Majtki
Moderator: verysweetcherry-
barbararoszponka
- GreckieWakacje
Majtki
Dziewczyny,jakie wygodne gaciorki i gdzie kupić? No już nie mogę, nie wiem czy to kwestia budowy mojej wielkiej szanownej, czy kwestia fasonu majtek, ale ciągle mi wchodzą w tyłek. Wyobraźcie sobie jak łażę po mieście i muszę je sobie poprawiać, bo a to ten szew wchodzi w poślada, a to ten. Też tak macie?
Polećcie jakieś majtki, które leżą nieruchomo na pupie. Ostatnio popylam w majtkach tezenisa - zwykłe figi, bo nie lubię stringów czy mocno ściętych boków majtek, bo na pewno też się podwiną. Noszę S, specjalnie kupiłam M, bo myślę - za duża dupa, ale M jeszcze częściej muszę poprawiać i naciągać. Ratunku 
- nocotyniepowiesz
- ToTylkoHermes
Ja też mam problem, żeby znaleźć wygodne majtki
producenci chyba w ogóle nie wiedzą jak wyglądają rózne kobiety, a nie tylko chude modelki
ja wciąż szukam ideału. Szkoda, że po pierwszym użyciu dopiero czuć czy to to, a jeśli nie, to niestety zwrócić już nie można
-
barbararoszponka
- GreckieWakacje
No to czekamy na polecajki jeśli ktoś ma 
-
Rzeka.chaosu
- Currently:Vienna
Zależy jakich szukacie. Bawełniane na co dzień i tak do 30 zł - od lat kupuję Wadima. Są na allegro i na stronie tej firmy. Mają i fasony bazarowo-babciowe i całkiem przyzwoite majtki z koronką. Kupuję te drugie. :D Plus za cenę i to, że naprawdę sporo wytrzymują. No i są wygodne.
Teraz np. kupiłam sobie dużo droższe polecane majtki polskiej marki i nie jestem zadowolona. Rozmiar niby moj, ale jakies płytkie i jednocześnie zsuwają się z bioder, szczególnie, gdy noszę spodnie. Większe juz by mi spadly, mniejsze bylyby jeszcze plytsze. A kosztowały pod 100 zł. Oczywiście już nie oddam.
Mam tez bezszwowe majtki z Etam - tez basic. Do bardziej obcislych ubran jak znalazl, ale to nie bawelna. Kosztują okolo 50, dobrze leza.
Z takich bardziej ładnych pod okazję
- kupuję triumph. Najlepiej mi się sprawdzają - tez od lat. Podoba mi się, że wszedzie mają sklepy i mogę obejrzec. Przez internet nie zawsze można zwracać.
Teraz np. kupiłam sobie dużo droższe polecane majtki polskiej marki i nie jestem zadowolona. Rozmiar niby moj, ale jakies płytkie i jednocześnie zsuwają się z bioder, szczególnie, gdy noszę spodnie. Większe juz by mi spadly, mniejsze bylyby jeszcze plytsze. A kosztowały pod 100 zł. Oczywiście już nie oddam.
Mam tez bezszwowe majtki z Etam - tez basic. Do bardziej obcislych ubran jak znalazl, ale to nie bawelna. Kosztują okolo 50, dobrze leza.
Z takich bardziej ładnych pod okazję
-
barbararoszponka
- GreckieWakacje
Dzięki za rady! Ratujesz mój tyłek, dosłownieRzeka.chaosu pisze: ↑sob sie 23, 2025 8:56 pm Zależy jakich szukacie. Bawełniane na co dzień i tak do 30 zł - od lat kupuję Wadima. Są na allegro i na stronie tej firmy. Mają i fasony bazarowo-babciowe i całkiem przyzwoite majtki z koronką. Kupuję te drugie. :D Plus za cenę i to, że naprawdę sporo wytrzymują. No i są wygodne.
Z takich bardziej ładnych pod okazję- kupuję triumph. Najlepiej mi się sprawdzają - tez od lat. Podoba mi się, że wszedzie mają sklepy i mogę obejrzec. Przez internet nie zawsze można zwracać.
