To poczytaj na grupach na FB, jakie dziewczyny mają zmasakrowane nosy po operacjach w Polsce. Liczą się umiejętności operatora i zaangażowanie, a nie lokalizacja. A i tak może coś pojść nie tak. Inna sprawa, że dziewczyny sa kompletnie nieprzygotowane do pooperacyjnej pielęgnacji tego nosa i dużo powikłań wynika po prostu z głupoty, braku higieny, niewłaściwej pozycji do spania, zbyt szybkiego wysiłku fizycznego czy noszenia okularów.Hxx pisze: ↑pn sie 18, 2025 12:29 pm Widziałam te nosy u instagramerek i mi się nie podobają. Wszystkie są małe, na jedno kopyto. Nos nie musi być mały. Nos ma pasować do twarzy. W zasadzie to te albańskie nosy albo są za małe (względem twarzy) albo zbyt zadarte i widać włosy z nosa.
Zrobiłam research i nie mój typ nosa. Poza tym mały nos to większe ryzyko braku drożności, a mi zależy przede wszystkim na dobrej drożności.
Bardziej jednak ufam polskiemu lekarzowi, który robi te nosy od 20 lat.
Albania to biedny, dopiero rozwijający się kraj. To jakby po nos pojechać do Rosji. Ciekawa jestem co będzie za 15 lat, bo bałabym się zapadnięcia takiego małego nosa. Nie chcę mi się potem bawić w przeszczepy.
Operacja plastyczna nosa
Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherryRe: Operacja plastyczna nosa
Właśnie przeczesałam te grupy i z tego co widzę, to w Polsce kobiety głównie nie są zadowolone z wyglądu po operacji, a zagranicą nie są zadowolone z drożności tego nosa…Lollita pisze: ↑śr sie 20, 2025 11:02 am To poczytaj na grupach na FB, jakie dziewczyny mają zmasakrowane nosy po operacjach w Polsce. Liczą się umiejętności operatora i zaangażowanie, a nie lokalizacja. A i tak może coś pojść nie tak. Inna sprawa, że dziewczyny sa kompletnie nieprzygotowane do pooperacyjnej pielęgnacji tego nosa i dużo powikłań wynika po prostu z głupoty, braku higieny, niewłaściwej pozycji do spania, zbyt szybkiego wysiłku fizycznego czy noszenia okularów.
Jeden chirurg kiedyś powiedział, że im węższy/mniejszy nos tym większe ryzyko niedrożności i zapadnięcia po latach.
Dla mnie Turcja/albania jest dyskusyjna. Zerknijcie na statystki zgonów po operacji plastycznej w tych krajach. Zgon z powodu sepsy.
A ile takich zgonów było w Polsce?
Wychodzi na to, że w Polsce częściej kobiety są niezadowolone z wyglądu po operacji, ale ryzyko zgonu jest nieporównywalnie większe w Turcji/albani.
Osobiście wolę mieć większy nos, ale być żywa.
Hej przymierzam się i dojrzewam do podjęcia decyzji ale chciałam spytać gdzie na konsultacje przyjmuje dr wysocki ? Bo widzę , że jest i Warszawa i Polanica a Wrocław ?Parasolka110 pisze: ↑czw cze 05, 2025 11:59 pm Mnie nie bolało … nicani głowa, ani nos, ani zęby, kompletnie nic, jak się wybudziłam to mimo setonów w nosie już mogłam tym nosem oddychać (a wcześniej nie było i tym mowy), jedynie co mnie bolało to podniebienie, bo dużo sobie psikałam takim sprayem nawilżającym do gardła :D łezka poleciała przy zdejmowaniu szwów, nie byłam na to gotowa
nie ma się czego bac, poszło szybko
opieka cudowna, doktor też bardzo uspokaja, to była moja pierwsza w życiu narkoza i byłam kompletnie sama, nie miałam nikogo ani do pomocy ani do zawiezienia/przywiezienia, następnego dnia rano wróciłam pociągiem do domu z całym tym gipsem i opatrunkiem:) odwagi :-)!!
