Start
Mój profil

Jak chociaż trochę powiększyć piersi ale bez operacji?

Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherry
voviS
RoyalBaby

Jak chociaż trochę powiększyć piersi ale bez operacji?

Post autor: voviS »

W sytuacji kiedy operacja nie wchodzi w grę? Nie chcę sie poddawać zabiegom, ale jednoczesnie nie podoba mi sie to co widze. Bo piersi nie dość,że nie sa duże to jeszcze wiszące. Mogłabym zrozumieć,ze grawitacja działa jak piersi są spore ale w sytuacji kiedy piersi nie są duże ale wiszą to nie wygląda to tak dobrze sad
Co mam robić?
Kreole
RoyalBaby

Post autor: Kreole »

Pewnie karmienie oraz ciąża? Też tak miałam z tymże mam duży biust i uwierz,że jest jeszcze gorzej bo im większy biust tym bardziej potrafi opadać. Denerwowało mnie to,ze piersi wyglądały jak dwa puste worki, podczas gdy przed ciążą naprawdę je lubiłam Po ciazy to nie bylam w stanie wyjść na miasto bez biustonosza Jeszcze w biustonoszu biust wyglądał dobrze ale bez niego już nie tak dobrze. Pomogły masaże (sama je robilam) plus serum na biust plus tabletki na biust, w których działanie początkowo nie wierzyłam.
voviS
RoyalBaby

Tabletki? A jakie? Bo widziałam takie na allegro, ale niektóre opinie były pozytywne, niektóre negatywne i sama już nie wiem w jakie tutaj wierzyć.
Kreole
RoyalBaby

Perfect bust plus miałam jeszcze krem z tej samej serii Wiesz, co sama również w to za bardzo nie wierzyłam ale moja koleżanka mi powiedziała, że sama stosowała i była bardzo zadowolona i właśnie przez nią postanowiłam przetestować. Bo jednak jest to opinia osoby, którą znam a nie jakiegoś anonima z sieci. No więc biust nie odzyskał wyglądu sprzed ciąży, chociaż naw et się na to nie nastawiałam ale znacznie się ujędrnił, jest ładniejszy, bardziej stojący i jakiś taki bardziej wypełniony. Co do powiększenia to mam wrażenie,ze piersi po prostu wypełniły się i nie wygladają jak puste worki.
voviS
RoyalBaby

No ciekawe czy na takie małe jak moje by zadziałało
Kreole
RoyalBaby

Do niczego Cię tutaj namawiała nie będę ale moim zdaniem warto byłoby spróbować. Nic Ci nie szkodzi zobaczyć czy działa czy nie. Jak zadziała to super, jak nie to trudno. Chociaż u mnie i u koleżanki działanie było tak wiec sama możesz liczyć, że jakaś różnica na plus będzie. Pozdrawiam.
Arcticc
RoyalBaby

Post autor: Arcticc »

Można powiększyć własnym tłuszczem. Chirurg pobiera tkanke tłuszczową np. z brzucha i przenosi w biust.
owbt
Szarlotta

Post autor: owbt »

Na małe piersi serdecznie polecam robienie mięśni klatki piersiowej. Mięsień podniesie biust, a jego lekka rozbudowa (mięśnia piersiowego) może sprawić, że biust będzie wydawał się większy. To nie znaczy, że wyciskając na ławce i robiąc pompki będziesz mieć klatę jak mężczyzna, także bez obaw.

Co do perfect bust, tabletek, wrzuciłam skład do czatu gpt, bo tego typu suple to scam, a w przypadku zaburzeń hormonalnych mogą zrobić krzywdę. Poniżej wynik:

🔬 1. Główna obietnica producenta
Produkt ma:

powiększać piersi dzięki fitoestrogenom (naturalnym roślinnym związkom o działaniu estrogenopodobnym),

poprawiać jędrność, nawilżenie, odżywienie skóry piersi,

wspierać syntezę kolagenu i zatrzymywać lipidy w adipocytach (komórkach tłuszczowych).

🌿 Składniki i ich potencjalne działanie
Składnik Działanie i ocena skuteczności
Trifolium pratense (koniczyna czerwona) Zawiera izoflawony – fitoestrogeny. Może mieć lekkie działanie estrogenopodobne, ale badania pokazują bardzo umiarkowany wpływ na gospodarkę hormonalną.
Foeniculum vulgare Mill (koper włoski) Ma słabe fitoestrogeny (anetol). Tradycyjnie stosowany w celu regulacji cyklu. Brak dowodów na wpływ na rozmiar piersi.
Trigonella foenum-graecum L (kozieradka) Zawiera diosgeninę – substancję o potencjale fitoestrogenowym. W niektórych kulturach uważana za "naturalny środek na biust", ale brak rzetelnych badań klinicznych.
Medicago sativa (lucerna) Bogata w fitoestrogeny, ale ich aktywność w organizmie człowieka jest ograniczona.
Serenoa repens (palma sabałowa) Raczej stosowana u mężczyzn (np. w łagodzeniu przerostu prostaty), działa antyandrogennie, co może pośrednio wpływać na równowagę hormonalną, ale nie ma potwierdzonego działania na piersi.
Capsicum annuum (papryka) Pobudza krążenie krwi i daje uczucie ciepła. Nie wpływa na wzrost piersi.
Salvia officinalis (szałwia) Działa regulująco na hormony, ale głównie ogranicza nadmiar estrogenów.
Cuminum cyminum L (kmin rzymski) Zawiera antyoksydanty i może wspomagać trawienie, nie ma wpływu na rozmiar piersi.
Witamina B6 Wspiera gospodarkę hormonalną (m.in. progesteron), ale sama nie powoduje wzrostu piersi.

📊 Czy produkt może spełniać obietnice?
✅ Co może być prawdą:
Zawarte składniki mogą nieznacznie poprawić kondycję skóry, szczególnie dzięki:

antyoksydantom (np. z szałwii, kminu),

poprawie mikrokrążenia (np. papryka),

działaniu nawilżającemu i odżywczemu.

Działanie ujędrniające i poprawiające elastyczność skóry może być odczuwalne — ale bardziej w kontekście kosmetycznym niż hormonalnym.

❌ Co jest mało prawdopodobne lub wątpliwe:
Wyraźne powiększenie piersi – nie zostało potwierdzone przez żadne rzetelne, randomizowane badania kliniczne. Fitoestrogeny mają bardzo słabe działanie w porównaniu do naturalnych estrogenów, a efekty są indywidualne i nieprzewidywalne.

Proces gromadzenia lipidów w piersiach jest zależny głównie od poziomu estrogenu, genetyki i ogólnej masy ciała, a nie od ziół.
Lol123!!!
BlondDoczep

Post autor: Lol123!!! »

Arcticc pisze: ndz cze 08, 2025 9:45 am Można powiększyć własnym tłuszczem. Chirurg pobiera tkanke tłuszczową np. z brzucha i przenosi w biust.
Czy któraś ma doświadczenia? Jak to wygląda? Który lekarz jest polecany? Jaki koszt
martasuprasl
Siatkarka

Post autor: martasuprasl »

Są specjalne tabletki zawierające estrogenowe zioła jak breastfem itp... można nimi powiekszyć i przede wszystkim ujędrnić biust w dwa miesiące. Efekt jest oczywiście mniejszy od operacji ale dosyć trwały.
Lol123!!!
BlondDoczep

Post autor: Lol123!!! »

A któraś z Was brała te tabletki?