Cześć. Od kiedy zostałam mamą staram się swojej córce nie podawać mięsa innego niż eko/bio. Na początku zaopatrywałam się na pobliskim bazarku, gdzie mnie zapewniano że wszystko jest swojskie, eko, bio i inne określenia które chcę klienta usłyszeć. Zaczęłam więc dopytywać, czy na pewno, bo dziecko ma uczulenie i niespełna rok. Wtedy narracja się zmieniła i żadna ze sprzedawczyń nie ręczyła już za sprzedawane mięso. Jeżdżę więc do sklepów typu organic, ale np. Jak zajadę wieczorem albo poza dniem dostawy, to nie mam opcji żeby kupić indyka (mała najlepiej przyswaja indyki).
Czy kupujecie eko mięso, jeśli tak to gdzie- w Warszawie np, ale generalnie zdajecie się na bazarku czy szukacie sklepów typu organic? Czy korzystacie ze stron typu mięsna paczka? Tam znowu wychodzą jakieś niebotyczne kwoty za nieduże ilości mięsa.
Eko mięso
Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherry-
fksdoa
Ja kupuję mięso na wsi - zamawia się określoną liczbę np. kurczaka/indyka, pani kupuje pisklaki i je hoduje. po kilku miesiącach są do odbioru (kurczaki szybciej, indyki wolniej). oczywiście takie mięso nie ma żadnego xertyfikatu itd., ale dla mnie istotne jest to że te zwierzęta nie żyły w hodowli przemysłowej, byłam tam na miejscu i widziałam je, widziałam czym są karmione (jakimiś warzywami, a nie samym zbożem). Z minusów - trzeba mieć miejsce w zamrażarce, no i dostępność. Aktualnie skończyły mi się kurczaki, a indyki będą dopiero w październiku, dlatego zastanawiam się czy nie zamówic z organic marketLol123!!! pisze: ↑wt sie 05, 2025 11:51 pm Cześć. Od kiedy zostałam mamą staram się swojej córce nie podawać mięsa innego niż eko/bio. Na początku zaopatrywałam się na pobliskim bazarku, gdzie mnie zapewniano że wszystko jest swojskie, eko, bio i inne określenia które chcę klienta usłyszeć. Zaczęłam więc dopytywać, czy na pewno, bo dziecko ma uczulenie i niespełna rok. Wtedy narracja się zmieniła i żadna ze sprzedawczyń nie ręczyła już za sprzedawane mięso. Jeżdżę więc do sklepów typu organic, ale np. Jak zajadę wieczorem albo poza dniem dostawy, to nie mam opcji żeby kupić indyka (mała najlepiej przyswaja indyki).
Czy kupujecie eko mięso, jeśli tak to gdzie- w Warszawie np, ale generalnie zdajecie się na bazarku czy szukacie sklepów typu organic? Czy korzystacie ze stron typu mięsna paczka? Tam znowu wychodzą jakieś niebotyczne kwoty za nieduże ilości mięsa.