Start
Mój profil

Zaginięcia 👻 Co sądzicie?

Moderator: verysweetcherry
Awatar użytkownika
helenazcitroena
Channelka

Zaginięcia 👻 Co sądzicie?

Post autor: helenazcitroena »

Mianowicie chodzi mi o fakt jak to jest możliwe, że w 21 wieku na tle tylu nowoczesnych udogodnień, kamer na każdym kroku możliwe jest rozpłynięcie się w powietrzu. Co sądzicie co ma na to wpływ? Bo osobiście przerażają mnie sytuacje zaginięć o których się słyszy.
Awatar użytkownika
florella
RealDiamond

Post autor: florella »

myślałam że chodzi o grupę zaginiecia na FB :') Tam czasem bywam.
zzz
Szarlotta

Post autor: zzz »

Po pierwsze, monitoring wcale nie jest wszędzie. Po drugie, wszystko zależy od tego, kto go obsługuje i kto ma do niego dostęp. Po trzecie, niemal w każdym kryminalnym podcaście słyszymy o rażących błędach policji, niestety. Na przykład Iwona Wieczorek i brak zabezpieczonego monitoringu z bloku, do którego być może ona doszła. Przecież to już był szczyt wszystkiego. A jednak to się działo.
dejwor
Srebrna Kropeczka

Post autor: dejwor »

zzz pisze: śr sie 20, 2025 7:37 am Po pierwsze, monitoring wcale nie jest wszędzie. Po drugie, wszystko zależy od tego, kto go obsługuje i kto ma do niego dostęp. Po trzecie, niemal w każdym kryminalnym podcaście słyszymy o rażących błędach policji, niestety. Na przykład Iwona Wieczorek i brak zabezpieczonego monitoringu z bloku, do którego być może ona doszła. Przecież to już był szczyt wszystkiego. A jednak to się działo.
Jednak co do iwona wieczorek to ta speawa byla jakos 15 lat temu, moze teraz policje w duzych miastach lepiej ogarniaja takie rzeczy plus moze byc aieksza swiadomosc ludzi co nalezy zrobic, co nie zmienia faktu no ze w tamtej sprawie szkoda ze kamery nie wzieli stamtad bo prawdopodbnie ona by juz sie rozwiazala jezeli by tam byla z kims
Awatar użytkownika
helenazcitroena
Channelka

zzz pisze: śr sie 20, 2025 7:37 am Po pierwsze, monitoring wcale nie jest wszędzie. Po drugie, wszystko zależy od tego, kto go obsługuje i kto ma do niego dostęp. Po trzecie, niemal w każdym kryminalnym podcaście słyszymy o rażących błędach policji, niestety. Na przykład Iwona Wieczorek i brak zabezpieczonego monitoringu z bloku, do którego być może ona doszła. Przecież to już był szczyt wszystkiego. A jednak to się działo.
W wielu podcastach policja nie jest pokazana w jak najlepszym świetle za sprawą działań, których nie robią i to mnie bardzo smuci.
Choćby sprawa Justyny Kanickiej, tyle lat minęło a dziewczyny nie ma, osoby która jest w to zamieszana również. Oczywiście Iwona należy do top jeden spraw, które już dawno powinny być wyjaśnione. Coś okropnego
dejwor
Srebrna Kropeczka

Post autor: dejwor »

helenazcitroena pisze: czw sie 21, 2025 6:16 pm W wielu podcastach policja nie jest pokazana w jak najlepszym świetle za sprawą działań, których nie robią i to mnie bardzo smuci.
Choćby sprawa Justyny Kanickiej, tyle lat minęło a dziewczyny nie ma, osoby która jest w to zamieszana również. Oczywiście Iwona należy do top jeden spraw, które już dawno powinny być wyjaśnione. Coś okropnego
Jest gdzies tutaj post o sprawie justyny kanickiej? Z tego co czytalem to osoba z ktora ona romansowala nie chciala przejsc wariografu, szkoda ale to daje go w zlym swietle
Awatar użytkownika
helenazcitroena
Channelka

dejwor pisze: sob sie 23, 2025 12:25 am Jest gdzies tutaj post o sprawie justyny kanickiej? Z tego co czytalem to osoba z ktora ona romansowala nie chciala przejsc wariografu, szkoda ale to daje go w zlym swietle
Wątku bezpośrednie o Justynie nie ma, gdzieś się przeplata w innych wątkach, ale bardzo niewiele z niego wynika. Choć uważam, że powinien być bo to tez jest tajemnicze zaginięcie.
Co do wariografu to jest jedna kropla tylko, wiele jest sytuacji, które ewidentnie są związane z jego osobą, ale dalej nie zostało nic z tym zrobione. Polecam obejrzeć podkast Olgi herring na temat Justyny , jeden z jej podcastów, które są według mnie zrobione dosyć dobrze
Limonene
RealDiamond

Post autor: Limonene »

dejwor pisze: czw sie 21, 2025 2:06 am Jednak co do iwona wieczorek to ta speawa byla jakos 15 lat temu, moze teraz policje w duzych miastach lepiej ogarniaja takie rzeczy plus moze byc aieksza swiadomosc ludzi co nalezy zrobic, co nie zmienia faktu no ze w tamtej sprawie szkoda ze kamery nie wzieli stamtad bo prawdopodbnie ona by juz sie rozwiazala jezeli by tam byla z kims
W Poznaniu w 2019 zaginął Michał Rosiak i też się okazało że akurat szedł tak, że kamery go nie złapały, ostatni ślad był z kamery autobusu który akurat przejeżdżał obok niego