Start
Mój profil

Duchowość, magia, ezoteryka

Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherry
Awatar użytkownika
QueenOfTheGasStation
Siatkarka

Duchowość, magia, ezoteryka

Post autor: QueenOfTheGasStation »

Hej, jak w temacie. Co sądzicie o powyższych rzeczach? Praktykujecie, znacie? Korzystałyście z usług wróżek?
Brakuje mi takiego subtematu w temacie tego forum, aby poznać nowe perspektywy, spostrzeżenia :)
Awatar użytkownika
Bruzda
Koczkodan

Post autor: Bruzda »

Wierzę i praktykuję magię kamieni, ale też szeroko rozumianą ochronną magię naturalną, magię żywiołów. 😉 Mam silnie rozwiniętą intuicję i empatię i to są moje główne źródła mocy.
Awatar użytkownika
odpalskreta
ZdalnaFanka

Post autor: odpalskreta »

QueenOfTheGasStation pisze: czw kwie 10, 2025 9:22 pm Hej, jak w temacie. Co sądzicie o powyższych rzeczach? Praktykujecie, znacie? Korzystałyście z usług wróżek?
Brakuje mi takiego subtematu w temacie tego forum, aby poznać nowe perspektywy, spostrzeżenia :)

Ja wierzę we wszytko wyżej wymienione. Stworzyłam wątek tutaj na temat tarota i nawet jedna dziewczyna mi stawiała i totalnie pokrywa się to z rzeczywistością. Zresztą ja uważam że ezoteryka to nawet nie tyle co kult religijny a styl życia tzn dla mnie to po prostu zaglądanie w głąb siebie, swojej duszy, świadomości i podświadomości i łączenie się w “jedność” z wewnętrznym sobą.
Awatar użytkownika
lubov333
BlondDoczep

Post autor: lubov333 »

QueenOfTheGasStation pisze: czw kwie 10, 2025 9:22 pm Hej, jak w temacie. Co sądzicie o powyższych rzeczach? Praktykujecie, znacie? Korzystałyście z usług wróżek?
Tak, ja to traktuję bardziej jak rozmowę z nieświadomością i podświadomością. Nie, że losuję na to, co się wydarzy za ileś tam, tylko bardziej by poznać rady na dany temat, obecny potencjał, na co zwrócić uwagę, co robić, by było najlepiej itd. No i ważne, by nie nadużywać tego narzędzia, bo potem i tak wychodzą głupoty.
Awatar użytkownika
odpalskreta
ZdalnaFanka

Post autor: odpalskreta »

A czy znajdę tutaj osobę która umie i wie jak odczytywać matryce losu?
Sermowykotek
Mokra Włoszka

Post autor: Sermowykotek »

Da się, ale trzeba trochę cierpliwości i regularnej praktyki. Stan nadświadomości to coś, co raczej przychodzi w wyniku procesu – nie ma jednej techniki, która zadziała od razu. Czasami wystarczy dobrze prowadzona medytacja, czasem głęboka autohipnoza. Dużo zależy od tego, na jakim etapie jesteś z koncentracją i pracą z wewnętrznym dialogiem. Fajnie to jest opisane tutaj: https://regresja.net/2020/12/autohipnoz ... wiadomosc/ – krok po kroku jak wchodzić głębiej w świadomość i na czym się skupić. Dla mnie to była dobra baza do dalszego eksperymentowania.