Start
Mój profil

Podpalenie człowieka przez księdza

Moderator: verysweetcherry
lola!!!
Dieta 600 kcal

Re: Podpalenie człowieka przez księdza

Post autor: lola!!! »

Jak na Kościół to dobre to oświadczenie.
PEONIA
Licówka

Post autor: PEONIA »

lola!!! pisze: ndz lip 27, 2025 9:42 pm Jak na Kościół to dobre to oświadczenie.
No ja jestem wręcz w szoku szczerze mówiąc....
an3tka111
Gacie z oceanu

Post autor: an3tka111 »

SmokAnalog pisze: sob lip 26, 2025 2:30 pm To gdzie ten biskup miał głowę, kiedy dochodziły go słuchy o tym, że ten klecha to czub?
Mądry kościół po szkodzie ;)
Ale tak serio, to na pewno dochodziły go słuchy? Ktoś pisał skargi? Ksiądz ma faktycznie zryty beret i zachowywał się jak czubek już wcześniej?
Shjuu
MiamiBicz

Post autor: Shjuu »

Weszłam na wątek bo ja fb wyświetlił mi się artykuł. Raczej nie wchodzę w linki, ale czytam komentarze. Jakąś kobieta napisała, że to nie chodziło o pieniądze/dach nad głową a o kobietę. Oczywiście zaraz pełno odpowiedzi (od zaprzeczenia, zaciekawienia itp itd), a ona tylko napisała: ludzie we wsi wiedzą. Myślicie, że to możliwe? Fake news czy ziarnko prawdy?
Joanna Darc
Samarka

Post autor: Joanna Darc »

Shjuu pisze: śr lip 30, 2025 3:17 am Weszłam na wątek bo ja fb wyświetlił mi się artykuł. Raczej nie wchodzę w linki, ale czytam komentarze. Jakąś kobieta napisała, że to nie chodziło o pieniądze/dach nad głową a o kobietę. Oczywiście zaraz pełno odpowiedzi (od zaprzeczenia, zaciekawienia itp itd), a ona tylko napisała: ludzie we wsi wiedzą. Myślicie, że to możliwe? Fake news czy ziarnko prawdy?
Oczywiście że możliwe. Mnie już nic nie dziwi. To bardzo zakłamana instytucja. Nie wszyscy ale wielu. Od hazardu po posiadanie dzieci na boku. A na wsi ludzie często dużo wiedzą bo to są małe społeczności.
aaaaaaaaaa2
Ciastko

Post autor: aaaaaaaaaa2 »

Znam tego księdza, mieszkał niedaleko mojej ciotki.. Z tego co się dowiedziałam to z nim zawsze było coś nie tak, był porywczy (można nawet powiedzieć że agresywny) - swoją matkę potrafił wyzywać na podwórku w środku dnia. Ministrantów też podobno bardzo "musztrował". Bardzo zły człowiek. No i łasy na kasę podobno strasznie.
aaaaaaaaaa2
Ciastko

Post autor: aaaaaaaaaa2 »

an3tka111 pisze: wt lip 29, 2025 1:32 pm Mądry kościół po szkodzie ;)
Ale tak serio, to na pewno dochodziły go słuchy? Ktoś pisał skargi? Ksiądz ma faktycznie zryty beret i zachowywał się jak czubek już wcześniej?
Czy pisali skargi to nie wiem, ale jako człowiek i ksiądz to tak - czubek od zawsze.
Awatar użytkownika
gunernialne
Szpilson

Post autor: gunernialne »

Parafia ma już przydzielonego nowego proboszcza. Czeka na uprzątnięcie rzeczy po poprzednim, żeby się wprowadzić