A do tego sama matura wystarczy i umiejętność nagrywania podcastu? Nie ośmieszaj się.
Justyna 5 przez 10
Moderator: verysweetcherry-
Emma Justin Bieber
- Szarlotta
Merytoryczna to nie naczelna. Nie wiem co cię tak oburza, ta pozycja polega mniej więcej na tym, że jesteś odpowiedzialna za jakiś jeden dział, czytasz artykuł który ktoś napisał i oceniasz czy jest zrozumiały dla czytelnika i czy jest spójny ze stylem gazety. To nie jest zarządzanie całą redakcją. Jakieś tam doświadczenie w dziennikarstwie ma, więc nie wiem czy można tak rzucać że dostała pracę bez doświadczenia i po znajomości xdEmma Justin Bieber pisze: ↑pn lip 14, 2025 10:04 pm Red. Merytoryczna @newsweekpolska. Nie wiem od kiedy.
Niestety, nie da się już słuchać jej podkastu kryminalnego. Początki były świetne, nie mogłam się oderwać, było czuć że wkładała w to serce. Od dłuższego czasu łapie się na tym że włączam odcinek ale moje myśli uciekają gdzieś indziej.
- RobinCharles
- Skarpeta Rakieta
Justyna ma te przewage nad innymi, ze ma bardzo przyjemny glos, ktorego chce sie sluchac. Podcastow kryminalnych jest od zaje... ale wiekszosc ma zla dykcje, albo mowia jakby chcieli a nie mogli, co zniecheca do sluchania.
-
Bulczanparowczanu
- SushiRoll
Trochę mi lepiej, że nie tylko ja mam takie odczucia ;)
Ale w Polsce wszyscy tak wymawiają to nazwisko. Zapewniam Cię, że w innych krajach nikt się nie przejmuje, że Wałęsa to nie "waleza". Ciekawe jak ty sama wymawiasz nazwę np. GöteborgSmokAnalog pisze: ↑pn lip 07, 2025 9:00 pm Jeszcze się bierze za sprawy z zagranicy, a nie umie się nauczyć poprawnej wymowy - sorry, ale rumuński to nie jest chiński i naprawdę nie jest problemem się nauczyć jako-tako wymawiać czyjeś nazwisko. Mnie od tego Czałczesku już bolały zęby, abstrahując od wartości merytorycznej.
- SmokAnalog
- 120mkw
- SmokAnalog
- 120mkw
Ja rozumiem, ale polski dla obcokrajowców z zachodu jest bardzo trudnym językiem, również w wymowie. Z kolei mocno upraszczając rumuński to taki włoski, tylko bardziej szeleszczący i tutaj naprawdę wymowa nie powinna stanowić problemu dla Polaka, a jeśli ma to w dupie, no to świadczy nienajlepiej o nim, skoro bierze się za tematy związane z Rumunią. Szczególnie, że są dostępne materiały choćby z procesu Ceaușescu i da się osłuchać z poprawną wymową.
Czepialstwo i tyle. Nawet e filmach dokumentalnych masz "czałczesku". Tak samo jak wszyscy mówią "disnej" a nie "dizni".SmokAnalog pisze: ↑sob lip 19, 2025 2:28 pm Ja rozumiem, ale polski dla obcokrajowców z zachodu jest bardzo trudnym językiem, również w wymowie. Z kolei mocno upraszczając rumuński to taki włoski, tylko bardziej szeleszczący i tutaj naprawdę wymowa nie powinna stanowić problemu dla Polaka, a jeśli ma to w dupie, no to świadczy nienajlepiej o nim, skoro bierze się za tematy związane z Rumunią. Szczególnie, że są dostępne materiały choćby z procesu Ceaușescu i da się osłuchać z poprawną wymową.
-
blablalala
- SushiRoll
Glos może ma i przyjemny, ale jej ciagle słyszalne mlaskanie, ciamkanie, oblizywanie ust jest dla mnie nie do przejścia. Dodatkowo za dużo u niej wtrąceń własnych przemyśleń, nic nie wnoszących, zbaczania z tematu, bo jej “wydaje się że…”. Z przyjemniejszych głosów polecam Artykuł 148, chociaż odcinki wychodzą rzadko.RobinCharles pisze: ↑pt lip 18, 2025 11:51 am Justyna ma te przewage nad innymi, ze ma bardzo przyjemny glos, ktorego chce sie sluchac. Podcastow kryminalnych jest od zaje... ale wiekszosc ma zla dykcje, albo mowia jakby chcieli a nie mogli, co zniecheca do sluchania.
