Start
Mój profil

Tragedia spod Konina

Moderator: verysweetcherry
dejwor
Srebrna Kropeczka

Re: Tragedia spod Konina

Post autor: dejwor »

Tak czy siak szkoda w tym wszystkim dzieci, w czym one zawinily...
Awatar użytkownika
berry blast
Kciuk

Post autor: berry blast »

ReniMie pisze: wt wrz 02, 2025 9:57 am Boże ludzie co jest z wami? Stała się tragedia a wy spekulujecie czy to samo**jstwo? :puke:
Tak, to rzeczywiście bardzo dziwne że na wątku kryminalnym toczą się spekulacje. To faktycznie powód aby przyjść tu i sobie zwymiotować.
Nie wiem może dla Ciebie taka sprawa to kaszka z mleczkiem, ja jestem bardzo zaskoczona skalą i sposobem tego morderstwa chociaż w temacie crime siedzę od wielu lat. Więc tak, będę sobie tutaj spekulować.
Awatar użytkownika
agusienka999
Samarka

Post autor: agusienka999 »

berry blast pisze: wt wrz 02, 2025 11:54 am Tak, to rzeczywiście bardzo dziwne że na wątku kryminalnym toczą się spekulacje. To faktycznie powód aby przyjść tu i sobie zwymiotować.
Nie wiem może dla Ciebie taka sprawa to kaszka z mleczkiem, ja jestem bardzo zaskoczona skalą i sposobem tego morderstwa chociaż w temacie crime siedzę od wielu lat. Więc tak, będę sobie tutaj spekulować.
Prawda, od tego jest ten wątek, wystarczy przeczytać pierwszy post. Kto zbyt wrażliwy na takie rozkminy, to nie powinien tu być.
MariaDolotes
Channelka

Post autor: MariaDolotes »

Pif Paf pisze: wt wrz 02, 2025 7:07 am Jezeli przyjmiemy teorie,ze to on i chciał wine zwalic na chorą psychiczne żone,to byłoby jak najbardziej logiczne
Biorąc pod uwagę że poderżnął żonie gardło, musiałby sam ubrudzić się krwią. Oczywiście ubrania możnaby było schować i się przebrać ale myślę, że bylyby ślady walki, otarcia na skórze, cokolwiek. Gdyby zmusił żonę do napisania listu, to tym bardziej wiedziałaby co ją czeka i byłaby gotowa na samoobronę. Więc nie, ta teoria się nie klei.
Abcxyz123!

Post autor: Abcxyz123! »

MariaDolotes pisze: wt wrz 02, 2025 12:36 pm Biorąc pod uwagę że poderżnął żonie gardło, musiałby sam ubrudzić się krwią. Oczywiście ubrania możnaby było schować i się przebrać ale myślę, że bylyby ślady walki, otarcia na skórze, cokolwiek. Gdyby zmusił żonę do napisania listu, to tym bardziej wiedziałaby co ją czeka i byłaby gotowa na samoobronę. Więc nie, ta teoria się nie klei.
No nie klei się, bo ten facet nic nie zrobił ani dzieciom, ani żonie. Spotkała go okropna tragedia, a do tego musi mierzyć się z takimi sugestiami ze może on jest sprawcą. Ten chłop wyławiał własne dzieci i żonę z szamba, te dzieci ponoć zmarły w szpitalu około godz. 1wszej. Skoro chcialby zabić dzieci to po co by je wyławiał narażając jeszcze siebie ? Co wy za bzdury ludzie piszecie.... Ciekawe czy facet w ogóle to dźwignie, bo jakby nie patrzeć stracił całą rodzinę w jednej chwili, a do tego zawsze będzie miał przed oczami to szambo i dzieci.... Nie umiem nawet sobie wyobrazić co on czuje...
Pif Paf
MiamiBicz

Post autor: Pif Paf »

MariaDolotes pisze: wt wrz 02, 2025 12:36 pm Biorąc pod uwagę że poderżnął żonie gardło, musiałby sam ubrudzić się krwią. Oczywiście ubrania możnaby było schować i się przebrać ale myślę, że bylyby ślady walki, otarcia na skórze, cokolwiek. Gdyby zmusił żonę do napisania listu, to tym bardziej wiedziałaby co ją czeka i byłaby gotowa na samoobronę. Więc nie, ta teoria się nie klei.
To tylko teorie snute w wątku kryminalnym na niszowym internetowym forum. Nie znamy jeszcze wszystkich szczegołow,wiemy tylko ze doszło do tragedii i znamy najprawdopodobniejszego sprawce( w tym przypadku sprawczynie)
NocPolarna
Mokra Włoszka

