Start
Mój profil

Tragedia spod Konina

Moderator: verysweetcherry
PrzemoKondratowicz
Dieta 600 kcal

Re: Tragedia spod Konina

Post autor: PrzemoKondratowicz »

Z całym szacunkiem ale utopienie dwójki dzieci w szambie jeśli mowa o siedmiolatkach aż tak proste nie jest a tu babka w niedzielę wieczorem gdy każdy był w domu utopiła bezszelestnie jedno potem drugie a potem bez dźwięków podcięła sobie gardło i też zdążyła się utopić? Mi się to nie klei. Nie rzucam oskarżeń ale dla mnie top dziwnych zbiegów okoliczności. Jak już podcinała gardło to po co skakała do szamba? Podcięcie gardła to naprawdę trudna sprawa i przychodzi z oporem każdemu, a statystycznie kobiety wybierają śmierć gdzie unika się przecinania powłok ciała z dużą siłą tym bardziej mówiąc o gardle. A tu podcięła sobie gardło i zadała kupe trudu tylko po to by wskoczyć do szamba razem z dziećmi? Mogła skoczyć bez podcinania. Nie wiem mój post trochę nieskładny ale mi się to nie klei b
PrzemoKondratowicz
Dieta 600 kcal

Klos72 pisze: pn wrz 01, 2025 4:06 pm Akurat podcięcie gardla nie jest dziwnym sposobem s. Pogadaj z psychiatrami, ratolami, terapeutami. Nic nowego ani rzadkiego.
No, dziwne to by było przegryźć sobie żyły jadąc konno tyłem na przód, ale my tu nie mówimy o dziwności tylko statystyce i rachunku prawdopodobieństwa. Kobieta podcinająca sobie sama gardło tylko po to by potem utopić się w szambie to nie jest jakiś turbo prawdopodobny scenariusz.
Marbellaxx
Pierścionek_od_passera

Post autor: Marbellaxx »

Nie wierzę, że sama to zrobiła. Ktoś wie jak się nazywali?
Awatar użytkownika
BlackSwan@1
Modna

Post autor: BlackSwan@1 »

chyba jedna z najgorszych śmierci jakie mogą być.
Widziałam jej zdj z zamazanymi oczami, ale nie ma nigdzie jak się nazywali
Pif Paf
MiamiBicz

Post autor: Pif Paf »

PrzemoKondratowicz pisze: pn wrz 01, 2025 7:27 pm Z całym szacunkiem ale utopienie dwójki dzieci w szambie jeśli mowa o siedmiolatkach aż tak proste nie jest a tu babka w niedzielę wieczorem gdy każdy był w domu utopiła bezszelestnie jedno potem drugie a potem bez dźwięków podcięła sobie gardło i też zdążyła się utopić? Mi się to nie klei. Nie rzucam oskarżeń ale dla mnie top dziwnych zbiegów okoliczności. Jak już podcinała gardło to po co skakała do szamba? Podcięcie gardła to naprawdę trudna sprawa i przychodzi z oporem każdemu, a statystycznie kobiety wybierają śmierć gdzie unika się przecinania powłok ciała z dużą siłą tym bardziej mówiąc o gardle. A tu podcięła sobie gardło i zadała kupe trudu tylko po to by wskoczyć do szamba razem z dziećmi? Mogła skoczyć bez podcinania. Nie wiem mój post trochę nieskładny ale mi się to nie klei b
Nie wiem jak wyglada ich szambo,bo zastanawia mnie czy kobieta dałaby rade to otworzyc. Chyba ze bylo niezabezpieczone
Awatar użytkownika
BlackSwan@1
Modna

Piszą, że publikowała w sieci zdjęcia rodziny
Awatar użytkownika
berry blast
Kciuk

Post autor: berry blast »

BlackSwan@1 pisze: pn wrz 01, 2025 8:19 pm chyba jedna z najgorszych śmierci jakie mogą być.
Karolina i Mateusz M, dziewczynki Tosia Gabrysia
Awatar użytkownika
gunernialne
Szpilson

Post autor: gunernialne »

W tej sprawie nietypowy jest sam ciąg zdarzeń. Niezależnie od scenariusza, który przyjmiemy.

Kobieta zabija córki topiąc je w szambie? Niespotykane, ale możliwe. Trzeba pamiętać, że sposób zabójstwa (zabójstwa nieplanowanego - które dominuje w ogólnej liczbie) w największym stopniu podyktowany jest po prostu fizycznymi możliwościami sprawcy w danej chwili. Dlatego spotykamy się często ze zbrodniami z użyciem młotka czy innych nieprawdopodobnych przedmiotów. A tam? Było szambo. W (dość prymitywnym) założeniu lepsze miejsce zabójstwa niż np. kuchnia (bez sprzątania, przemieszczania ciała, "bez śladów", w ukryciu, z wizją jego opróżnienia jako sposobu na ostateczne pozbycie się ciała).

