Kubeczek menstruacyjny
Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherryKubeczek menstruacyjny
Szukam kubeczka, ale jakiegoś sprawdzonego dla osób z tyłozgięciem macicy. Sprawdziłam facelle i jeszcze jakieś, ale wszystkie się nie sprawdzają - nie przylegają szczelnie do ścianek i przeciekam.
Przeczytałam, że sprawdza się takie twardsze. Macie coś do polecenia?
-
twojastaraszmata
- Koczkodan
Miałam jakieś 3-4 kubeczki w swoim życiu i ani jeden nie chciał dobrze działać, za to od kiedy przerzuciłam się na dysk menstruacyjny to mogę zapomnieć o jakimkolwiek przeciekaniu i frustracji, że znowu muszę "na wszelki wypadek" przyklejać podpaskę.
Toto? Bo jak wpisuje dysk to mi wyskakuje to a wciąż nazwa kubeczektwojastaraszmata pisze: ↑pn wrz 01, 2025 12:27 pm Miałam jakieś 3-4 kubeczki w swoim życiu i ani jeden nie chciał dobrze działać, za to od kiedy przerzuciłam się na dysk menstruacyjny to mogę zapomnieć o jakimkolwiek przeciekaniu i frustracji, że znowu muszę "na wszelki wypadek" przyklejać podpaskę.
- Załączniki
-
- fw_1756727890277.jpg (47.8 KiB) Przejrzano 435 razy
-
twojastaraszmata
- Koczkodan
Ja akurat mam od Martynki-Słodzinki (Hi Bestie), ale tylko dlatego, że akurat miała świetną cenę i trochę mi wstyd, że mam od niej
-
unfaithfully
- Samarka
Nie wiem jaki macie stosunek do Temu czy Aliexpress, ale jak nie chcecie wydac milionow, to polecam stamtad zamowic. Sa wykonane z tych sanmych materialow, z ktorych sa wykonane te sprzedawane w Polsce, a sa 3 razy tansze.
Generalnie nie mam z tym problemu, ale wciąż szukam konkretnych polecajek bo nie chciałabym zamówić 10 sztuk i sprawdzać, który jest twardyunfaithfully pisze: ↑wt wrz 02, 2025 10:06 am Nie wiem jaki macie stosunek do Temu czy Aliexpress, ale jak nie chcecie wydac milionow, to polecam stamtad zamowic. Sa wykonane z tych sanmych materialow, z ktorych sa wykonane te sprzedawane w Polsce, a sa 3 razy tansze.
-
OffcaZManoffca
- LouiBag
Mi spasował pierwszy jaki kupilam.
Vivi Cup, jest większy niz Facelle i sztywniejszy. Ten Rossmanowy wciąż mi przeciekał.
Vivi Cup, jest większy niz Facelle i sztywniejszy. Ten Rossmanowy wciąż mi przeciekał.
Polecam grupke na fb: https://www.facebook.com/groups/5269459 ... ?ref=share
Jest tak kwestionariusz z pytaniami i pani tam pomaga dobrac kubeczek na podstawie.twoich odpowiedzi, ja wybralam w ten sposob I jest super dopasowany :D
Jest tak kwestionariusz z pytaniami i pani tam pomaga dobrac kubeczek na podstawie.twoich odpowiedzi, ja wybralam w ten sposob I jest super dopasowany :D

-
Mamcienahita
- RoyalBaby
Od kilku lat korzystałam z kubeczka menstruacyjnego, ostatnio najzwyklejszy z Rossmanna, ale 4 miesiące temu przesiadlam się na dysk - a dokładniej ten z hello disc i polecam jeszcze bardziej niż kubeczek. Dysk potrafi podczas sikania sam się opróżnić o kilkanaście kropel, co jest dla mnie niesamowite
łatwiej się wkłada i chyba nie zdarzyło mi się żeby przeciekł, totalnie nie żałuję wydanych pieniędzy. Natomiast nie mam tyłozgięcia macicy, więc o tylko luźna opinia.
