Sprawa ojca i córki ze wsi Czerniki
Moderator: verysweetcherrySprawa ojca i córki ze wsi Czerniki
Aż jestem w szoku, że nikt nie poruszył tu tego wątku. Co myślicie o tej sprawie? Imo jest totalnie przerażająca.
-
PrzemoKondratowicz
- Dieta 600 kcal
W niewielkiej wsi mieszkała pewna rodzina, po śmierci matki ojciec został sam z gromadką dzieci.
Ojciec molestował swoje córki odkąd były dziećmi, a odkąd jedna z nich była nastolatką/młodą dorosłą, tworzył z nią związek kazirodczy. Wówczas w domu oprócz ich mieszkał już tylko brat opóźniony w rozwoju. Opowiadał sąsiadce, że był wyganiany z domu kiedy ojciec chciał uprawiać segs z siostrą. Dziewczyna pracowała w cukierni. Ojciec odwoził ją do pracy i widać było, że mają podejrzaną relację. Jej współpracownica dopatrzyła się u niej ciąży, ale dziewczyna zaprzeczała. Pewnego dnia brzuch zniknął ale dziewczyna dalej chodziła do pracy. Zaniepokojona współpracownica zgłosiła służbom swoje obawy co do losu dziecka. Służby udały się do domu rodziny i dokonały tam przerażającego odkrycia - oprócz świeżych zwłok noworodka znaleziono jeszcze 2 inne zwłoki noworodków. W tym jedne, których matką najpewniej była inna córka tego zwyrola. Przerażające jest to, co można było znaleźć na jego fb. Kiedy już zna się kontekst, wiadomo, że te wpisy dotyczyły jego córki. A na jego YT tworzył playlisty do uprawiania miłości. Z córką... z tego, co wiem, obecnie siedzą w areszcie i oczekują na proces.
To jest absolutnie obrzydliwe że ta młoda kobieta też siedzi w areszcie (tak to zrozumiałam jeśli źle to przepraszam?)dutchess pisze: ↑ndz lip 27, 2025 9:08 am W niewielkiej wsi mieszkała pewna rodzina, po śmierci matki ojciec został sam z gromadką dzieci.
Ojciec molestował swoje córki odkąd były dziećmi, a odkąd jedna z nich była nastolatką/młodą dorosłą, tworzył z nią związek kazirodczy. Wówczas w domu oprócz ich mieszkał już tylko brat opóźniony w rozwoju. Opowiadał sąsiadce, że był wyganiany z domu kiedy ojciec chciał uprawiać segs z siostrą. Dziewczyna pracowała w cukierni. Ojciec odwoził ją do pracy i widać było, że mają podejrzaną relację. Jej współpracownica dopatrzyła się u niej ciąży, ale dziewczyna zaprzeczała. Pewnego dnia brzuch zniknął ale dziewczyna dalej chodziła do pracy. Zaniepokojona współpracownica zgłosiła służbom swoje obawy co do losu dziecka. Służby udały się do domu rodziny i dokonały tam przerażającego odkrycia - oprócz świeżych zwłok noworodka znaleziono jeszcze 2 inne zwłoki noworodków. W tym jedne, których matką najpewniej była inna córka tego zwyrola. Przerażające jest to, co można było znaleźć na jego fb. Kiedy już zna się kontekst, wiadomo, że te wpisy dotyczyły jego córki. A na jego YT tworzył playlisty do uprawiania miłości. Z córką... z tego, co wiem, obecnie siedzą w areszcie i oczekują na proces.
Oczywiście niemowlę zostało pozbawione życia (a właściwie niemowlęta) I karą musi zostać wymierzona ale do cholery gdzie były służby, szkoła, sąsiedzi,ksiądz itp itd?
Ludzie nie widzieli że źle się dzieje w tym domu?!
Nie wierzę w to skoro niepełnosprawny brat mówił wprost sąsiadom że siostra sypia z ojcem.
