Start
Mój profil

TOP kosmetyki warte swojej ceny

Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherry
Pewiwik
LouiBag

Re: TOP kosmetyki warte swojej ceny

Post autor: Pewiwik »

lavinia123 pisze: pn maja 19, 2025 6:09 pm Natywa sie acnederm czy aknederm(taki tez znalazlam😃) . Jaki dokladnie krem polecasz?
Pewnie chodziło o Acnederm. Koniecznie filtr stosuj bo zawiera kwas. Z tego co kojarzę stopniowo się smarowało co któryś dzień żeby pomału przyzwyczajać skórę. Dodatkowo w terapii tym kwasem stosowało się jakiś żel łagodzący do mycia twarzy typu Cetaphil bądź podobny bądź krem nawilżający z tej marki bądź Cerave, Avene.
Szanuj się.
lavinia123
Szarlotta

Post autor: lavinia123 »

Pewiwik pisze: pn maja 19, 2025 9:50 pm Pewnie chodziło o Acnederm. Koniecznie filtr stosuj bo zawiera kwas. Z tego co kojarzę stopniowo się smarowało co któryś dzień żeby pomału przyzwyczajać skórę. Dodatkowo w terapii tym kwasem stosowało się jakiś żel łagodzący do mycia twarzy typu Cetaphil bądź podobny bądź krem nawilżający z tej marki bądź Cerave, Avene.
Super, dziekuje bardzo🫶 za rekomendacje. Bede probowac👍😃
Saszetka
Ciastko

Post autor: Saszetka »

Hej! Widzę, że tu dużo fanek Dermomediki. Właśnie kosmetolozka poleciła mi serum antyoksydacyjne Dermomedica Tranexamic C - serum z witaminą c i kwasem transektamowym na przebarwienia - znacie je?

Ja od siebie na melasme polecam Eucerin Antipigment, no i retinol - wiadomo. Witamina c mi nigdy nie pomagała na przebarwienia.
Ojejuu
Migocząca Świeczka

Post autor: Ojejuu »

lavinia123 pisze: pn maja 19, 2025 6:09 pm Natywa sie acnederm czy aknederm(taki tez znalazlam😃) . Jaki dokladnie krem polecasz?
Acnederm masc 20% kwasu.
Nie jest fotouczulajacy, ale ze względu na to, ze najpoczytniejsza stosowania może podrażniać trzeba uważać :).
Ja nakładam cienką warstwę na całą twarz. Co dwa trzy dni, na początku stosowałam max 2 razy w tygodniu. Można nałożyć na to krem, można na początku próbować też nakładać na krem :).
Pamiętaj tylko, żeby twarz była osuszona.
AgentB
Siatkarka

Post autor: AgentB »

Katarzyna Marysia pisze: pn maja 12, 2025 6:31 pm Cześć wszystkim. Proszę o polecenie paletki cieni do powiek, cena nie gra roli. Obecnie kupiłam by terry ombre Black Star, i albo nie umiem się malować albo nie trafiłam z kolorem (Frozen qartz) bo wyglądają na mnie źle. W internecie nie znalazłam ani jednej złej opinii na ich temat, wręcz przeciwnie. Poszukuję paletki z ciemnymi brązami... chłodnymi. Bardzo dziękuję i pozdrawiam serdecznie.
Spróbuj cieni Natasha Denona, Pat McGrath Labs, Huda Beauty lub Viseart. Wg mnie te marki trzymają najwyższy poziom. Co do pędzli to np. Zoeva są łatwo dostępne, dobre i w rozsądnej cenie.
Katarzyna Marysia
Mokra Włoszka

Post autor: Katarzyna Marysia »

AgentB pisze: ndz cze 01, 2025 11:09 am Spróbuj cieni Natasha Denona, Pat McGrath Labs, Huda Beauty lub Viseart. Wg mnie te marki trzymają najwyższy poziom. Co do pędzli to np. Zoeva są łatwo dostępne, dobre i w rozsądnej cenie.
Dzięki za odpowiedź, na pewno sprawdzę te cienie. Pozdrawiam
JoannaMarianna
RóżowePolo

Post autor: JoannaMarianna »

Dziewczyny, gdzie kupić puder charlotte tilbury airbrush flawness finish, sephora ma niedostępne, interesuje mnie kolor tan lub Deep. Dzięki!
dwabambosze
Sukienka_Z_Lu_k**wa

Post autor: dwabambosze »

gossipgirlxox pisze: ndz kwie 06, 2025 12:27 pm Dziewczyny,a polecacie jakieś serum z witaminą C? Po czym widziałyście efekty? :)
Annani zdecydowanie
Adakos
RoyalBaby

Post autor: Adakos »