Oczywiście utopienie dwóch osób nie będzie najłatwiejsze, ale czy niemożliwe? Zwłaszcza przy założeniu, że wystąpił jakiś atak psychozy. Kobieta podobno leczyła się psychiatrycznie. Może dysponowała środkami, które mogła podać dzieciom, gdy podjęła decyzję?

Następnie samob* kobiety? Względnie bardzo prawdopodobne. Może ustąpienie epizodu chorobowego i jakieś chociażby częściowe uświadomienie sobie skutków swojego postępowania? Przemyślenie swojej sytuacji i podjęcie decyzji o sbójstwie (tutaj napisanie listu). A może wręcz przeciwnie - utrzymujący się stan psychotyczny i stąd też wybór naprawdę nietypowej metody.

Spotyka się kombinacje metod sbójczych polegających na zadaniu sobie ran ciętych i utonieciu (oczywiście mam tu na myśli utonięcie w wodzie; np. podcięcie żył będąc w jeziorze). Tutaj mamy utonięcie w szambie i 'podciecie gardła". Kombinacja metod sama w sobie niespotykana, ale czy nierealna w tym przypadku? Szambo jako miejsce zabójstwa córek. Może chęć "połączenia się z nimi"? A "podcięcie gardła"? Może chęć zadania sobie większego bólu jako "zadośćuczynienie" za popełnioną zbrodnie, dodatkowe ukaranie zabójczyni.

Mąż jako zabójca? Również możliwe. Chyba rana cięta szyi jest tu najmocniejszym argumentem. Tylko czy mowa tu o zabójstwie całej trójki czy tylko żony (zakładając, że ona zabiła dzieci a on to np. odkrył i wpadł w amok)? Próba pozorowania przez niego sbójstwa (przez napisanie/podrzucenie starego listu)? Też możliwe, ale praktycznie niespotykane w Polsce. Zabójcy najczęściej po prostu odchodzą z miejsca zdarzenia. Szybkie powiadomienie służb? Z jednej strony może chęć odsunięcia od siebie podejrzeń a z drugiej może zwykła obawa o rodzinę?

Dużo pytań i możliwości. Mało odpowiedzi. Ciężko tutaj założyć, że coś jest zdecydowanie bardziej prawdopodobne od czegoś innego. Wszystko leży w rękach sprawnego działania służb.
Awatar użytkownika
BlackSwan@1
Modna

Marbellaxx pisze: pn wrz 01, 2025 7:59 pm Nie wierzę, że sama to zrobiła. Ktoś wie jak się nazywali?
Wyjaśni się jak sprawdzą monitoring tej apteki. Czy serio ojciec tam był
Abcxyz123!

Post autor: Abcxyz123! »

BlackSwan@1 pisze: pn wrz 01, 2025 8:19 pm chyba jedna z najgorszych śmierci jakie mogą być.
Na zdjęciach z super Expressu widać, że obok domu jest budynek i dużo aut, więc facet był mechanikiem. Jak wpiszecie sobie w Google mechanik i ich miejscowość to sobie znajdziecie po nazwisku na fb. Wyglądają na normalną, ciepłą rodzinę. Facet nie dość, że stracił żonę i dwoje dzieci to jeszcze musi mierzyć się z teoriami, że może on to zrobił... myślę że policja gdyby miała wątpliwości to nie podaliby tak śmiało tezy, że to było samob* rozszerzone . Dom nowy, do tego jego zakład pracy, więc pewnie mieli monitoring, ktory potwierdza to co mowi policja i prokuratura. Straszna tragedia...
Pif Paf
MiamiBicz

Post autor: Pif Paf »

gunernialne pisze: pn wrz 01, 2025 8:42 pm W tej sprawie nietypowy jest sam ciąg zdarzeń. Niezależnie od scenariusza, który przyjmiemy.

Kobieta zabija córki topiąc je w szambie? Niespotykane, ale możliwe. Trzeba pamiętać, że sposób zabójstwa (zabójstwa nieplanowanego - które dominuje w ogólnej liczbie) w największym stopniu podyktowany jest po prostu fizycznymi możliwościami sprawcy w danej chwili. Dlatego spotykamy się często ze zbrodniami z użyciem młotka czy innych nieprawdopodobnych przedmiotów. A tam? Było szambo. W (dość prymitywnym) założeniu lepsze miejsce zabójstwa niż np. kuchnia (bez sprzątania, przemieszczania ciała, "bez śladów", w ukryciu, z wizją jego opróżnienia jako sposobu na ostateczne pozbycie się ciała).

