Start
Mój profil

Olga Herring

Moderator: verysweetcherry
martina009
Channelka

Re: Olga Herring

Post autor: martina009 »

Jakie Olga ma wykształcenie? Ktoś wie może?
MalaCzarna
Milion subskrypcji

Post autor: MalaCzarna »

Akurat ten materiał o Izie obejrzałam dla mnie nawet nawet w porządku. To naprawdę ogromną tragedia, mimo ze oczywiście Olga idealizuje, ale to byla tylko niewinna bardzo mloda dziewczyna, wręcz dzieciak jeszcze. Jedynie zauważyłam, ze trochę jej mama jest przedstawiona w taki sposób, ze ludzie ja hejtuja w komentarzach, ze jest wyrodna dla syna itp co jest moim zdaniem trochę niesprawiedliwe.

Jeszcze z ciekawych kwestii w komentarzach sie pojawił wpis, ze ta dzielnica wcale nie byla taka sielską i spokojna jak to Olga przedstawia (jakby inaczej XD) podobno roilo sie tam od podejrzanych typów jak dilerzy narkotyków czy drobnych pijaczków, bo bylo to na uboczu i lubili tam spędzać czas. Moze Iza na kogoś trafila kto naćpany wpadł w jakiś amok
MalaCzarna
Milion subskrypcji

Post autor: MalaCzarna »

martina009 pisze: śr sie 06, 2025 4:18 pm Jakie Olga ma wykształcenie? Ktoś wie może?
Nie wiem na 100% ale wydaje mi sie ze ona działala cos w temacie lasów państwowych bo jej mama tam pracowała cale zycie i ona w to chciała iść również.
mari
Zdalna zemsta

Post autor: mari »

Bingo mozna skreślać :P
malalejde
BlondDoczep

Post autor: malalejde »

Olga Herring: "Była sama i nikt jej nie towarzyszył" i wiele podobnych zdań. A potem można się brandzlowac, że oto przed państwem najdłuższy podcast na świecie
xxsupergirl
BlondDoczep

Post autor: xxsupergirl »

Słuchał ktos tego podcastu o butiku Ultimo? Warto?
Awatar użytkownika
kalter_schatten
LouiBag

Post autor: kalter_schatten »

Ogrzyca pisze: sob sie 09, 2025 2:36 am Na Wandzie jest raczej dominacja kobiet, a i wątki jednak częściej dotyczą też kobiet. Ale faktycznie mam poczucie, że facetom mniej się wbija szpilek. Pierwszy przykład z brzegu. Olga po operacji ma taki nos - nie miała na to wpływu, ale dostaje za to krytykę. W innym wątku jest dyskusja o facecie, który doprowadził do śmierci swojego dziecka i tam już dominuje narracja, jaki on biedny bo stracił córkę
porównujesz widzimisię w postaci operacji nosa do sytuacji gdzie ojciec stracił córkę? X D
Rzeka.chaosu
Currently:Vienna

Post autor: Rzeka.chaosu »

kalter_schatten pisze: sob sie 09, 2025 6:05 am porównujesz widzimisię w postaci operacji nosa do sytuacji gdzie ojciec stracił córkę? X D
To ja podam inny przykład: Kezu nie dostaje krytyki za dykcję, powtórzenia, pomijanie czegoś w temacie. A jak najbardziej ma błędy warsztatowe i pomija. Ot chłopaczek, amator, co nagrywa na poziomie. A od kobiecych amatorek oczekuje się warsztatu dziennikarskiego.

Ja zaczęłam słychać podkastów kryminalnych właśnie przez to niedziennikarskie skrócenie dystansu. Jestem w stanie wybaczyć gorszy warsztat, naiwność w przedstawianiu historii czy umiarkowane lanie wody. Jedynie nierzetelny research mnie wkurza lub podawanie prywaty o rodzinie, adresów, itp. Nie lubię też tempa lub maniery wypowiedzi niektórych osób (pan Kryminalne szepty).

