No właśnie u mnie były to kolejne ogłoszenia. Te pierwsze to rozhulane wręcz, a rzeczy mało znanych marek.kwasta pisze: ↑ndz sie 17, 2025 12:11 pm Ja zauważyłam u siebie, ze jak dodaje np po 3 ogłoszenia, to te pierwsze absolutnie nie łapią i maja zero wyświetleń, natomiast kolejne już bez problemu, i tak jest za każdym razem, nie mam pojęcia z czego to wynika, bo to jest niezależnie od marki, kategorii, rozmiaru czy tego co aktualnie jest w trendach
Vinted
Moderator: verysweetcherry- nocotyniepowiesz
- ToTylkoHermes
Re: Vinted
- maly.ludek
- Naczelny Zapierdalacz
Zdecydowanie wolę realne zdjęcia, a po tych wszystkich AI to już nawet wygniecione ciuchy na żywym człowieku jest atrakcyjniejsze.Hanka39 pisze: ↑czw sie 14, 2025 8:32 pm Nie rozumiem tej nagonki na zdjęcia generowane przez AI, o ile w największym możliwym stopniu odzwierciedlają rzeczywistość.
Nie umiem robić ładnych zdjęć, zawłaszcza sukienek. Każda sukienka traci urok kiedy robię jej zdjęcie choćby nie wiem jaki to był super model. Na sobie też odpada bo często te sukienki są już na mnie za małe więc nie wygląda to dobrze. Natomiast zdjęcia z AI są bardzo atrakcyjne i rzeczywiście mam dzięki nim więcej wyświetleń. Zawsze dołączam rzeczywiste zdjęcia i wymiary.
Ja tu tylko czytam

-
Krytykujebolubie
- Ciastko
Dziewczyny mam problem
miałam czarną torebkę Coach Tabby o zamarzyła mi się brązowa, zamówiłam z Zalando. Zalando pomylilo kolory i przysłali dark stone, olałam to i stwierdziłam, że ten kolor też jest ok. Ale torebka leżała i po ponad miesiącu stwierdziłam, że jednak do niczego nie pasuje, ani razu jej nie miałam na sobie i sprzedałam na Vinted. W opisie napisałam, że Zalando pomyliło kolory.
Torebkę z weryfikacją przedmiotu przez Vinted kupiła dziewczyna. Zapakowałam torebkę i wysłałam i nie przeszła pomyślnie weryfikacji oryginalności
torebka jest w 100% oryginalna, stempel, nr seryjny, wszystko się zgadza. I teraz nie wiem czy nie przeszła bo napisałam, że Zalando pomyliło kolory i to budzi wątpliwość. Porażka totalna, liczę, że odeślą mi tę torebkę a nie podmienioną, bo ja już nie ufam tej platformie i się stresuję.
Torebkę z weryfikacją przedmiotu przez Vinted kupiła dziewczyna. Zapakowałam torebkę i wysłałam i nie przeszła pomyślnie weryfikacji oryginalności
-
Carmelitto
- RoyalBaby
Dziewczyny, a o co chodzi w tym, że ktoś pisze, że nie sprzedaje przez "kup teraz"? Czy to jakieś oszustwo czy co to ma na celu?
- glottalstop
- ZdalnaFanka
Możliwe, że ktoś boi się oszustwa ze strony kupującego albo woli mieć kasę na już, ewentualnie sprzedaje poza vinted, żeby portal nie raportował do skarbówki. Albo po prostu oszustwo. Możliwości jest wieleCarmelitto pisze: ↑pt sie 22, 2025 2:34 pm Dziewczyny, a o co chodzi w tym, że ktoś pisze, że nie sprzedaje przez "kup teraz"? Czy to jakieś oszustwo czy co to ma na celu?
-
mediterranean777
- Srebrna Kropeczka
Zapraszam po ubrania w rozmiarze S/M, wszystkie są w stanie bardzo dobrym
co jakiś czas ruszam energią i robię miejsce w mojej szafie i życiu na NOWE
https://www.vinted.pl/member/92865287-oliwiaa6
https://www.vinted.pl/member/92865287-oliwiaa6
Pomóżcie pls. Kupiłam od dziewczyny bluzkę marki X. Dostałam podobna marki Y. Zgłosiłam problem i na własny koszt odesłałam ją do nadawcy. To już było absurdalne, bo w takiej sytuacji to ona powinna płacić. Przecież wysłała coś innego.
No i teraz problem narasta, bo dziewczyna paczki nie odebrała i teraz bluzka czeka w moim paczkomacie. Poradzcie co zrobić i co się może w tej sytuacji zadziacć
No i teraz problem narasta, bo dziewczyna paczki nie odebrała i teraz bluzka czeka w moim paczkomacie. Poradzcie co zrobić i co się może w tej sytuacji zadziacć
Zbieraj dowody i ciśnij vinted. Bardzo wspolczuje,ale nie wiem jak inaczej pomoc ;(WeronikaP pisze: ↑wt sie 26, 2025 12:09 pm Pomóżcie pls. Kupiłam od dziewczyny bluzkę marki X. Dostałam podobna marki Y. Zgłosiłam problem i na własny koszt odesłałam ją do nadawcy. To już było absurdalne, bo w takiej sytuacji to ona powinna płacić. Przecież wysłała coś innego.