Post autor: NocPolarna »

Abcxyz123! pisze: wt wrz 02, 2025 12:56 pm No nie klei się, bo ten facet nic nie zrobił ani dzieciom, ani żonie.
Dziękujemy Ci, o wielka oświecona. Teraz nie trzeba już prowadzić żadnego śledztwa. Gdyby tylko było więcej takich osób jak Ty w tym kraju, to nie byłoby tych wszystkich niewyjaśnionych spraw...
Awatar użytkownika
damascenka
Administrator

Post autor: damascenka »

Przerażająca sprawa, ale ze strony Administracji - proszę, nie wychodźmy za daleko z teoriami, rodzina cierpi wystarczająco.

Jak ktoś słusznie napisał, muszą być dowody na to, że mąż tego nie zrobił, jeżeli nie został nawet aresztowany tymczasowo. Przypomnijcie sobie sprawę Mieszka, gdzie też był monitoring i nikt nawet nie bawił się w jakiekolwiek szukanie innej osoby. Służby wiedzą co robią i raczej wolą prewencyjnie kogoś zatrzymać, jeśli mają podejrzenia, niż puścić wolno i pozwolić np. na ucieczkę z kraju.
Abcxyz123!

Post autor: Abcxyz123! »

NocPolarna pisze: wt wrz 02, 2025 1:13 pm Dziękujemy Ci, o wielka oświecona. Teraz nie trzeba już prowadzić żadnego śledztwa. Gdyby tylko było więcej takich osób jak Ty w tym kraju, to nie byłoby tych wszystkich niewyjaśnionych spraw...
Śledztwo już jest prowadzone w kierunku zabójstwa więcej niż 1 osoby. I mąż NIE JEST ZATRZYMANY, co wskazuje na to, że sprawcą była samob*. Tak jak Administrator napisała: gdyby były jakiekolwiek przesłanki, że jest inaczej to prewencyjnie ten mężczyzna zostałby zatrzymany. Dlatego to Wy nie snujcie chorych teorii, bo chłop mierząc się z taką tragedią musi mierzyć się jeszcze z samozwańczymi detektywami z internetu, którzy doszukują się morderstwa z jego rąk.
RYURYU
GreckieWakacje

Post autor: RYURYU »

Może mi ktoś wysłać link na priv do ich profili?
snowwhitequeen
Ciastko

Post autor: snowwhitequeen »

na street view normalnie można zobaczyc ich dom, obok jest zaklad mechaniki pojazdowej, sa kamery-na bank zaraz zerkneli w aplikacji co sie wydarzylo
Awatar użytkownika
damascenka
Administrator

Post autor: damascenka »

Informuje, że offtopy na temat tego „dla kogo jest lub nie jest Forum Wanda” są i będą usuwane na każdym wątku, niezależnie od jego tematyki. Jedyną osobą, która może decydować o tym, czy ktoś powinien być na Forum czy nie, jestem ja.
Pif Paf
MiamiBicz

snowwhitequeen pisze: wt wrz 02, 2025 2:44 pm na street view normalnie można zobaczyc ich dom, obok jest zaklad mechaniki pojazdowej, sa kamery-na bank zaraz zerkneli w aplikacji co sie wydarzylo
Ciekawe czy nagrania wyciekna do sieci.
Malwina
Gacie z oceanu

Post autor: Malwina »

Agatyszcze pisze: wt wrz 02, 2025 8:09 am Nie lubię tego określenia, bo w mojej opinii spłyca dokonaną zbrodnię. Te dziewczynki zostały brutalnie zamordowane.

