Start
Mój profil

Iwona Trzaskowska- Zabójstwo polskiej piosenkarki w Belgii

Moderator: verysweetcherry
valentajn4
ŚpięWRezydencji

Iwona Trzaskowska- Zabójstwo polskiej piosenkarki w Belgii

Post autor: valentajn4 »

Sprawa dosyć stara bo z 1992 roku ale przez lata w ogóle o niej nie pisano. Polska piosenkarka, która występowała w Opolu w latach 80 (gdzie rywalizowała w plebiscytach z Beatą Kozidrak, Małgorzatą Ostrowską czy Edytą Geppert) wyjechała do Belgii, gdzie próbowała zaistnieć udziałem w talent show. Została zasztyletowana przez Belga, który był jej „białym mężem” poślubionym prawdopodobnie dla celów osiedleńczych. Podobno za zabójstwo Polki mężczyzna otrzymał niewielki wyrok. Kilka osób z innego forum znalazło go na Facebooku i od lat żyje sobie na wolności jak gdyby nigdy nic.
https://www.pomponik.pl/plotki/news-iwo ... Id,6275651
Psotkaplotka
TrampekLV

Post autor: Psotkaplotka »

Nigdy nie słyszałam o tej sprawie, chyba nadal nie jest dość znana i popularna, bo nie pamiętam żadnego podcastu o niej, ale będę szukać
valentajn4
ŚpięWRezydencji

Post autor: valentajn4 »

Przez lata w ogóle nie było podane do wiadomości publicznej, że ona nie żyje. Miała swój wątek na forum 80s.pl o muzyce lat 80 i dopiero niedawno na tym forum zarejestrował się lider zespołu, w którym ona była wokalistką i powiedział, że o jej śmierci dowiedział się po latach przy okazji wydania albumu z największymi przebojami zespołu.
Mooniaa
FlafLover

Post autor: Mooniaa »

Bardzo ciekawe, dziwne, że oprócz tego artykułu na pomponiku juz nic w necie o tym nie ma.
Na yt tylko jedna piosenkę jej znalazłam. I powiem, że fajny głos a i piosenka wpada w ucho.