Start
Mój profil

bezrobocie, problem ze znalezieniem pracy

Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherry
jest.emszczesliwa
Szarlotta

bezrobocie, problem ze znalezieniem pracy

Post autor: jest.emszczesliwa »

potrzebuję Waszej rady bo już sama nie wiem co robić. Od ponad miesiąca szukam pracy w Warszawie i kompletnie nie idzie. Zajmuję się social mediami i PR, mam 3 lata doświadczenia i serio staram się wszędzie. Szukam na RocketJobs, LinkedIn, OLX, Pracuj.pl, NoFluffJobs i wysyłam maile bezpośrednio do agencji – wszystko bez efektu. Nawet aplikuję do miejsc totalnie niezwiązanych z moim doświadczeniem, byle coś, a tu zero odzewu. Czuję się jakby moja aplikacja znikała w kosmosie. Macie jakieś sprawdzone sposoby albo miejsca, gdzie faktycznie ktoś odpisuje? Może coś robię źle, a może po prostu rynek zwariował.
Lillak
MoetGlass

Post autor: Lillak »

Na tę chwilę pójdź do pracy poniżej kwalifikacji, nawet jak przejdziesz się po galerii handlowej to zobaczysz, że w wielu miejscach szukają pracowników. Konsultowałaś swoje CV?
awkward
RoyalBaby

Post autor: awkward »

jest.emszczesliwa pisze: sob sie 30, 2025 3:35 pm potrzebuję Waszej rady bo już sama nie wiem co robić. Od ponad miesiąca szukam pracy w Warszawie i kompletnie nie idzie. Zajmuję się social mediami i PR, mam 3 lata doświadczenia i serio staram się wszędzie. Szukam na RocketJobs, LinkedIn, OLX, Pracuj.pl, NoFluffJobs i wysyłam maile bezpośrednio do agencji – wszystko bez efektu. Nawet aplikuję do miejsc totalnie niezwiązanych z moim doświadczeniem, byle coś, a tu zero odzewu. Czuję się jakby moja aplikacja znikała w kosmosie. Macie jakieś sprawdzone sposoby albo miejsca, gdzie faktycznie ktoś odpisuje? Może coś robię źle, a może po prostu rynek zwariował.
sporo firm ma często wolniejsze procesy w wakacje, bo zawsze ktoś potrzebny do podjęcia decyzji jest na urlopie. szukałam dwa lata temu roboty w czasie wakacji i praktycznie zerowy odzew – w polowie września i październiku ruszyło. więc może to to, trzymam kciuki i powodzenia!
warto też komuś pokazać CV, ja skonsultowałam swoje z typiarka z HR z mojej branży i znalazła mi kilka miejsc do poprawy