Start
Mój profil

Patrycja Solich

Moderator: verysweetcherry
aleksandra2000
RóżowePolo

Patrycja Solich

Post autor: aleksandra2000 »

Sprawa dziewczyny Patrycji, która zabiła koleżankę Justynę okolice Pińczowa, Busko-Zdrój, Justyna Mazur nagrała o tym odcinek.
Monaaika
Srebrna Kropeczka

Post autor: Monaaika »

aleksandra2000 pisze: sob sie 02, 2025 7:20 pm Sprawa dziewczyny Patrycji, która zabiła koleżankę Justynę okolice Pińczowa, Busko-Zdrój, Justyna Mazur nagrała o tym odcinek.
I co z tą sprawą?
esmeraldaxd
SushiRoll

Post autor: esmeraldaxd »

No pewnie siedzi, chyba nie było jakichś newsów o tej potworzycy.
kinderkaa
BlondDoczep

Post autor: kinderkaa »

esmeraldaxd pisze: ndz sie 03, 2025 6:28 pm No pewnie siedzi, chyba nie było jakichś newsów o tej potworzycy.
Są ;) Siedzi na Grochowie i stara się o wyjście przed końcem kary.
agave
GreckieWakacje

Post autor: agave »

kinderkaa pisze: ndz sie 03, 2025 10:26 pm Są ;) Siedzi na Grochowie i stara się o wyjście przed końcem kary.
W takim razie trzymamy kciuki, żeby nie wyszła.
kinderkaa
BlondDoczep

agave pisze: ndz sie 03, 2025 10:32 pm W takim razie trzymamy kciuki, żeby nie wyszła.
I tak zostały jej „tylko” 4 lata, nawet już mniej bo kara kończy się w kwietniu 2029. Sporo komentarzy jest o tym, że ma już nowego chłopa oraz w obecnym zakładzie nadal przejawia zachowania socjopatyczne.
mirabelkaa
BlondDoczep

Post autor: mirabelkaa »

A wiadomo co z jej synem? Czy utrzymują kontakt?
kinderkaa
BlondDoczep

mirabelkaa pisze: pn sie 04, 2025 12:09 am A wiadomo co z jej synem? Czy utrzymują kontakt?
Nie chciałbym za wiele pisać o tym synu, nosi nazwisko ojca i ma się dobrze :)
agave
GreckieWakacje

kinderkaa pisze: ndz sie 03, 2025 10:39 pm I tak zostały jej „tylko” 4 lata, nawet już mniej bo kara kończy się w kwietniu 2029. Sporo komentarzy jest o tym, że ma już nowego chłopa oraz w obecnym zakładzie nadal przejawia zachowania socjopatyczne.
Ale czy ona nie otrzymała czasami dożywocia? Może się starać o warunkowe zwolnienie, ale to nir znaczy, że sąd się zgodzi. Zwlaszcza kiedy nie widzi ku temu przesłanek, tj. tak jak mówisz gdy ona nadal przejawia zachowania socjopatyczne.
Luczi
Bransoletka50k

Post autor: Luczi »

Karę skrócono na 25 lat.
sasha88
Channelka

Post autor: sasha88 »

agave pisze: pn sie 04, 2025 6:03 am Ale czy ona nie otrzymała czasami dożywocia? Może się starać o warunkowe zwolnienie, ale to nir znaczy, że sąd się zgodzi. Zwlaszcza kiedy nie widzi ku temu przesłanek, tj. tak jak mówisz gdy ona nadal przejawia zachowania socjopatyczne.
Sąd Apelacyjny zmniejszył karę do 25 lat, argumentując jej młodym wiekiem i daniem szansy na resocjalizację i powrót do społeczeństwa. Później była jeszcze kasacja wniesiona przez jej adwokata, gdzie jednym z głównych argumentów było to, że w ogóle nie powinna być sądzona za zabójstwo kwalifikowane (art. 148 §2), tylko jak za zabójstwo w typie podstawowym, bo zadanie ponad 120 ciosów nożem nie jest szczególnym okrucieństwem. Sąd Najwyższy oczywiście kasację oddalił i utrzymał 25 lat, wyrok jest prawomocny.

