Start
Mój profil

Idaho 4

Moderator: verysweetcherry
Awatar użytkownika
berry blast
Kciuk

Re: Idaho 4

Post autor: berry blast »

olamka pisze: ndz sie 10, 2025 11:19 pm Dziewczyny prawdopodobnie były pod wpływem nie tylko alkoholu ale też jakiś zabronionych substancji, myślę że stąd brak powiadomienia policji przez tyle czasu, bały się że zostaną od razu przemaglowane i to wyjdzie na jaw.
Dom zburzono, bo nie chcieli żeby stał się miejscem wycieczek i obiektem turystycznym.
ooo właśnie, o tym, jako nieobeznana w nielegalnych substancjach xD nie pomyślałam. to by może wyjaśniało ich nadmierny apetyt - jadły w klubie, potem w foodtracku i jeszcze potem zamawiały jedzenie na chatę (zresztą to dostawczyni jako pierwsza sprzedała sprawę policji - jak wracała od nich to zatrzymała ją policja a ona powiedziała - o nie, będę musiała zeznawać w TEJ sprawie)
także tak, trafne spostrzeżenie, może czekały aż im faza zejdzie czy jakkolwiek to się nazywa.
Awatar użytkownika
helenazcitroena
Channelka

Post autor: helenazcitroena »

olamka pisze: ndz sie 10, 2025 11:19 pm Dziewczyny prawdopodobnie były pod wpływem nie tylko alkoholu ale też jakiś zabronionych substancji, myślę że stąd brak powiadomienia policji przez tyle czasu, bały się że zostaną od razu przemaglowane i to wyjdzie na jaw.
Dom zburzono, bo nie chcieli żeby stał się miejscem wycieczek i obiektem turystycznym.
Nie chce wprowadzać w błąd, ale gdzieś mi się rzucił filmik, w którym było obalone, że poza alkoholem nic więcej nie wykryto. Imprezy były na porządku dziennym, lubili się napić, ale substancje niedozwolone nie miały miejsca. Aczkolwiek według mnie Twoja teoria idealnie by pasowała do całej sytuacji i wyjaśniła czemu zrobiły tak a nie inaczej, a właściwie czemu przez tyle czasu nie zrobiły nic.
LucyJuicyTeaa
Mokra Włoszka

Post autor: LucyJuicyTeaa »

Mnie też sprawa wciągnęła i śledzę nowinki, które się pojawiają.
Chociaż coraz więcej informacji ujawniają, to dużo znaków zapytania pewnie zostanie na zawsze.

Co do Dylan, mam mieszane uczucia. Zastanawia mnie też dlaczego wychodząc z dugą dziewczyną rano z pokoju nie zajrzały do reszty. Czy naprawdę nic nie widziały, nie słyszały?
Mnka8
SushiRoll

Post autor: Mnka8 »

LucyJuicyTeaa pisze: pn sie 11, 2025 8:13 pm Mnie też sprawa wciągnęła i śledzę nowinki, które się pojawiają.
Chociaż coraz więcej informacji ujawniają, to dużo znaków zapytania pewnie zostanie na zawsze.

Co do Dylan, mam mieszane uczucia. Zastanawia mnie też dlaczego wychodząc z dugą dziewczyną rano z pokoju nie zajrzały do reszty. Czy naprawdę nic nie widziały, nie słyszały?
Nie chce mi się w to tak do końca wierzyć, chyba że to był naprawdę głośny i imprezowy dom. Kamera sąsiada oddalona z 15 metrów od sypialni Xany uchwycila krzyki i szczekanie psa i jest to dość głośne i przerażające, a z uwagi na zimę okna zapewne były zamknięte. W środku musiało brzmieć to jeszcze donośniej. Tyle że to trwało minuty więc mogła po prostu nasłuchiwać czy coś jeszcze będzie się działo. Czytałam że jedna z nich mieszkała tam od niedawna, może przez to nie wiedziala czego się spodziewać. A skąd informacja, że on ok. 9.30 pojawił się pod tym domem ponownie? Logowanie telefonu czy kamery go złapały?
Awatar użytkownika
helenazcitroena
Channelka

Post autor: helenazcitroena »