Są też kanały robione przez profesjonalnych dziennikarzy. Nie trzeba słuchać amatorów.
Limonene
RealDiamond

Post autor: Limonene »

Rzeka.chaosu pisze: sob sie 09, 2025 6:19 am To ja podam inny przykład: Kezu nie dostaje krytyki za dykcję, powtórzenia, pomijanie czegoś w temacie. A jak najbardziej ma błędy warsztatowe i pomija. Ot chłopaczek, amator, co nagrywa na poziomie. A od kobiecych amatorek oczekuje się warsztatu dziennikarskiego.
Oczywiście że dostaje, widziałam w losowych wątkach kryminalnych i nawet sama go za to krytykuję. Wielokrotnie tu widziałam, że ktoś go nazywa "teleexpresem spraw kryminalnych". Ale nie dlatego że jest facetem, tylko dlatego że komuś nie podoba się styl prowadzenia. Jeżeli nie podoba mi się styl narracji kobiety to też będę o tym mówić, nie widzę powodu żeby to przemilczeć tylko dlatego, że jest kobietą tak samo jak ja.
Rzeka.chaosu

Limonene pisze: sob sie 09, 2025 7:52 am Oczywiście że dostaje, widziałam w losowych wątkach kryminalnych i nawet sama go za to krytykuję. Wielokrotnie tu widziałam, że ktoś go nazywa "teleexpresem spraw kryminalnych". Ale nie dlatego że jest facetem, tylko dlatego że komuś nie podoba się styl prowadzenia. Jeżeli nie podoba mi się styl narracji kobiety to też będę o tym mówić, nie widzę powodu żeby to przemilczeć tylko dlatego, że jest kobietą tak samo jak ja.
A to nawet nie wiedziałam, że ma tu krytykancki wątek. Na YT same życzliwe i dowcipne uwagi, chyba że coś się ostatnio zmieniło. I nikt nie krytykuje wyglądu czy nie włazi mu w życiors. Chyba, ze to - nie ślędzę wszystkiego.
Limonene
RealDiamond

Post autor: Limonene »

Rzeka.chaosu pisze: sob sie 09, 2025 9:03 am A to nawet nie wiedziałam, że ma tu krytykancki wątek. Na YT same życzliwe i dowcipne uwagi, chyba że coś się ostatnio zmieniło. I nikt nie krytykuje wyglądu czy nie włazi mu w życiors. Chyba, ze to - nie ślędzę wszystkiego.
U Olgi też same słodkopierdzące komentarze na yt xD każdy inny znika w mgnieniu oka
Marti37
Milion subskrypcji

Post autor: Marti37 »

Ogrzyca pisze: sob sie 09, 2025 9:57 am Porównuję sytuację na którą ma się wpływ (zap….nie z taką prędkością po takiej dróżce z dzieckiem w foteliku) do sytuacji na którą się nie ma wpływu (gojenie się po operacji) i reakcje na forum na oba przypadki
Ale nie został skazany za niebezpieczna jazdę/spowodowanie wypadku z tego co się orientuje? Więc chyba wypadek nie był z jego winy tylko z jakiegoś powodu stracił przytomność za kierownicą?
Felczi
ZdalnaFanka

Post autor: Felczi »

Rzeka.chaosu pisze: sob sie 09, 2025 6:19 am To ja podam inny przykład: Kezu nie dostaje krytyki za dykcję, powtórzenia, pomijanie czegoś w temacie. A jak najbardziej ma błędy warsztatowe i pomija. Ot chłopaczek, amator, co nagrywa na poziomie. A od kobiecych amatorek oczekuje się warsztatu dziennikarskiego.
Kezu to jakiś niszowy kanał, a Olga już się wybiła stąd też wieksza ilość krytyki, zawsze tak jest.

W ostatnim podcaście widać było zmieszanie rozmówcy jej niezdrowym zajaraniem. Prosty chłop, mówi, że urodziła mu się córka, a ona jak wujas na weselu "uUu córeczka, wyczekana co? 😏" aż się chłop zmieszał.
Sopociara
Koczkodan

Post autor: Sopociara »

Felczi pisze: sob sie 09, 2025 1:47 pm Kezu to jakiś niszowy kanał, a Olga już się wybiła stąd też wieksza ilość krytyki, zawsze tak jest.