Tę szansę na resocjalizację "raczej" słabo wykorzystuje, więc najpewniej odsiedzi cały wyrok.
agave
GreckieWakacje

sasha88 pisze: pn sie 04, 2025 9:46 am Sąd Apelacyjny zmniejszył karę do 25 lat, argumentując jej młodym wiekiem i daniem szansy na resocjalizację i powrót do społeczeństwa. Później była jeszcze kasacja wniesiona przez jej adwokata, gdzie jednym z głównych argumentów było to, że w ogóle nie powinna być sądzona za zabójstwo kwalifikowane (art. 148 §2), tylko jak za zabójstwo w typie podstawowym, bo zadanie ponad 120 ciosów nożem nie jest szczególnym okrucieństwem. Sąd Najwyższy oczywiście kasację oddalił i utrzymał 25 lat, wyrok jest prawomocny.

Tę szansę na resocjalizację "raczej" słabo wykorzystuje, więc najpewniej odsiedzi cały wyrok.
A to o tym już nie wiedziałam. Rozczarowanie jak zwykle. Przecież tutaj nie było żadnych okoliczności łagodzących…
Niu90
BlondDoczep

Post autor: Niu90 »

agave pisze: pn sie 04, 2025 12:31 pm A to o tym już nie wiedziałam. Rozczarowanie jak zwykle. Przecież tutaj nie było żadnych okoliczności łagodzących…
Według sądu młody wiek i wcześniejsza niekaralność były. Ja tego nie rozumiem, co ma wiek do zbrodni? Czym się różni ta sama zbrodnia w wykonaniu 21 latki od zbrodni 41 latki? Sorry, ale skoro już w tym wieku była tak zdemoralizowana to z czasem lepiej nie będzie, zwłaszcza, że z tego co czytałam to nigdy nie żałowała swojego czynu.
PatkaKFC
BlondDoczep

Post autor: PatkaKFC »

Niu90 pisze: pn sie 04, 2025 1:35 pm Według sądu młody wiek i wcześniejsza niekaralność były. Ja tego nie rozumiem, co ma wiek do zbrodni? Czym się różni ta sama zbrodnia w wykonaniu 21 latki od zbrodni 41 latki? Sorry, ale skoro już w tym wieku była tak zdemoralizowana to z czasem lepiej nie będzie, zwłaszcza, że z tego co czytałam to nigdy nie żałowała swojego czynu.
Tak, szczególnie że 21 lat to nie 13, człowiek ma wtedy jeszcze siano w głowie, ale już raczej powinien wiedzieć, że zabójstwo jest czymś złym.

Pomimo tego, że nasze prawo jest dość obszernie i jasno zdefiniowane, dalej pozostawia zbyt wiele pola do swobodnej interpretacji czy naginania, dlatego też mamy wiele wyroków "based on vibes".

Pozostaje tylko dziękować, że u nas nie ma ławy przysięgłych, bo wtedy dopiero by było wesoło.
agave
GreckieWakacje

Niu90 pisze: pn sie 04, 2025 1:35 pm Według sądu młody wiek i wcześniejsza niekaralność były. Ja tego nie rozumiem, co ma wiek do zbrodni? Czym się różni ta sama zbrodnia w wykonaniu 21 latki od zbrodni 41 latki? Sorry, ale skoro już w tym wieku była tak zdemoralizowana to z czasem lepiej nie będzie, zwłaszcza, że z tego co czytałam to nigdy nie żałowała swojego czynu.
Nie żałowała i nie okazała skruchy. Nawet nie wystosowała przeprosin w stronę matki i rodziny Justyny.
Awatar użytkownika
SmokAnalog
120mkw

Post autor: SmokAnalog »

Niby że ma większe szanse na resocjalizację i drugą szansę - imho bardzo naiwne podejście w przypadku tak zdemoralizowanej osoby.
kinderkaa
BlondDoczep

Jak nie wiadomo o co chodzi, to chodzi o kasę ;) Jej rodzice w tamtych czasach mieli bardzo dobrze prosperującą firmę transportową.