„Koncepcja „samob* rozszerzonego” kładzie nacisk na samob* sprawcy, lekceważąc perspektywę pokrzywdzonego, bagatelizując jego rzeczywistą krzywdę, na którą wbrew nazwie nie wyraził on zgody.”
Masz rację, oczywiście że to nie jest sprawiedliwe i okropne. Tylko w głowie człowieka w desperacji który się takie czyny dopuszcza takie są właśnie myśli.
Tylko że my nie wiemy co tam się naprawdę wydarzyło. Może to było w ogóle coś innego i ona o tym nie zadecydowała. Generalnie bardzo ciężka sytuacja.
Szczerze mówiąc podziwiam ludzi śledczych i medycynę sądową że takie zagadki rozwiązuje. Myślę że trzeba mieć chyba nerwy ze stali, mnie by empatia w takiej robocie zajechała i rozjechała na maxa.
Malwina
Gacie z oceanu

Post autor: Malwina »

Abcxyz123! pisze: wt wrz 02, 2025 9:57 am Ludzie, nie powielajcie głupot. Ten mężczyzna ponoć jak je znalazł to sam chciał popełnić sam* z tej rozpaczy. Chłop ciężko i dużo pracował, ale ponoć był dobrym ojcem. Nawet ta żona na fb z okazji dnia ojca napisała "dziękuję Ci za to, że jesteś takim wspaniałym tatą dla naszych córek". Jakim był mężem nie wiemy, może coś tam nie grało w ich relacji, a ona wiedziała, że najbardziej skrzywdzi go jak zabierze córki ze sobą. Nie mam pojęcia co się dzieje w głowie osoby, która robi takie coś. Jedno jest pewne: ogromna tragedia. Ale takimi komentarzami, że chlop winny możecie doprowadzić do kolejnej tragedii, bo jemu jakby nie patrzeć też poniekąd zabrano życie. Ciekawe czy chłop dźwignie tą tragedię, która go spotkała.

To prawda.
Nie można tak osądzać ad hoc. Nie wiemy co tam się stało, dlaczego doszło do takiej tragedii. Od śledztwa są wykwalifikowane organy które dotrą do prawdy.
Awatar użytkownika
agne_ske
MoetGlass

Post autor: agne_ske »

Ludziom się już w głowach od true crime przewraca i bawią się w kryminologów, bo się paru podcastów nasłuchali i myślą, że mają instynkt detektywa i bez znajomości sprawy są w stanie stwierdzić co się wydarzyło. Po komentarzach w sieci widzę, że wielu wręcz pragnie scenariusza Wattsów i ojca urobionego w całą tragedię, chyba żeby zaspokoić swoje żądze najbardziej potwornych z możliwych scenariuszy. Powszechność i moda na true crime to chyba jeden z gorszych fenomenów naszych czasów.
🤸‍♀️
PrzemoKondratowicz
Dieta 600 kcal

Post autor: PrzemoKondratowicz »

Malwina pisze: wt wrz 02, 2025 5:48 pm To prawda.
Nie można tak osądzać ad hoc. Nie wiemy co tam się stało, dlaczego doszło do takiej tragedii. Od śledztwa są wykwalifikowane organy które dotrą do prawdy.
Przecież nikt nikogo nie osądza. Ludzie po prostu mówią że to absolutnie nieprawdopodobny sposób samob* choćby statystycznie. Równie dobrze to mógł być jakiś członek rodziny który miał pretensje choćby o spadek. Opcji jest mnóstwo. Nikt nie wskazuje palcem na męża tylko raczej każdy uważa że sprawa jest skomplikowana i dziwna.
Pif Paf
MiamiBicz

Za granica tez o tym mowią( konto na tt daily mirror) Wszyscy jak jeden maz pisza w komentarzu o Chrisie Wattsie. To szambo i poderznięte gardło wzbudza najwiecej emocji. Współczuje rodzinie
Awatar użytkownika
BlackSwan@1
Modna

Post autor: BlackSwan@1 »

Zakładając, że to ona to musiała wrzucać te dzieci po kolei, bo to chyba niemożliwe, żeby wrzuciła je naraz? Zastanawia mnie, więc czy ta druga córka nie próbowała uciec i krzyczeć o pomoc, widząc co się dzieje. Z drugiej strony, wiem, że to małe dzieci ufające matce, ale chyba przeczuwały, że dzieje się coś złego. Straszne. Skoro zgłoszenie było 22:11, to ona musiała zrobić to gdzieś po 21, a to godzina gdzie ludzie jeszcze nie chodzą spać, więc ciekawe czy sąsiedzi coś słyszeli. Chyba, że ich dom jest jakoś na uboczu.
AndrzejBobak
SushiRoll

Post autor: AndrzejBobak »

