Start
Mój profil

Wojna z Rosją

Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherry
PEONIA
Licówka

Re: Wojna z Rosją

Post autor: PEONIA »

Lagara pisze: śr wrz 10, 2025 3:23 pm Wszyscy wiemy kto wywołał wojnę. Cd tego żeby przekonywać Polaków, że ktoś inny im zagraża niż Rosja są oni najlepszym przykładem w historii jak wpajali naszym rodzicom, dziadkom, że zachód to „zło” i zagraża. Wtedy też ludzie, którzy nie weryfikowali prawdy i ulegali strachowi oraz rosyjskiej propagandzie.
Uspokój się i dwa oddechy
Lagara
Gacie z oceanu

Post autor: Lagara »

Jestem spokojna. Ciebie mój spokój drażni i chęć uspokojenia koleżanki, która się przejęła. Zajmij się sobą. Widocznie zasłużyłaś sobie na bycie rosyjskim trollem.
PEONIA pisze: śr wrz 10, 2025 3:24 pm Uspokój się i dwa oddechy
PEONIA
Licówka

Wercia20_20 pisze: śr wrz 10, 2025 3:21 pm Faktycznie, napadanie na inne kraje wcale nie pasuje do Putina 🤪
Nie napisałam o napadaniu tylko o chwaleniu się. Putin jest agresorem w pełnym znaczeniu tego słowa, on jest dumny z tego co robi dlatego mi nie pasuje, ze milczy. Proszę o nieprzeinaczanie moich słów
Awatar użytkownika
Wercia20_20
LouiBag

Post autor: Wercia20_20 »

Lagara pisze: śr wrz 10, 2025 3:23 pm Wszyscy wiemy kto wywołał wojnę. Cd tego żeby przekonywać Polaków, że ktoś inny im zagraża niż Rosja są oni najlepszym przykładem w historii jak wpajali naszym rodzicom, dziadkom, że zachód to „zło” i zagraża. Wtedy też ludzie, którzy nie weryfikowali prawdy i ulegali strachowi oraz rosyjskiej propagandzie.
Zaznaczam tylko jedno: wszędzie trąbić, że my jako Polacy jesteśmy siłą i tego się trzymać. Huk mnie obchodzą wojny wyznaje jedną zasadę: pokazywać, że Polacy to silny i odważny naród, który nie da sobie narzucić propagandzie
strachu. A nie ulegając emocjom będziemy zwarci i solidarni jako Polacy.
Ale nazywajmy rzeczy po imieniu, Wandziary nie są zbyt lotne. Stawianie przecinków i kropek to nie wszystko, trzeba jeszcze czytać gazety, a nie opierać swoją wiedzę na tiktoku. Jak będziecie stały na granicy z paszportami, to też powiecie że to wina Ukraińców? Dramat.
Quizka
KlasaBiznes

Post autor: Quizka »

Zaznaczam tylko jedno: wszędzie trąbić, że my jako Polacy jesteśmy siłą i tego się trzymać. Huk mnie obchodzą wojny wyznaje jedną zasadę: pokazywać, że Polacy to silny i odważny naród, który nie da sobie narzucić propagandzie
strachu. A nie ulegając emocjom będziemy zwarci i solidarni jako Polacy.
Gadasz ciągle o rosyjskiej propagandzie. A według mnie - to ty siejesz propagandę, tylko ukrainska. Ostrzegasz nas przed Rosją i pewna jesteś czyje To drony były. A prawa taka,że jesteś na forum od wczoraj, i udzielasz się głównie na tym wątku 🫢
Awatar użytkownika
Wercia20_20
LouiBag

Post autor: Wercia20_20 »

Quizka pisze: śr wrz 10, 2025 3:29 pm Gadasz ciągle o rosyjskiej propagandzie. A według mnie - to ty siejesz propagandę, tylko ukrainska. Ostrzegasz nas przed Rosją i pewna jesteś czyje To drony były. A prawa taka,że jesteś na forum od wczoraj, i udzielasz się głównie na tym wątku 🫢
A ukraińska propaganda to co to jest konkretnie?
PEONIA
Licówka