Oczywiście utopienie dwóch osób nie będzie najłatwiejsze, ale czy niemożliwe? Zwłaszcza przy założeniu, że wystąpił jakiś atak psychozy. Kobieta podobno leczyła się psychiatrycznie. Może dysponowała środkami, które mogła podać dzieciom, gdy podjęła decyzję?

Następnie samob* kobiety? Względnie bardzo prawdopodobne. Może ustąpienie epizodu chorobowego i jakieś chociażby częściowe uświadomienie sobie skutków swojego postępowania? Przemyślenie swojej sytuacji i podjęcie decyzji o sbójstwie (tutaj napisanie listu). A może wręcz przeciwnie - utrzymujący się stan psychotyczny i stąd też wybór naprawdę nietypowej metody.

Spotyka się kombinacje metod sbójczych polegających na zadaniu sobie ran ciętych i utonieciu (oczywiście mam tu na myśli utonięcie w wodzie; np. podcięcie żył będąc w jeziorze). Tutaj mamy utonięcie w szambie i 'podciecie gardła". Kombinacja metod sama w sobie niespotykana, ale czy nierealna w tym przypadku? Szambo jako miejsce zabójstwa córek. Może chęć "połączenia się z nimi"? A "podcięcie gardła"? Może chęć zadania sobie większego bólu jako "zadośćuczynienie" za popełnioną zbrodnie, dodatkowe ukaranie zabójczyni.

Mąż jako zabójca? Również możliwe. Chyba rana cięta szyi jest tu najmocniejszym argumentem. Tylko czy mowa tu o zabójstwie całej trójki czy tylko żony (zakładając, że ona zabiła dzieci a on to np. odkrył i wpadł w amok)? Próba pozorowania przez niego sbójstwa (przez napisanie/podrzucenie starego listu)? Też możliwe, ale praktycznie niespotykane w Polsce. Zabójcy najczęściej po prostu odchodzą z miejsca zdarzenia. Szybkie powiadomienie służb? Z jednej strony może chęć odsunięcia od siebie podejrzeń a z drugiej może zwykła obawa o rodzinę?

Dużo pytań i możliwości. Mało odpowiedzi. Ciężko tutaj założyć, że coś jest zdecydowanie bardziej prawdopodobne od czegoś innego. Wszystko leży w rękach sprawnego działania służb.
Podobno od tygodnia nie brała leków i podpytywała meza o to szambo,o pojemnosc i jak je otworzyc. Tak pisali w komentarzach na tt
Agatyszcze
SushiRoll

Post autor: Agatyszcze »

Abcxyz123! pisze: pn wrz 01, 2025 9:24 pm Dom nowy, do tego jego zakład pracy, więc pewnie mieli monitoring, ktory potwierdza to co mowi policja i prokuratura. Straszna tragedia...
Zgadzam sie. Niektorzy tutaj odlecieli z tezami i teoriami. W dodatku jesli on byl w aptece to bardzo latwo jest udowodnic jego miejsce przebywania, na pewno tam tez byl monitoring. W dodatku matka zostawila list pozegnalny.
To jest niewyobrazalna tragedia, makabryczna zbrodnia. Zastanawiacie sie jak ona mogla poderznac sobie gardlo, a ja nie moge pojąć jak bardzo musiala nienawidziec swoje dzieci, ze zgotowala im taki los. Utopic swoje wlasne dzieci w szambie… w glowie mi sie to nie miesci. Makabra. Tak bardzo szkoda tych biednych dziewczynek… dlaczego zycie jest takie niesprawiedliwe… 😭
PrzemoKondratowicz
Dieta 600 kcal

Z tym leczeniem psychiatrycznym to bym się wstrzymał, anoreksje też się leczy psychiatrycznie to może być bez związku.
PrzemoKondratowicz
Dieta 600 kcal

Agatyszcze pisze: pn wrz 01, 2025 9:52 pm Zgadzam sie. Niektorzy tutaj odlecieli z tezami i teoriami. W dodatku jesli on byl w aptece to bardzo latwo jest udowodnic jego miejsce przebywania, na pewno tam tez byl monitoring. W dodatku matka zostawila list pozegnalny.
To jest niewyobrazalna tragedia, makabryczna zbrodnia. Zastanawiacie sie jak ona mogla poderznac sobie gardlo, a ja nie moge pojąć jak bardzo musiala nienawidziec swoje dzieci, ze zgotowala im taki los. Utopic swoje wlasne dzieci w szambie… w glowie mi sie to nie miesci. Makabra. Tak bardzo szkoda tych biednych dziewczynek… dlaczego zycie jest takie niesprawiedliwe… 😭
Równie dobrze mógł po sprawie pojechać do apteki żeby zapewnić sobie alibi. Apelujesz żeby nie odlatywać z teoriami a sama tworzysz swoje.
Agatyszcze
SushiRoll

