Nie jest to taki typowy kokos, bardziej takie wyobrażenie o kokosie ;) Zapach jest przede wszystkim niesamowicie laktonowy, ta mleczność jest bardzo upojna, narkotyczna; uczucie przebywania na puchatym obłoczku. Puchatości nadaje piżmo, ale nie jest ono ani zwierzęce ani jak proszek do prania, jest idealnie puchate. W składzie jest niby tuberoza ale dla mnie praktycznie niewyczuwalna. Dodam, że nie lubię tuberozy takiej jak jest w l'interdit. Typowego jaśminu jak w Alien czy Libre też nie wyczuwam. Podsumowując, w sercu są białe kwiaty, ale one schodzą na dalszy plan, wszystko jest zdominowane niesamowitą mlecznością. Są słodkie, ale nie są mdłe. Trwałość też na medal. Czasami pojawia się u mnie kadzidło, ale to dosłownie takie nieprzeszkadzające muśnięcie. Uwielbiam je używać wieczorem, po kąpieli; 2 psiknięcia na szyję, kołderka, filmik i można umierać z upojenia :Dlavinia123 pisze: ↑śr kwie 02, 2025 12:46 pm Czy on pachnie kokosowo? Do czego mozna ten zapach porownac?
Ulubione perfumy
Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherryRe: Ulubione perfumy
-
lavinia123
- Szarlotta
Magda.W pisze: ↑śr kwie 02, 2025 4:31 pm Nie jest to taki typowy kokos, bardziej takie wyobrażenie o kokosie ;) Zapach jest przede wszystkim niesamowicie laktonowy, ta mleczność jest bardzo upojna, narkotyczna; uczucie przebywania na puchatym obłoczku. Puchatości nadaje piżmo, ale nie jest ono ani zwierzęce ani jak proszek do prania, jest idealnie puchate. W składzie jest niby tuberoza ale dla mnie praktycznie niewyczuwalna. Dodam, że nie lubię tuberozy takiej jak jest w l'interdit. Typowego jaśminu jak w Alien czy Libre też nie wyczuwam. Podsumowując, w sercu są białe kwiaty, ale one schodzą na dalszy plan, wszystko jest zdominowane niesamowitą mlecznością. Są słodkie, ale nie są mdłe. Trwałość też na medal. Czasami pojawia się u mnie kadzidło, ale to dosłownie takie nieprzeszkadzające muśnięcie. Uwielbiam je używać wieczorem, po kąpieli; 2 psiknięcia na szyję, kołderka, filmik i można umierać z upojenia :D
Bardzo Tobie dziekuje , ze poswiecilas czas piszac tak ciepla i zachecajaca recenzje
-
Katarzyna Marysia
- Mokra Włoszka
Cześć wszystkim! Mam pytanie odnośnie różnicy zakupy perfum przez stronę internetową a stacjonarnie np Douglas lub Sephora. Jakie macie doświadczenia? Cena przez internet jest kusząca, ale bardzo zależy mi na jakości.... boję się zakupu bubla przez neta.
Chciałabym kupić perfum Chanel fraiche zielone... są drogie.
I np jakiś czas temu w Douglas popryskałam nadgarstek, który pachniał do następnego dnia. A dzisiaj zapach ulotnił się po dosłownie 2- 3h.....ehhhh jakie macie doświadczenia?
Chciałabym kupić perfum Chanel fraiche zielone... są drogie.
I np jakiś czas temu w Douglas popryskałam nadgarstek, który pachniał do następnego dnia. A dzisiaj zapach ulotnił się po dosłownie 2- 3h.....ehhhh jakie macie doświadczenia?
-
MelaniaBella
- Koczkodan
Namówiłaś mnie!Magda.W pisze: ↑śr kwie 02, 2025 4:31 pm Nie jest to taki typowy kokos, bardziej takie wyobrażenie o kokosie ;) Zapach jest przede wszystkim niesamowicie laktonowy, ta mleczność jest bardzo upojna, narkotyczna; uczucie przebywania na puchatym obłoczku. Puchatości nadaje piżmo, ale nie jest ono ani zwierzęce ani jak proszek do prania, jest idealnie puchate. W składzie jest niby tuberoza ale dla mnie praktycznie niewyczuwalna. Dodam, że nie lubię tuberozy takiej jak jest w l'interdit. Typowego jaśminu jak w Alien czy Libre też nie wyczuwam. Podsumowując, w sercu są białe kwiaty, ale one schodzą na dalszy plan, wszystko jest zdominowane niesamowitą mlecznością. Są słodkie, ale nie są mdłe. Trwałość też na medal. Czasami pojawia się u mnie kadzidło, ale to dosłownie takie nieprzeszkadzające muśnięcie. Uwielbiam je używać wieczorem, po kąpieli; 2 psiknięcia na szyję, kołderka, filmik i można umierać z upojenia :D
Ale nie kupuj w ciemno, najpierw przetestuj
-
MelaniaBella
- Koczkodan
Cześć Wandziary! Przepadłam za zapachem Les Eaux Primordiales Ambre Supermassive. Cena niestety powala
czy któraś z Was miała może ten zapach? Czy długo się utrzymuje? To ekstrakt perfum.
Dodatkowo: widzę, że producent ma w swojej ofercie jeszcze jeden bursztynowy zapach - Ambre Superfluide, ale to już woda perfumowana. Czy macie jakieś porównanie? Czy one choć trochę pachną podobnie czy to kompletnie dwa różne zapachy?