- nocotyniepowiesz
- ToTylkoHermes
mnie zależy na takich, co się nie wbiją w tłuszcz na brzuch i boczkach czyli z szeroką gumą, będą wycięte na udach aż do kolców biodrowych, tył bezszwowy ale nieklejony, wkładka wszyya nieklejona, w kroku odpowiedniej szerokości, bez gumek które będą podrażniać. No i oczywiście z materiałów pochodzenia naturalnego ;) No takie chyba nie istniejąRzeka.chaosu pisze: ↑sob sie 23, 2025 8:56 pm Zależy jakich szukacie. Bawełniane na co dzień i tak do 30 zł - od lat kupuję Wadima. Są na allegro i na stronie tej firmy. Mają i fasony bazarowo-babciowe i całkiem przyzwoite majtki z koronką. Kupuję te drugie. :D Plus za cenę i to, że naprawdę sporo wytrzymują. No i są wygodne.
Z takich bardziej ładnych pod okazję- kupuję triumph. Najlepiej mi się sprawdzają - tez od lat. Podoba mi się, że wszedzie mają sklepy i mogę obejrzec. Przez internet nie zawsze można zwracać.
- AlojzyDupa
- KlasaBiznes
Z bezszwowych polecam gatki z Moraja - cięte laserowo, delikatnie i przede wszystkim fajne gatunkowo. I w bardzo zwyczajnych pieniądzach
Ku pamięci, mięci kupa, wpisał się Alojzy Dupa
-
Rzeka.chaosu
- Currently:Vienna
No tak, rozumiem. Bezszwowe w takim razie odpadają, bo to nie bawełna. Moim zdaniem zbyt bardzo szeroka gumka też, bo lubią się podwijać. Ja bym szła w wyższy stan, nawet taki zbliżony do bielizny korygującej. Nawet jeśli nie masz brzuszka, to na bokach jest więcej materiału i nie będzie takiego efektu wciętego paska.nocotyniepowiesz pisze: ↑wt sie 26, 2025 10:33 am mnie zależy na takich, co się nie wbiją w tłuszcz na brzuch i boczkach czyli z szeroką gumą, będą wycięte na udach aż do kolców biodrowych, tył bezszwowy ale nieklejony, wkładka wszyya nieklejona, w kroku odpowiedniej szerokości, bez gumek które będą podrażniać. No i oczywiście z materiałów pochodzenia naturalnego ;) No takie chyba nie istnieją![]()
Zerknij sobie tego typu modele:
https://sklep-wadima.pl/pl/figi-damskie-w100314-007-029
https://allegro.pl/oferta/triumph-airy- ... utm_medium
- nocotyniepowiesz
- ToTylkoHermes
te też odpadają :D Te wadimy mają gumeczki które już widzę jak cisną, a triumphy mają dupę podzieloną poziomo. No ogólnie chodzę w jakichś tam majtkach, ale szukam ideałuRzeka.chaosu pisze: ↑wt sie 26, 2025 12:28 pm No tak, rozumiem. Bezszwowe w takim razie odpadają, bo to nie bawełna. Moim zdaniem zbyt bardzo szeroka gumka też, bo lubią się podwijać. Ja bym szła w wyższy stan, nawet taki zbliżony do bielizny korygującej. Nawet jeśli nie masz brzuszka, to na bokach jest więcej materiału i nie będzie takiego efektu wciętego paska.
Zerknij sobie tego typu modele:
https://sklep-wadima.pl/pl/figi-damskie-w100314-007-029
https://allegro.pl/oferta/triumph-airy- ... utm_medium
-
Ladyoviedo
- MoetGlass
Ja tylko H&M, te bawełniane przy kasach.
-
Cebula Po Polsku
- Samarka
u mnie od lat Gatta, kupuje je na all:
3szt. Majtki bikini QUEENIE GATTA bezszwowe r. M
sa elastyczne, przylegające i nic nie włazi w rowek ;D
3szt. Majtki bikini QUEENIE GATTA bezszwowe r. M
sa elastyczne, przylegające i nic nie włazi w rowek ;D
-
Carmelitto
- RoyalBaby
Najwygodniejsze majtki jakie w życiu miałam kupiłam w Uniqlo. Niestety kupowałam za granicą i to parę lat temu, więc nie wiem jak z polskim Uniqlo.
- Oliwkowa888
- Mokra Włoszka
Atlantic. Zwykłe z serii tzw. sportowej. Mają szeroki "tył" i dzięki temu są moim zdaniem wygodne. Kupuję w pakietach, gdzie jest kilka sztuk.