Mam ostatnio generalne porządki i włączyłam sobie w tle maraton 5NZ, i to jak ona za każdym razem usprawiedliwia oprawców i sprawców, jest dla mnie niepojęte.
-
Bulczanparowczanu
- SushiRoll
Uuuuuu jednak się nie budują (nie wiem czy to nowa informacja czy już padła, bo nie śledzę jej regularnie). Ciekawe dlaczego, może wyświetlenia spadają i
$ nie wystarczy na dom. Chociaż szczerze mówiąc teraz ceny mieszkań w wwa a wybudowanie się to porównywalne koszty więc dziwne, że brną w mieszkanie.
Oni tam mieli za dużo problemów z działkąBulczanparowczanu pisze: ↑śr lip 30, 2025 1:21 pm Uuuuuu jednak się nie budują (nie wiem czy to nowa informacja czy już padła, bo nie śledzę jej regularnie). Ciekawe dlaczego, może wyświetlenia spadają i$ nie wystarczy na dom. Chociaż szczerze mówiąc teraz ceny mieszkań w wwa a wybudowanie się to porównywalne koszty więc dziwne, że brną w mieszkanie.
-
Bulczanparowczanu
- SushiRoll
Ten dom miał być jakoś na spółkę z siostrą i jej rodziną, co w ogóle wg mnie było dziwnym pomysłem. A oficjalny powód to chyba ze jednak chcą mieszkać w mieście i jakiś niesmak po tych problemach co mieli.Bulczanparowczanu pisze: ↑śr lip 30, 2025 1:28 pm Ale skoro pisze że można się budować na niej, to co stoi na przeszkodzie. Po takim czasie byłoby szkoda odpuścić wg mnie, ale jak kto woli..
-
KrzesloDoJoggingu
- Currently:Top
Justyna chyba bardziej polubiła się z filtrami. 
Kasa jest, ktory biedak by spędzał kilka tygodni nad polskim morzem w szczycie sezonu?Bulczanparowczanu pisze: ↑śr lip 30, 2025 1:21 pm Uuuuuu jednak się nie budują (nie wiem czy to nowa informacja czy już padła, bo nie śledzę jej regularnie). Ciekawe dlaczego, może wyświetlenia spadają i$ nie wystarczy na dom. Chociaż szczerze mówiąc teraz ceny mieszkań w wwa a wybudowanie się to porównywalne koszty więc dziwne, że brną w mieszkanie.
Przecież siostra ma troje dzieci i męża więc ma swoje życie-kiedy niby miałaby "niańczyć " siostrę?
To raczej Justyna jej bardziej pomagała niż na odwrót bo opiekowała się siostrzeńcami nieraz, dała siostrze pracę ktora ma komfort wykonywać z domu i w dowolnych godzinach co przy 3 dzieci jest luksusem, dom chcieli budować razem to też pomocne dla siostry bo taniej wybudować razem niż samemu a Justyna raczej lepiej stoi z kasą niż jej sis
Ja to widzę z gołą inaczej. Justa to leniwa Paulina, "dała" siostrze pracę w postaci wyszukiwania spraw, robienia researchu, przygotowywania skryptu, aby sama zasiadać przed mikrofonem i czytać gotowy materiał. Dom i działkę też zapewne ogarniali bardziej siostra z mężem, bo Jusia z Krzysiem to wieczne dzieci, które ledwo ogarneli przeprowadzkę do wynajętego mieszkania. Justyna wg mnie kompletnie nie nadaje się ani do budowania domu, ani do mieszkania w domu, o który trzeba dbać. (Ona narzeka na balagan w salonie i mówi, że ma przez balagan stany lękowe)Marti37 pisze: ↑pt sie 01, 2025 2:13 pm Przecież siostra ma troje dzieci i męża więc ma swoje życie-kiedy niby miałaby "niańczyć " siostrę?