Cześć! skończyłam właśnie buteleczkę serum z retinolem 0,5% z basic labu i chcę się przerzucić na wyższe stężenie.
Brać znów basic lab skoro mi się sprawdził czy polecacie jednak coś innego?
Awatar użytkownika
Isanasa
Srebrna Kropeczka

Post autor: Isanasa »

Czy któraś z was go ma lub testowała? Potrzebuje opinii🫶🏼
Załączniki
fw_1754131621449.jpg
fw_1754131621449.jpg (48.44 KiB) Przejrzano 1475 razy
martus9191
Mokra Włoszka

Post autor: martus9191 »

Isanasa pisze: sob sie 02, 2025 12:47 pm Czy któraś z was go ma lub testowała? Potrzebuje opinii🫶🏼
używam od dwóch lat, zwłaszcza latem kiedy potrzebuję tylko delikatnej korekty zaczerwienień. Nie jest jakiś mega trwały czy niesamowity, po pewnym czasie się wyświeca ale generalnie go lubię. Zdarza mi się go też użyć jako bazę pod podkład jak potrzebuję większej tapety.
baskeciara
Koczkodan

Post autor: baskeciara »

Czy ktoś z Was poleca tusz do rzęs z Rare Beauty? Albo czy lepiej ten tusz czy tusz z maybelline sky high? a moze jakiś inny produkt? :)
Slay
Gdymniesenzmorzy
FejkTiffany

Post autor: Gdymniesenzmorzy »

baskeciara pisze: śr sie 06, 2025 7:14 pm Czy ktoś z Was poleca tusz do rzęs z Rare Beauty? Albo czy lepiej ten tusz czy tusz z maybelline sky high? a moze jakiś inny produkt? :)
Sky high to jeden z najgorszych tuszy jakie miałam 🤔 Osypywał się,robił rzęsy "nóżki pająka".Dramat.
Rare nigdy nie miałam(też jestem ciekawa czy dobry),ale dla mnie najlepszy jak narazie to tusz Lancome Idole. Z tańszych lubiłam klasyczny max factor 2000 kalorii 😀
Damulka123
Srebrna Kropeczka

Post autor: Damulka123 »

Dziewczyny a macie do polecenia coś super nawilżającego do twarzy?
Awatar użytkownika
ineV
KlasaBiznes

Post autor: ineV »

Damulka123 pisze: czw sie 07, 2025 8:11 am Dziewczyny a macie do polecenia coś super nawilżającego do twarzy?
Samarite (esencja), Veoli (super hydra serum), maseczki Garniera.
A z totalnie nieznanych, a bardzo wielozadaniowych - krem mojej koleżanki - Gloryes Absolute Mission
Xdlxv
RoyalBaby

Post autor: Xdlxv »

Damulka123 pisze: czw sie 07, 2025 8:11 am Dziewczyny a macie do polecenia coś super nawilżającego do twarzy?
u mnie świetnie sprawdził się zestaw: na lekko wilgotną skórę esencja z cosrx advanced snail, kwas hialuronowy z eveline i na to krem z Bielendy z tej serii hydro lipidum
Gdymniesenzmorzy
FejkTiffany

Physogel-Krem nawilżający (niebieski).Maska w płachcie Biodance Collagen Mask.Z tańszych maska w płachcie Isana Hydro Booster😀Esencja do twarzy Pyunkang Yul.
wiolcia00
RoseGold

Post autor: wiolcia00 »

Dziewczyny, jaki krem pod oczy najlepszy? Cena nie ma znaczenia. Miałam clinique, teraz kończę kiehl's i szukam czegoś nowego
Agadou
RoyalBaby

Post autor: Agadou »

Mi sie sprawdzaja kosmetyki Ordinary - serum kwas hialurinowy i krem nawizajacy The Ordinary Natural Moisturizing Factors + HA
Uzywalam wielu kremow ale tylko po Ordinary mam najlepsze efekty.
Raz czy dwa razy w tygodniu nakladam maseczke w plachcie z Sephory.

Jakis czas temu czytalam o skladnikach w kremach, co z czym laczyc i czego nie laczyc, do ktorego typu skory itd. Czego unikac, ale z tym typem skory mozna, ale to zalezy z czym to polaczysz XD Nie ogarnelam tematu.

Czy nie uwazacie, ze proste nawilzanie plus SPF to najlepsza metoda?
MelaniaBella
Koczkodan

Post autor: MelaniaBella »

wiolcia00 pisze: wt sie 19, 2025 10:48 pm Dziewczyny, jaki krem pod oczy najlepszy? Cena nie ma znaczenia. Miałam clinique, teraz kończę kiehl's i szukam czegoś nowego
Podpinam się pod pytanie. Ciągle szukam i ciągle zawód... 🤨
Testtesttest111
Koczkodan

Post autor: Testtesttest111 »

MelaniaBella pisze: ndz sie 24, 2025 1:31 pm Podpinam się pod pytanie. Ciągle szukam i ciągle zawód... 🤨
Dwa miesiące temu zamówiłam sobie krem peptydowy z Haruharu Wonder i jakie to jest sztosiwo 🔥 nie jest dedykowany "pod oczy" ale w sumie wyłącznie w takim celu go wzięłam analizując skład. U mnie szybko się wchłania i mam wrażenie że skóra pod oczami odżyła i jest taka bardziej "plump".

