Start
Mój profil

Olga Herring

Moderator: verysweetcherry
zzz
Szarlotta

Re: Olga Herring

Post autor: zzz »

Rodzina Andżeliki na 99 proc. nie ściga za żadne podcasty, osoba wyżej to pisząca zapewne pomyliła Andzelikę z Samantą. Tam była sytuacja, że rodzina kazała komuś usunąć jakiś jeden podcast, zresztą wiele innych na ten temat mozna dalej znaleźć w necie. Co do Andżeliki, szuka jej nadal ciocia bodajże Iza, widziałam reportaż na kanale Polskie archiwum X, jest mega wkręcona mimo upływu lat, tymczasem matka nie wypowiada się wcale, powiedziano tam, że ma problemy zdrowotne. Ojciec porzucił rodzinę już na etapie ciąży, dziadkowie nie żyją.

Co do Herring, mimo wszystko lubię jej podcasty te na głównym kanale, przy wszystkich ich wadach narracja jest ciekawie prowadzona, ale Śladów nie jestem w stanie oglądać ze względu na uczucie krindżu przy tych jej rozmowach z rodzinami. Stronniczość i bezkrytyczność to raz, ale gorsze są niestosowne pytania mające chyba ubarwić film. Kogoś spytała, czy jakiś zaginiony nastolatek jako najmlodszy był rozpieszczany w rodzinie, z takim sztucznym przesadzonym uśmiechem jak u cioci na imieninach. No takie słitaśne wątki to można poruszać w grzecznościowej rozmowie przy ciasteczkach i kawuni, a gdy jest mowa o tragedii to brzmi idiotycznie. Brak jej wyczucia, i ta sztuczna mina. O niebo lepiej by to wypadło, gdyby wycinala sceny z pytaniami i zostawiała same odpowiedzi. Wiadomo, że trzeba ztych ludzi wydobywać co ciekawsze wyznania, ale powinno to chyba po pierwsze mieć jakieś granice, po drugie pozostać na zapleczu dziennikarskiej pracy. A stronniczość i bezkrytyczne trzymanie strony rodzin wynika moim zdaniem z ostrożności procesowej. Jestem w stanie to zrozumieć, ale powinna znaleźć złoty środek, obiektywnie przedstawiając opinię rodziny i ich relację, bez tego zapewniania, że oni na stówę mówią prawdę i bez lukrowania.
Destynacja49
Koczkodan

Post autor: Destynacja49 »

PatkaKFC pisze: pt lip 18, 2025 9:43 am No i odpowiedzialnością śledziowej było zamknięcie mordy i niepodawanie takich bzdur dalej. A w poście na który odpowiadasz chodzi o to, że teraz jej psychofanki nie robią mu fizycznej krzywdy, tylko zasrywają jego linkedina teoriami spiskowymi, co widzi zarówno on, jak i jego znajomi i najbliżsi. I za to, mamy nadzieję, śledzia jakaś sprawiedliwość dosięgnie.
Weź już się tak nie martw o niego. Może w USA już mają takie narzędzia jak blokowanie czy nie wiem coś innego....
Limonene
RealDiamond

Post autor: Limonene »

Destynacja49 pisze: pt lip 18, 2025 9:35 am Oj tak doświadczony policjant z Miami boi się wandziar i teraz będzie baczył za siebie na każdym rogu ulicy. Czy wy jesteście niepoważne? Śledziowa tak powiedziała, bo tak jej nagadał tata policjant, który to samo nagadał tej biednej matce.
Przeczytaj jeszcze raz xD chodzi o to że Śledziowa ma się czego obawiać ze strony policjanta, anie policjant ze strony wandziar
PatkaKFC
BlondDoczep

Post autor: PatkaKFC »

Destynacja49 pisze: pt lip 18, 2025 11:33 am Weź już się tak nie martw o niego. Może w USA już mają takie narzędzia jak blokowanie czy nie wiem coś innego....
Kurde no myślę, że mogą mieć, ale chłop nie powinien być w ogóle stawiany w sytuacji, że musi blokować komentarze na swoich mediach społecznościowych, bo pie*dolnięta podcasterka z Polski i jej fani postanowili w niego wjechać XD na tym polega odpowiedzialność XD
Awatar użytkownika
cysiamalaogrodniczka
ZdalnaFanka

