Start
Mój profil

Teorie spiskowe księżna Kate

Moderator: verysweetcherry
mistrzyniexcela
MoetGlass

Re: Teorie spiskowe księżna Kate

Post autor: mistrzyniexcela »

Aruszka pisze: ndz gru 08, 2024 11:47 am Nie ma szansy. Karol był wychowywany na króla, całe życie czekał na ten moment. Na pewno teraz nie ustąpi, zwłaszcza, że z tego co widać to ma się dobrze i pokazuje się publicznie. Do tego robić coś takiego w momencie kiedy Kate pewnie czeka czy nie będzie miała nawrotu choroby i zrzucać jej i Williamowi na głowę koronację, zamieszanie i media? Nie trzyma mi się to kupy.
tak, ale najpierw drogi pogrzeb potem droga koronacja. monarchia w uk jest tylko z chęci ludu i na zgodę rządu, więc ludzie nie do końca chcą płacić za coś co nie ma znaczenia. wg mnie max do 2028 karol zstąpi z tronu i już nigdy o nim nie usłyszymy
Aruszka
LemonkowaCola

Post autor: Aruszka »

mistrzyniexcela pisze: ndz gru 22, 2024 12:33 am tak, ale najpierw drogi pogrzeb potem droga koronacja. monarchia w uk jest tylko z chęci ludu i na zgodę rządu, więc ludzie nie do końca chcą płacić za coś co nie ma znaczenia. wg mnie max do 2028 karol zstąpi z tronu i już nigdy o nim nie usłyszymy
Pogrzeb i koronacja owszem, są drogie, ale przynoszą też dużo pieniędzy do budżetu państwa. Na oba wydarzenia przyjechało do Londynu bardzo dużo ludzi, którzy gdzieś musieli spać i jeść, przy okazji zapewne coś zwiedzili. Monarchia jest ciągle jedną z najważniejszych atrakcji turystycznych Wielkiej Brytanii i przynosi duże dochody (także ze sprzedaży pamiątek, biletów na zwiedzanie pałacu buckingham etc. etc.).
Nonnie
MolieraDress

Post autor: Nonnie »

Buka@ pisze: pt gru 13, 2024 9:55 am W Wielkiej Brytanii rodzina królewska ma podpisaną umowę z jakimiś tabloidami, że w zamian za dostarczanie im zdjęć i informacji, informowanie ich o wydarzeniach i zapraszanie dziennikarzy na jakieś wystąpienia itd nie będą ścigani przez paparazzi.
To nie tak, że mają podpisaną umowę. Po prostu media głównego nurtu (łącznie z BBC, które wcale nie jest tak obiektywne, jak to się ludziom w Polsce może wydawać) nadal uwielbiają rodzinę królewską (i ogólnie bogatych) i nie chcą mówić o nich źle (coś jak TVN o PO w polskich warunkach). Wyjątek w mediach głównego nurtu stanowią jedynie Guardian i Independent, które zawsze miały bardziej lewicowy profil i były łączone z Partią Pracy.
Ale zarówno BBC, Daily Telegraph, The Times, jak i Daily Mail, The Sun, Daily Mirror, Daily Star raczej nie chcą mówić źle o rodzinie królewskiej. I BBC pewnie nawet bardziej w tym przoduje niż tabloidy.
Kijek1221
GrzaneWino

Post autor: Kijek1221 »

Księżna Kate jest w ciąży 🤔
Asia1506
SkrzydełkaZhooters

Post autor: Asia1506 »

Kijek1221 pisze: ndz maja 11, 2025 4:14 pm Księżna Kate jest w ciąży 🤔
Ledwo skończyła przyjmować chemioterapię i już by miała być w ciąży?
Kijek1221
GrzaneWino

Post autor: Kijek1221 »

Zapomniałam dać znak zapytania 😱
Naciye Bozbey
RóżowePolo

Post autor: Naciye Bozbey »

Dlaczego miałaby być w ciąży?
Qluska
Skarpeta Rakieta

Post autor: Qluska »

Aruszka pisze: ndz gru 22, 2024 12:31 pm Pogrzeb i koronacja owszem, są drogie, ale przynoszą też dużo pieniędzy do budżetu państwa. Na oba wydarzenia przyjechało do Londynu bardzo dużo ludzi, którzy gdzieś musieli spać i jeść, przy okazji zapewne coś zwiedzili. Monarchia jest ciągle jedną z najważniejszych atrakcji turystycznych Wielkiej Brytanii i przynosi duże dochody (także ze sprzedaży pamiątek, biletów na zwiedzanie pałacu buckingham etc. etc.).
Ludzie, to były setki milionów funtów - a turyści do Londynu przyjeżdżają i przyjeżdżać będą. Przecież nikt nie jedzie tam specjalnie, żeby zobaczyć króla.
plotki3030
Currently:Rio

Post autor: plotki3030 »

To co z nią w końcu? Czytam co piszecie i co te szopki to dlatego że zachorowała? Dziwne. Chyba nic nowego nie wyszło.

