Start
Mój profil

Tragedia spod Konina

Moderator: verysweetcherry
gossipgirlxox

Re: Tragedia spod Konina

Post autor: gossipgirlxox »

Żeby na podstawie braku lajków pod zdjęciami wysnuwać takie historie, to trzeba być wybitnym xD
PrzemoKondratowicz
Dieta 600 kcal

Post autor: PrzemoKondratowicz »

florella pisze: pt wrz 05, 2025 7:48 pm To leczenie psychiatryczne to szaleńcza samotność w obcej wsi, cztery ściany .. Mąż zajęty pracą, piknikami wojskowymi, nawet nie widział potrzeby polajkowania zdjęcia. Najlepsi sąsiedzi - piniądz był, piękny dom, piękny płot. Większości ludzi ze wsi to starcza, fakt ale czasem trafia się wrażliwszy osobnik i nie wytrzymuje tego szczęścia na pokaz. :( :(

Im więcej czytam komentarzy znajomych .. im więcej artykułów tym bardziej żal mi tej biednej kobiety.
To przeklejaj te komentarze tutaj bo ja nie czytałem i ciężko mi w to uwierzyć
Awatar użytkownika
berry blast
Kciuk

Post autor: berry blast »

honciaw pisze: pt wrz 05, 2025 5:06 pm No rozumiem nie wstawiać nic. Ale gość był dosyć aktywny na fb. A żonie nie polajkowal ani jednego zdjęcia. Zastanawiające.
no cóż, widocznie jej nie lubił skoro jej nie polajkował, proste
honciaw
RóżowePolo

Post autor: honciaw »

marlis318 pisze: pt wrz 05, 2025 6:23 pm Była mowa tutaj o o oddziale psychiatrycznym. Sprecyzuję, na taki oddział można dostać się w takich skrajnych wypadkach. Jeżeli ktoś względnie normalnie funkcjonuje to raczej nie trafi na ten oddzial. Tam zazwyczaj dają mocniejsze leki, których nie można dać, gdy ktoś jest poza szpitalem. Czasem tacy ludzie sprawiaja wrażenie jakby coś było nie w porzadku, ale to przez leki. Nie wiem jak było w przypadku tej pani, ale widze, że pisze się trochę o oddziale psychiatrycznym, więc chciałam trochę wyjaśnić.
A Ty jesteś lekarzem albo psychologiem?
Na oddział trafia również dużo osób z depresją gwoli wyjaśnienia. Również po to, żeby dobrać leki, lub mieć lepszą diagnostykę.

Skąd w ogóle info o oddziale?
Nikt tego nie potwierdził.
Agatyszcze
SushiRoll

Post autor: Agatyszcze »

honciaw pisze: pt wrz 05, 2025 9:32 pm A Ty jesteś lekarzem albo psychologiem?
Na oddział trafia również dużo osób z depresją gwoli wyjaśnienia. Również po to, żeby dobrać leki, lub mieć lepszą diagnostykę.

Ja napisałam wczesniej, ze bardzo ciezko jest wyslac KOGOS na oddzial WBREW jego woli. Oczywiscie ze mozna byc na oddziale z depresją, ale nikt ciebie tam silą nie wysle. I pisalam to w kontekscie, ze ciezko pomoc komus z problemami psychicznymi jesli ta osoba sama nie chce sie leczyc.
Awatar użytkownika
florella
RealDiamond

Post autor: florella »

berry blast pisze: pt wrz 05, 2025 8:30 pm no cóż, widocznie jej nie lubił skoro jej nie polajkował, proste
Twój prześmiewczy komentarz jest tragicznie prawdziwy.
Awatar użytkownika
florella
RealDiamond

PrzemoKondratowicz pisze: pt wrz 05, 2025 7:59 pm To przeklejaj te komentarze tutaj bo ja nie czytałem i ciężko mi w to uwierzyć
wstawiam z profilu przyjaciółki, resztę szukaj sam

Obrazek
Katoshi
Tritonotti

Post autor: Katoshi »

florella pisze: pt wrz 05, 2025 10:15 pm wstawiam z profilu przyjaciółki, resztę szukaj sam

Obrazek
Co to ma być?
Awatar użytkownika
berry blast
Kciuk

florella pisze: pt wrz 05, 2025 9:58 pm Twój prześmiewczy komentarz jest tragicznie prawdziwy.
nie, mój komentarz jest wyłącznie sarkastyczny.
Awatar użytkownika
florella
RealDiamond

