Basia i Fifi
Moderator: verysweetcherry-
Exrvuninyvtvuni
- Gacie z oceanu
Basia i Fifi
Czy ktoś z Was też wpadł na jej profil? Dziecko uprowadzone przez ojca pdf i instytucje stojące po jego stronie.
Też mi się wyswietliła, poszperałam trochę i nie znalazłam żadnego info w mediach na ten temat. Dziewczyna pisze w komentarzach, że media nie chcą robić materiałów o jej sprawie - trudno uwierzyć, żeby jakiś Fakt czy SE się nie połasił... Może to średnio oceniać reakcje na taką traumę, ale dziecko porwane niecały rok temu a dziewczyna na instagrama wrzuca fotki z imprezy sylwestrowej, pozuje uśmiechnieta na schodach (widzę, że insta już ma prywatnego, ale jeszcze przedwczoraj był otwarty). Cos tu nie gra, ale może zbyt pochopnie oceniam.
-
Exrvuninyvtvuni
- Gacie z oceanu
Też mi się ta historia nie klei, podobno po stronie ojca stała też jej własna matka, nigdzie nie mogę znaleźć informacji w jaki sposób dziecko zostało uprowadzone, z tego co można zrozumieć to już po tym uprowadzeniu odbyła się rozprawa gdzie dziecko zostało przyznane ojcu, matka ma pełnię praw rodzicielskich, a sąd nie ustanowił podziału opieki? Do tego te drastyczne szczegóły zeznań, które zostaną w Internecie i pewnie kiedyś do tego dziecka wrócą…m31 pisze: ↑pn maja 12, 2025 11:59 am Też mi się wyswietliła, poszperałam trochę i nie znalazłam żadnego info w mediach na ten temat. Dziewczyna pisze w komentarzach, że media nie chcą robić materiałów o jej sprawie - trudno uwierzyć, żeby jakiś Fakt czy SE się nie połasił... Może to średnio oceniać reakcje na taką traumę, ale dziecko porwane niecały rok temu a dziewczyna na instagrama wrzuca fotki z imprezy sylwestrowej, pozuje uśmiechnieta na schodach (widzę, że insta już ma prywatnego, ale jeszcze przedwczoraj był otwarty). Cos tu nie gra, ale może zbyt pochopnie oceniam.
-
Weronikabielik8
- Szarlotta
Filmy tej kobiety są podawane dalej przez tiktokowe matki między innymi przez cierpiętnicę i inne, nie ma żadnych dowodów na temat tego, że to prawda. Ta kobieta daje tam zdjęcia tego dziecka, a tym samym opowiada ze szczegółami drastyczne rzeczy na temat gw tego dziecka przez ojca i twierdzi, że kolega ojca też gw to dziecko, rzekomych gw bo ja w to nie wierzę, a nawet gdyby to była prawda to nie ma prawa udostępniać wizerunku dziecka z podawaniem takich szczegółów, przecież jak to dziecko na to kiedyś trafi, że miliony osób to widzi, a dziecko ma 6 lat albo koledzy z podstawówki zamiast rozmawiać z tym dzieckiem o piłce nożnej, nauce to mogą gadać o tym, co drugi post to zdjęcia tego malutkiego. Dodatkowo ludzie oznaczają programy „uwaga” itd a ona w komentarzach prosiła żeby nie oznaczać tych programów, bo rzekomo już pisała do gazet i tv i rzekomo media nie chcą się tego podjąć, bo temat jest zbyt drastyczny dla widzów. Przecież w tv i gazetach non stop są jakieś drastyczne rzeczy. Jeśli zależało jej żeby dziennikarze się tym zainteresowali to czemu prosi ludzi żeby nie oznaczali mediów? Może boi się, że to ona była tą złą i media nagłośnią jej temat. Może ona namówiła dziecko do fałszywych zeznań odnośnie gw.. ów i wyszło, że kłamie dlatego sąd przyznał opiekę ojcu. Najpierw mówi, że sąd przyznał