt nie dywaguje teraz o imionach.watacukrowa pisze: ↑wt wrz 09, 2025 1:34 pm Nie, ale jest osobą znaną. I porusza tematy zbrodni, gdzie mówiła nie raz, że odzywali się do niej jacyś dziwni ludzie powiązani ze sprawami, które omawiała. To raz. Dwa: trzeba być znanym, żeby porwali czy skrzywdzili dziecko? Okazja czyni złodzieja, a jest jeszcze coś takiego jak odpowiedzialność społeczna.
Ale to się nazywa stawianie granic. Dla kogoś granicą będzie informowanie o istnieniu dziecka, a dla kogoś o jego imieniu.
Co do stories z Tradycją: tam są dosłownie 3-4 zdjęcia kilkudniowego dziecka, na których widać rączki czy nózki, pisanie, że tam jest "mnóstwo zdjęć dziecka" jest po prostu głupotą.
Co do stories z Tradycją: tam są dosłownie 3-4 zdjęcia kilkudniowego dziecka, na których widać rączki czy nózki, pisanie, że tam jest "mnóstwo zdjęć dziecka" jest po prostu głupotą.
-
watacukrowa
- DamaZpowiśla
Skoro Jabłczyńska tak zrobiła, to skąd wiesz, że ma dzieciaka? :D Dzieciaka i kaszlu nie ukryjesz :D
Poza tym nie kumam czego Wy się wszystkie tak zapaliłyście. Bo co? Bo skoro pokazała kawałek niemowlaka, który wygląda jak wszystkie niemowlaki, to już, że POKAZAŁA DZIEDZKO i ma rozpowiadać o nim wszystko dookoła? Postawiła taką granicę jaką uznała za słuszną i reszta powinna się dostosować. Nie pasuje? To powiedz jedna z drugą pani ciekawska, jak sama masz na imię i nazwisko, uzewnętrzniasz się w necie i tak, co Ci szkodzi?
Co do odcinka: dwa razy podchodziłam, zieeeeeeeew.
Pozdrawiam serdecznie
Skądś wiem, ale nie z internetu. Także można ukryć, jak się CHCE.watacukrowa pisze: ↑wt wrz 09, 2025 5:11 pm Skoro Jabłczyńska tak zrobiła, to skąd wiesz, że ma dzieciaka? :D Dzieciaka i kaszlu nie ukryjesz :D
Poza tym nie kumam czego Wy się wszystkie tak zapaliłyście. Bo co? Bo skoro pokazała kawałek niemowlaka, który wygląda jak wszystkie niemowlaki, to już, że POKAZAŁA DZIEDZKO i ma rozpowiadać o nim wszystko dookoła? Postawiła taką granicę jaką uznała za słuszną i reszta powinna się dostosować. Nie pasuje? To powiedz jedna z drugą pani ciekawska, jak sama masz na imię i nazwisko, uzewnętrzniasz się w necie i tak, co Ci szkodzi?
Co do odcinka: dwa razy podchodziłam, zieeeeeeeew.
Ja sie uzewnętrzniam w necie ? Serio? Udowodnij.
To nie jest tylko imięDreaxo pisze: ↑wt wrz 09, 2025 11:11 am Jezu dziewczyny robicie aferę za każdym razem o to imię jakby ktoś sie pytał o numer PESEL albo adres. To jest imię, które pewnie ma tysiące dzieci w tym wieku w kraju. To jest forum plotkarskie a skoro sama Justyna opowiada o dziecku to tez pojawia sie takie pytanie. Nie chcecie to nie odpowiadajcie a nie pouczajcie
Znamy nazwisko więc łatwo takie dziecko zidentyfikować.
Pomyślałaś że skoro porusza różne sprawy kryminalne to zwyczajnie się obawia o bezpieczeństwo córki bo świrów nie brakuje?
Uszanujmy to że nie chce ujawniać imienia i nawet jeśli ktoś je zna niech zachowa dla siebie a nie rozpowszechnia
-
watacukrowa
- DamaZpowiśla
No jak to, przecież udzielasz się na forum plotkarskim, piszesz swoje zdanie, więc się uzewnętrzniasz... Haha! Czy Ty jesteś taka durna, czy złośliwa? Nie łapiesz analogii, że pokazywanie nóżki niemowlaka, której nie da się odróżnić od innych nóżek, mówienie ogólnie, że ma się dziecko, to jest pokazywanie życia i epatowanie dzieckiem? Bo według Twojej logiki tak. Więc skoro tak, to ty się uzewnętrzniasz w necie. A teraz szybciutko, dawaj imię i nazwisko, bo jestem ciekawa, chcę wiedzieć!