Czytałam też opinie , że ponoć jest niemiły ? Będę bardzo wdzięczna za odp
a czy doktor przyjmuje na konsultacje też we Wrocławiu? czytałam, że konsultacje są krótkie , że niby jest niemiły czy to prawda czy tylko "plotki"?Snakeprincess pisze: ↑sob lut 24, 2024 3:54 pm Ja jestem wlasnie 3 dni po ckn u Wysockiego. Zapisywałam się na konsultacje chyba w 2021 r, konsultacja kwiecień 2023, termin opki kwiecień 2024 ale udało się przyspieszyć na luty właśnie. Koszt 32 tys, zaliczka 10% kilka miesięcy przed operacją. Mało siniaków, opuchlizny, ogólnie czuję się naprawdę nieźle. Opieka w klinice super. Jak o coś będziecie chciały wiedzieć co piszcie![]()
-
Parasolka110
- Mokra Włoszka
Miał klinikę w Polanicy, później z kimś we Wrocławiu, teraz dziala sam w Warszawie, absoluuutnie! To najbardziej cierpliwy, ciepły i miły człowiek jakiego miałam okazję spotkać, tłumaczy wszystko sto razy, bez najmniejszego problemu, bez „ale”, uspokaja i generalnie tworzy atmosferę, że wiesz, że jesteś w dobrych rękach ;)
Dziękuję bardzoParasolka110 pisze: ↑czw sie 28, 2025 8:02 pm Miał klinikę w Polanicy, później z kimś we Wrocławiu, teraz dziala sam w Warszawie, absoluuutnie! To najbardziej cierpliwy, ciepły i miły człowiek jakiego miałam okazję spotkać, tłumaczy wszystko sto razy, bez najmniejszego problemu, bez „ale”, uspokaja i generalnie tworzy atmosferę, że wiesz, że jesteś w dobrych rękach ;)
Podrzuć prosze link do tych statystyk, chętnie sie z nimi zapoznam.Hxx pisze: ↑wt sie 26, 2025 9:49 am Właśnie przeczesałam te grupy i z tego co widzę, to w Polsce kobiety głównie nie są zadowolone z wyglądu po operacji, a zagranicą nie są zadowolone z drożności tego nosa…Jeden chirurg kiedyś powiedział, że im węższy/mniejszy nos tym większe ryzyko niedrożności i zapadnięcia po latach.Dla mnie Turcja/albania jest dyskusyjna. Zerknijcie na statystki zgonów po operacji plastycznej w tych krajach. Zgon z powodu sepsy.
A ile takich zgonów było w Polsce? Wychodzi na to, że w Polsce częściej kobiety są niezadowolone z wyglądu po operacji, ale ryzyko zgonu jest nieporównywalnie większe w Turcji/albani.Osobiście wolę mieć większy nos, ale być żywa.
Te statystyki były wplecione z artykuł. Nie wiem jak mam Ci to znaleźć. Nie pamiętam tytułu artykulu. Jak wpiszesz po angielsku to pewnie znajdziesz.
Kolejna poszkodowana w Turcji. Post z listopada. Na początku zachwala nos po operacji. Dostała nawet zniżkę dla influ, ale teraz przyznaje, że zepsuł jej nos i potrzebuje przeszczepu… wspomina też o wątpliwych warunkach sanitarnych.
Przeraża mnie ilość influ, które mają umowy na reklamowanie tych klinik…
Dobra mam link https://postimg.cc/QVJyWHpZ
Dzięki, ale to nie są statystyki o które pytałam. Chodzi mi o rzetelne źródło, które wskazuje, ile osób w Albanii zmarło po przeprowadzeniu operacji plastycznej. Interesuje sie operacją, rozważam też opcję zagraniczną, więc dosyć mocno zgłębiłam temat, ale nie dotarłam do żadnych statystyk o których piszesz. Nie boję sie operacji w renomowanej klinice u sprawdzonego chirurga - bez względu na to w jakim cywilizowanym kraju się znajduje. Natomiast boje się partactwa, o które i w Polsce nie trudno, wystarczy poczytać pierwszą lepszą grupę na FB o operacjach plastycznych.
