Hej. Potrzebuje informacji na temat grup wsparcia na SM, tak zwanych engagement pods. Chodzi o grupy np 1000 osobowe, które komentują sobie wzajemnie posty i tym sposobem nudne, nic nie wnoszące konta mają po 20k obserwujących. Zauważyłam oznaczenie w poście u jednej z influ, szybko wskoczyło jej ponad 100 komentarzy i oznaczenie zniknęło.
Próbuje się zagłębić w temat ale nie wiem gdzie szukać. Ostatnio przeglądając IG mam wrażenie że większość z tego korzysta. Konta po 20k z nudną treścią, po 500 like i 150 komentarzy ale wszystkie na jedno kopyto w stylu „o cudownie, też muszę przetestować ten produkt” po czym sprawdzam a osoby niby zainteresowane i nawet nie zaobserwowały reklamowanej u influ marki. Prowadzę swój sklep z odzieżą chciałabym zainwestować w influencer marketing ale im więcej sprawdzam osób tym bardziej mam wrażenie że tych „realnych” kont z realnym zaangażowaniem jest mało.
Grupy wsparcia w SM
Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherry- czarna_marchewka
- Mokra Włoszka
No właśnie, takie grupy może dają lajki itd ale czy realnie przekładają się na sprzedaż? Podobnie z promowaniem od insta, bardzo dużo widzę narzekań że nic to nie daje. Chętnie dowiem się więcej na temat tych grup
Oliwkaa665 pisze: ↑ndz wrz 07, 2025 6:38 pm Hej. Potrzebuje informacji na temat grup wsparcia na SM, tak zwanych engagement pods. Chodzi o grupy np 1000 osobowe, które komentują sobie wzajemnie posty i tym sposobem nudne, nic nie wnoszące konta mają po 20k obserwujących. Zauważyłam oznaczenie w poście u jednej z influ, szybko wskoczyło jej ponad 100 komentarzy i oznaczenie zniknęło.
Próbuje się zagłębić w temat ale nie wiem gdzie szukać. Ostatnio przeglądając IG mam wrażenie że większość z tego korzysta. Konta po 20k z nudną treścią, po 500 like i 150 komentarzy ale wszystkie na jedno kopyto w stylu „o cudownie, też muszę przetestować ten produkt” po czym sprawdzam a osoby niby zainteresowane i nawet nie zaobserwowały reklamowanej u influ marki. Prowadzę swój sklep z odzieżą chciałabym zainwestować w influencer marketing ale im więcej sprawdzam osób tym bardziej mam wrażenie że tych „realnych” kont z realnym zaangażowaniem jest mało.
autoreklama https:/cennik.wlap.pl/
historia promocji w sklepach bez reklam i kont
więcej dowiesz się na moim tiktoku
historia promocji w sklepach bez reklam i kont
więcej dowiesz się na moim tiktoku
Jeżeli chodzi o usuwanie znaczników jest to jeden z wymogów grup by robić to w miarę szybko. Czyli wrzucasz post i po 3-4 dniach powinien zniknąć znacznik. Często jest tak, że jest np karuzela postów i oznaczenie jest na jednym z ostatnich zdjęć.Oliwkaa665 pisze: ↑ndz wrz 07, 2025 6:38 pm Hej. Potrzebuje informacji na temat grup wsparcia na SM, tak zwanych engagement pods. Chodzi o grupy np 1000 osobowe, które komentują sobie wzajemnie posty i tym sposobem nudne, nic nie wnoszące konta mają po 20k obserwujących. Zauważyłam oznaczenie w poście u jednej z influ, szybko wskoczyło jej ponad 100 komentarzy i oznaczenie zniknęło.
Co do komentarzy to o tym to można napisać książkę. Te dziewuchy się kłócą nawet o liczbę słów (bo napisałaś 2 zdania a nie 3) Albo, że komentarz jest za mało „mądry”
I niestety influ w tych grupach jest od groma, samych profili jest coraz więcej.
-
Oliwkaa665
- RóżowePolo
Chcę się tam dostać żeby wiedzieć komu nie wysyłać