opiekę ojcu. Może dlatego ojciec nie chce dopuścić do kontaktu, bo matka to wariatka? Czemu ludzie tak łatwo dają jej wiarę skoro nie pokazała na to ani jednego dowodu. Czyta zeznania dziecka dotyczące drastycznych gw ale nie pokazuje ich. Nie mówię, że to na 100 % nie jest prawda, ale ja w to nie wierzę biorąc pod uwagę te wszystkie rzeczy. Po co nagłaśnia tą sprawę? Czego oczekuje skoro prosi żeby nie oznaczać mediów? Teraz zablokowała możliwość komentarzy. Pokazuje wizerunek dziecka mówiąc te wszystkie drastyczne rzeczy, a nie pokazuje wizerunku tego ojca ani imienia, a kolega taty który też rzekomo gw to dziecko to też bluruje jego imię. Czyli chroni imiona i wizerunki oprawców, a imię i wizerunek dziecka pokazuje? No nie klei się to. W komentarzach rzeczy które mówią przeczą temu, najpierw mówi, że to nie była decyzja prokuratora, potem mówi, że to była decyzja sędzi, a w komentarzach mówi, że to była decyzja prokuratora, który wydał tą decyzję, a prokurator to był kumpel ojca. Twierdzi, że ojciec ma znajomości i w sądach, prokutatorach i sa bezkarni, a przeniesienie tej sprawy do innego sądu jedynie przedłuży pobyt dziecka w rękach oprawców. Mówi, że nie ma kasy na detektywów, a detektyw by nie wiedział i tak gdzie szukać. Wszystkie rady odpycha, mówi że już wszystko z tym robiła, ale ojciec ma znajomości. No kupy się to nie trzyma, a ludzie podają ten filmik dalej bez zastanowienia się czy to w ogóle prawda. Mówi do ludzi żeby jej pomogli, ale jakiej pomocy oczekuje? Ktoś w to uwierzy, spotka dziecko z gościem na ulicy, pobije go i dziecko odda matce, a niewiadomo czy ona jest poczytalna. Pisze żeby ludzie napisali jeśli zobaczą gdzieś jej dziecko, a co jak to ona krzywdziła dziecko i je porwie? Zastanówcie się? Bez przesady, że w Polsce jest tak źle, że facet gw dziecko i nie idzie do więzienia tylko jeszcze dostaje nad nim opiekę, bo niby ma znajomości. No nikt mi nie wmówi, że tak jest. Wszystko zwala na znajomości.Exrvuninyvtvuni pisze: ↑pn maja 12, 2025 1:04 pm Też mi się ta historia nie klei, podobno po stronie ojca stała też jej własna matka, nigdzie nie mogę znaleźć informacji w jaki sposób dziecko zostało uprowadzone, z tego co można zrozumieć to już po tym uprowadzeniu odbyła się rozprawa gdzie dziecko zostało przyznane ojcu, matka ma pełnię praw rodzicielskich, a sąd nie ustanowił podziału opieki? Do tego te drastyczne szczegóły zeznań, które zostaną w Internecie i pewnie kiedyś do tego dziecka wrócą…
-
Exrvuninyvtvuni
- Gacie z oceanu
Teraz zmieniła profile na obu platformach na prywatne, może to jakaś forma zwrócenie na siebie uwagi? Odegrania się na ojcu? Też wydaje mi się, że przy tak drastycznej sprawie działania przez nią podejmowane nie trzymają się kupy, jeżeli nie wie, gdzie znajduje się jej dziecko to w pierwszej kolejności powinna próbować to ustalić przez chociażby detektywa, gdyby te zeznania faktycznie były prawdziwe, to nikt z jego znajomych, rodziny nie chciał by pomóc matce w ustaleniu gdzie jest dziecko? Bardzo dziwna sprawaWeronikabielik8 pisze: ↑wt maja 13, 2025 2:59 pm Filmy tej kobiety są podawane dalej przez tiktokowe matki między innymi przez cierpiętnicę i inne, nie ma żadnych