W ostatnim podcaście widać było zmieszanie rozmówcy jej niezdrowym zajaraniem. Prosty chłop, mówi, że urodziła mu się córka, a ona jak wujas na weselu "uUu córeczka, wyczekana co? 😏" aż się chłop zmieszał.
Ona chyba w ogóle lubi tak ’wmawiać' coś rozmówcom, widać to w każdych ’śladach’. Poza tym ona zawsze uważa że córka to musi być wyczekana xD Wiktoria z ostatniego podcastu, Angelika R… wyczekane córki i wnusie. Nie można mieć po prostu dziecka, a syna to najlepiej od razu do okna życia xd
Awatar użytkownika
berry blast
Kciuk

Post autor: berry blast »

Sopociara pisze: sob sie 09, 2025 2:02 pm Ona chyba w ogóle lubi tak ’wmawiać' coś rozmówcom, widać to w każdych ’śladach’. Poza tym ona zawsze uważa że córka to musi być wyczekana xD Wiktoria z ostatniego podcastu, Angelika R… wyczekane córki i wnusie. Nie można mieć po prostu dziecka, a syna to najlepiej od razu do okna życia xd
najgorsze jest jej potakiwanie, spojrzenie pełne współczucia i powtarzanie zdania.. jakby rozmawiała z osobą upośledzoną.
Felczi
ZdalnaFanka

Post autor: Felczi »

berry blast pisze: sob sie 09, 2025 2:11 pm najgorsze jest jej potakiwanie, spojrzenie pełne współczucia i powtarzanie zdania.. jakby rozmawiała z osobą upośledzoną.
Ale to też dziwne, że jak ktoś opowiada fakty to ona wjeżdża z tym płaczliwym potakiwaniem, a jak na ostatnim dziewczyna wybuchnęła szlochem, to ona niewzruszona pytała dalej chłodnym tonem 🤨
PatkaKFC
BlondDoczep

Post autor: PatkaKFC »

Felczi pisze: sob sie 09, 2025 4:28 pm Ale to też dziwne, że jak ktoś opowiada fakty to ona wjeżdża z tym płaczliwym potakiwaniem, a jak na ostatnim dziewczyna wybuchnęła szlochem, to ona niewzruszona pytała dalej chłodnym tonem 🤨
To i wszystkie inne posty w tym wątku, potwierdzają tylko moje spostrzeżenia - ona jest jak robot, który wyuczył się, że na taką sytuację odpowiadam taką mimiką i takim spojrzeniem, a na taką sytuację tak. Zero prawdziwie empatycznego człowieka, na którego stara się kreować, zero ludzkich odczuć. Lecimy z formułkami, jak 'wyczekane dziecko' i co z tego, że normalny człowiek, jak takie coś powiesz, spojrzy się na ciebie jak na walniętą, totalna odklejka.

Czy ona jest tak wyrachowana i bezwzględna, czy to jest jakieś zaburzenie osobowości - nie mnie oceniać, ale ogląda się to strasznie niezręcznie. Stara się zrobić z siebie dziennikarkę (która nie docieka, nie weryfikuje, nie szuka prawdy) i psychologa (który nie rozumie podstawowych ludzkich interakcji ani emocji innych) - no topka.
Awatar użytkownika
Juana
RealDiamond

Post autor: Juana »

Mnie denerwuje ta jej zbolała mina, kiedy rozmawia z ludźmi i wydęte usta. Nie wiem, czy miała robione, ale dla mnie nie wygląda to dobrze, ale jej sprawa.
KrytycznaAga862
Migocząca Świeczka

Post autor: KrytycznaAga862 »

PatkaKFC pisze: sob sie 09, 2025 4:39 pm To i wszystkie inne posty w tym wątku, potwierdzają tylko moje spostrzeżenia - ona jest jak robot, który wyuczył się, że na taką sytuację odpowiadam taką mimiką i takim spojrzeniem, a na taką sytuację tak. Zero prawdziwie empatycznego człowieka, na którego stara się kreować, zero ludzkich odczuć. Lecimy z formułkami, jak 'wyczekane dziecko' i co z tego, że normalny człowiek, jak takie coś powiesz, spojrzy się na ciebie jak na walniętą, totalna odklejka.