Chryste Panie.....czemu jest tak w tym kraju, że jest czarne albo białe i nie ma nic pomiędzy? Człowiek wypowie swoje zdanie to zawsze go wepchną w skrajność -albo jest ruską onucą abo sieje ukraińską propagandę. Nie można mieć zróżnicowanego zdania czy rozmarzać różnych aspektów bo zaraz się zjawi tłum krzykaczy co będzie Cię chciał zapędzić w jedną z opcji i dopisze Ci pięćset intencji
Quizka
KlasaBiznes

Post autor: Quizka »

Wercia20_20 pisze: śr wrz 10, 2025 3:31 pm A ukraińska propaganda to co to jest konkretnie?
Przypisywanie zła wyrządzonego przez ukraincow Polakom Rosji. Jak np rakieta w Przewodowie, ostatnio głośny pogrzeb ofiar upa z 1945r w Puźnikach- ukraiński ipn oficjalnie ogłosił, że były to ofiary sowieckich represji.
Ogólnie według mnie głównie twierdzenie, że jak ktoś nie sympatuzuje z ukraina to musi być rosyjskim trollem xd i jest prorosyjski.
Lagara
Gacie z oceanu

Jedyne co powtarzam: bądźmy jako polki, Polacy razem nie ulegajmy żadnym dezinformacjom. Co to oznacza?
Nie uleganie lękowi.
Nie będę współuczestniczyć we wciąganiu mnie przez jakieś tu konto w jakieś dyskusje zbędne.
Dziewczyny, kobiety, koleżanki polki moje rodaczki, które są głową do góry, pierś do przodu i odważnie idziemy w kolejne dni trzymając rękę na pulsie :)
Wercia w punkt!
Miłego dnia wszystkim!
PEONIA
Licówka

To może zdrowiej będzie nie ulegać lękowi w zaciszu własnego domostwa z kubeczkiem jakieś dobrej herbatki.....

Bo jeśli tak bohatersko jednoczysz lud niczym Gierek w siedemdziesiątym a potem napadasz na kogoś tylko dlatego, że podał sugestię niezgodną z Twoim myśleniem to może naprawdę nie ma co gadać z ludźmi i się denerwować.....
PEONIA
Licówka

Quizka pisze: śr wrz 10, 2025 3:45 pm Przypisywanie zła wyrządzonego przez ukraincow Polakom Rosji. Jak np rakieta w Przewodowie, ostatnio głośny pogrzeb ofiar upa z 1945r w Puźnikach- ukraiński ipn oficjalnie ogłosił, że były to ofiary sowieckich represji.
Ogólnie według mnie głównie twierdzenie, że jak ktoś nie sympatuzuje z ukraina to musi być rosyjskim trollem xd i jest prorosyjski.
Możesz nawet sympatyzować i kibicować Ukrainie ale powiedz cokolwiek - nie wiem właśnie o tym, ze Ukraina mogłaby się odwdzięczyć ekshumacjami i na Wołyniu i uznaniem ludobójstwa, że Ukraińcy notorycznie łamiący prawo powinni wrócić do siebie (to samo zdanie mam o naszych rodakach za granicą, jak się ktoś nie umie zachowywać i dostosować to też szczęśliwej drogi już czas do Polski) czy powiedz pierogi ruskie bo przecież zawsze były Ruskie od Rusi (tereny wschodnie dawnej RP) a nie od Rosji to zaraz masz tłum z pałkami i rząd Rosji Cię nasłał by siać dezinformację.
carrolinee90
Bransoletka50k

Post autor: carrolinee90 »

A czemu cisza o ataku na flotyllę, która stacjonuje obecnie w Tunezji? Tym razem dron trafił Polski statek!!! Normalni ludzie bezinteresownie płyną z pomocą humanitarna do Gazy a polskie władze jeszcze mają o to pretensje i lekceważą to co się dzieje.
Bamuza
Ciastko