A ja mam pytanie z innej beczki
Czy któraś może z Was miała operację septoplastyki nosa na nfz?
Dostałam skierowanie do szpitali na operację przegrody nosa, ale interesuje mnie czy mając krzywy nos, uciekający na lewą stronę zostanie on po operacji wyprostowany, zmieni się jego wygląd? Kształt nosa (garb) mi nie przeszkadza ale najbardziej mnie denerwuje niedrożność nosa ale i jego wygląd uciekający na lewą stronę
Dostałam skierowanie do szpitali na operację przegrody nosa, ale interesuje mnie czy mając krzywy nos, uciekający na lewą stronę zostanie on po operacji wyprostowany, zmieni się jego wygląd? Kształt nosa (garb) mi nie przeszkadza ale najbardziej mnie denerwuje niedrożność nosa ale i jego wygląd uciekający na lewą stronę
-
Szyszkawlesie
- BlondDoczep
Ja też miałam u niego robiony nos, i po jakimś czasie zaczął się przesuwać tzn końcówka, pojechałam do niego i bez problemu zrobił kolejną operację
Zelda pisze: ↑wt cze 03, 2025 2:51 pm
Miałam robiony nos u Zachary i jestem średnio zadowolona. Czesc kostna jest super wymodelowana ale czesc chrzestna ucieka mi na lewoplanuje poprawke w Turcji..
mam bardzo mieszane uczucie, duzo dziewczyn narzekanze ich nosy uciekaja na bok po operacji u zachary
Mam operację za miesiąc to wpadnę tutaj po, bo aktualnie trzęsę portkami więc zdam relację jak to wyglądało w moim przypadku
Co myślicie o cenach które są aktualnie w Polsce za taki zabieg - przedział 25-35 tysięcy? Moim zdaniem strasznie zawyżone.
W Albanii koszt rzadko przekracza 20 tysięcy - ze wszystkim w cenie: mam na myśli przelot, nocleg ale ja już jestem wystarczająco zeschizowana, i wizja operacji zagranicą mnie przerosła.
Co myślicie o cenach które są aktualnie w Polsce za taki zabieg - przedział 25-35 tysięcy? Moim zdaniem strasznie zawyżone.
W Albanii koszt rzadko przekracza 20 tysięcy - ze wszystkim w cenie: mam na myśli przelot, nocleg ale ja już jestem wystarczająco zeschizowana, i wizja operacji zagranicą mnie przerosła.
-
Szyszkawlesie
- BlondDoczep
Jeżeli masz problemy z oddychaniem i to ma pomóc to lepszej decyzji nie można podjąć.
Ja akurat z dupy przypadek jestem zawsze coś pod górkę idzie..
Cena 25 plus to standard teraz… tak samo jak biust ceny kosmos.
Pierwsze dzień/dwa dni są takie najgorsze, w trakcie dopóki nie wyjmą setonów, a potem rurek … gips luzik, dla mnie taśmy byly gorsze niż wyjmowanie rurek
ale co kto lubi
Potem bez mycia głowy, bez schylania bez dźwigania bez okularów … jak po większości operacji..
Ja akurat z dupy przypadek jestem zawsze coś pod górkę idzie..
Cena 25 plus to standard teraz… tak samo jak biust ceny kosmos.
Pierwsze dzień/dwa dni są takie najgorsze, w trakcie dopóki nie wyjmą setonów, a potem rurek … gips luzik, dla mnie taśmy byly gorsze niż wyjmowanie rurek
Potem bez mycia głowy, bez schylania bez dźwigania bez okularów … jak po większości operacji..
Olaaa__ pisze: ↑czw wrz 11, 2025 3:12 pm Mam operację za miesiąc to wpadnę tutaj po, bo aktualnie trzęsę portkami więc zdam relację jak to wyglądało w moim przypadku![]()
Drogo, ale ja też zrobię w Polsce. Przerażają mnie statystyki zarażeń sepsa w tych krajach.Olaaa__ pisze: ↑czw wrz 11, 2025 3:12 pm Mam operację za miesiąc to wpadnę tutaj po, bo aktualnie trzęsę portkami więc zdam relację jak to wyglądało w moim przypadku![]()
Poza tym tam jest problem z małymi nosami. Często zrobią za małe i są niedrożne, a po zapadnięciu tylko przeszczep za 50k.