Gdyby ktoś pomógł tym dzieciom po śmierci matki to zboczony ojciec nie zniszczyłby im życia bo chyba oczywiste że nie tylko ta która była jego "partnerka" była przez niego wykorzystywana ale reszta sióstr na 100% również
Mam nadzieję że ten potwór w więzieniu dostanie za swoje
Uważam tak samo. Matka zmarła kiedy ona miała kilka lat, pewnie ok 7-8. I od tamtego czasu był tylko ojciec, który ją wykorzystywał i prał jej mózg. On nawet nie pracował, ciągnął kasę z zasiłków na chorego syna, i w dodatku córka pracowała na niego. Więc to też pokazuje skalę jej uzależnienia od ojca. On został oskarżony o 3 morderstwa, ona o 2. Na pewno w takiej sprawie była przesłuchana przez biegłych i oni powinni ocenić jej stan. Moim zdaniem powinna odpowiedzieć za to, co zrobiła, bo jednak jej 2 dzieci została zamordowana z jakimś jej współudziałem, ale na pewno nie powinna odpowiadać w pełnym zakresie tak jak ten zwyrol, bo sama jest jego ofiarą. Śledziłam wiadomości z tej sprawy, to było ok. 2 lata temu. Można sobie poczytać w internecie o szczegółach, z tego, co pamiętam, to sąsiedzi wiedzieli ale nie zgłaszali, ale służby się nimi interesowały i prowadziły jakieś postępowania przeciwko ojcu, które ostatecznie były umarzane. I wszystko wyszło dopiero przy trzecim zamordowanym maleństwieMarti37 pisze: ↑ndz lip 27, 2025 10:22 am To jest absolutnie obrzydliwe że ta młoda kobieta też siedzi w areszcie (tak to zrozumiałam jeśli źle to przepraszam?)
Oczywiście niemowlę zostało pozbawione życia (a właściwie niemowlęta) I karą musi zostać wymierzona ale do cholery gdzie były służby, szkoła, sąsiedzi,ksiądz itp itd?
Nie wierzę w to skoro niepełnosprawny brat mówił wprost sąsiadom że siostra sypia z ojcem.
Gdyby ktoś pomógł tym dzieciom po śmierci matki to zboczony ojciec nie zniszczyłby im życia bo chyba oczywiste że nie tylko ta która była jego "partnerka" była przez niego wykorzystywana ale reszta sióstr na 100% również
Tu link do jego Facebooka:
https://www.facebook.com/gery371269/
Tu jego YT i playlisty do uprawiania miłości z córką:
"muzyka do łóżka" a tytuł innej to "Paulina" - imię córki. Jeśli ona stworzyła tę drugą playlistę to pokazuje, że słuchała nawet tej samej muzyki co ojciec.
https://m.youtube.com/@piotrgierasik702/streams
"muzyka do łóżka" a tytuł innej to "Paulina" - imię córki. Jeśli ona stworzyła tę drugą playlistę to pokazuje, że słuchała nawet tej samej muzyki co ojciec.
Ostatnio zmieniony ndz lip 27, 2025 10:46 am przez dutchess, łącznie zmieniany 1 raz.
Dokładnie, ona miała mózg prany od dzieciństwa i to powinno być uwzględnione przez sąd. Powinna trafić na odbycie kary w systemie terapeutycznym gdzie zostanie poddana terapii dla ofiar traum ale czy kiedykolwiek będzie w stanie żyć normalnie to wątpię 
Obrzydliwe, pytanie ile w naszym kraju jest takich "Paulin"dutchess pisze: ↑ndz lip 27, 2025 10:44 am Tu link do jego Facebooka:
Jak googlowalam to ostatnie informacje są z marca/maja tego roku - oboje nadal są pod obserwacją psychiatryczną.
W tym jedna playlista zatytułowana “Paulina”dutchess pisze: ↑ndz lip 27, 2025 10:44 am Tu link do jego Facebooka:
-
PrzemoKondratowicz
- Dieta 600 kcal
Marti37 pisze: ↑ndz lip 27, 2025 10:22 am To jest absolutnie obrzydliwe że ta młoda kobieta też siedzi w areszcie (tak to zrozumiałam jeśli źle to przepraszam?)