Katoshi pisze: pt wrz 05, 2025 10:31 pm Co to ma być?
wpis przyjaciółki Karoliny, wymowny prawda?
Kitti09
Modna
Instagram: MissMoniqu

Post autor: Kitti09 »

florella pisze: pt wrz 05, 2025 10:41 pm wpis przyjaciółki Karoliny, wymowny prawda?
Patrząc na ich profile przewija się wszędzie jego nazwisko. Widać że miał dużą rodzinę byli blisko. Mieszkali też an jego terenie. Wszystko było jakby od niego/ nie wiemy jak sytuacja rodzinna Karoliny :( czy w ogóle miała kogoś bliskiego .. czy była zdana na ludzi którzy stali się jej rodziną …
Awatar użytkownika
berry blast
Kciuk

florella pisze: pt wrz 05, 2025 10:41 pm wpis przyjaciółki Karoliny, wymowny prawda?
średnio. dodany trzy dni po. kto tu niby stanął na nogi?
Katoshi
Tritonotti

Post autor: Katoshi »

A skąd wiesz że to jej przyjaciółka i jak blisko były? W żaden sposób nie widzę tu logicznego połączenia z tą tragedią która miała miejsce 3 dni przed tym wpisem. Ta kobieta nie żyje, nawet jeśli coś tam się działo to nie, nie znajdzie już "bratniej duszy". Wg mnie jeżeli napisała to w nawiązaniu do wydarzeń z niedzieli to jest to mocno niestosowne bo jest po prostu głupie w momencie tak poważnego zdarzenia.

Post autor: Rejestracja »

berry blast pisze: pt wrz 05, 2025 8:30 pm no cóż, widocznie jej nie lubił skoro jej nie polajkował, proste
Życzeń urodzinowych tez jej na fb nie pisał? 🙈
Awatar użytkownika
florella
RealDiamond

Katoshi pisze: pt wrz 05, 2025 10:52 pm A skąd wiesz że to jej przyjaciółka i jak blisko były? W żaden sposób nie widzę tu logicznego połączenia z tą tragedią która miała miejsce 3 dni przed tym wpisem. Ta kobieta nie żyje, nawet jeśli coś tam się działo to nie, nie znajdzie już "bratniej duszy". Wg mnie jeżeli napisała to w nawiązaniu do wydarzeń z niedzieli to jest to mocno niestosowne bo jest po prostu głupie w momencie tak poważnego zdarzenia.
Mają się w znajomych, mają komentarze itd. Nie wiem jak blisko były ale widocznie coś wie skoro to napisała? Od czasu tej tragedii ma tylko wpisy i artykuły o Karolinie.
Kitti09
Modna
Instagram: MissMoniqu

Post autor: Kitti09 »

florella pisze: pt wrz 05, 2025 10:58 pm Mają się w znajomych, mają komentarze itd. Nie wiem jak blisko były ale widocznie coś wie skoro to napisała? Od czasu tej tragedii ma tylko wpisy i artykuły o Karolinie.
Ma o niej raptem prośbę parafii o nierobienie zdjęć na Pogrzebie. I ten tekst który krąży po necie z różnych smutnych cytatow niczym frazesy z ,,oczami mężczyzny”
Itd. Nie sądzę by to o czym świadczyło.
dejwor
Srebrna Kropeczka

Post autor: dejwor »

Na dobra sprawe to ten komentarz moze sie pokrywac, wyszlo by na to ze w domu byly klotnie i niedonowienia, bo kto by nagle losowo takiego posta zapodal
Awatar użytkownika
florella
RealDiamond

Też mi się tak wydaje.
Mam nadzieję, że policja nie odpuści i dobrze przyjrzy się sprawie.
sasha88
Channelka

Post autor: sasha88 »

florella pisze: pt wrz 05, 2025 7:48 pm Mąż zajęty pracą, piknikami wojskowymi, nawet nie widział potrzeby polajkowania zdjęcia.
Zdecydowanie powinien być na to paragraf w kk.
sasha88
Channelka

Rejestracja pisze: pt wrz 05, 2025 10:57 pm Życzeń urodzinowych tez jej na fb nie pisał? 🙈
IMHO to już przesłanka do założenia niebieskiej karty.
Psotkaplotka
TrampekLV

Post autor: Psotkaplotka »