Post autor: Bamuza »

carrolinee90 pisze: śr wrz 10, 2025 4:05 pm A czemu cisza o ataku na flotyllę, która stacjonuje obecnie w Tunezji? Tym razem dron trafił Polski statek!!! Normalni ludzie bezinteresownie płyną z pomocą humanitarna do Gazy a polskie władze jeszcze mają o to pretensje i lekceważą to co się dzieje.
Foltylle atencjyszy? Gdzie zamierzają przybić - jak w gazie nie ma portu? Ja tam nie czuję potrzeby ewakuacji posła sterczewskiego z moich podatków. Misja skazana na porażkę, zrobiona pod publiczkę
Lagara
Gacie z oceanu

Może zdrowiej dla ciebie nie atakować innych dziewczyn na forum. Nie rozładowywać swojej frustracji. Naucz się czytać po polsku ze zrozumieniem. Nie wyrywaj z kontekstu.
Weszłam na forum pocieszyłam koleżankę, która przyznała się, że wprawia ją to w niepokój.
Starałam się zrobić coś dobrego. A ty? Wyśmiewanie, wytykanie co to ma wnieść jak nie podział i obnażyć twoje niskie poczucie wartości?
Jesli nie działasz w idei wzmocnienia czy wartości to jaki cel ma Twoje atakowanie użytkowniczek? Przecież nie musisz odnosić się do moich porad dla innej użytkowniczki dotyczących jej lęku, a jednak ciebie to drażni na tyle by wchodzić w konwersacje osobista.
Tak oddycham i dzięki temu realnie nie rozumiem twojej Spiny, szukania dziur tam gdzie ich nie ma.
Widocznie jesteś jednym z tych przypadków.
Realnie mamy działania polskiego rządu i o to chodzi o reakcje i skupienie się na bezpieczeństwie kraju, stanowczości i pewności.
PEONIA pisze: śr wrz 10, 2025 3:50 pm To może zdrowiej będzie nie ulegać lękowi w zaciszu własnego domostwa z kubeczkiem jakieś dobrej herbatki.....

Bo jeśli tak bohatersko jednoczysz lud niczym Gierek w siedemdziesiątym a potem napadasz na kogoś tylko dlatego, że podał sugestię niezgodną z Twoim myśleniem to może naprawdę nie ma co gadać z ludźmi i się denerwować.....
PEONIA
Licówka

Lagara pisze: czw wrz 11, 2025 6:55 am Może zdrowiej dla ciebie nie atakować innych dziewczyn na forum. Nie rozładowywać swojej frustracji. Naucz się czytać po polsku ze zrozumieniem. Nie wyrywaj z kontekstu.
Weszłam na forum pocieszyłam koleżankę, która przyznała się, że wprawia ją to w niepokój.
Starałam się zrobić coś dobrego. A ty? Wyśmiewanie, wytykanie co to ma wnieść jak nie podział i obnażyć twoje niskie poczucie wartości?
Jesli nie działasz w idei wzmocnienia czy wartości to jaki cel ma Twoje atakowanie użytkowniczek? Przecież nie musisz odnosić się do moich porad dla innej użytkowniczki dotyczących jej lęku, a jednak ciebie to drażni na tyle by wchodzić w konwersacje osobista.
Tak oddycham i dzięki temu realnie nie rozumiem twojej Spiny, szukania dziur tam gdzie ich nie ma.
Widocznie jesteś jednym z tych przypadków.
Realnie mamy działania polskiego rządu i o to chodzi o reakcje i skupienie się na bezpieczeństwie kraju, stanowczości i pewności.
Ale To Ty zaczęłaś girl. Po prostu napisałam swoje przemyślenia a To Ty zaczęłaś krzyczeć o dezinformacji i ruskich trollach. Jesteś trochę jak dzieciak co sypie piaskiem po oczach ale jak oddali to się bulwersujesz i rzucasz.

Nigdzie nie krytykowałam Twojej pomocy koleżance, nie wiem czemu tak się tego uczepiłaś skoro ani razu się do tego nie odniosłam?

Nie nie chce obniżać Twojego poczucia własnej wartości ani nikogo dzielić. I skończ trosze z tymi wycieczkami typu "weaponized therapy speak" bo nie o to mi chodzi. Poniżej napisałam wyraźnie co mnie zdenerwowało i nie dorabiaj sobie ideologi do tego.