Ba co więcej jedna z córek uciekła z tego domu i poszła szukać pomocy do księdza który jej tej pomocy udzielił, dziewczyna chyba też z lekkimi deficytami i ona też mówiła co się dzieje w domu!!!
-
PrzemoKondratowicz
- Dieta 600 kcal
Marti37 pisze: ↑ndz lip 27, 2025 10:22 am To jest absolutnie obrzydliwe że ta młoda kobieta też siedzi w areszcie (tak to zrozumiałam jeśli źle to przepraszam?)
Jak dla mnie powinna zostać uniewinniona. Ona była niewolnicą swojego ojca pod przyzwoleniem całej wsi. Ile ona miała lat, 19 może? Od dziecka rodziła dzieci ojcu, robiła co jej kazał i nie miała wyjścia. To że fizycznie mogła wychodzić z domu to tylko po to żeby na niego zarobić a nie dlatego że miała pełną swobodę.
- berry blast
- Kciuk
Ej co wy w ogóle piszecie? uniewinniona? obrzydliwe że siedzi? przecież ona współżyła z ojcem i wraz z nim mordowała wspólne dzieci. Jakoś reszta rodzeństwa (a było ich wszystkich 12!) ogarnęła że w tym domu jest coś nie halo i uciekła. Nawet Natalia do której ojciec też się dobierał uciekła. W domu została tylko ona i niepełnosprawny intelektualnie brat którego potem zabrała opieka społeczna. Wyganiali go żeby jeść śniadanie i się bzykać, a on siedział przed domem koło kojca dla psa. Ona jeśli nie równie szurnięta co ojciec, to psychiczna na pewno i tutaj albo odsiadka albo zakład zamknięty, takie jest moje zdanie.
-
PrzemoKondratowicz
- Dieta 600 kcal
Tak ale ona była jedna z młodszych osób i była molestowana od maleńkości i poddawania praniu mózgu. Ona była dzieckiem jak zaczęła rodzić pierwsze dzieci.berry blast pisze: ↑ndz lip 27, 2025 11:48 am Ej co wy w ogóle piszecie? uniewinniona? obrzydliwe że siedzi? przecież ona współżyła z ojcem i wraz z nim mordowała wspólne dzieci. Jakoś reszta rodzeństwa (a było ich wszystkich 12!) ogarnęła że w tym domu jest coś nie halo i uciekła. Nawet Natalia do której ojciec też się dobierał uciekła. W domu została tylko ona i niepełnosprawny intelektualnie brat którego potem zabrała opieka społeczna. Wyganiali go żeby jeść śniadanie i się bzykać, a on siedział przed domem koło kojca dla psa. Ona jeśli nie równie szurnięta co ojciec, to psychiczna na pewno i tutaj albo odsiadka albo zakład zamknięty, takie jest moje zdanie.
- berry blast
- Kciuk
nawet natalia kampusch uciekła chociaż cierpiała na syndrom sztokholmski, nawet ofiary Josefa Fritzla - zamknięte zawsze w piwnicy uciekły bo coś im nie grało, a ta pracowała na starego w cukierni i wracała do domu jak gdyby nigdy nic.
Myślę, że tu nie wszystko jest takie czarno-białe. Dziewczyna wg. zeznań świadków uczestniczyła w gnębieniu niepełnosprawnego brata. Zamykała mu lodówkę, wyganiała wraz z ojcem z domu, żeby się bzykać. Dla okolicznych mieszkańców była opryskliwa i złośliwa. Na pewno nie uchodziła za zastraszoną szarą myszkę. Co nie zmienia faktu, że była od maleńkości krzywdzona i molestowana przez starego, nie zaznała nigdy normalnego życia i jej psychika myślę, że została nieodwracalnie spaczona.
Dodam jeszcze, że są podejrzenia, że to ojciec przyczynił się do śmierci matki.
-
PrzemoKondratowicz
- Dieta 600 kcal
Ja po prostu myślę że gdyby jej ojciec nie gwalcil, nie był sprawcą kazirodztwa, nie groomowal od maleńkości to nigdy by nie było żadnego zgonu dziecka.