Czy ona jest tak wyrachowana i bezwzględna, czy to jest jakieś zaburzenie osobowości - nie mnie oceniać, ale ogląda się to strasznie niezręcznie. Stara się zrobić z siebie dziennikarkę (która nie docieka, nie weryfikuje, nie szuka prawdy) i psychologa (który nie rozumie podstawowych ludzkich interakcji ani emocji innych) - no topka.
A nie pomyślisz o tym,ze gdyby miała sie emocjonalnie angażować w kazda sprawę to nie byłoby to dla nikogo dobre?
Rzeka.chaosu

PatkaKFC pisze: sob sie 09, 2025 4:39 pm To i wszystkie inne posty w tym wątku, potwierdzają tylko moje spostrzeżenia - ona jest jak robot, który wyuczył się, że na taką sytuację odpowiadam taką mimiką i takim spojrzeniem, a na taką sytuację tak. Zero prawdziwie empatycznego człowieka, na którego stara się kreować, zero ludzkich odczuć. Lecimy z formułkami, jak 'wyczekane dziecko' i co z tego, że normalny człowiek, jak takie coś powiesz, spojrzy się na ciebie jak na walniętą, totalna odklejka.

Ale takie rozmowy z ludzi po przejściach, w dramacie są trudne. Czasem pomaga empatia, a czasem rodzina odcina się od uczuć. Myślę, że nie raz profesjonalni dziennikarze mieli z tym problem. Nawet Drzyzga w Rozmowach w toku nieraz tylko przytakiwała rozmówcy z dokładnie taką miną jak Olga. Może dlatego z czasem zaczęli brać do programu głupie tematy.
Awatar użytkownika
Silene89
Naczelny Zapierdalacz

Post autor: Silene89 »

W odcinku "Izuniu, kto ci to zrobił?" jest np. "dą" - mam wrażenie, że wcześniej nie próbowała się wysilać na takie "fą, fą".
Albo dopiero teraz to usłyszałam.
And then I go and spoil it all by saying something stupid like I love you
Awatar użytkownika
kiciakociaaa2137
BlondDoczep

Post autor: kiciakociaaa2137 »

Silene89 pisze: ndz sie 10, 2025 3:13 pm W odcinku "Izuniu, kto ci to zrobił?" jest np. "dą" - mam wrażenie, że wcześniej nie próbowała się wysilać na takie "fą, fą".
Albo dopiero teraz to usłyszałam.
możesz rozwinąć?
𝘭𝘪𝘷𝘦, 𝘭𝘢𝘶𝘨𝘩, 𝘭𝘰𝘣𝘰𝘵𝘰𝘮𝘺
Awatar użytkownika
Silene89
Naczelny Zapierdalacz

Post autor: Silene89 »

kiciakociaaa2137 pisze: ndz sie 10, 2025 7:16 pm możesz rozwinąć?
"Dą" zamiast "dom" - wcześniej nie słyszałam tej maniery w jej wypowiedziach, przy tym odcinku - po raz pierwszy.
And then I go and spoil it all by saying something stupid like I love you
Maximus1111
GreckieWakacje

Post autor: Maximus1111 »

Silene89 pisze: ndz sie 10, 2025 8:06 pm "Dą" zamiast "dom" - wcześniej nie słyszałam tej maniery w jej wypowiedziach, przy tym odcinku - po raz pierwszy.
W życiu czegoś takiego nie usłyszałam.
Awatar użytkownika
kiciakociaaa2137
BlondDoczep

Post autor: kiciakociaaa2137 »

Maximus1111 pisze: pn sie 11, 2025 9:34 am W życiu czegoś takiego nie usłyszałam.
ja też, mam wrażenie ze to już czepianie się
𝘭𝘪𝘷𝘦, 𝘭𝘢𝘶𝘨𝘩, 𝘭𝘰𝘣𝘰𝘵𝘰𝘮𝘺