Będę wdzięczna za każdą odpowiedź
Dodatkowo: widzę, że producent ma w swojej ofercie jeszcze jeden bursztynowy zapach - Ambre Superfluide, ale to już woda perfumowana. Czy macie jakieś porównanie? Czy one choć trochę pachną podobnie czy to kompletnie dwa różne zapachy?
Będę wdzięczna za każdą odpowiedź
-
MelaniaBella
- Koczkodan
Kulka1234 pisze: ↑ndz maja 11, 2025 9:12 am Przepadłam za zapachem Les Eaux Primordiales Ambre Supermassive. Cena niestety powalaczy któraś z Was miała może ten zapach? Czy długo się utrzymuje? To ekstrakt perfum.
Będę wdzięczna za każdą odpowiedź![]()
Miałaś może te perfumy?
-
MelaniaBella
- Koczkodan
Dostałam je pół roku temu w prezencie. Sama nigdy nie kupiłbym ich ze wzgledu na cenę. One są chyba krótko na rynku... Ucięło mi tamtą odpowiedź. Pisałam, że utrzymują się bardzo długo, nawet zaa długo i mają coś specyficznego w zapachu co nie do końca mi odpowiada (chyba wanilia lub ogólnie taka intensywna słodycz). Mimo tego podobają mi się. Czuje je każdy i długo w moim towarzystwie. Zapewne jest to coś innego niż po prostu perfumy. O tych drugich nic nie wiem.
-
MelaniaBella
- Koczkodan
Aaa i ...tańszym odpowiednikiem będzie Maison Crivelli Ambre Chromatique Extrait de Parfum
Super, dziękuję za odpowiedź! 🩵MelaniaBella pisze: ↑ndz maja 11, 2025 5:38 pm Dostałam je pół roku temu w prezencie. Sama nigdy nie kupiłbym ich ze wzgledu na cenę. One są chyba krótko na rynku... Ucięło mi tamtą odpowiedź. Pisałam, że utrzymują się bardzo długo, nawet zaa długo i mają coś specyficznego w zapachu co nie do końca mi odpowiada (chyba wanilia lub ogólnie taka intensywna słodycz). Mimo tego podobają mi się. Czuje je każdy i długo w moim towarzystwie. Zapewne jest to coś innego niż po prostu perfumy. O tych drugich nic nie wiem.
Sprawdzę na pewno! Jeszcze raz dziękuję!MelaniaBella pisze: ↑ndz maja 11, 2025 5:46 pm Aaa i ...tańszym odpowiednikiem będzie Maison Crivelli Ambre Chromatique Extrait de Parfum
- KagemaneNoJutsu
- Gacie z oceanu
1. Oriflame White Lilac w połączeniu z 4711 Acqua Colonia Wakening Woods Of Scandinavia
2. Perfume Craft Kaszëbsczi Mech
3. 4711 Acqua Colonia Blood Orange and Basil (pachną jak Guerlain Aqua Allegoria Mandarin Basilic, tylko bez powoni mydła).
- pwincesska_sisi
- BlondDoczep
Bardzo dobrze wspominam odlewkę The Musc od Essential Parfum. Piękny, czysty zapach
Aktualnie moje top to Ariana Grande Cloud 2.0 Intense i Zara
Red Temptation
Aktualnie moje top to Ariana Grande Cloud 2.0 Intense i Zara
-
wiolka1893
- Ciastko
skusze sie chyba na te od Ariana Grande Cloud
juz chodza za mna od jakiegos czasu
-
MelaniaBella
- Koczkodan
Daj znać czy się faktycznie skusiłaś? Jeśli tak to jak wrażenia?
-
MelaniaBella
- Koczkodan
Co sądzicie o firmie Glantier?? Tanie odpowiedniki drogich perfum.
Podobno pachną długo i faktycznie nie odstają od oryginalnych? Ktoś próbował???
Podobno pachną długo i faktycznie nie odstają od oryginalnych? Ktoś próbował???
Ostatnio z ciekawości zamówiłam sobie zapach z Avonu Pur Blanca. Był to bardzo często przeze mnie używany zapaszek w liceum i chciałam zobaczyć czy nadal mi się podoba.Porzypomniały mi sie czasy licealne i co ciekawe to bardzo chętnie go teraz używam. Perfumy z Avonu za bardzo mi się nie podobają. Ale te akurat trzymają sie naprawdę dobrze wink
Drugie jakie lubię to Allvernum. I to cała seria. Fajne polskie perfumy, do kupienia za jakieś 30 zł w promocji w naturze. I trzymają się dobrze. Wersja pomarańczowa z bursztynem jest piękna smile
Tak się ostatnio równiez zastanawiałam czy sprobować perfum z feromonami ale zastanawiam się czy to w ogóle działa
Drugie jakie lubię to Allvernum. I to cała seria. Fajne polskie perfumy, do kupienia za jakieś 30 zł w promocji w naturze. I trzymają się dobrze. Wersja pomarańczowa z bursztynem jest piękna smile
Tak się ostatnio równiez zastanawiałam czy sprobować perfum z feromonami ale zastanawiam się czy to w ogóle działa
Niektórzy twierdzą,że tak Niektórzy twierdzą,ze nie. Sama ostatnio dostałam w prezencie Love Desire. Wiele nie mogę na ich temat napisać bo użyłam tylko jeden raz, ale sam zapach podoba mi się i o dziwo utrzymują się na skórze długo. Zobaczyłm z czasem.