Ja już pomijam ocenę treści udostępnianych przez kogokolwiek na SM, ale straszne i chore samo w sobie jest to, że współcześnie po czyjejś śmierci obcy ludzie grzebią na profilu zmarłej osoby, jej bliskich, szukają komentarzy, lajków, analizują co udostępniła czy napisała przyjaciółka, ciotka, kuzynka stryjecznej babki, przekazują to sobie dalej… ludzie, którzy to robicie jesteście bardziej chorzy i okrutni niż niejeden seryjny morderca. Rozumiem jeszcze jakieś dyskusje i spekulacje tu, ale takie grzebanie komuś w życiach? Takie głupie grzebanie na dodatek, z doszukiwaniem się wszędzie podtekstów. Współczuję Wam.
sasha88
Channelka

Psotkaplotka pisze: sob wrz 06, 2025 5:10 am Ja już pomijam ocenę treści udostępnianych przez kogokolwiek na SM, ale straszne i chore samo w sobie jest to, że współcześnie po czyjejś śmierci obcy ludzie grzebią na profilu zmarłej osoby, jej bliskich, szukają komentarzy, lajków, analizują co udostępniła czy napisała przyjaciółka, ciotka, kuzynka stryjecznej babki, przekazują to sobie dalej… ludzie, którzy to robicie jesteście bardziej chorzy i okrutni niż niejeden seryjny morderca. Rozumiem jeszcze jakieś dyskusje i spekulacje tu, ale takie grzebanie komuś w życiach? Takie głupie grzebanie na dodatek, z doszukiwaniem się wszędzie podtekstów. Współczuję Wam.
Wspaniała jest też ta hipokryzja: zły mąż nie lajkował, na pewno to jego wina, bo przecież serduszka i komentarze w sieci są wyznacznikiem uczucia itd., ale już dobijanie złamanego psychicznie człowieka (a wierzę, że jest w koszmarnym stanie psychicznym) idiotycznymi dywagacjami, kiedy nie ma się do tego absolutnie żadnych podstaw i radosne publikowanie tego publicznie w internecie jest w porządku. Belki we własnym oku nie widzicie ludzie o znikomej inteligencji emocjonalnej. Po prostu obrzydliwe.
marlis318
Koczkodan

Post autor: marlis318 »

honciaw pisze: pt wrz 05, 2025 9:32 pm A Ty jesteś lekarzem albo psychologiem?

A skąd wiesz kim ja tam jestem
Nikt nie pisal, że zmarła przebywała na oddziale, ale pojawiły się sugestie, że mogłaby tam przebywać, więc wyjaśniłam, że nie jest to aż takie proste, żeby tam trafić.
AndrzejBobak
SushiRoll

Post autor: AndrzejBobak »

Nie lajkuję zdjęć męża, rodziny, nie składam mu życzeń urodzinowych na fb, nie udostępniam jego wpisów, nawet rzadko wrzucam wspólne zdjęcia. Mam za to pełno zdjęć związanych ze swoim hobby i głównie pod tym względem udzielam się w mediach społecznościowych (i jeszcze żeby poinbić). Rozumiem, że wg niektórych to już powód do rozwodu/ założenia niebieskiej karty/ dowód na brak miłości. Znam pary, które robią podobnie - albo jedna strona jest dość aktywna w sm, druga ma ma na to wywalone. Aktywność na fb nie jest obowiązkowa.

Facet może miał podobne podejście, może ograniczał widoczność "rodzinnych" postów, może uważał, że takie rzeczy należy zachować dla siebie, a nie wrzucać w sieć. Głupie serduszko pod postem nic nie znaczy, a już na pewno nie sugeruje morderstwa.
dejwor
Srebrna Kropeczka

Post autor: dejwor »

Psotkaplotka pisze: sob wrz 06, 2025 5:10 am Ja już pomijam ocenę treści udostępnianych przez kogokolwiek na SM, ale straszne i chore samo w sobie jest to, że współcześnie po czyjejś śmierci obcy ludzie grzebią na profilu zmarłej osoby, jej bliskich, szukają komentarzy, lajków, analizują co udostępniła czy napisała przyjaciółka, ciotka, kuzynka stryjecznej babki, przekazują to sobie dalej… ludzie, którzy to robicie jesteście bardziej chorzy i okrutni niż niejeden seryjny morderca. Rozumiem jeszcze jakieś dyskusje i spekulacje tu, ale takie grzebanie komuś w życiach? Takie głupie grzebanie na dodatek, z doszukiwaniem się wszędzie podtekstów. Współczuję Wam.
w momencie kiedy wydarzyła się taka dziwna rzecz że matka zabija(?) swoje dzieci i wskakuje do szamba z nimi jednoczesnie siebie zabijajac to ludzie szukaja co moglo byc przyczyna