Cześć! Od kiedy pamiętam walczę z trądzikiem - z lepszym lub gorszym skutkiem. Ostatnio zaczęłam brać tetralysal, który musiałam odstawić, bo zaczęło mi wysypywać codziennie dziwne malutkie białe chrostki na całej twarzy w dużych ilościach - nie był to typowy "purge". Potrzebuję kremu (i żelu do twarzy), który jest niekomedogenny, niezapychający, dobry na skórę która lubi się zapchać i obsypać trądzikiem. Macie coś do polecenia? Boję się wyrzucić pieniądze na kolejny krem który okaże się bublem : (
Zazwyczaj używam koreańskiego skincare, ale ostatnio wzięłam z polecenia dermatolog avene z apteki i nieszczególnie mi się sprawdziły, bo składy nie mają jakoś w 100% dobrego..
Dobry krem niekomedogenny/niezapychający
Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherry- veronimnrl
- Mokra Włoszka
- kochajmykotki
- Koczkodan
Moze Geek & Gorgeous - Hydration Station? Jest niekomedogenny oraz fungal acne safe. Jest lekki, spoko pod makijaż.
Słyszałam jeszcze dobre opinie o PURITO - Oat In Calming Gel Cream, aczkolwiek go nie używałam.
Słyszałam jeszcze dobre opinie o PURITO - Oat In Calming Gel Cream, aczkolwiek go nie używałam.
Ja po przygodzie z koreanska pielęgnacją musiałam niestety pójść za głosem dermatologa, bo zaczęło mnie mega wysypywać
Teraz mam pielęgnacyjny minimalizm i skóra jest przeważnie czysta! Poza leczeniem, które przepisuje mi derm, używam na dzień krem cetaphil oil control z spf, a na nic bioderma sebio. Do mycia tylko cetaphil i to tyle.
Edit: a dodam jeszcze że próbowałam też pharmaceris swbostatic, spf z la roche posty- i od nich mnie wysypywalo
Edit: a dodam jeszcze że próbowałam też pharmaceris swbostatic, spf z la roche posty- i od nich mnie wysypywalo
-
Testtesttest111
- Koczkodan
Dermatolodzy i apteki (np. superpharm) mają próbki, więc warto byłoby skorzystać z tej opcji przed kupnem kremuveronimnrl pisze: ↑pt wrz 05, 2025 10:05 am Cześć! Od kiedy pamiętam walczę z trądzikiem - z lepszym lub gorszym skutkiem. Ostatnio zaczęłam brać tetralysal, który musiałam odstawić, bo zaczęło mi wysypywać codziennie dziwne malutkie białe chrostki na całej twarzy w dużych ilościach - nie był to typowy "purge". Potrzebuję kremu (i żelu do twarzy), który jest niekomedogenny, niezapychający, dobry na skórę która lubi się zapchać i obsypać trądzikiem. Macie coś do polecenia? Boję się wyrzucić pieniądze na kolejny krem który okaże się bublem : (
Zazwyczaj używam koreańskiego skincare, ale ostatnio wzięłam z polecenia dermatolog avene z apteki i nieszczególnie mi się sprawdziły, bo składy nie mają jakoś w 100% dobrego..
Walczyłam z trądzikiem po odstawieniu anty. To były wielkie gule, które jak wyrosły na środku brody to bolały aż przy samym uchu. Takie stany zapalne.
Walczyłam z tym bardzo długo.
Na ten moment zostałam przy kilku kosmetykach i Bogu dziękuję nic nie wraca.
-makijaż usuwam kremowym olejkiem myjącym na ciemieniuche z ziajki
-po tym myję twarz żelem z Lirene Aqua bubbles
-pod makijaż nakładam serum z bielendy hydro lipidium
-na noc serum catch a tiger z we współpracy z Albicją i na to alantan niebieski
Bardzo rzadko używam kwasów, od czasu do czasu nałożę maskę w płachcie. Tak samo raz na jakiś czas zrobię peeling ziarnisty (wiem, nie powinno się go używać, ale moja twarz źle na to nie reaguje, więc żeby usunąć suche skórki raz na jakiś czas robię - wybieram wtedy peeling z Ziaja naturalnie pielęgnujemy).
Nic poza tym i moja twarz ma się świetnie
Walczyłam z tym bardzo długo.
Na ten moment zostałam przy kilku kosmetykach i Bogu dziękuję nic nie wraca.
-makijaż usuwam kremowym olejkiem myjącym na ciemieniuche z ziajki
-po tym myję twarz żelem z Lirene Aqua bubbles
-pod makijaż nakładam serum z bielendy hydro lipidium
-na noc serum catch a tiger z we współpracy z Albicją i na to alantan niebieski
Bardzo rzadko używam kwasów, od czasu do czasu nałożę maskę w płachcie. Tak samo raz na jakiś czas zrobię peeling ziarnisty (wiem, nie powinno się go używać, ale moja twarz źle na to nie reaguje, więc żeby usunąć suche skórki raz na jakiś czas robię - wybieram wtedy peeling z Ziaja naturalnie pielęgnujemy).
Nic poza tym i moja twarz ma się świetnie
-
tupalskasara
- PsychoFanka
Analizunesz składy kosmetyków? Proponuję zainteresować się tematem i unikać silikonów.veronimnrl pisze: ↑pt wrz 05, 2025 10:05 am Cześć! Od kiedy pamiętam walczę z trądzikiem - z lepszym lub gorszym skutkiem. Ostatnio zaczęłam brać tetralysal, który musiałam odstawić, bo zaczęło mi wysypywać codziennie dziwne malutkie białe chrostki na całej twarzy w dużych ilościach - nie był to typowy "purge". Potrzebuję kremu (i żelu do twarzy), który jest niekomedogenny, niezapychający, dobry na skórę która lubi się zapchać i obsypać trądzikiem. Macie coś do polecenia? Boję się wyrzucić pieniądze na kolejny krem który okaże się bublem : (