Nie chce być po prostu wyzywana od trolli i oskarżana o dezinformacje tylko dlatego, ze wyraziłam swoje zdanie, które nawet nie jest pro rosyjskie tylko po prostu wyraża wątpliwości, ze nie wiadomo skąd to przyleciało bo mieliśmy już takie przypadki i dziwne, ze ruscy na razie milczą na ten temat. - o to mi chodzi . To ty mnie zaatakowałaś a potem masz problem.....jak zwróciłam na to uwagę to napisałaś dosłownie, ze "Widocznie zasłużyłaś sobie na bycie rosyjskim trollem." - i Ty mi teraz piszesz o wyzywaniu i dokuczaniu? Ze ja to robię, bo prosiłam byś mnie nazywała i potem byś się uspokoiła?
Lagara
Gacie z oceanu

Napisałaś, że byłaś wyzywana na forum od ruskich trolli. Zerknęłam co napisałaś. Pasowało.
Następnie zaczęłaś się odnosić do mnie. Nie ma sensu dyskusja. Skoro sama o sobie napisałaś to, że byłaś tak odbierana to może zastanów czy coś w twoim sposobie komunikacji nie zawiodło.
PEONIA pisze: czw wrz 11, 2025 9:49 am Ale To Ty zaczęłaś girl. Po prostu napisałam swoje przemyślenia a To Ty zaczęłaś krzyczeć o dezinformacji i ruskich trollach. Jesteś trochę jak dzieciak co sypie piaskiem po oczach ale jak oddali to się bulwersujesz i rzucasz.

Nigdzie nie krytykowałam Twojej pomocy koleżance, nie wiem czemu tak się tego uczepiłaś skoro ani razu się do tego nie odniosłam?

Nie nie chce obniżać Twojego poczucia własnej wartości ani nikogo dzielić. I skończ trosze z tymi wycieczkami typu "weaponized therapy speak" bo nie o to mi chodzi. Poniżej napisałam wyraźnie co mnie zdenerwowało i nie dorabiaj sobie ideologi do tego.

Nie chce być po prostu wyzywana od trolli i oskarżana o dezinformacje tylko dlatego, ze wyraziłam swoje zdanie, które nawet nie jest pro rosyjskie tylko po prostu wyraża wątpliwości, ze nie wiadomo skąd to przyleciało bo mieliśmy już takie przypadki i dziwne, ze ruscy na razie milczą na ten temat. - o to mi chodzi . To ty mnie zaatakowałaś a potem masz problem.....jak zwróciłam na to uwagę to napisałaś dosłownie, ze "Widocznie zasłużyłaś sobie na bycie rosyjskim trollem." - i Ty mi teraz piszesz o wyzywaniu i dokuczaniu? Ze ja to robię, bo prosiłam byś mnie nazywała i potem byś się uspokoiła?
Awatar użytkownika
AnnaBantrat
GreckieWakacje

Post autor: AnnaBantrat »

Powinniśmy wiedzieć, że Ruscy zazwyczaj się do niczego nie przyznają, milczenie na ten temat nie jest zaskakujące.
PEONIA
Licówka

Lagara pisze: czw wrz 11, 2025 10:31 am Napisałaś, że byłaś wyzywana na forum od ruskich trolli. Zerknęłam co napisałaś. Pasowało.
Następnie zaczęłaś się odnosić do mnie. Nie ma sensu dyskusja. Skoro sama o sobie napisałaś to, że byłaś tak odbierana to może zastanów czy coś w twoim sposobie komunikacji nie zawiodło.
Oczywiście obróćmy kota ogonem xD nie, to ty po moim poście napisałaś, że nie dajmy się dezinformacji. Nie 🙂↔️ Bracka teraz kota ogonem. „Bez sensu dyskusja” bo się okazało, że jednak należało by przeprosić? Oczywiście jeszcze klasyczne zwalanie na rozmówcę.
Lagara
Gacie z oceanu

