Start
Mój profil

Walka o bejbika

Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherry
Mii
BlondDoczep

Walka o bejbika

Post autor: Mii »

Może któraś z was tez uparcie walczy o magiczne 2 kreski . Temat niby tabu a naprawdę dotyka coraz więcej osób
Asioxxx
Ciastko

Post autor: Asioxxx »

Tak, rok starań, wszystkie badania do tej pory wychodzą dobrze, a tu efektów brak… jeszcze drożność jajowodów przed nami, może to rozjaśni sytuację :(
Kornelia
Gacie z oceanu

Post autor: Kornelia »

My teraz jesteśmy na tym etapie..
Ja mam IO i niedoczynność ale ostatnio jestem na diecie, wyniki cukru są dużo lepsze (jeszcze chwila i nie będę mieć IO), ćwiczę 2-3 razy w tygodniu, chłopak tez na zdrowej diecie, razem spacerujemy. Oboje nie pijemy, nie palimy i nic nie wychodzi -.- już nie mam pomysłu jaki może być problem…
Wg gin wszystko OK na USG ale nie mam owulacji..
Każdy okres to dzień pełen smutku dla mnie :(
Awatar użytkownika
sleep token
Bagietka z szarlott

Post autor: sleep token »

Asioxxx pisze: wt lip 01, 2025 7:12 pm Tak, rok starań, wszystkie badania do tej pory wychodzą dobrze, a tu efektów brak… jeszcze drożność jajowodów przed nami, może to rozjaśni sytuację :(
Kornelia pisze: czw lip 10, 2025 8:19 pm My teraz jesteśmy na tym etapie..
Ja mam IO i niedoczynność ale ostatnio jestem na diecie, wyniki cukru są dużo lepsze (jeszcze chwila i nie będę mieć IO), ćwiczę 2-3 razy w tygodniu, chłopak tez na zdrowej diecie, razem spacerujemy. Oboje nie pijemy, nie palimy i nic nie wychodzi -.- już nie mam pomysłu jaki może być problem…
Mii pisze: wt lip 01, 2025 1:22 am Może któraś z was tez uparcie walczy o magiczne 2 kreski . Temat niby tabu a naprawdę dotyka coraz więcej osób
Zrobiłam quote na wszystkie trzy z Was, żebyście miały powiadomienie:)
Naprawdę polecam po pewnym czasie starania się - zmienić ginekologa - wiem, że brzmi to dziwnie, ale mam kilka bliskich par, które dopiero po zmianie podejścia i świeższym spojrzeniu na sprawę przez inne lekarskie oko, były w stanie uzyskać te wymarzone dwie kreski i utrzymać ciążę.
Trzymam kciuki za każdą z Was i Waszych partnerów!
Asioxxx
Ciastko

Post autor: Asioxxx »

Badanie drożności jajowodów, ovitrall w dniu owulacji i mamy to!!!! 🥰
Kornelia
Gacie z oceanu

Post autor: Kornelia »

Kornelia pisze: czw lip 10, 2025 8:19 pm My teraz jesteśmy na tym etapie..
Hej! Byłam w tym samym miejscu, też IO i niedoczynność tarczycy. My przez pierwszy rok odrzuciliśmy totalnie zabezpieczanie się ale nic z tego nie wychodziło, więc w kolejnym roku poszłam do ginekologa a on przebadał mnie hormonalnie od gory do dołu, wjechała dieta pudełkowa u mnie i u partnera, oboje zaczeliśmy ćwiczenia, używek na szczescie nigdy nie stosowaliśmy i po pol roku pokazały się magiczne dwie kreski a pojutrze idę na pierwsze USG (mam nadzieje że wyjdzie wszystko dobrze). Pisze to zeby podniesc cie na duchu że i wam się uda!
Mi chyba pomoglo jeszcze robienie testow owulacyjnych bo okazalo sie ze moja owulacja jest dosc szybko mimo dlugich cykli..
I wiem ze to zabrzmi durnie ale podjelismy pod koniec zeszlego roku tez decyzje ze jak do lutego sie nie uda to idziemy do kliniki leczenia nie podłości i wtedy w mojej głowie coś kliknęło, jakiś taki spokój nastał i może to też dzięki temu?

3mam kciuki!!!
Awatar użytkownika
Juliaturczyniak
Currently: planning drama

Post autor: Juliaturczyniak »

Ja właśnie teraz badałam hormony.... TSH powyżej 10, mam nadzieję, że się uda to w jakiś sposób unormować i,że będę miała dzieciaczka.🫠
pyza
ŚpioszkiKenzo

Post autor: pyza »

Ja! Staramy się od sierpnia. Byłam pewna, że uda się za pierwszym razem, a tu ciągle nic. Myślałam, że mój cykl, śluz, badania i wszystko inne są idealne… a tu w obecnej chwili podejrzewam u siebie brak owulacji. Z regularnych cykli 27 dniowych teraz, od momentu rozpoczęcia starań coś się zmieniło i mam 40, 22 - nie wiem co się dzieje z moim organizmem. W październiku miałam niepęknięty pęcherzyk(cykl 40 dni), ostatni cykl 22 dni i nie było na USG śladu owulacji. 2 tygodnie temu lekarz zauważył podczas badania na fotelu polipa, gdzie w ciągu 3 miesięcy byłam 2 razy u lekarza i żaden go nie zauważył… Testy owulacyjne od września tylko raz były wyraźnie pozytywne. W tym tygodniu idę na prywatną wizytę, mam nadzieję, że uda się na niej usunąć tego polipa