Podpalenie człowieka przez księdza
Moderator: verysweetcherryRe: Podpalenie człowieka przez księdza
Jak na Kościół to dobre to oświadczenie.
Mądry kościół po szkodzie ;)SmokAnalog pisze: ↑sob lip 26, 2025 2:30 pm To gdzie ten biskup miał głowę, kiedy dochodziły go słuchy o tym, że ten klecha to czub?
Ale tak serio, to na pewno dochodziły go słuchy? Ktoś pisał skargi? Ksiądz ma faktycznie zryty beret i zachowywał się jak czubek już wcześniej?
Weszłam na wątek bo ja fb wyświetlił mi się artykuł. Raczej nie wchodzę w linki, ale czytam komentarze. Jakąś kobieta napisała, że to nie chodziło o pieniądze/dach nad głową a o kobietę. Oczywiście zaraz pełno odpowiedzi (od zaprzeczenia, zaciekawienia itp itd), a ona tylko napisała: ludzie we wsi wiedzą. Myślicie, że to możliwe? Fake news czy ziarnko prawdy?
-
Joanna Darc
- Samarka
Oczywiście że możliwe. Mnie już nic nie dziwi. To bardzo zakłamana instytucja. Nie wszyscy ale wielu. Od hazardu po posiadanie dzieci na boku. A na wsi ludzie często dużo wiedzą bo to są małe społeczności.Shjuu pisze: ↑śr lip 30, 2025 3:17 am Weszłam na wątek bo ja fb wyświetlił mi się artykuł. Raczej nie wchodzę w linki, ale czytam komentarze. Jakąś kobieta napisała, że to nie chodziło o pieniądze/dach nad głową a o kobietę. Oczywiście zaraz pełno odpowiedzi (od zaprzeczenia, zaciekawienia itp itd), a ona tylko napisała: ludzie we wsi wiedzą. Myślicie, że to możliwe? Fake news czy ziarnko prawdy?
-
aaaaaaaaaa2
- Ciastko
Znam tego księdza, mieszkał niedaleko mojej ciotki.. Z tego co się dowiedziałam to z nim zawsze było coś nie tak, był porywczy (można nawet powiedzieć że agresywny) - swoją matkę potrafił wyzywać na podwórku w środku dnia. Ministrantów też podobno bardzo "musztrował". Bardzo zły człowiek. No i łasy na kasę podobno strasznie.
-
aaaaaaaaaa2
- Ciastko
- gunernialne
- Szpilson
Parafia ma już przydzielonego nowego proboszcza. Czeka na uprzątnięcie rzeczy po poprzednim, żeby się wprowadzić