Start
Mój profil

Polskie katastrofy

Moderator: verysweetcherry
Kot.Milionera
Bransoletka50k

Re: Polskie katastrofy

Post autor: Kot.Milionera »

mezalians_urodowy pisze: ndz maja 04, 2025 10:58 am Mnie bardzo interesuje katastrofa Heweliusza. Mocno czekam na serial netflixa bo ma być oparty na książce Zadwornego która jest bardzo dobra. To reportaż który czyta się jak dobry thriller, nie da się oderwać.
Chcialam Ci podziękować za polecenie tej ksiązki <3 Kupilam ja sobie i jestem w trakcie czytania.
KOCHAM takie reportaże! Taki sposób podejscia do tematu i styl opowiadania. Już dawno nie trafilam na coś tak wciągającego.
Miau :3
agave
GreckieWakacje

Post autor: agave »

cbnhl pisze: sob maja 10, 2025 5:07 pm Mnie katastrofa w Katowicach przyprawia o ciarki, bo miałam tam być. Byłam małym dzieckiem, moi rodzice chcieli mnie zabrać bo zawsze kochałam zwierzęta i stwierdzili, że to będzie dobra okazja na to, bo to jednak były targi (albo wystawy) gołębi. Planowali to od dłuższego czasu i plany się posypały kilka dni wcześniej, bo moja mama musiała pojechać na jakieś szkolenie z pracy.

Nie wiem, czy to już efekt motyla, ale gdy o tym myślę, naprawdę mam ciary.
Mój tata jest hodowca. Mieli wraz z kolegami się tam wybrać. Szczęście w nieszczęściu, że dosłownie w dzien wyjazdu zepsuł się nam samochód. Na drugi dzień dosłownie zbladł jak zobaczył wiadomości.
Awatar użytkownika
berry blast
Kciuk

Post autor: berry blast »

Na TVN Turbo leciał swojego czasu taki cykl Największe Polskie Katastrofy, było to co wymieniacie - Szczekociny, autobus, Hala itd. Jak ktoś ma Playera to można obejrzeć tutaj https://player.pl/discovery-plus/najwie ... inki,28473
Szyszuszka
Gacie z oceanu

Post autor: Szyszuszka »

Ja w temacie największych polskich katastrof polecam kanał na YouTube HISTORIE - ludzie i wydarzenia
marzenkas84
Modna

Post autor: marzenkas84 »

agave pisze: wt cze 24, 2025 7:42 am Mój tata jest hodowca. Mieli wraz z kolegami się tam wybrać. Szczęście w nieszczęściu, że dosłownie w dzien wyjazdu zepsuł się nam samochód. Na drugi dzień dosłownie zbladł jak zobaczył wiadomości.
Dużo osób miało wtedy szczęście, bo opuściło halę wcześniej ze względu na skoki Małysza. Mnie do dziś ta katastrofa przyprawia o ciarki