Mnka8 pisze: pn sie 11, 2025 10:33 pm Nie chce mi się w to tak do końca wierzyć, chyba że to był naprawdę głośny i imprezowy dom. Kamera sąsiada oddalona z 15 metrów od sypialni Xany uchwycila krzyki i szczekanie psa i jest to dość głośne i przerażające, a z uwagi na zimę okna zapewne były zamknięte. W środku musiało brzmieć to jeszcze donośniej. Tyle że to trwało minuty więc mogła po prostu nasłuchiwać czy coś jeszcze będzie się działo. Czytałam że jedna z nich mieszkała tam od niedawna, może przez to nie wiedziala czego się spodziewać. A skąd informacja, że on ok. 9.30 pojawił się pod tym domem ponownie? Logowanie telefonu czy kamery go złapały?
Jeśli pamięć mnie nie myli to logowanie jego telefonu złapało go o tej godzinie na drugi dzień po ataku.
gossipgirlxox

Post autor: gossipgirlxox »

Wie ktos, gdzie poza Amazonem można obejrzeć ostatni serial o zbrodni w Idaho?
Martyna2904
Tritonotti

Post autor: Martyna2904 »

Jeśli chodzi Ci o ten one night in Idaho co jest na prime to tak naprawdę nie ma tam za bardzo nowości bo on był nagrywano dawno
Agadou
RoyalBaby

Post autor: Agadou »

Mam wrazenie, ze ludzie komentuja i analizuja ich zachowanie w taki sposob jakby podejrzewali, ze mialy cos wspolnego z ta zbrodnia.
Ani my ani najpewniej one same nie wiedza dlaczego zachowaly sie tak a nie inaczej. Na pewno maja wyrzuty sumienia i wiedza, ze mogly cos zrobic, jakos pomoc (chociaz watpie, ze dalyby sobie rade z postawnym chlopem), moze by sie chociaz wystraszyl i uciekl? Tego nikt nie wie.

Wiemy tylko tyle, ze dziewczyny musza zyc z trauma i wyrzutami sumienia. Komentarze w stylu "ja to by zobil to i tamto", i ciagle obwinianie o nieprawidlowa reakcje to klasyka. W internecie wszyscy jestesmy bohaterami i wiemy jak bysmy sie zachowali (a w realu ci co szczekaja najglosniej gdyby uslyszeli strzal, spierda****liby ze by sie za nimi kurzylo).
Awatar użytkownika
Grubababa
Willa z basenem

Post autor: Grubababa »

Czy padło gdziekolwiek w jakikolwiek sposób jaki był motyw tej zbrodni? To, że chłop miał to zaplanowane nie ulega wątpliwości, ale zawsze pozostaje pytanie- dlaczego?
Jak się dobrze wczytasz to znajdziesz i Nietzschego i Gosie z żabki
gossipgirlxox

Post autor: gossipgirlxox »

Martyna2904 pisze: wt sie 26, 2025 6:04 pm Jeśli chodzi Ci o ten one night in Idaho co jest na prime to tak naprawdę nie ma tam za bardzo nowości bo on był nagrywano dawno
Ten 4 odcinkowy. Wyszedł jakoś miesiąc temu. O tym samym mówimy? :D Czyli nic ciekawego się nie dowiem?
Awatar użytkownika
Foczucha
ZdalnaFanka

Post autor: Foczucha »

Grubababa pisze: wt sie 26, 2025 9:08 pm Czy padło gdziekolwiek w jakikolwiek sposób jaki był motyw tej zbrodni? To, że chłop miał to zaplanowane nie ulega wątpliwości, ale zawsze pozostaje pytanie- dlaczego?
Był zainteresowany Maddie. Pisał do niej na insta, miał jej zdjęcia w telefonie, był w miejscu gdzie pracowała. Wiele miesięcy obserwował jej dom, prawdopodobnie był też w środku - na imprezie, albo włamał się, jak nie było domowników. Dodatkowo był zainteresowany filmikami z różnymi wymuszonymi czynnościami w czasie snu, po imprezie. Plany pokrzyżowała mu Kaylee, która akurat tego dnia została na noc i spała w pokoju razem z Maddie
Abonilla123
RoyalBaby

Post autor: Abonilla123 »

gossipgirlxox pisze: wt sie 26, 2025 11:39 pm Ten 4 odcinkowy. Wyszedł jakoś miesiąc temu. O tym samym mówimy? :D Czyli nic ciekawego się nie dowiem?
Obejrzałam go niedawno i jak dla mnie był naprawdę dobry - bardzo ciekawe było pokazanie tego ‚polowania’ internautów na znajomych ofiar, co tydzień ktoś inny był określany jako winny popełnienia zbrodni, pisano o nich fake News, ludzie jeździli pod dom i nagrywali wszystko dookoła. Najbardziej szkoda mi było 2 ocalałych współlokatorek - nie wiem jakbym się sama zachowała w ich położeniu ale wypowiedź jednej z ekspertek od kryminologii potwierdziła ze ich zachowanie było jak najbardziej normalnym i ludzkim odruchem w przypływie strachu i stresu.