Pozdrawiam serdecznie
-
watacukrowa
- DamaZpowiśla
Na każdym szkoleniu rodo, na jakim byłam w pracy, jak mantrę powtarzali nam, że imię i nazwisko to już wrażliwa dana osobowa, bo można ławto zidentyfikować człowieka. Ale pewnie o info o Tradycji walczą fejsbukowe madeczki, które najpewniej same zalewają swój feed zdjęciami bombelków. Nawet nie wiecie, ile creepów być może sobie trzepie do waszych pociech, albo na jakich darknetowych serwerach są już te zdjęcia. Dlatego sharenting uważam za coś, co powinno być tak samo traktowane z urzędu, jak np. znęcanie się nad dzieckiem. Odpowiednie służby lądują na chacie i nara, play stupid games, win stupid prizes. Szacun dla tych, którzy nigdzie nie pokazują swoich dzieci, ani nie obwieszczają światu ich danych, a są tacy, co podają nawet dokładne miejsce i datę narodzin.Marti37 pisze: ↑wt wrz 09, 2025 6:25 pm To nie jest tylko imię
Znamy nazwisko więc łatwo takie dziecko zidentyfikować.
Pomyślałaś że skoro porusza różne sprawy kryminalne to zwyczajnie się obawia o bezpieczeństwo córki bo świrów nie brakuje?
Uszanujmy to że nie chce ujawniać imienia i nawet jeśli ktoś je zna niech zachowa dla siebie a nie rozpowszechnia
Pozdrawiam serdecznie
Ty weź lepiej idź jeszcze raz na to szkolenie RODO i dowiedz się czego dokładnie dotyczy.watacukrowa pisze: ↑wt wrz 09, 2025 8:30 pm Na każdym szkoleniu rodo, na jakim byłam w pracy, jak mantrę powtarzali nam, że imię i nazwisko to już wrażliwa dana osobowa, bo można ławto zidentyfikować człowieka. Ale pewnie o info o Tradycji walczą fejsbukowe madeczki, które najpewniej same zalewają swój feed zdjęciami bombelków. Nawet nie wiecie, ile creepów być może sobie trzepie do waszych pociech, albo na jakich darknetowych serwerach są już te zdjęcia. Dlatego sharenting uważam za coś, co powinno być tak samo traktowane z urzędu, jak np. znęcanie się nad dzieckiem. Odpowiednie służby lądują na chacie i nara, play stupid games, win stupid prizes. Szacun dla tych, którzy nigdzie nie pokazują swoich dzieci, ani nie obwieszczają światu ich danych, a są tacy, co podają nawet dokładne miejsce i datę narodzin.
- dzudidzetson
- LouiBag
A to ciekawostkawatacukrowa pisze: ↑wt wrz 09, 2025 8:30 pm Na każdym szkoleniu rodo, na jakim byłam w pracy, jak mantrę powtarzali nam, że imię i nazwisko to już wrażliwa dana osobowa, bo można ławto zidentyfikować człowieka. Ale pewnie o info o Tradycji walczą fejsbukowe madeczki, które najpewniej same zalewają swój feed zdjęciami bombelków. Nawet nie wiecie, ile creepów być może sobie trzepie do waszych pociech, albo na jakich darknetowych serwerach są już te zdjęcia. Dlatego sharenting uważam za coś, co powinno być tak samo traktowane z urzędu, jak np. znęcanie się nad dzieckiem. Odpowiednie służby lądują na chacie i nara, play stupid games, win stupid prizes. Szacun dla tych, którzy nigdzie nie pokazują swoich dzieci, ani nie obwieszczają światu ich danych, a są tacy, co podają nawet dokładne miejsce i datę narodzin.
"Ustawa o ochronie danych osobowych w art. 27 ust. 1 wprowadza zamknięty katalog danych wrażliwych:
dane ujawniające pochodzenie rasowe lub etniczne,
poglądy polityczne,
przekonania religijne lub filozoficzne,
przynależność wyznaniową, partyjną lub związkową,
dane o stanie zdrowia, dane genetyczne, nałogach lub życiu seksualnym,
dane dotyczące skazań, orzeczeń o ukaraniu i mandatów karnych, a także innych orzeczeń wydanych w postępowaniu sądowym lub administracyjnym."