dowodów na temat tego, że to prawda. Ta kobieta daje tam zdjęcia tego dziecka, a tym samym opowiada ze szczegółami drastyczne rzeczy na temat gw tego dziecka przez ojca i twierdzi, że kolega ojca też gw to dziecko, rzekomych gw bo ja w to nie wierzę, a nawet gdyby to była prawda to nie ma prawa udostępniać wizerunku dziecka z podawaniem takich szczegółów, przecież jak to dziecko na to kiedyś trafi, że miliony osób to widzi, a dziecko ma 6 lat albo koledzy z podstawówki zamiast rozmawiać z tym dzieckiem o piłce nożnej, nauce to mogą gadać o tym, co drugi post to zdjęcia tego malutkiego. Dodatkowo ludzie oznaczają programy „uwaga” itd a ona w komentarzach prosiła żeby nie oznaczać tych programów, bo rzekomo już pisała do gazet i tv i rzekomo media nie chcą się tego podjąć, bo temat jest zbyt drastyczny dla widzów. Przecież w tv i gazetach non stop są jakieś drastyczne rzeczy. Jeśli zależało jej żeby dziennikarze się tym zainteresowali to czemu prosi ludzi żeby nie oznaczali mediów? Może boi się, że to ona była tą złą i media nagłośnią jej temat. Może ona namówiła dziecko do fałszywych zeznań odnośnie gw.. ów i wyszło, że kłamie dlatego sąd przyznał opiekę ojcu. Najpierw mówi, że sąd przyznał opiekę ojcu. Może dlatego ojciec nie chce dopuścić do kontaktu, bo matka to wariatka? Czemu ludzie tak łatwo dają jej wiarę skoro nie pokazała na to ani jednego dowodu. Czyta zeznania dziecka dotyczące drastycznych gw ale nie pokazuje ich. Nie mówię, że to na 100 % nie jest prawda, ale ja w to nie wierzę biorąc pod uwagę te wszystkie rzeczy. Po co nagłaśnia tą sprawę? Czego oczekuje skoro prosi żeby nie oznaczać mediów? Teraz zablokowała możliwość komentarzy. Pokazuje wizerunek dziecka mówiąc te wszystkie drastyczne rzeczy, a nie pokazuje wizerunku tego ojca ani imienia, a kolega taty który też rzekomo gw to dziecko to też bluruje jego imię. Czyli chroni imiona i wizerunki oprawców, a imię i wizerunek dziecka pokazuje? No nie klei się to. W komentarzach rzeczy które mówią przeczą temu, najpierw mówi, że to nie była decyzja prokuratora, potem mówi, że to była decyzja sędzi, a w komentarzach mówi, że to była decyzja prokuratora, który wydał tą decyzję, a prokurator to był kumpel ojca. Twierdzi, że ojciec ma znajomości i w sądach, prokutatorach i sa bezkarni, a przeniesienie tej sprawy do innego sądu jedynie przedłuży pobyt dziecka w rękach oprawców. Mówi, że nie ma kasy na detektywów, a detektyw by nie wiedział i tak gdzie szukać. Wszystkie rady odpycha, mówi że już wszystko z tym robiła, ale ojciec ma znajomości. No kupy się to nie trzyma, a ludzie podają ten filmik dalej bez zastanowienia się czy to w ogóle prawda. Mówi do ludzi żeby jej pomogli, ale jakiej pomocy oczekuje? Ktoś w to uwierzy, spotka dziecko z gościem na ulicy, pobije go i dziecko odda matce, a niewiadomo czy ona jest poczytalna. Pisze żeby ludzie napisali jeśli zobaczą gdzieś jej dziecko, a co jak to ona krzywdziła dziecko i je porwie? Zastanówcie się? Bez przesady, że w Polsce jest tak źle, że facet gw dziecko i nie idzie do więzienia tylko jeszcze dostaje nad nim opiekę, bo niby ma znajomości. No nikt mi nie wmówi, że tak jest. Wszystko zwala na znajomości.