Post autor: cysiamalaogrodniczka »

Z całym szacunkiem do Wiktorii z nowego podkastu, ale Śledziowa znowu mam wrażenie wybiela tę dziewczynę... Zdjęcie na okładce przedstawia bohaterke ale chyba kilka lat młodszą, w Internecie można bez problemu odszukać jej zdjęcia, na których wygląda dużo bardziej wulgarnie. Oczywiście absolutnie nie zasłużyła na taką makabryczną śmierć i to nie jej wina tylko tego zwyrola! ale coś mi się wydaje, że znowu ją wybieliła. Mysle ze to nie był piereszy raz gdy okłamała rodziców, po jej koleżankach też widać ze sie lubiła zabawic, jak wiekszosc nastolatek, taka prawda.
Cycki se usmaż <3
Sopociara
Koczkodan

Post autor: Sopociara »

cysiamalaogrodniczka pisze: czw lip 31, 2025 9:18 pm Z całym szacunkiem do Wiktorii z nowego podkastu, ale Śledziowa znowu mam wrażenie wybiela tę dziewczynę... Zdjęcie na okładce przedstawia bohaterke ale chyba kilka lat młodszą, w Internecie można bez problemu odszukać jej zdjęcia, na których wygląda dużo bardziej wulgarnie. Oczywiście absolutnie nie zasłużyła na taką makabryczną śmierć i to nie jej wina tylko tego zwyrola! ale coś mi się wydaje, że znowu ją wybieliła. Mysle ze to nie był piereszy raz gdy okłamała rodziców, po jej koleżankach też widać ze sie lubiła zabawic, jak wiekszosc nastolatek, taka prawda.
Mam takie same odczucia. No sorry ale już sam początek jest śmieszny - Wiktoria jest WYCZEKANĄ córką, a matka ma 18 lat jak ją rodzi xD potem mieszkają w jakimś mieszkaniu komunalnym a priorytetem jest robienie tatuaży. Najlepsza uczennica w zawodówce… Sam wybór klubu na zabawę no cóż, dyskusyjny, wiadomo kto chodzi do takich przybytków.
Dziewczyny bardzo szkoda, że trafiła na psychola, w żadnym stopniu na coś takiego nie zasłużyła, no ale po co robić z niej kogoś kim nie była?
Znowu zrobiła niedźwiedzią przysługę rodzinie ofiary.
maslozawokado
BagietkaZszarlott

Post autor: maslozawokado »

Sopociara pisze: czw lip 31, 2025 9:39 pm Mam takie same odczucia. No sorry ale już sam początek jest śmieszny - Wiktoria jest WYCZEKANĄ córką, a matka ma 18 lat jak ją rodzi xD potem mieszkają w jakimś mieszkaniu komunalnym a priorytetem jest robienie tatuaży. Najlepsza uczennica w zawodówce… Sam wybór klubu na zabawę no cóż, dyskusyjny, wiadomo kto chodzi do takich przybytków.
Dziewczyny bardzo szkoda, że trafiła na psychola, w żadnym stopniu na coś takiego nie zasłużyła, no ale po co robić z niej kogoś kim nie była?
Znowu zrobiła niedźwiedzią przysługę rodzinie ofiary.
Mnie rozwaliło jak próbowała nakreślić kim był morderca i jakie wiódł życie i padły tekst "znowu zje coś przetworzonego" albo "kolejny dzień świstaka".
puree
BlondDoczep

Post autor: puree »

maslozawokado pisze: czw lip 31, 2025 10:56 pm Mnie rozwaliło jak próbowała nakreślić kim był morderca i jakie wiódł życie i padły tekst "znowu zje coś przetworzonego" albo "kolejny dzień świstaka".
Jezu, też nie mogłam z tego
Olaskaaaa
Gacie z oceanu

Post autor: Olaskaaaa »

