Dzięki za info! Ale jestem ciekawa dlaczego uznano, że stanowią nadal zagrożenie dla społeczeństwa! W PL sprawdza się zachowanie po karze, w czasie odsiadki, ciekawe czy tak samo jest w USA. Sąd jak widać nie ugiął się po presją opinii społecznej.sasha88 pisze: ↑sob sie 23, 2025 10:49 am Obaj siedzą od 1990 roku.
Pierwotnie bracia zostali skazani na dożywocie bez możliwości ubiegania się o warunkowe przedterminowe zwolnienie. W maju 2025 roku zmieniono wyrok - dożywocie, ale z możliwością ubiegania się o warunek. Wnioski obu braci zostały już odrzucone, Lyle dostał odmowę dzień po Eriku. Główny argument na obu posiedzeniach - w dalszym ciągu stanowią zagrożenie dla społeczeństwa.
Mają jeszcze ewentualnie możliwość wyjścia na mocy ułaskawienia/złagodzenia wyroku przez gubernatora stanu California - złożyli takie wnioski.
Kolejna szansa na warunek za 3 lata.
Ja dalej jestem zdania, że NIE MUSIELI ZABIJAĆ. Jeśli wszystko co opisują to prawda, to mogli odejść, byli już dorośli. Pewnie, byłoby to mega trudne, ale nie niemożliwe moim zdaniem. A już pojawiające się tutaj porównania do bogaczy ponad prawem i do Diddiego... Kurde, oglądałam trochę podcastów z informacjami z rozpraw i moim zdaniem Diddy to ohydny zwyrol bez dwóch zdań i to co zrobił Cassie jest obrzydliwe, ale ta druga jego kobieta to raczej pozostawała z nim w chorym układzie za profity finansowe. No i to co ostatecznie wypłynęło w sprawie nijak ma się do tych zarzutów o gwałcie na 13-latce i 120 ofiarach. Nie wiem, może jeszcze coś wypłynie, może inne sprawy się toczą, ale jak na razie to to, co zarzucono P.D. a to co wyszło na rozprawach to dwie inne bajki z korzyścią dla Diddiego.
Podkreślam, że to ohydny zwyrol, żeby nie było, ale jednak to do tych zarzutów które pojawiły się w prasie się trochę nie umywa.