To raczej Justyna jej bardziej pomagała niż na odwrót bo opiekowała się siostrzeńcami nieraz, dała siostrze pracę ktora ma komfort wykonywać z domu i w dowolnych godzinach co przy 3 dzieci jest luksusem, dom chcieli budować razem to też pomocne dla siostry bo taniej wybudować razem niż samemu a Justyna raczej lepiej stoi z kasą niż jej sis
Jak się dobrze wczytasz to znajdziesz i Nietzschego i Gosie z żabki
-
PieczonyZiemniak
- Samarka
tez tak to widze, Jusia mowi, ze nie ma czasu na risercz i inne prace wokol podcastu, bo dziecko, bo sytuacja psychiczna etc. - ale siostra ma 3 dzieci, i jakos to nie zapalilo lampeczki ,Oczywiscie Judyta mogla twierdzic, ze chce i ze ogarnie. Ale czy majac taka wiedzie, zrobilybyscie to swojej siostrze ? wiec chyba tylko kasa jest motywatorem ...Grubababa pisze: ↑pt sie 01, 2025 2:21 pm Ja to widzę z gołą inaczej. Justa to leniwa Paulina, "dała" siostrze pracę w postaci wyszukiwania spraw, robienia researchu, przygotowywania skryptu, aby sama zasiadać przed mikrofonem i czytać gotowy materiał. Dom i działkę też zapewne ogarniali bardziej siostra z mężem, bo Jusia z Krzysiem to wieczne dzieci, które ledwo ogarneli przeprowadzkę do wynajętego mieszkania. Justyna wg mnie kompletnie nie nadaje się ani do budowania domu, ani do mieszkania w domu, o który trzeba dbać. (Ona narzeka na balagan w salonie i mówi, że ma przez balagan stany lękowe)
a budowanie sie z siostra .... ciezki temat, bo czesto najlepsze zwiazki sie rozpadaja z powodu pieniedzy, nie bez powodu mowi sie, ze najlepsza rodzina to ta na zdjeciu. Wiadomo, ze nie zawsze tak sie dzieje, ale nie ma gwarancji, ze sie tak nei stanie. A jusia jet ciezka osobowoscia i mieszkanie i pracowanie z nia , moze byc zbyt duzym wyzwaniem
No raczej na siłę jej nie zmusiła tylko normalnie ją zatrudnia więc dla siostry to praca jak każda inna z tym że lepsze warunki bo siostrze może powiedzieć że nie wyorbila się bo dziecko ząbkuje i najwyżej odcinek będzie później (tak jak było jak Judyta była w szpitalu z najmłodszym synkiem i później w domu dochodzili do siebie- miesiąc wolnego od pracy miała). Normalny pracodawcą mógłby robić problemy a że to jest siostra to wiadomo że jej pójdzie na rękę.PieczonyZiemniak pisze: ↑pt sie 01, 2025 3:21 pm tez tak to widze, Jusia mowi, ze nie ma czasu na risercz i inne prace wokol podcastu, bo dziecko, bo sytuacja psychiczna etc. - ale siostra ma 3 dzieci, i jakos to nie zapalilo lampeczki ,Oczywiscie Judyta mogla twierdzic, ze chce i ze ogarnie. Ale czy majac taka wiedzie, zrobilybyscie to swojej siostrze ? wiec chyba tylko kasa jest motywatorem ...
a budowanie sie z siostra .... ciezki temat, bo czesto najlepsze zwiazki sie rozpadaja z powodu pieniedzy, nie bez powodu mowi sie, ze najlepsza rodzina to ta na zdjeciu. Wiadomo, ze nie zawsze tak sie dzieje, ale nie ma gwarancji, ze sie tak nei stanie. A jusia jet ciezka osobowoscia i mieszkanie i pracowanie z nia , moze byc zbyt duzym wyzwaniem
Z budowaniem się wspólnym masz rację- to chyba słaby pomysł nawet jeśli dziewczyny są mega zzyte. Wystarczy jakiś niewielki konflikt i już się robi słaba atmosfera i przewalone mieszkac razem