Czy ktos ma zamiar w ogóle skomentować nowy odcinek? Temat, ktory był juz walkowany tryliard razy, a przez nią juz conajmniej dwa, o butiku Ultimo? Tym razem za jednyne 3 dyszki XD XD XD
Awatar użytkownika
cysiamalaogrodniczka
ZdalnaFanka

Post autor: cysiamalaogrodniczka »

Olaskaaaa pisze: pt sie 01, 2025 3:43 am Czy ktos ma zamiar w ogóle skomentować nowy odcinek? Temat, ktory był juz walkowany tryliard razy, a przez nią juz conajmniej dwa, o butiku Ultimo? Tym razem za jednyne 3 dyszki XD XD XD
Ja w ogóle nie czaje fenomenu wałkowania Ultimo 🫣 Nie wiem dlaczego, ale ta sprawa mnie drażni, nie jest dla mnie ciekawa, jak słysze Ultimo to mi wątroba gnije 🫣😂
Cycki se usmaż <3
PatkaKFC
BlondDoczep

Post autor: PatkaKFC »

maslozawokado pisze: czw lip 31, 2025 10:56 pm Mnie rozwaliło jak próbowała nakreślić kim był morderca i jakie wiódł życie i padły tekst "znowu zje coś przetworzonego" albo "kolejny dzień świstaka".
Nie oglądam, apeluję o nie nabijanie jej wyświetleń, ale samo przeczytanie tego i wyobrażenie sobie wyegzaltowanego tonu Śledziowiej aż mnie wykrzywiło z cringu, dobra robota ;P
CitizenKang
RoyalBaby

Post autor: CitizenKang »

Dobra, a jakby poszła z nimi pierwszy raz jakaś kujonka bez życia towarzyskiego, i akurat na nią by trafiło bo takie super koleżanki ją zgubiły i nara? Też przewracałam oczami jak słuchałam o tym tatuażu z kwiatami, czaszką i wężem oraz wspólnie z mamą przekłuwanych językach, ambicjach o salonie piękności... ale nazywanie tego gadania Olgi wybielaniem jej... to lekka przesada. Żyjemy w społeczeństwie, jednych mama urodziła w wieku 18 lat a innych w wieku 30 lat, jedna mama była patusiarą a inna profesorką etc., nie wszyscy czytają w wolnych chwilach Goethego w oryginale, dzieciak zabił dziewczynę półprzytomną z zachlania. To jest clou sprawy. A czy była z takiego domu czy takiego... winnym tej tragedii był sprawca, a enablerem alkohol. Wcześniej prawie zabił bezdomnego. Serio, cieszę się, że mnie nikt nie zamordował, bo też robiłam głupie rzeczy, może nie w takim natężeniu, ale kto wie ilu takich ludzi jak ten Mateusz łazi po świecie.
Sopociara
Koczkodan

Post autor: Sopociara »

CitizenKang pisze: pt sie 01, 2025 6:52 pm Dobra, a jakby poszła z nimi pierwszy raz jakaś kujonka bez życia towarzyskiego, i akurat na nią by trafiło bo takie super koleżanki ją zgubiły i nara? Też przewracałam oczami jak słuchałam o tym tatuażu z kwiatami, czaszką i wężem oraz wspólnie z mamą przekłuwanych językach, ambicjach o salonie piękności... ale nazywanie tego gadania Olgi wybielaniem jej... to lekka przesada. Żyjemy w społeczeństwie, jednych mama urodziła w wieku 18 lat a innych w wieku 30 lat, jedna mama była patusiarą a inna profesorką etc., nie wszyscy czytają w wolnych chwilach Goethego w oryginale, dzieciak zabił dziewczynę półprzytomną z zachlania. To jest clou sprawy. A czy była z takiego domu czy takiego... winnym tej tragedii był sprawca, a enablerem alkohol. Wcześniej prawie zabił bezdomnego. Serio, cieszę się, że mnie nikt nie zamordował, bo też robiłam głupie rzeczy, może nie w takim natężeniu, ale kto wie ilu takich ludzi jak ten Mateusz łazi po świecie.
No ale przecież nikt nie usprawiedliwia jego czynu bo ’była patusiarą’. Chodzi o to, że Olga opisuje ją zakłamując trochę rzeczywistość, ten sam kejs co z Olą Ł - miss świata etc. , wstawki totalnie nic nie znaczące dla sprawy. NIC z jej życiorysu nie usprawiedliwia tego psychola, po prostu opisy Olgi są idiotyczne.
LosAnanas
FlafLover