-
Magicznaborowka
- Gacie z oceanu
Przecież na konwencie we Wrocławiu była z małą i widzieli ją wszyscyOliwkowa pisze: ↑wt wrz 09, 2025 12:12 pm O prywatność dzieci dba np. Jabłczyńska czy Więdłocha, a nie Justyna.
Justyna ma totalne parcie na szkło i prywatność to jest ostatnie o co dba. Wystarczy zajrzeć do story pt: Tradycja, żeby zobaczyć jak w rozkroku jedzie do porodu, jak samych majtkach leży z dzieckiem. To nie jest dbanie o prywatność. Gdyby dbała nie wiedzielibyśmy nawet jak wygląda.
-
Magicznaborowka
- Gacie z oceanu
- berry blast
- Kciuk
ta pani robiła relację z porodu w internecie, potem wrzucała parametry dziecka (nie wiem czy to się tak nazywa) ile waży, mierzy, ile ma pkt a wy piszecie, że ona dba o prywatność? xD
- berry blast
- Kciuk
coś źle słuchałaś. imię i nazwisko to nie są dane wrażliwe według RODO, są to dane wymagające ochrony ale nie wrażliwewatacukrowa pisze: ↑wt wrz 09, 2025 8:30 pm Na każdym szkoleniu rodo, na jakim byłam w pracy, jak mantrę powtarzali nam, że imię i nazwisko to już wrażliwa dana osobowa, bo można ławto zidentyfikować człowieka
-
Magicznaborowka
- Gacie z oceanu
Czyli na żywo mogę ją zobaczyć na zjeździe fanów true crime gdzie wszyscy interesują się sprawami kryminalnymi, którym jak wyżej oceniłyście „nie wiadomo co w głowie siedzi” bo za parę miesięcy jej wygląd i tak się zmieni, a zdjęcia z tego okresu nie mogę zobaczyć w sieci? Wtedy się nie zmieni? Na zawsze pozostanie niemowlęciem?
-
Testtesttest111
- Koczkodan
Byłam na tym konwencie, widziałam Justynę ale jak mam być szczera to już zapomniałam że była z dzieckiem. Nie mówiąc o tym że nawet nie kojarzę jak to dziecko wygląda xdMagicznaborowka pisze: ↑czw wrz 11, 2025 6:32 am Czyli na żywo mogę ją zobaczyć na zjeździe fanów true crime gdzie wszyscy interesują się sprawami kryminalnymi, którym jak wyżej oceniłyście „nie wiadomo co w głowie siedzi” bo za parę miesięcy jej wygląd i tak się zmieni, a zdjęcia z tego okresu nie mogę zobaczyć w sieci? Wtedy się nie zmieni? Na zawsze pozostanie niemowlęciem?
-
Stillasatree
- Koczkodan
Wy serio nie widzicie różnicy między wychodzeniem z dzieckiem, a chronieniem jego prywatności w internecie? Co mają siedzieć teraz w domu, żeby nikt dziecka nie zobaczył? Lewandowscy też do pewnego momentu chronili wizerunek swoich córek, co nie znaczy, że bunkrowali sie w domu, albo jak ktoś ich spotkał na żywo, to nie widział jak wyglądają, bo miały zasłonięte twarzeMagicznaborowka pisze: ↑czw wrz 11, 2025 6:32 am Czyli na żywo mogę ją zobaczyć na zjeździe fanów true crime gdzie wszyscy interesują się sprawami kryminalnymi, którym jak wyżej oceniłyście „nie wiadomo co w głowie siedzi” bo za parę miesięcy jej wygląd i tak się zmieni, a zdjęcia z tego okresu nie mogę zobaczyć w sieci? Wtedy się nie zmieni? Na zawsze pozostanie niemowlęciem?
Stillasatree pisze: ↑czw wrz 11, 2025 9:59 am Wy serio nie widzicie różnicy między wychodzeniem z dzieckiem, a chronieniem jego prywatności w internecie? Co mają siedzieć teraz w domu, żeby nikt dziecka nie zobaczył? Lewandowscy też do pewnego momentu chronili wizerunek swoich córek, co nie znaczy, że bunkrowali sie w domu, albo jak ktoś ich spotkał na żywo, to nie widział jak wyglądają, bo miały zasłonięte twarzeludzie, Justyna ma prawo chcieć chronić prywatność swojego dziecka w internecie i należy to uszanować
Justyna nie jest gwiazdą tego formatu moim zdaniem. Kiedyś pojawiła się online na jednym ze spotkań, to nie mówili ludziom (miała być na żywo), bo poszliby do domu :D