HPV CO ROBIC
Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherryHPV CO ROBIC
Hej, Jakiś rok temu dostałam receptę na szczepionke hpv, jest cholernie droga i nadal jej nie wykupiła. Co wgl myślicie o tej szczepionce? Macie jakies doswiadczenie lub mozecie coś podpowiedzieć w tym temacie? 
-
Eneduelickefucke
- Mokra Włoszka
Szczepionka ma hpv to najblizsza opcja co do szczepionki przeciw nowotworom
Nowotwory szyjki macicy to 1 ale hpv tez wywoluje raka jezyka szyji glowy etc
Mozna sie zakazic hpv tak naprawde wszedzie, nawet przymierzając ubrania w sklepie.
Najlepsza jest gardasil 9 ale i najdrozsza
Ale z 2 strony 1500 rozlozone na 3 raty / 3 dawki to mala cena za ochrone
-
Kobieteria
- BagietkaZszarlott
Zaszczep się bez względu na to ile to kosztuje. Mówi Ci to osoba ze zdiagnozowanym onkogennym wirusem hpv. W przypadku zakażenia na wizyty kontrolne wydasz o wiele wiele WIEEEELE więcej.
Zdrowie nie ma ceny.
Zdrowie nie ma ceny.
Jestem po trzech dawkach szczepionki Gardasil 9.
Jestem też po CIN III i konizacji szyjki macicy.
Przed zabiegiem bylam szczepiona pierwsza dawka, po dwiema kolejnymi.
Przed miałam HPV 16, po brak wirusa. Wiadomo może być w uśpieniu, ale póki co nie mam go.
Obecnie żałuję, że nie zaszczepiłam się jeszcze kilka lat wcześniej.
Co do ceny za dawkę płaciłam ok. 420zl w rozłożeniu na pół roku bo musisz się szczepić w schemacie 0-2-6 to nie są wielkie pieniądze.
Zresztą zdrowie jest taką wartością gdzie wszystkie pieniądze nie mają znaczenia. Masz jakieś pytania to pisz
Jestem też po CIN III i konizacji szyjki macicy.
Przed zabiegiem bylam szczepiona pierwsza dawka, po dwiema kolejnymi.
Przed miałam HPV 16, po brak wirusa. Wiadomo może być w uśpieniu, ale póki co nie mam go.
Obecnie żałuję, że nie zaszczepiłam się jeszcze kilka lat wcześniej.
Co do ceny za dawkę płaciłam ok. 420zl w rozłożeniu na pół roku bo musisz się szczepić w schemacie 0-2-6 to nie są wielkie pieniądze.
Zresztą zdrowie jest taką wartością gdzie wszystkie pieniądze nie mają znaczenia. Masz jakieś pytania to pisz
Można zaszczepić się bez badania, ale i tak warto się zbadać (i badać regularnie). Receptę na szczepionkę może wystawić nawet lekarz pierwszego kontaktu, ale warto się spytać w przychodni, czy szczepią na miejscu. Mnie szczepiła znajoma pielęgniarka, więc kosztowało mnie to tylko tyle, co szczepionka - w aptece Słonecznej dorwałam za ok. 400 zł.