Start
Mój profil

Polskie marki- polecajki i antypolecajki

Moderator: verysweetcherry
Helena543
Migocząca Świeczka

Re: Polskie marki- polecajki i antypolecajki

Post autor: Helena543 »

A marka wassyl? Mają sporo poliestru, ale są też rzeczy z wiskozy i lnu, a ceny dość niskie, faktycznie jest to Polska produkcja? 🤔
Lillak
MoetGlass

Post autor: Lillak »

Lubię sukienki z Zygzaka, fajna, taka mięsista bawełna z dodatkiem elastanu. Długość zwykle midi, ciekawe kolory. Mam sukienki od lat i cały czas w dobrym stanie.
making_waves412
Siatkarka

Post autor: making_waves412 »

hej dziewczyny, czy któraś z Was wie coś o butach Oleksy? mają fajne modele, ale mało opinii
Lol123!!!
BlondDoczep

Post autor: Lol123!!! »

making_waves412 pisze: sob lip 05, 2025 11:46 pm hej dziewczyny, czy któraś z Was wie coś o butach Oleksy? mają fajne modele, ale mało opinii
A torebki poelle? Bardzo moja stylowa
jadzix1707
Tritonotti

Post autor: jadzix1707 »

Wiecie co, nie wiem co sie stalo z She is Sunday ale wlasnie ide zwrocic bluze ciao matcha… cienka, krotka, jakosc nieporownywalna do klasycznej Ciao. Do tego za tw ceny moglby byc darmowy zwror. Koszulki tez coraz ciensze :/
jadzix1707
Tritonotti

Post autor: jadzix1707 »

Macie do polecenia marki ktore maja takie grubsze, ciezsze bluzy? 💜
Awatar użytkownika
Anabanana96
Skarpeta Rakieta

Post autor: Anabanana96 »

jadzix1707 pisze: wt lip 29, 2025 11:46 am Macie do polecenia marki ktore maja takie grubsze, ciezsze bluzy? 💜
Może Marsala? Nie mam od nich bluzy, ale mam szorty dresowe i są mega grube.
rockshoot
RoseGold

Post autor: rockshoot »

Helena543 pisze: pt cze 27, 2025 8:38 pm A marka wassyl? Mają sporo poliestru, ale są też rzeczy z wiskozy i lnu, a ceny dość niskie, faktycznie jest to Polska produkcja? 🤔
Jakość ciuchów jak z bazaru
Awatar użytkownika
xlisamona
MoetGlass

Post autor: xlisamona »

Macie jakieś opinie na temat Alessa the label?
siemaluje
Tritonotti

Post autor: siemaluje »

jadzix1707 pisze: wt lip 29, 2025 11:22 am Wiecie co, nie wiem co sie stalo z She is Sunday ale wlasnie ide zwrocic bluze ciao matcha… cienka, krotka, jakosc nieporownywalna do klasycznej Ciao. Do tego za tw ceny moglby byc darmowy zwror. Koszulki tez coraz ciensze :/
Dobrze, że napisałaś o tej jakości ,bo napaliłam się jak małpa na koszulkę strawberry matcha i już dziś byłam bliska ją zamówić 😆
polarisa
Mokra Włoszka

Post autor: polarisa »

A czy ktoś może ma bluzę z shore surf? Jak wrażenia?
SophieEllis
RoyalBaby

Post autor: SophieEllis »

xlisamona pisze: czw lip 31, 2025 9:30 pm Macie jakieś opinie na temat Alessa the label?
Podbijam :)
Awatar użytkownika
Morena82
Skarpeta Rakieta

Post autor: Morena82 »

KajaS99 pisze: śr lip 24, 2024 1:24 am A co sądzicie o Zuli by mamacita?
Pytanie sprzed roku, ale że ja jestem fanką marki, to odpowiem ;P Moim zdaniem jedna z najlepszych polskich marek - mam kilka spódnic, sukienek, t-shirty, bluzy i kultową kamizelkę ;) - na tyle ciuchów zastrzeżenia mam w sumie tylko do niektórych materiałów - że się gniotą (no ale z wizkozą często tak jest). Kroje wspaniałe, bardzo podkreślające kobiece kształty, szybkie wysyłki i zwroty bez problemu.

Z polskich marek polecam jeszcze woolanka - wełniane swetry, drogie, ale to inwestycja na lata, a jakość naprawde TOP.

Kupuje też w mybasic - fajne ciuchy podstawowe, jakość bez zastrzeżeń.

Mam wełniane spodnie od Aga Wolnica - trochę kulkują sie w kroku, ale zasadniczo jakość super, całą zimę w nich przechodziłam.

A jak ktoś lubi sielskie klimaty, to polecam sukienki od Pauki Chmielewskiej - mam kilka sukienek, nigdy sie nie zawiodłam na jakości, prałam kilkanaście razy i nic im nie jest.
Ziemniq
BlondDoczep

Post autor: Ziemniq »

jadzix1707 pisze: wt lip 29, 2025 11:46 am Macie do polecenia marki ktore maja takie grubsze, ciezsze bluzy? 💜
Podbijam pytanie. Na pewno odradzam Wasalaa - wielkie i ciężkie wory, kolory spierają się po pierwszym praniu. Wydaje mi się, że niestety podobnie jest z Bohemisoul - widzę na vinted jak zniszczone są różne modele.
Ahmm
SushiRoll

Post autor: Ahmm »

Ziemniq pisze: ndz sie 17, 2025 11:38 pm Podbijam pytanie. Na pewno odradzam Wasalaa - wielkie i ciężkie wory, kolory spierają się po pierwszym praniu. Wydaje mi się, że niestety podobnie jest z Bohemisoul - widzę na vinted jak zniszczone są różne modele.