-
annakozak123
- RealDiamond
Nie odbieraj! Zrób screen, że paczka do ciebie wróciła i wyślij to do vinted. Powinni zwrócić ci pieniądze.WeronikaP pisze: ↑wt sie 26, 2025 12:09 pm Pomóżcie pls. Kupiłam od dziewczyny bluzkę marki X. Dostałam podobna marki Y. Zgłosiłam problem i na własny koszt odesłałam ją do nadawcy. To już było absurdalne, bo w takiej sytuacji to ona powinna płacić. Przecież wysłała coś innego.
W tej sytuacji odbierz i napisz do pomocy Vinted. Napisz, że dokonałaś zwrotu i osoba paczki nie odebrała i żeby Ci zwrócili środki. Mnie tak zwróciliWeronikaP pisze: ↑wt sie 26, 2025 12:09 pm Pomóżcie pls. Kupiłam od dziewczyny bluzkę marki X. Dostałam podobna marki Y. Zgłosiłam problem i na własny koszt odesłałam ją do nadawcy. To już było absurdalne, bo w takiej sytuacji to ona powinna płacić. Przecież wysłała coś innego.
-
paulina0320
- Tritonotti
Cześć,
Chciałam się tylko pożalić..
W zeszłym tygodniu kupiłam zabawkę dla dziecka, pani miała wysłać jak najszybciej, efekt był taki, że zapytałam w sobotę kiedy mogę się spodziewać wysyłki, nie odpisywała, a niedzielę napisała, że dziś (czyli w niedzielę) i że ma zamieszanie jakieś.. oczywiście nie wysłała, dzisiaj zapytałam czy wgl ma zamiar mi to wysłać, a ona uznała, że powinnam być grzeczniejsza, że ona nie żyje Vinted jak ja, ma pracę i inne życie..
koniec końców termin wysyłki minął, paczka nie nadana..
Czy tylko ja uważam, że takie zachowania są beznadziejne?
Rozumiem, że może coś wypaść itd, serio, ale czy przez cały tydzień nie ma możliwości podjechać do paczkomatu i wrzucić paczkę? Specjalnie dlatego wybieram InPost żeby było innym wygodniej, nie trzeba etykiety przecież drukować itd.
W zeszłym tygodniu kupiłam zabawkę dla dziecka, pani miała wysłać jak najszybciej, efekt był taki, że zapytałam w sobotę kiedy mogę się spodziewać wysyłki, nie odpisywała, a niedzielę napisała, że dziś (czyli w niedzielę) i że ma zamieszanie jakieś.. oczywiście nie wysłała, dzisiaj zapytałam czy wgl ma zamiar mi to wysłać, a ona uznała, że powinnam być grzeczniejsza, że ona nie żyje Vinted jak ja, ma pracę i inne życie..
Rozumiem, że może coś wypaść itd, serio, ale czy przez cały tydzień nie ma możliwości podjechać do paczkomatu i wrzucić paczkę? Specjalnie dlatego wybieram InPost żeby było innym wygodniej, nie trzeba etykiety przecież drukować itd.
Nie musi żyć vinted,ale skoro cos tam wystawia to jednak chce sprzedać. Masakra, niestety czy sie sprzedaje,czy kupuje to uważać trzeba tak samopaulina0320 pisze: ↑pn wrz 01, 2025 6:21 pm Cześć,
-
paulina0320
- Tritonotti
Dokładnie, jak się nie ma czasu to się nie bierze za takie rzeczy.
Sama mam powystawiane rzeczy i mimo, że obowiązków, pracy, dziecka itd wchodzę kilka razy dziennie żeby sprawdzić jak się sprawy mają.
Właśnie przez takie zachowania przestaje mi się chcieć cokolwiek tam sprzedawać i kupować
-
Rzeka.chaosu
- Currently:Vienna
Hmmm no niefajne zachowanie. Niestety to nie rzadkość jak widać. Też trafiła mi się pani, która jeździła do paczkomatu tylko raz w tygodniu. Finalnie przedmiotu nie kupiłam od niej. Bardzo się cieszę, że wtedy zapytałam.paulina0320 pisze: ↑pn wrz 01, 2025 6:21 pm Cześć,
Miałam też podobną sytuację na olx. Chciałam coś odebrać osobiście, asap. Już byłam pod blokiem ogłoszeniodawcy, kiedy baba napisała mi jakąś wymówkę. Zbywała mnie jeszcze dosyć długo, a na końcu stwierdziła, że przedmiot wziął jej ojciec (to był mały mebel).
-
sylwia2228
Hej, ja mam inne pytanie - czy często spotykacie się z problemami z dostawą do innego kraju? Mam obecnie w trakcie realizacji dwie wysyłki. Jedna na Litwę, druga na Słowację. Wysyłka na Litwę nie ma zmienionego statusu od kilku dni. Ostatni status na Vinted jest z 27.08, a na Orlen 29.08 i info, że paczka jest w innym kraju. Niby ma dojść do dziś, ale już wpadł status, że wysyłka się wydłuża.