PrzemoKondratowicz pisze: wt wrz 02, 2025 6:38 pm Przecież nikt nikogo nie osądza. Ludzie po prostu mówią że to absolutnie nieprawdopodobny sposób samob* choćby statystycznie. Równie dobrze to mógł być jakiś członek rodziny który miał pretensje choćby o spadek. Opcji jest mnóstwo. Nikt nie wskazuje palcem na męża tylko raczej każdy uważa że sprawa jest skomplikowana i dziwna.
Mamy tu wątek nietypowych samob*jstw, więc żaden sposób na odejście z tego ziemskiego padołu mnie nie zdziwi. Ile ona miała czasu? Jakąś godzinę? Może w jej głowie to szambo wydawało się właśnie najbardziej skuteczne, proste i szybkie - i właśnie takie, żeby za bardzo nie brudzić sobie rąk, zwłaszcza w przypadku dzieci.
Tam jest monitoring, więc w przypadku udziału osoby trzeciej, raczej wszystko byłoby widać
Awatar użytkownika
joalla
Currently: planning drama

Post autor: joalla »

BlackSwan@1 pisze: wt wrz 02, 2025 7:04 pm Zakładając, że to ona to musiała wrzucać te dzieci po kolei, bo to chyba niemożliwe, żeby wrzuciła je naraz? Zastanawia mnie, więc czy ta druga córka nie próbowała uciec i krzyczeć o pomoc, widząc co się dzieje. Z drugiej strony, wiem, że to małe dzieci ufające matce, ale chyba przeczuwały, że dzieje się coś złego. Straszne. Skoro zgłoszenie było 22:11, to ona musiała zrobić to gdzieś po 21, a to godzina gdzie ludzie jeszcze nie chodzą spać, więc ciekawe czy sąsiedzi coś słyszeli. Chyba, że ich dom jest jakoś na uboczu.
Dom jest na odludziu, tak wynika ze zdjęć z superaka.
Pif Paf
MiamiBicz

BlackSwan@1 pisze: wt wrz 02, 2025 7:04 pm Zakładając, że to ona to musiała wrzucać te dzieci po kolei, bo to chyba niemożliwe, żeby wrzuciła je naraz? Zastanawia mnie, więc czy ta druga córka nie próbowała uciec i krzyczeć o pomoc, widząc co się dzieje. Z drugiej strony, wiem, że to małe dzieci ufające matce, ale chyba przeczuwały, że dzieje się coś złego. Straszne. Skoro zgłoszenie było 22:11, to ona musiała zrobić to gdzieś po 21, a to godzina gdzie ludzie jeszcze nie chodzą spać, więc ciekawe czy sąsiedzi coś słyszeli. Chyba, że ich dom jest jakoś na uboczu.
Moze podała im jakies leki na sen albo cos innego i wrzuciła je nieprzytomne
AndrzejBobak
SushiRoll

Post autor: AndrzejBobak »

No właśnie jak się zerknie na google maps, to tam nie ma gęstej zabudowy. Duże parcele, domy mocno porośnięte tujami/drzewami. Ich dom też otaczały tuje. Wąskie, zapewne mało ruchliwe drogi. O tej porze w takich miejscach to już jest cisza i każdy siedzi w domu. Zwłaszcza, że to była niedziela przed rozpoczęciem roku szkolnego. Ona nawet nie musiała tych córek wyprowadzać na raz. Takie dzieci koło 21 to już raczej idą spać - mogła je pojedynczo wyprowadzać albo wynosić śpiące na rękach i niczego nieświadome wrzucać do szamba.
Awatar użytkownika
laura_bunko
Tritonotti

Post autor: laura_bunko »

Tak mi szkoda tych dziewczynek. Pewnie już miały spakowane plecaki do szkoły, wyprasowane koszule na rozpoczęcie...a matka w swej desperacji postanowiła zabrać dzieci ze sobą. Już nie jedna taka zbrodnia była. Kilka lat temu matka też zabiła swoje dzieci, sobie podcięła żyły ale jej się nie udało i przeżyła.
PrzemoKondratowicz
Dieta 600 kcal

Post autor: PrzemoKondratowicz »

laura_bunko pisze: wt wrz 02, 2025 7:34 pm Tak mi szkoda tych dziewczynek. Pewnie już miały spakowane plecaki do szkoły, wyprasowane koszule na rozpoczęcie...a matka w swej desperacji postanowiła zabrać dzieci ze sobą. Już nie jedna taka zbrodnia była. Kilka lat temu matka też zabiła swoje dzieci, sobie podcięła żyły ale jej się nie udało i przeżyła.
Chyba ostatnio dostała dożywocie. Jako jedna z niewielu kobiet w tym kraju…..