Porost włosów
Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherry- montekarbon
- RoyalBaby
Porost włosów
Czy ktoś może polecić mi jakiś dobry, sprawdzony preparat? Mam już dość. Jem żelazo, suplementuję kolagen, ale z baby hair dalej słabo...
Nic mi tak w życiu nie pomogło jak kilkuletnia suplementacja wit. D3K2Mk7 w olejku. Sprawdziłam też na mężu, nie możemy opanować baby hair. Związanie włosów w kucyka jest bez sensu, bo wszystko odstaje.montekarbon pisze: ↑wt lip 01, 2025 11:54 am Czy ktoś może polecić mi jakiś dobry, sprawdzony preparat? Mam już dość. Jem żelazo, suplementuję kolagen, ale z baby hair dalej słabo...
Podobno dobre są wcierki i olejki z rozmarynem, ale nie próbowałam. Dobre efekty dawał mi kiedyś Jantar i zastrzyki z biotyna, ale nie da się tego porównać z suplementacją wit. D.
- montekarbon
- RoyalBaby
Dzięki! Witaminę D3K2Mk7 już od dawna przyjmuję, więc to chyba nie jest ten problem. 
Nie doprecyzowałam - przyjmuję 10 tys. jednostek dziennie od wielu lat. Dopiero po kilku latach zauważyłam duże zagęszczenie włosów. Włosy zawsze dostają witaminy na końcu, jak już organizm się nimi wysyci.montekarbon pisze: ↑czw lip 17, 2025 4:30 pm Dzięki! Witaminę D3K2Mk7 już od dawna przyjmuję, więc to chyba nie jest ten problem.![]()
-
moonly_cards
- GrzaneWino
Zacznij może najpierw od badań krwi? Hormony? Może cierpisz na jakiś głębszy problem, na który suplementy czy wcierki nie pomogą od razu.
Słuchajcie, na siłowni maszyna wciągnęła mi dużo włosów. Da się przykryć innymi włosami, ale oprócz tego że boli niemiłosiernie to został mi goły placek na środku głowy. Możecie coś poradzić? Jak szybko mogą odrosnąć i co brać/ wcierać?
-
Testtesttest111
- Koczkodan
OMG, współczuję
Dobry pomysł, muszę się umówić. Tak bardzo boli nadalTesttesttest111 pisze: ↑śr lip 30, 2025 11:25 am OMG, współczujęnie wiem czy tak od razu warto jest coś wcierać (zakładam że skóra jest mocno podrażniona), jedyne co mi przychodzi na myśl co przyspiesza porost włosów i jest delikatne to Henna Wax Pilomax. Nie wiem czy nie wybrałabym się też do trychologa, żeby sprawdzić czy nie robią się blizny (i im zawczasu przeciwdziałać)
- sosczosnkowy
- Currently:Greece
Przypomniałaś mi o istnieniu tej maski. Na moje włosy również działała genialnie!Testtesttest111 pisze: ↑śr lip 30, 2025 11:25 am OMG, współczujęnie wiem czy tak od razu warto jest coś wcierać (zakładam że skóra jest mocno podrażniona), jedyne co mi przychodzi na myśl co przyspiesza porost włosów i jest delikatne to Henna Wax Pilomax. Nie wiem czy nie wybrałabym się też do trychologa, żeby sprawdzić czy nie robią się blizny (i im zawczasu przeciwdziałać)
myślicie, że wam powiem?
-
moonly_cards
- GrzaneWino
Ja polecam może zamiast trychologa dermatologa, który zajmuje się włosami po prostu. Myśle, ze to może być lepszy wybór, trycholodzy często naciągają.
Współczuje, obyś szybko wróciła do siebie
Ja tylko offtopem chciałam powiedzieć, żebyś uważała na żelazo bo wspomaga procesy działania wolnych rodników i oksydacyjne czyli starzenie się skóry (info mam z profilu lekarki która zajmuje się medycyną estetyczną). Jeżeli nie masz wskazań medycznych typu jakaś anemia czy niska ferrytyna to nie bierz bo "pomaga na włosy"montekarbon pisze: ↑wt lip 01, 2025 11:54 am Czy ktoś może polecić mi jakiś dobry, sprawdzony preparat? Mam już dość. Jem żelazo, suplementuję kolagen, ale z baby hair dalej słabo...
A to ciekawe? Podeślesz link do tego profilu?PEONIA pisze: ↑pt sie 01, 2025 9:59 pm Ja tylko offtopem chciałam powiedzieć, żebyś uważała na żelazo bo wspomaga procesy działania wolnych rodników i oksydacyjne czyli starzenie się skóry (info mam z profilu lekarki która zajmuje się medycyną estetyczną). Jeżeli nie masz wskazań medycznych typu jakaś anemia czy niska ferrytyna to nie bierz bo "pomaga na włosy"
Jasne wklejam Ci screen posta bo konto prywatne więc będziesz musiała zaobserwować jak chcesz zobaczyć a u niej się trochę czeka - widać nazwę konta. Post jest ` 13 lipca o suplementach, które mogą pogarszać stan cery.
- Załączniki
-
- fw_1754161205409.jpg (65.23 KiB) Przejrzano 805 razy
-
moonly_cards
- GrzaneWino
I to jest idealny przykład „jak nie urok, to sraczka”. Na jedno zadziała (albo i nie), na inne zaszkodzi. I jak żyć.PEONIA pisze: ↑pt sie 01, 2025 9:59 pm Ja tylko offtopem chciałam powiedzieć, żebyś uważała na żelazo bo wspomaga procesy działania wolnych rodników i oksydacyjne czyli starzenie się skóry (info mam z profilu lekarki która zajmuje się medycyną estetyczną). Jeżeli nie masz wskazań medycznych typu jakaś anemia czy niska ferrytyna to nie bierz bo "pomaga na włosy"
- montekarbon
- RoyalBaby
Tak, z żelazem nie wolno przesadzać. A te procesy oksydacyjne nie były za mocne, stosuje się laktoferynę i np. dokror Mikrobiom polecał kiedyś San Probi IBS do żelaza. Ale pewnie warto to skonsultować z dietetyczką/lekarzem.