bezrobocie, problem ze znalezieniem pracy
Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherry-
jest.emszczesliwa
- Szarlotta
bezrobocie, problem ze znalezieniem pracy
potrzebuję Waszej rady bo już sama nie wiem co robić. Od ponad miesiąca szukam pracy w Warszawie i kompletnie nie idzie. Zajmuję się social mediami i PR, mam 3 lata doświadczenia i serio staram się wszędzie. Szukam na RocketJobs, LinkedIn, OLX, Pracuj.pl, NoFluffJobs i wysyłam maile bezpośrednio do agencji – wszystko bez efektu. Nawet aplikuję do miejsc totalnie niezwiązanych z moim doświadczeniem, byle coś, a tu zero odzewu. Czuję się jakby moja aplikacja znikała w kosmosie. Macie jakieś sprawdzone sposoby albo miejsca, gdzie faktycznie ktoś odpisuje? Może coś robię źle, a może po prostu rynek zwariował.
sporo firm ma często wolniejsze procesy w wakacje, bo zawsze ktoś potrzebny do podjęcia decyzji jest na urlopie. szukałam dwa lata temu roboty w czasie wakacji i praktycznie zerowy odzew – w polowie września i październiku ruszyło. więc może to to, trzymam kciuki i powodzenia!jest.emszczesliwa pisze: ↑sob sie 30, 2025 3:35 pm potrzebuję Waszej rady bo już sama nie wiem co robić. Od ponad miesiąca szukam pracy w Warszawie i kompletnie nie idzie. Zajmuję się social mediami i PR, mam 3 lata doświadczenia i serio staram się wszędzie. Szukam na RocketJobs, LinkedIn, OLX, Pracuj.pl, NoFluffJobs i wysyłam maile bezpośrednio do agencji – wszystko bez efektu. Nawet aplikuję do miejsc totalnie niezwiązanych z moim doświadczeniem, byle coś, a tu zero odzewu. Czuję się jakby moja aplikacja znikała w kosmosie. Macie jakieś sprawdzone sposoby albo miejsca, gdzie faktycznie ktoś odpisuje? Może coś robię źle, a może po prostu rynek zwariował.
warto też komuś pokazać CV, ja skonsultowałam swoje z typiarka z HR z mojej branży i znalazła mi kilka miejsc do poprawy