Widzisz może sama zdajesz sobie sprawę, że należałoby przeprosić. Jednak to ty zaczepiasz nie ja. Więc jeśli ktoś pisze dyskusja nie ma sensu odczytaj to tak: choćbym z kulturą do ciebie pisała i tak nie odbierzesz tego adekwatnie bo twoim celem nie jest zgoda, budowanie, a rujnowanie jesteś takim typem osobowości bądź. Nie zawracaj mi głowy swoją frustracją.
PEONIA pisze: czw wrz 11, 2025 10:58 am Oczywiście obróćmy kota ogonem xD nie, to ty po moim poście napisałaś, że nie dajmy się dezinformacji. Nie 🙂↔️ Bracka teraz kota ogonem. „Bez sensu dyskusja” bo się okazało, że jednak należało by przeprosić? Oczywiście jeszcze klasyczne zwalanie na rozmówcę.
Lagara
Gacie z oceanu

To się zgadza. To ich stały schemat prowokacja by potem udawać głupka, bądź ofiarę niesłusznie oskarżaną przez zachód. Stała taktyka patrzysz im na ręce widzisz, że coś robią będą kłamać i zaprzeczać.
AnnaBantrat pisze: czw wrz 11, 2025 10:32 am Powinniśmy wiedzieć, że Ruscy zazwyczaj się do niczego nie przyznają, milczenie na ten temat nie jest zaskakujące.
PEONIA
Licówka

Lagara pisze: czw wrz 11, 2025 4:14 pm Widzisz może sama zdajesz sobie sprawę, że należałoby przeprosić. Jednak to ty zaczepiasz nie ja. Więc jeśli ktoś pisze dyskusja nie ma sensu odczytaj to tak: choćbym z kulturą do ciebie pisała i tak nie odbierzesz tego adekwatnie bo twoim celem nie jest zgoda, budowanie, a rujnowanie jesteś takim typem osobowości bądź. Nie zawracaj mi głowy swoją frustracją.
A nie miałaś już sobie iść czasem i nie kontynuować dyskusji bo to Ci szkodzi?
Lagara
Gacie z oceanu

Skąd ty bierzesz wnioski. Nikomu nic nie szkodzi. Wnioskuję, że nauczyłaś się języka polskiego jakiś czas temu. Nie jest twoim ojczystym językiem. Nie rozumiesz i nie zrozumiesz.
Napisałam ci wyraźnie : jeśli nie masz nic budującego do napisania nie mamy o czym rozmawiać. Pochodzimy z innych światów, ale ty dalej chciałabyś uczestniczyć w moim.
Żegnam.
PEONIA pisze: czw wrz 11, 2025 8:50 pm A nie miałaś już sobie iść czasem i nie kontynuować dyskusji bo to Ci szkodzi?
PEONIA
Licówka

Lagara pisze: czw wrz 11, 2025 10:20 pm Skąd ty bierzesz wnioski. Nikomu nic nie szkodzi. Wnioskuję, że nauczyłaś się języka polskiego jakiś czas temu. Nie jest twoim ojczystym językiem. Nie rozumiesz i nie zrozumiesz.
Napisałam ci wyraźnie : jeśli nie masz nic budującego do napisania nie mamy o czym rozmawiać. Pochodzimy z innych światów, ale ty dalej chciałabyś uczestniczyć w moim.
Żegnam.
No to nie odpisuj, już się żegnasz drugi dzień ;P
Awatar użytkownika
Bonanza94
Skarpeta Rakieta

Post autor: Bonanza94 »

Wandziary, a czy przygotowujecie się w jakiś sposób na wypadek wojny, konieczności ewakuacji, lub szybkiego opuszczenia miejsca zamieszkania?
TerraBicicletta
Modna

Post autor: TerraBicicletta »

Bonanza94 pisze: sob wrz 13, 2025 7:07 pm Wandziary, a czy przygotowujecie się w jakiś sposób na wypadek wojny, konieczności ewakuacji, lub szybkiego opuszczenia miejsca zamieszkania?
Tak jak przed pandemią. Wykupienie zapasu konserw i wody pitnej zapas mieć. To chyba kluczowe. Oczywiście też dużo mąki, ryżu, kasz, drozdze kucharskie.... tylko ze słabo jak np. Nie będzie prądu kilka tygodni, wtedy tak jak mówię konserwy i woda pitna to podstawa. Ja już mam zapasy.