-
Weronikabielik8
- Szarlotta
Zwrócenie uwagi… za mało powiedziane. To powinno być karalne, takie baby mogą wmówić dziecku, że te historie naprawdę miały miejsce i wmówić mu traumy i to jakie… wydaje mi się, że jest zaburzonaExrvuninyvtvuni pisze: ↑śr maja 14, 2025 9:18 am Teraz zmieniła profile na obu platformach na prywatne, może to jakaś forma zwrócenie na siebie uwagi? Odegrania się na ojcu? Też wydaje mi się, że przy tak drastycznej sprawie działania przez nią podejmowane nie trzymają się kupy, jeżeli nie wie, gdzie znajduje się jej dziecko to w pierwszej kolejności powinna próbować to ustalić przez chociażby detektywa, gdyby te zeznania faktycznie były prawdziwe, to nikt z jego znajomych, rodziny nie chciał by pomóc matce w ustaleniu gdzie jest dziecko? Bardzo dziwna sprawa
-
Aromatzpudru94
- Siatkarka
Dziwna sytuacja. Kobieta ciągle zapowiada czynności, ciągle coś ma się dziać, już wyciąga konsekwencje i nic... Ma sporo wyświetleń i reakcji, a tylko 2 profile no name nagrały u siebie filmiki o jej sytuacji. Z jednej strony walczy o dziecko, z drugiej strony wrzuca zdjęcia i filmiki, gdzie z radością podróżuje lub ubiera się jak na wyjście na imprezę. Żaden kanał yt też tego nie tknął...
-
Hankabezpudla
- Gacie z oceanu
Niech Herring pojedzie do niej zrobić Ślady, jedna będzie miała lukrowaną jednostronną historyjkę bez niewygodnych pytań, a druga wiadomo $. I tylko dziecka żalAromatzpudru94 pisze: ↑pt sie 15, 2025 11:25 pm Dziwna sytuacja. Kobieta ciągle zapowiada czynności, ciągle coś ma się dziać, już wyciąga konsekwencje i nic... Ma sporo wyświetleń i reakcji, a tylko 2 profile no name nagrały u siebie filmiki o jej sytuacji. Z jednej strony walczy o dziecko, z drugiej strony wrzuca zdjęcia i filmiki, gdzie z radością podróżuje lub ubiera się jak na wyjście na imprezę. Żaden kanał yt też tego nie tknął...
Czyli tak, na ojca dziecka sa zeznadzie tego dziecka ze wobiec niego byl pdfem, to dlaczego ojcu dali prawa rodzicielskie? To takiego robila jego mama? W ogole te papiery z zeznaniami sa legitne? Ona pokazywala jakies podpisy kogos z sadu czy policji? Dlaczego ona takie ciezkie informacje udostepnia? Cos mi tu smierdzi no chyba ze mama tak odreagowywuje i musi wrzucac cos do sieci
Jestem z Wałbrzycha, jestem rodzina zastępcza i miałam do czynienia ze wszystkimi instytucjami o których ona mówi, co więcej moje sprawy prowadzi ta sama sędzia ktora prowadzi jej sprawę i jest mi naprawdę ciężko uwierzyć, że mając takie zeznania dziecka ona przyznała opiekę ojcu. Nigdy też nie słyszeliśmy o tej sprawie i poszukałam na FB i na lokalnych grupach ona tego nigdzie nie nagłośniła. W komentarzach oznaczałi kanał kryminalny i jedna kobieta do nich pisała to pisała później w komentarzu że chłopaki pisali do niej o kontakt, ale się nie odezwała. No zeznania o ile są prawdziwe są straszne, ale coś mi się nie klei w tej jej historii. W psychiatryku ja na siłę zamknęli i faszerowali lekami pisało na jednej stronie która miała udostępniona na FB, jak poszukam to wkleje link.