Influ mają płacone za sponsoring tych klinik, a później przyznają, że mają spartaczony nos.
Wyżej dodałam link do influ, która miała współpracę, skorzystała, a po 2 latach przyznała, że spieprzyli jej nos i potrzebuje przeszczepu z żebra. W tych krajach nie wywalczysz odszkodowania za nieudany zabieg.
Pamiętaj, że płacisz też za jakość i dobre warunki. Nie oszczędzaj na zdrowiu i nie daj się nabrać na sponsorowane posty/operacje influ.
Ja się boje operacji w Polsce , a co dopiero na wschodzie.
Z zasady tego nie robią. Chyba, że miałaś kiedyś złamany i trafisz na miłego lekarza. Czytałam wpis jednej dziewczyny, której zrobili, ale czekała 5 lat. Innej mieli zrobić, ale po położeniu na stół stwierdzili, że coś tam? Xd nie pamiętam.Fotosikk pisze: ↑pn wrz 08, 2025 10:31 pm A ja mam pytanie z innej beczki
Prostosowanie przegrody może Ci minimalnie wyprostować nos. Zależy od budowy, ale też niestety w druga stronę. Widziałam dziewczynę, która prostowała tylko przegrodę i zapadł się jej nis
Widzialam post na instagramie o operacji w Albanii u Sinaniego, i on oraz jego klinika to chyba nr 1 wśród osób podróżujących tam na operację z Polski, i dziewczyna ma kompletną deformację, a sam Dr umywa ręce bo zaproponował tylko rewizję a ona żądała zwrotuHxx pisze: ↑ndz wrz 14, 2025 9:01 pm Drogo, ale ja też zrobię w Polsce. Przerażają mnie statystyki zarażeń sepsa w tych krajach.
Poza tym tam jest problem z małymi nosami. Często zrobią za małe i są niedrożne, a po zapadnięciu tylko przeszczep za 50k.
Influ mają płacone za sponsoring tych klinik, a później przyznają, że mają spartaczony nos.
Wyżej dodałam link do influ, która miała współpracę, skorzystała, a po 2 latach przyznała, że spieprzyli jej nos i potrzebuje przeszczepu z żebra. W tych krajach nie wywalczysz odszkodowania za nieudany zabieg.
Pamiętaj, że płacisz też za jakość i dobre warunki. Nie oszczędzaj na zdrowiu i nie daj się nabrać na sponsorowane posty/operacje influ.
Ja się boje operacji w Polsce , a co dopiero na wschodzie.
Jestem na grupkach na fb odnośnie operacji, i na topke polskich chirurgów teraz też wylewają się ogromne ilości niepochlebnych opinii, ale mam wrażenie że ludzie kompletnie nie wiedzą jak wygląda rekonwalescencja po tak inwazyjnym zabiegu, i schizuja tydzień po, że nos jest opuchnięty, pojawiają się zgrubienia etc.
Moja siostra robiła sobie nos i po roku wyglądał on zupełnie inaczej niż po 2-5 miesiącach od operacji. Trzeba trochę czekać na efekty. Musze przyznać, że z moich obserwacji jest to bardzo inwazyjny zabieg/operacja.Olaaa__ pisze: ↑wt wrz 16, 2025 11:29 am Widzialam post na instagramie o operacji w Albanii u Sinaniego, i on oraz jego klinika to chyba nr 1 wśród osób podróżujących tam na operację z Polski, i dziewczyna ma kompletną deformację, a sam Dr umywa ręce bo zaproponował tylko rewizję a ona żądała zwrotu![]()
Jestem na grupkach na fb odnośnie operacji, i na topke polskich chirurgów teraz też wylewają się ogromne ilości niepochlebnych opinii, ale mam wrażenie że ludzie kompletnie nie wiedzą jak wygląda rekonwalescencja po tak inwazyjnym zabiegu, i schizuja tydzień po, że nos jest opuchnięty, pojawiają się zgrubienia etc.