Mam z Marsali ale kupione na vinted - nie wiem więc czy obecnie też robią w podobnej jakości. Te moje są super, mimo że kupione już jako używane - obecnie nadal wygladaja niemal jak nowe
Lol123!!!
BlondDoczep

Post autor: Lol123!!! »

Marka zagraniczna, ale w ramach off top zapytam. Czy polecacie sukienki club London?
Leffie
Ciastko

Post autor: Leffie »

Przejrzałam wątek, bo szukam sukienki na wesele, ale takiej bardziej skromnej... Znam Snug (sukienki piękne, zamówiłam jedną i była naprawdę dobrze wykonana, jak na zdjęciach, ale okazało się, że nie na moją sylwetkę - jbc zwrot szybki i bez problemów), tutaj poznałam Miio i Zalsqua. Są jeszcze jakieś tego typu? Problem mam taki, że jestem niska i nie najszczuplejsza, mam duży biust i muszę nosić stanik, bo inaczej mnie boli, a dużo sukienek jest mocno odkrytych na górze. :'( Na dodatek szukam kolorów, których chyba nikt oprócz mnie nie chce nosić - ciepłych i wesołych, dosyć jasnych, jak żółty, pomarańcz, zieleń, karmelowe brązy. Dużo widzę ciemnych i/lub chłodnych kiecek, sporo białych/kremowych (na wesele odpada). Wesele za 3 tygodnie, a ja w lesie.
Sybillazhogwartu
Channelka

Post autor: Sybillazhogwartu »

Polećcie proszę markę, która tworzy minimalistyczne ubrania, bez wielkiego oversize. Znam tylko Bombshe.
krolewna_grudka
Mokra Włoszka

Post autor: krolewna_grudka »

Sybillazhogwartu pisze: pt sie 22, 2025 1:30 pm Polećcie proszę markę, która tworzy minimalistyczne ubrania, bez wielkiego oversize. Znam tylko Bombshe.
Ansin ma sporo dopasowanych krojów albo takich regular, ani wąskich, ani za szerokich :)
almondova
Siatkarka

Post autor: almondova »

glottalstop pisze: pn lip 08, 2024 2:16 pm z polskich marek polecam:
303avenue, sleepless in warsaw, MLE, bohemisoul, brunoszka, muuv,

nie polecam:
le petit trou, isarouse, she is sunday

mieszane uczucia:
the odder side, madelle, sem fim, chylak (stare kolekcje mają super jakość, w przeciwieństwie do tych nowszych), lebrand (rzeczy z bawełny, wełny i jedwabiu, minus za poliester w większości ciuchów)
mogłabyś napisać coś więcej o isarouse? baaardzo podobają mi się ich rzeczy, więc jestem ciekawa, czemu nie polecasz :)
krolewna_grudka
Mokra Włoszka

almondova pisze: ndz sie 24, 2025 9:16 am mogłabyś napisać coś więcej o isarouse? baaardzo podobają mi się ich rzeczy, więc jestem ciekawa, czemu nie polecasz :)
A ja jestem ciekawa czemu nie polecasz le petit trou, bo mają akurat Summer sale i czaje się na jedną rzecz…
Awatar użytkownika
glottalstop
ZdalnaFanka

Post autor: glottalstop »

pisałam wcześniej :)
Le Petit Trou – słaba jakość ubrań w stosunku do kosmicznie wysokich cen, bardzo niewygodna bielizna
Isarouse – kiedyś wysłali mi jedną koszulę bez guzików, a druga miała tasiemki do wiązania w innym kolorze niż koszula (koszula była biała, tasiemki ecru, na zdjęciach na stronie kolor był jednolity). Miałam też problem ze zwrotem – wysłałam im paczkę na adres A, upierali się, że trafiła pod adres B (miałam potwierdzenie nadania, że wysłałam pod odpowiedni adres). W efekcie bardzo długo czekałam na zwrot i musiałam upominać się o własne pieniądze. To było kilka lat temu, może już poprawili jakość ubrań i obsługi klienta :)
almondova
Siatkarka

Post autor: almondova »

glottalstop pisze: ndz sie 24, 2025 9:43 pm pisałam wcześniej :)
Le Petit Trou – słaba jakość ubrań w stosunku do kosmicznie wysokich cen, bardzo niewygodna bielizna
Isarouse – kiedyś wysłali mi jedną koszulę bez guzików, a druga miała tasiemki do wiązania w innym kolorze niż koszula (koszula była biała, tasiemki ecru, na zdjęciach na stronie kolor był jednolity). Miałam też problem ze zwrotem – wysłałam im paczkę na adres A, upierali się, że trafiła pod adres B (miałam potwierdzenie nadania, że wysłałam pod odpowiedni adres). W efekcie bardzo długo czekałam na zwrot i musiałam upominać się o własne pieniądze. To było kilka lat temu, może już poprawili jakość ubrań i obsługi klienta :)
Dziękuję bardzo. Myślałam w ogóle, że są na rynku od jakiegoś roku (:
krolewna_grudka
Mokra Włoszka

glottalstop pisze: ndz sie 24, 2025 9:43 pm pisałam wcześniej :)
Mnie to w ogóle rozwala, że w LPT (chociaż też w wielu innych polskich markach) przy każdej rzeczy w zaleceniach jest napisane PRANIE RĘCZNE. I o ile rozumiem to w przypadku delikatnych tkanin czy jakichś specyficznych konstrukcji, tak przy t-shircie albo jeansach to dla mnie paranoja.
Daria
ZdalnaFanka

Post autor: Daria »

Sybillazhogwartu pisze: pt sie 22, 2025 1:30 pm Polećcie proszę markę, która tworzy minimalistyczne ubrania, bez wielkiego oversize. Znam tylko Bombshe.
Tylko to