Podrzucisz linka?Mamcienahita pisze: ↑pn wrz 15, 2025 12:41 pm Od kilku lat korzystałam z kubeczka menstruacyjnego, ostatnio najzwyklejszy z Rossmanna, ale 4 miesiące temu przesiadlam się na dysk - a dokładniej ten z hello disc i polecam jeszcze bardziej niż kubeczek. Dysk potrafi podczas sikania sam się opróżnić o kilkanaście kropel, co jest dla mnie niesamowitełatwiej się wkłada i chyba nie zdarzyło mi się żeby przeciekł, totalnie nie żałuję wydanych pieniędzy. Natomiast nie mam tyłozgięcia macicy, więc o tylko luźna opinia.
-
Mamcienahita
- RoyalBaby
https://mamokres.pl/sklep/kubeczki-mens ... ello-disc/ nie wiem czy gdzieś w innym miejscu w Polsce można dostać
-
Moniawogrodzie
- RóżowePolo
hej, ja mam tyłozgięcie macicy i od 2-3 lat używam kubeczka od Your Kayarockshoot pisze: ↑pn wrz 01, 2025 9:37 am Szukam kubeczka, ale jakiegoś sprawdzonego dla osób z tyłozgięciem macicy. Sprawdziłam facelle i jeszcze jakieś, ale wszystkie się nie sprawdzają - nie przylegają szczelnie do ścianek i przeciekam.
Dzięki wielkie! ZamówiłamMoniawogrodzie pisze: ↑wt wrz 16, 2025 3:07 pm hej, ja mam tyłozgięcie macicy i od 2-3 lat używam kubeczka od Your Kayajeśli tylko wybierzesz dobry rozmiar to nic nie powinno przeciekać
kosztuje 90 zł, ale wiem, że w aplikacji INPost za punkty można dostać 20 zł zniżki do Your Kaya i wtedy wychodzi troszkę taniej
![]()
ja mam tyłozgięcie macicy i od kilku lat uzywam kubeczek z rossmana od facelle właśnie. na początku przez dłuższy czas ciągle miałam wrażenie że coś robię źle (ale nie myślałam nigdy że to przez tyłozgięcie tylko że serio coś robię źle), coś przeciekało itd. sprawdziłam milion polecajek jak dobrze umieścić kubeczek i ciągle bylo to samo, aż sama znalazłam "sposób", polecam spróbować, może akurat coś pomoże.
otóz po włożeniu kubeczka i próbie lekkiego pociągnięcia go w dół wydaje się nie raz, że dobrze się zassał i nie wyjdzie gładko. po czym jeszcze łapię go lekko kciukiem i wskazującym za dno i próbuję lekko obkręcić wokół jego osi, tak jakby rotuję go palcami, jeśli się kręci tzn że nie zassał się dobrze i wtedy właśnie przeciekam, czasem muszę go zaaplikować ponownie, czasem konsekwencją tego obkręcania jest jego odpowiednie "dossanie" się i wtedy wszystko się trzyma na mur beton. nie wiem czy dobrze to wyjaśniłam ale nigdzie nigdy nie znalazłam takiego sposobu na sprawdzanie kubeczka a u mnie to zmieniło wszystko i naprawdę jak już poczuję że kubeczek się nie obkręca to jestem spokojna i wiem, że nie przecieknę.
otóz po włożeniu kubeczka i próbie lekkiego pociągnięcia go w dół wydaje się nie raz, że dobrze się zassał i nie wyjdzie gładko. po czym jeszcze łapię go lekko kciukiem i wskazującym za dno i próbuję lekko obkręcić wokół jego osi, tak jakby rotuję go palcami, jeśli się kręci tzn że nie zassał się dobrze i wtedy właśnie przeciekam, czasem muszę go zaaplikować ponownie, czasem konsekwencją tego obkręcania jest jego odpowiednie "dossanie" się i wtedy wszystko się trzyma na mur beton. nie wiem czy dobrze to wyjaśniłam ale nigdzie nigdy nie znalazłam takiego sposobu na sprawdzanie kubeczka a u mnie to zmieniło wszystko i naprawdę jak już poczuję że kubeczek się nie obkręca to jestem spokojna i wiem, że nie przecieknę.