Post autor: LosAnanas »

PÓŁprzetworzonego 🤣
Awatar użytkownika
berry blast
Kciuk

Post autor: berry blast »

Herring moduluje głos na wzór lektorki z ID Investigation , tylko że tamta pani brzmiała świetnie, a Herring brzmi jak z aliexpress
Limonene
RealDiamond

Post autor: Limonene »

CitizenKang pisze: pt sie 01, 2025 6:52 pm Dobra, a jakby poszła z nimi pierwszy raz jakaś kujonka bez życia towarzyskiego, i akurat na nią by trafiło bo takie super koleżanki ją zgubiły i nara? Też przewracałam oczami jak słuchałam o tym tatuażu z kwiatami, czaszką i wężem oraz wspólnie z mamą przekłuwanych językach, ambicjach o salonie piękności... ale nazywanie tego gadania Olgi wybielaniem jej... to lekka przesada. Żyjemy w społeczeństwie, jednych mama urodziła w wieku 18 lat a innych w wieku 30 lat, jedna mama była patusiarą a inna profesorką etc., nie wszyscy czytają w wolnych chwilach Goethego w oryginale, dzieciak zabił dziewczynę półprzytomną z zachlania. To jest clou sprawy. A czy była z takiego domu czy takiego... winnym tej tragedii był sprawca, a enablerem alkohol. Wcześniej prawie zabił bezdomnego. Serio, cieszę się, że mnie nikt nie zamordował, bo też robiłam głupie rzeczy, może nie w takim natężeniu, ale kto wie ilu takich ludzi jak ten Mateusz łazi po świecie.
Przecież nikt tu nie usprawiedliwia mordercy, opanujcie się. Po prostu Olga czasem przesadza i serio można wywrócić oczami gdy się usłyszy, że ktoś kto ma 18 lat właśnie urodził WYCZEKANE dziecko
maslozawokado
BagietkaZszarlott

Post autor: maslozawokado »

LosAnanas pisze: pt sie 01, 2025 11:32 pm PÓŁprzetworzonego 🤣
a racja :D
Awatar użytkownika
Koko$
RoyalBaby

Post autor: Koko$ »

Herring w najnowszym odcinku opowiada o tym jakim dziwakiem był Mateusz, jedna z jego cech - nosił zawsze długie spodnie i długie rękawy.
Pierwsze lepsze zdjęcie po wygooglaniu - jest wręcz odwrotnie.

Przy opisie sceny zbrodni nie mogło oczywiście zabraknąć wstawek „wziął oddech”, „zastanowił się” etc. Po co takie ubarwianie na siłę? To nie literatura rozrywkowa, to true crime.
LosAnanas
FlafLover

Post autor: LosAnanas »

Jeszcze mnie rozbawiło:
"Wiktoria NA WŁASNEJ SKÓRZE orientuje się, że jej plany są coraz bardziej realne i sprecyzowane".

Co to za konstrukcja w ogóle 🤣
zofijka0709
Channelka

Post autor: zofijka0709 »