PrzemoKondratowicz pisze: pn wrz 01, 2025 9:56 pm Równie dobrze mógł po sprawie pojechać do apteki żeby zapewnić sobie alibi. Apelujesz żeby nie odlatywać z teoriami a sama tworzysz swoje.
Jakie teorie stworzylam? To, ze byl w aptece podaly sluzby i wszystkie serwisy informacyjne. To, ze zostawila list tez.
PrzemoKondratowicz
Dieta 600 kcal

Agatyszcze pisze: pn wrz 01, 2025 10:05 pm Jakie teorie stworzylam? To, ze byl w aptece podaly sluzby i wszystkie serwisy informacyjne. To, ze zostawila list tez.
No juz odlatujesz ze nienawidziała swoich dzieci i ze je zabiła a wiemy tyle co nic.
Agatyszcze
SushiRoll

PrzemoKondratowicz pisze: pn wrz 01, 2025 10:39 pm No juz odlatujesz ze nienawidziała swoich dzieci i ze je zabiła a wiemy tyle co nic.
To ze zabila swoje dzieci podaly juz wstępnie sluzby i przedrukowala to prasa taka jak Gazeta Wyborcza. Oczywiscie ze ostateczną wersje poznamy po wynikach sekcji zwlok i toksykologii, ale jednak na razie fakty wskazują na to, ze to prawda.
Awatar użytkownika
BlackSwan@1
Modna

Ma swoim profilu zdjęcia swoich córek i sesje zdjęciowe z nimi, gdzie jest uśmiechnięta, radosna i wygląda na kochającą i dumną. Serio aż ciężko uwierzyć, co się dzieje w głowach ludzi
Martynaxxxk
Siatkarka

Post autor: Martynaxxxk »

Ktoś zna nazwisko?
PrzemoKondratowicz
Dieta 600 kcal

W ogóle się nie znam na szambach ale naprawdę dorosły człowiek z taką łatwością wejdzie do środka przez właz? To był nowy dom więc mieli na pewno nowy typ szamba a nie jakiś dół przykryty deską sprzed 50 lat… nie znam się na szambach ale na tyle na ile widziałem jakieś w życiu to były „pojemniki” betonowe wkopane w ziemię z wąskim włazem do którego łatwo można podłączyć rurę do odpompowania. Na pewno dorosła osoba z taką łatwością by wskoczyła?
Marbellaxx
Pierścionek_od_passera

Gdzie?
Marbellaxx
Pierścionek_od_passera

BlackSwan@1 pisze: pn wrz 01, 2025 11:09 pm Ma swoim profilu zdjęcia swoich córek i sesje zdjęciowe z nimi, gdzie jest uśmiechnięta, radosna i wygląda na kochającą i dumną. Serio aż ciężko uwierzyć, co się dzieje w głowach ludzi
Jak się nazywają?
Awatar użytkownika
berry blast
Kciuk

Marbellaxx pisze: pn wrz 01, 2025 11:22 pm Jak się nazywają?
heloł... po prostu czytajcie wątek...
Abcxyz123! pisze: pn wrz 01, 2025 9:24 pm Jak wpiszecie sobie w Google mechanik i ich miejscowość to sobie znajdziecie po nazwisku na fb.
Awatar użytkownika
berry blast
Kciuk

PrzemoKondratowicz pisze: pn wrz 01, 2025 11:18 pm W ogóle się nie znam na szambach ale naprawdę dorosły człowiek z taką łatwością wejdzie do środka przez właz? To był nowy dom więc mieli na pewno nowy typ szamba a nie jakiś dół przykryty deską sprzed 50 lat… nie znam się na szambach ale na tyle na ile widziałem jakieś w życiu to były „pojemniki” betonowe wkopane w ziemię z wąskim włazem do którego łatwo można podłączyć rurę do odpompowania. Na pewno dorosła osoba z taką łatwością by wskoczyła?
właśnie, dobre pytanie. znajomi mieli szambo i to był tak jak piszesz zbiornik betonowy umieszczony pod ziemią, z małym włazem ale o średnicy mniejszej niż studzienka kanalizacyjna, coś około 30 cm. więc tu raczej nie ma mowy o wskoczeniu, bardziej wręcz wciśnięcie się do środka.
Marbellaxx
Pierścionek_od_passera

berry blast pisze: pn wrz 01, 2025 11:24 pm heloł... po prostu czytajcie wątek...
No znalazłam jakąś Karolinę Much… po pielęgniarstwie w Koninie, ale ten profil się nie zgadza bo nie widziałam tam żadnych sesji z córkami itd i ona jest żona Pawła, nie Mateusza, a tylko takiego mechanika znalazłam w tej miejscowości