Możliwe, że ten sam.Olaaa__ pisze: ↑wt wrz 16, 2025 11:29 am Widzialam post na instagramie o operacji w Albanii u Sinaniego, i on oraz jego klinika to chyba nr 1 wśród osób podróżujących tam na operację z Polski, i dziewczyna ma kompletną deformację, a sam Dr umywa ręce bo zaproponował tylko rewizję a ona żądała zwrotu![]()
Tez jestem na tych grupkach i tam jest mnóstwo „nagabywaczy” na te albańskie/tureckie kliniki. Raczej mają odpalany jakiś %, bo nie wierzę, że ktoś tym spamuje za darmo xD
W Polsce w razie czego można lekarza pozwać. Tam jest droga zamknięta..
Wiem, że polscy chirurdzy też mają złe opinie, ale często kobiety mają wygórowane wymagania. Zawsze lepiej zrobić za duży i poprawić niż za mały i robić przeszczep.
Polscy chirurdzy boją się robić małe nosy, bo wiedzą, że to często kończy się niedrożnością, a na wschodzie zrobią Ci to co im narysujesz na kartce.
Dla mnie 1. Zdrowie 2. Wygląd
Jeśli chcesz mały Barbie nos w Polsce, to polecam Wysockiego. Nie mój typ nosów, ale ma dobre prace.
Ta dziewczyna to akurat była ze 2 lata po operacji, więc deformacja już z nią zostanie. Po zabiegu wyglądał super. Po kilku miesiącach zaczęła się robić deformacja. Teraz ma zupełnie niedrożny nos i potrzebuje przeszczepu.
-
kochamplotki3
- Siatkarka
Hej Dziewczyny, czy mozecie podrzucic jakiegos linka do opinii o dr Zacharze ? Bylam na konsultacji u niego, podobaja mi sie jego prace, ale chcialabym cos wiecej poczytac.
Dodaj sie na grupki na fb odnosnie operacji, tam jest duzo postow o roznych chirurgach.kochamplotki3 pisze: ↑ndz wrz 28, 2025 6:37 pm Hej Dziewczyny, czy mozecie podrzucic jakiegos linka do opinii o dr Zacharze ? Bylam na konsultacji u niego, podobaja mi sie jego prace, ale chcialabym cos wiecej poczytac.
Wystarczy ze wpiszesz operacje plastyczne/ operacje nosa w lupkę i Ci wyskoczą te topowe:)
-
quizlette0402
- Ciastko
dużo osób tutaj pisze o pewnym lekarzu na W, sama mam od niego nos i napiszę tyle - zobaczcie jak wyglądają jego prace u dziewczyn: Ola Sosfa, Agata Lewandowska, Karolina Mrozicka i przemyślcie czy wszystko jest z tymi nosami w porządku. zaznaczę, ze taki jest jego styl, ciagle powiela ten sam schemat, nie ucząc się na błędach. ja mam mieszankę tych trzech nosów i jestem na etapie rozważań co do rewizji w Turcji.
-
Parasolka110
- Mokra Włoszka
Mówisz o Wysockim? Ja też miałam u niego i jestem na maksa zadowolona, na konsultacji ustaliliśmy wszystko od a do z i tak został zrobiony, więc u mnie idealniequizlette0402 pisze: ↑czw lis 20, 2025 3:12 pm dużo osób tutaj pisze o pewnym lekarzu na W, sama mam od niego nos i napiszę tyle - zobaczcie jak wyglądają jego prace u dziewczyn: Ola Sosfa, Agata Lewandowska, Karolina Mrozicka i przemyślcie czy wszystko jest z tymi nosami w porządku. zaznaczę, ze taki jest jego styl, ciagle powiela ten sam schemat, nie ucząc się na błędach. ja mam mieszankę tych trzech nosów i jestem na etapie rozważań co do rewizji w Turcji.