Totalnie NIC nie usprawiedliwia mordercy i NIKT nie zasługuje na śmierć (zwłaszcza tak brutalną i bezsensowną), ale mnie strasznie uderzyło kilka rzeczy w tym odcinku o Wiktorii, związanych z jej wyjściem do klubu. Co tam się wydarzyło, że koleżanki ją zostawiły? Duży klub, jasne, ale to się rozdziela i szuka do skutku, zwłaszcza jeśli dziewczyna wcześniej poległa w loży, przecież żadnej pewności, że to się nie powtórzyło znów po kilku drinkach. O 4 przyjechał po jedną z nich chłopak, to się do szukania kumpeli zabiera też chłopaka. Jak można zabrać jej torebkę, telefon i nara, spać, bez upewnienia się co z nią? Później to samej Wiktorii się udało skontaktować nad ranem, ona szukała pomocy. Musiały wiedzieć laski, że ona nie ma szans nawet wziąć ubera czy czegokolwiek gdzie można by było ją namierzyć, przecież zabrały wszystkie jej rzeczy. Dwa, ile ona musiała wypić, że do 6 czy 7 rano trzymało ją do tego stopnia? Nie była zmęczona, była kompletnie pijana o 7 rano. Nie miała pieniędzy i telefonu, nie trzymała ją raczej wódka wypita o 21 (albo jeden drinka na trzy laski, jak opowiadała Olga). Generalnie miałam ciary słuchając tego fragmentu. Kiedy byłam w jej wieku, znalazłam się w trochę podobnej sytuacji. Nie do tego stopnia pijana, ale owszem, nie 7 rano ale koło 4, nie przypadkowy gość w autobusie, ale dorosły facet, właściciel klubu, znajomy znajomych, który odwoził mnie do domu, dobrych 20 kilometrów. To był popieprzony zbieg okoliczności, pokłóciłam się z częścią towarzystwa, jakaś drama, zostałam, przegapiłam jak ostatni wyjeżdżali (podobno ktoś mnie szukał, nie chciałam być znaleziona). Za każdym razem, kiedy słyszę o Iwonie Wieczorek, która wracała sama, teraz o Wiktorii, przypomina mi się ta sytuacja, w której nawet przez sekundę nie czułam zagrożenia, ale ile/ilu z nas w młodości miało więcej szczęścia niż rozumu?
martina009
Channelka

Post autor: martina009 »

Kiedyś słuchałam Olgi jako powiew świeżości na polskim kryminalnym youtubie. Odpowiadało mi to, ze opisy zdarzeń są bardzo dokładne i nacechowane emocjami ale od pewnego czasu się nie da jej słuchać... Tak bardzo poszła w fabularyzację spraw, że opisy zdarzeń brzmią jak wypracowanie z języka polskiego ucznia, który miał za zadanie napisać jak najwięcej zdań. Niestety jej materiały stały się mocno infantylne, a kanałem ślady robi więcej szkód niż pożytku rodzinom. Niestety widać, że nie ma pojęcia o rzetelnej dziennikarskiej robocie. Pamiętam gdy wypuściła wywiady w sprawie strzelaniny w Ultimo. 50% czasu wypowiadał się mąż, powtarzam MĄŻ oskarżającej, który poznał się z nią lata po zdarzeniu i oczywiście nie było go na miejscu. Wypowiada się on jak ekspert a jego wypowiedzi brane są przez Olgę na poważnie jako jakieś dowody (?). Po niesmaku tej historii było więcej tego typu "kwiatków"... Olga ma potencjał ale nie ma warsztatu, jeżeli chce się bawić w tak poważne sprawy i rozmawiać z rodzinami ofiar, to powinna wrócić do szkoły i zdobyć wiedzę jak to robić....
rwakulszowa
ZdalnaFanka

Post autor: rwakulszowa »

nadrabiam sobie właśnie odcinek o butiku ultimo po tym co tu przeczytałam i pierwsze co mi wpadło w oko to jak ona ma krzywo zrobiony ten nos.... jedna dziurka większa o wiele od drugiej. zawsze się rzucał w oczy, ale tutaj jeszcze bardziej, aż ciężko uwierzyć że to robota jakiegoś znanego chirurga
Obrazek
MatyldaS2000
LouiBag

Post autor: MatyldaS2000 »

Ja już nie odzobacze, że ona po operacji nosa w mojej opinii wygląda jak świnka Piggy :D
gravity
SushiRoll

Post autor: gravity »

MatyldaS2000 pisze: pn sie 04, 2025 5:13 pm Ja już nie odzobacze, że ona po operacji nosa w mojej opinii wygląda jak świnka Piggy :D
A wg mnie jak Diabeł Piszczałka 🙈.
kropiel44
Ciastko

Post autor: kropiel44 »

glos ma calkiem spoko co sprawialo ze dobrze mi sie sluchalo tych podcastów ale nie myslałem ze mówi do mnie świnka :/