- berry blast
- Kciuk
- SmokAnalog
- 120mkw
Ta starsza dziewczyna, którą ten zwyrol zwany ojcem też gw*łcił uciekła. I prawdopodobnie nie będzie odpowiadać za śmierć jednego z narodzonych dzieci. Ta Paulina z kolei miała chyba jakiś syndrom sztokholmski, właśnie innego (normalnego) życia nie znała, może gdyby to trwało dłużej, to by też uciekła. Właściwie z tych dwanaściorga to 10 uciekło albo zostało odebranych do opieki zastępczej, został tylko ten niepełnosprawny i Paulina, z której zrobił córko-żonę. A że cała wieś wiedziała i nic nie było robione? Kogoś to jeszcze dziwi po tylu podobnych historiach?agave pisze: ↑ndz lip 27, 2025 12:52 pm Myślę, że tu nie wszystko jest takie czarno-białe. Dziewczyna wg. zeznań świadków uczestniczyła w gnębieniu niepełnosprawnego brata. Zamykała mu lodówkę, wyganiała wraz z ojcem z domu, żeby się bzykać. Dla okolicznych mieszkańców była opryskliwa i złośliwa. Na pewno nie uchodziła za zastraszoną szarą myszkę. Co nie zmienia faktu, że była od maleńkości krzywdzona i molestowana przez starego, nie zaznała nigdy normalnego życia i jej psychika myślę, że została nieodwracalnie spaczona.
Może też miała lekka niepełnosprawność intelektualna?berry blast pisze: ↑ndz lip 27, 2025 11:54 am nawet natalia kampusch uciekła chociaż cierpiała na syndrom sztokholmski, nawet ofiary Josefa Fritzla - zamknięte zawsze w piwnicy uciekły bo coś im nie grało, a ta pracowała na starego w cukierni i wracała do domu jak gdyby nigdy nic.
Faktem jest ze skoro od dziecka była tak urabiana to dla niej to mogła być normalność
Ale Natasha żyła ileś tam lat normalnie.berry blast pisze: ↑ndz lip 27, 2025 11:54 am nawet natalia kampusch uciekła chociaż cierpiała na syndrom sztokholmski, nawet ofiary Josefa Fritzla - zamknięte zawsze w piwnicy uciekły bo coś im nie grało, a ta pracowała na starego w cukierni i wracała do domu jak gdyby nigdy nic.
Paulina od małego była w pato środowisku-możliwe że ojciec molestowal ją jeszcze jak mama żyła. To wszystko na pewno miało znaczenie-ona nie zaznała normalnego życia. Do pracy-z pracy woził ją ojciec. Nie wychodzila sama nie miała nikogo bliskiego.
- berry blast
- Kciuk
zabicie trójki noworodków też miało być dla niej normalne? wiem oczywiście co masz na myśli, ona zaznawała patologii od małego a jej życie nie było "normalne" tak jak my to rozumiemy. Ale to nie była też zahukana szara myszka chowana pod kamieniem, była za to chamska i wulgarna w stosunku do sąsiadów którzy za bardzo się interesowali co tam się u nich dzieje. Wiedziała na pewno że nie żyje z ojcem tak jak powinna i godziła się na to.
Ja myślę że człowiek z tak zniszczona psychika jak ona nie zachowuje się normalnie i nie można jej zachowania oceniać w kategorii zachowania zdrowego psychicznie człowiekaberry blast pisze: ↑ndz lip 27, 2025 3:28 pm zabicie trójki noworodków też miało być dla niej normalne? wiem oczywiście co masz na myśli, ona zaznawała patologii od małego a jej życie nie było "normalne" tak jak my to rozumiemy. Ale to nie była też zahukana szara myszka chowana pod kamieniem, była za to chamska i wulgarna w stosunku do sąsiadów którzy za bardzo się interesowali co tam się u nich dzieje. Wiedziała na pewno że nie żyje z ojcem tak jak powinna i godziła się na to.