I'm giving you an EXTRA discount at YesStyle.com!

Shop using my Rewards Code: GYMS6Y

https://www.yesstyle.com/en/haruharu-wo ... influencer
koreeya
RoyalBaby

Post autor: koreeya »

pitupitu pisze: pt maja 09, 2025 8:53 am Dziewczyny, po waszych opiniach chciałabym spróbowac czegos z Dermomedica i Dermaquest. Od czego radzicie zaczac?

Cera 40+ tłusta, mega zapychająca się, po latach walki z tradzikiem uwrazliwona i odwadniajaca się. Do tego zaczyna mi leciec owal :/ Trudny przypadek jestem...
Teraz używam głownie Biologique Recherche ale pojebało ich chyba z ostatnimi podwyzkami cen wiec szukam czegos rownie dobrego ale choc troche tanszego.
To zależy, ja rok temu byłam na zabiegu z użyciem kosmetyków Dermaquest - niestety ale są dla mojej skóry zbyt silne i zbyt mocne w działaniu, ja nie byłam zadowolona.
Mam skórę bardzo wrażliwą, mieszaną, bardzo odwodnioną i do tego zburzona bariera hydrolipidowa, „suche skórki”, wręcz skóra twarzy mnie bardzo swędzi.
Jeśli Ty masz skórę tłustą ale również uwrażliwioną - poszłabym tak prewencyjnie na konsultację przed Dermaquest, żeby upewnić się że te produkty (i jakie ewentualnie zabiegi) są dla mojej cery odpowiednie.

Na ten moment używam od tygodnia olejku lipid control i piankę snail b5 z Dermomedica, zauważyłam znaczącą różnicę jeśli chodzi o tzw „ściągnięcie skóry”, praktycznie nie ma tego uczucia! Długo szukałam takiego produktu który by mnie nie wysuszał, a praktycznie większość popularnych marek to robiła (Avene, LRP, SVR..). Do tego grudki podskórne są jakby spłycone, nie czuć już tak ich mocno pod palcami.

Co myślicie o marce estGen? Czy któraś z Was używała?
Gdymniesenzmorzy
FejkTiffany

koreeya pisze: ndz sie 24, 2025 11:00 pm To zależy, ja rok temu byłam na zabiegu z użyciem kosmetyków Dermaquest - niestety ale są dla mojej skóry zbyt silne i zbyt mocne w działaniu, ja nie byłam zadowolona.
Mam skórę bardzo wrażliwą, mieszaną, bardzo odwodnioną i do tego zburzona bariera hydrolipidowa, „suche skórki”, wręcz skóra twarzy mnie bardzo swędzi.
Jeśli Ty masz skórę tłustą ale również uwrażliwioną - poszłabym tak prewencyjnie na konsultację przed Dermaquest, żeby upewnić się że te produkty (i jakie ewentualnie zabiegi) są dla mojej cery odpowiednie.

Na ten moment używam od tygodnia olejku lipid control i piankę snail b5 z Dermomedica, zauważyłam znaczącą różnicę jeśli chodzi o tzw „ściągnięcie skóry”, praktycznie nie ma tego uczucia! Długo szukałam takiego produktu który by mnie nie wysuszał, a praktycznie większość popularnych marek to robiła (Avene, LRP, SVR..). Do tego grudki podskórne są jakby spłycone, nie czuć już tak ich mocno pod palcami.

Co myślicie o marce estGen? Czy któraś z Was używała?
Również kocham piankę snail b5 od Dermomedica.Fajnie mi się też sprawdziła nawilżająca z Medik8. Podpinam się pod pytanie o estGen,bo słyszałam dobre opinie a nigdy nic od nich nie miałam 😀
patka1971
Channelka

Post autor: patka1971 »

MelaniaBella pisze: ndz sie 24, 2025 1:31 pm Podpinam się pod pytanie. Ciągle szukam i ciągle zawód... 🤨
Pariens :) wonder eye creme
MelaniaBella
Koczkodan

Post autor: MelaniaBella »

patka1971 pisze: pn sie 25, 2025 11:36 am Pariens :) wonder eye creme
Dziękuję. 🥰 Zamówiłam, choć serce boli, bo lekko drogi. Czy on jest przynajmniej wydajny??