Nie wierzę w to, że żadna uwaga czy interwencja się tym nie zajęła, przecież to byłby mega chwytliwy temat. Może chcieli, ale zrobili research i jednak jest inaczej niż ona to opisuje, no nie takimi sprawami się już zajmowali. No i u niej jest taka standardowa śpiewka, większość osób, którym odbiorą dzieci mówi, że druga strona ma układu z policją prokuratura i wszystkimi instytucjami jakie tylko są możliwe
Kręci jak nie wiem, wzięła randomowa telewizję o której nikt nie słyszał i nagrała jeden program co linka wstawiłam i to wszystko. Po takim czymś lokalne grupy powinny płonać z tym tematem, a Była cisza.
Oglądałam ten materiał,dziwne to wszystko. Ona na tym live mówiła ,ze wszyscy chcą się wybić i interesują się póki są zasięgi , a za chwilę,ze nikt nie chce podjąć tematu .
-
Natalia1992p
- Siatkarka
To jest babka chyba typu Jan misiarz itd... Blokuje niewygodne pytania, a poza tym no ojcu jest trudno uzyskać opiekę w tym kraju jak matka nie jest chora psychicznie lub uzależniona to prawie niemożliwe.
Dzisiaj na livie to już popłynęła. Najpierw mówiła że dziecko chcieli oddać do adopcji i kazali jej płacić tysiące za to (dziecko do adopcji możne iść jeżeli oboje rodziców pozbawionych jest władzy rodzicielskiej) w innym przypadku dziecko trafi do rodziny zastepczej lub dd i wtedy rodzice oboje mają obowiązek łożyć na utrzymanie dziecka w placówce. Później mówiła, że poszła do wałbrzyskiego Mopsu i mówi że jest ustawa kamilkowa i oni muszą jechać z nią pod adres odebrać dziecko jeżeli są podejrzenia, że dziecku dzieje się krzywda i później dopiero pisza pisma do sądu itd (przeciez ona nie wie ponoć gdzie przebywa jej syn) no a jak już walła ze sędzina sprzedała jej dziecko na organy to wyszłam z liva 
-
aqua-relka88
- Gacie z oceanu
Dokładnie, bardzo podobny przypadek do Andrzeja M. wszędzie widzi układy, pdfy korpupcje, sprzedaż dzieci przez mopsy itp.Natalia1992p pisze: ↑czw sie 21, 2025 4:20 pm To jest babka chyba typu Jan misiarz itd... Blokuje niewygodne pytania, a poza tym no ojcu jest trudno uzyskać opiekę w tym kraju jak matka nie jest chora psychicznie lub uzależniona to prawie niemożliwe.
Przez długi czas nawet wierzyłam w to co ona mówi ale ostatnio to się już zupełnie nie trzyma kupy. Ktoś wczoraj zadał pytanie o jej matkę i od razu dostał bloka. Ktoś inny chciał na okienko żeby zadać jej 3 pytania to też chyba blok poleciał.
Mówiła też że jej matka chciała ją
Niestety tę samą narrację przedstawia Andrzej M. A wiadomo z czym on się zmaga.
Najgorsze jest to że ona chyba nie daje sobie w jakikolwiek sposób pomóc i chyba nie chce z nikim współpracować.
-
Natalia1992p
- Siatkarka
Dziś ja zapytałam o to co wyszło w jej badaniach psychologicznych i dostałam bana 
-
Kasiakocia
- PsychoFanka
Coś wiadomo więcej? Jakieś nowości?
Wyprowadza się z Wałbrzycha
-
JustynaGoor
- Siatkarka
A co z adwokatem który miał zająć się jej sprawa? Pamiętam,że miała live z nim i o obiecał się zająć odzyskaniem synka?
-
Kasiakocia
- PsychoFanka
Z tego co pamietam to w grudniu miała być jakaś sprawa. Ona pytała czy da radę zmienić godzinę bo się spóźni 
Właśnie oglądam najnowszy film na YT u Kezuvlog,sprawa podobna do tej u Basi . Matka ,której dziecko jest z ojcem , oskarżenia o wykorzystanie seksualne dziecka . Matka z babka twierdzą swoje , a ojciec który się też wypowiada mówi zupełnie coś innego. Coś czuję,ze Basia tak naprawdę nie szuka pomocy w mediach bo byłoby tak samo . Nie wierzę w jej historie .