Przesyłka na Słowację to inna sytuacja, dziewczyna wyjechała na wakacje (myślała, że przesyłka zdąży dojść) i zakładam, że teraz udaje, że nie dostała kodu do odbioru paczki, bo paczka czeka do odbioru.
Coś się ostatnio dzieje niepokojącego u was z dostawami do innego kraju??
Przesyłka na Słowację to inna sytuacja, dziewczyna wyjechała na wakacje (myślała, że przesyłka zdąży dojść) i zakładam, że teraz udaje, że nie dostała kodu do odbioru paczki, bo paczka czeka do odbioru.
Za granicę idą dość dlugo,ale nigdy nie mialam problemusylwia2228 pisze: ↑śr wrz 03, 2025 1:30 pm Hej, ja mam inne pytanie - czy często spotykacie się z problemami z dostawą do innego kraju? Mam obecnie w trakcie realizacji dwie wysyłki. Jedna na Litwę, druga na Słowację. Wysyłka na Litwę nie ma zmienionego statusu od kilku dni. Ostatni status na Vinted jest z 27.08, a na Orlen 29.08 i info, że paczka jest w innym kraju. Niby ma dojść do dziś, ale już wpadł status, że wysyłka się wydłuża.
-
Agat_a7708
- Skarpeta Rakieta
Ja miałam taką sytuację - paczka wysyłana przez Orlen do Szwecji. Pomimo statusu, że paczka została odebrana, kupującą zgłosiła zastrzeżenia - w skrytce podobno nie było przesyłki ode mnie, były jeszcze dwie inne na które czekała, ale mojej brakowało. Mi finalnie Vinted oddało pieniądze za sprzedane przedmioty.sylwia2228 pisze: ↑śr wrz 03, 2025 1:30 pm Hej, ja mam inne pytanie - czy często spotykacie się z problemami z dostawą do innego kraju? Mam obecnie w trakcie realizacji dwie wysyłki. Jedna na Litwę, druga na Słowację. Wysyłka na Litwę nie ma zmienionego statusu od kilku dni. Ostatni status na Vinted jest z 27.08, a na Orlen 29.08 i info, że paczka jest w innym kraju. Niby ma dojść do dziś, ale już wpadł status, że wysyłka się wydłuża.
-
sylwia2228
A często nie dochodziły na czas, były opóźnienia i paczka docierała kilka dni później?
-
paulina0320
- Tritonotti
Ja czasami miałam tak, że wydłużał się czas dostarczenia, a parę dni później dostawałam powiadomienia, że ktoś już odebrał paczkę, bez informacji, że dotarła do punktu odbioru.sylwia2228 pisze: ↑śr wrz 03, 2025 6:19 pm A często nie dochodziły na czas, były opóźnienia i paczka docierała kilka dni później?
-
paulina0320
- Tritonotti
Z jakiego powodu wystawiacie mniej gwiazdek?
Pytam z ciekawości, bo dzisiaj miałam sytuację, że kupowałam 2 rzeczy od dziewczyny - jedną wysłała złą, więc sama zaproponowała, że dośle na swój koszt. Okej, poczekałam, napisałam, że dziękuję i wszystko doszło super. Po czym ona wystawia mi 3 gwiazdki… czemu? Nie wiem, ale nie powiem trochę mnie to zirytowało.
Pytam z ciekawości, bo dzisiaj miałam sytuację, że kupowałam 2 rzeczy od dziewczyny - jedną wysłała złą, więc sama zaproponowała, że dośle na swój koszt. Okej, poczekałam, napisałam, że dziękuję i wszystko doszło super. Po czym ona wystawia mi 3 gwiazdki… czemu? Nie wiem, ale nie powiem trochę mnie to zirytowało.
Masakra,sama cos pokręciła,a Tobie dala 3 gwiazdki? Ja dałam chyba najmniej 4,bo ktos pozno wyslałpaulina0320 pisze: ↑pt wrz 05, 2025 3:30 pm Z jakiego powodu wystawiacie mniej gwiazdek?
-
paulina0320
- Tritonotti
Może dlatego, że nie zatwierdziłam zamówienia od razu albo drugą paczkę odebrałam na drugi dzień? Ewentualnie może też dlatego, pisała do mnie w sobotę, kiedy nie mogłam za bardzo zgłębić tematu bo miałam uroczystość rodzinną
Naprawdę momentami mi się tam odechciewa cokolwiek sprzedawać/kupować
A nie wystarczy zapytać?paulina0320 pisze: ↑pt wrz 05, 2025 6:26 pm Może dlatego, że nie zatwierdziłam zamówienia od razu albo drugą paczkę odebrałam na drugi dzień? Ewentualnie może też dlatego, pisała do mnie w sobotę, kiedy nie mogłam za bardzo zgłębić tematu bo miałam uroczystość rodzinną![]()
Naprawdę momentami mi się tam odechciewa cokolwiek sprzedawać/kupować![]()
-
paulina0320
- Tritonotti