Iwona Wąsik
Moderator: verysweetcherryIwona Wąsik
13 latka, która zaginęła wracając ze szkoły. Badano wątek znajomości internetowych, ale nic nie znaleziono. Został po niej tylko słoik zupy, który niosła mamie ze szkoły...
To bardzo trudna sprawa. Nie ma za bardzo o czym dyskutować bo nie ma nawet żadnego punktu zaczepienia. Niestety.
Dokładnie, sprawa bardzo trudna, zbyt mało informacji. Odczuwam dziwny niepokój jak jestem w tych rejonach, a bywam tam często bo mam rodzinę w okolicy jej miejsca zamieszkania. Bardzo współczuję rodzinie tej dziewczynki, tyle lat i nic…
-
Phoebe Buffay
- Koczkodan
Pamiętam tę sprawę jak dziś, ponieważ chodziłam do tej samej szkoły co Iwona, tylko klasę wyżej. Ostatni raz widziano ją dwa kroki od domu jak żegnała się z koleżanką, a potem jak kamień w wodę. Było to ponad 20 lat temu, więc zero kamer na osiedlu, internet dopiero raczkował. Podobno pisała z kimś na czatach i istniało podejrzenie,że została uprowadzona. Pamiętam, jak bałyśmy się z koleżankami potem wracać ze szkoły w pojedynkę, więc wracałyśmy w większych grupkach. Cała cała szkoła składała się na Rutkowskiego (wtedy jeszcze ludzie myśleli,że jest prawdziwym detektywem), sprawa była programie 997, rodzice Iwony byli u Jackowskiego ale nic. Do tej pory nikt nie wie co się z nią stało. Straszne.