Mnie ogólnie dziwi po co ta cała rojal familia jeszcze istnieje? Przecież Anglia wcale ich nie potrzebuje, mają premiera mogliby mieć też prezydenta i przestać utrzymywać całe to dziadostwo które żyje ponad stan a w sumie nic ważnego nie robi i nie jest niezbędna. A ci się bawią w jakieś obyczajowe historie rodem z dynastii, chyba tylko po to by ludzie mieli o czym plotkować
Narry
Gacie z oceanu

Post autor: Narry »

Przecież nie tylko Anglia ma króla, wbrew pozorom w Europie jeszcze Hiszpania, Belgia, Dania, Luksemburg, Szwecja, Holandia.
Defreg56
Koczkodan

Post autor: Defreg56 »

IMO zrezygnowanie z monarchii wcale nie jest takie proste. To nie tak, że oni teraz zamkną pałac na klucz, spakują się w walizki i wyjadą do mieszkania na przedmieścia Londynu i pójdą do pracy w korpo zarabiać na chleb. Pomimo tytułów, to są cholernie bogaci ludzie, mają OGROM ziem, złota, bogactwa, o którym nam się nawet nie śniło, przez swoje pochodzenie mają ogromne znajomości, historyczne powiązania i czy nam się to podoba czy nie, są "ponad" zwykłym Johnem czy tam Jessicą w Anglii. Poza tym te ich królewskie przebieranki, koronacje i pogrzeby to tylko szopka, na której zarabiają oni i państwo, oni po prostu należą do najbogatszych rodów na świecie jak Rothschildowie lub Rockefellerowie a jakoś nie słyszę głosów, że Rothschildowie powinni zniknąć i na co i po co oni komu. Możecie się śmiać, że jestem szurem, ale wydaje mi się, że to właśnie takie osoby mają wpływ na cały świat (chociażby przez kontrolę banku centralnego), więc czy nam się to podoba czy nie, są sprawy, o których nie wiemy i się nigdy nie dowiemy i to właśnie one powodują, że RF będzie istnieć jeszcze długo i nikt ich nie zdejmie ze świecznika.
Takata
Willa z basenem

Post autor: Takata »

plotki3030 pisze: wt maja 13, 2025 6:16 pm To co z nią w końcu? Czytam co piszecie i co te szopki to dlatego że zachorowała? Dziwne. Chyba nic nowego nie wyszło.

Mnie ogólnie dziwi po co ta cała rojal familia jeszcze istnieje? Przecież Anglia wcale ich nie potrzebuje, mają premiera mogliby mieć też prezydenta i przestać utrzymywać całe to dziadostwo które żyje ponad stan a w sumie nic ważnego nie robi i nie jest niezbędna. A ci się bawią w jakieś obyczajowe historie rodem z dynastii, chyba tylko po to by ludzie mieli o czym plotkować
Bo na Royal familii Anglia zarabia więcej niż na nich wydaje
zzz
Szarlotta

Post autor: zzz »

Szczerze mówiąc ciężko mi uwierzyć w ten zawsze powtarzany argument, że oni więcej zarabiają dla budżetu państwa, niż z niego zabierają. Serio sprzedaż biletów do pałaców i jakichś pamiątek to takie kwoty? Przecież oni nie mają jednego wielkiego pałacu, tylko kilka, ogromne posiadłości, ogrody, pełno służby, fundusz reprezentacyjny, podróże po całym świecie, ciuchy, kosztowne remonty i wszystko inne. Utrzymanie tego wszystkiego to są niewyobrażalne pieniądze.

Podejrzewam, że to jest liczone w naciągany sposób, taki, żeby wliczyć w to zyski z turystyki do Wielkiej Brytanii w ogóle. A ludzi, którzy przylatują specjalnie tylko i wyłącznie w celu zobaczenia Kate machającej na balkonie jest jak sądzę znacznie, ale to znacznie mniej, niż turystów chcących po prostu ogólnie pozwiedzać kraj czy Londyn.

Powiem więcej, gdyby zlikwidowali monarchię, ona dalej by "zarabiała". Ludzie dalej by kupowali pamiątki i bilety, dalej interesowaliby się życiem tych ludzi. Nie sądzę, by liczba turystów w istotny sposób spadła. Oni by żyli dalej jak pączki w maśle - spójrzcie na Harry'ego i Meghan, mimo wojny z resztą rodziny Harry dalej ma forsę i ona też, o czym świadczy choćby miejsce, w którym żyją. Moim zdaniem powinno się zlikwidować monarchię, ale zgadzam się z osobą piszącą wyżej, że to się nie wydarzy.
Awatar użytkownika
jupiterka
Currently:Italy

Post autor: jupiterka »

zzz pisze: wt maja 20, 2025 8:33 am Szczerze mówiąc ciężko mi uwierzyć w ten zawsze powtarzany argument, że oni więcej zarabiają dla budżetu państwa, niż z niego zabierają. Serio sprzedaż biletów do pałaców i jakichś pamiątek to takie kwoty? Przecież oni nie mają jednego wielkiego pałacu, tylko kilka, ogromne posiadłości, ogrody, pełno służby, fundusz reprezentacyjny, podróże po całym świecie, ciuchy, kosztowne remonty i wszystko inne. Utrzymanie tego wszystkiego to są niewyobrażalne pieniądze.

Podejrzewam, że to jest liczone w naciągany sposób, taki, żeby wliczyć w to zyski z turystyki do Wielkiej Brytanii w ogóle. A ludzi, którzy przylatują specjalnie tylko i wyłącznie w celu zobaczenia Kate machającej na balkonie jest jak sądzę znacznie, ale to znacznie mniej, niż turystów chcących po prostu ogólnie pozwiedzać kraj czy Londyn.

Powiem więcej, gdyby zlikwidowali monarchię, ona dalej by "zarabiała". Ludzie dalej by kupowali pamiątki i bilety, dalej interesowaliby się życiem tych ludzi. Nie sądzę, by liczba turystów w istotny sposób spadła. Oni by żyli dalej jak pączki w maśle - spójrzcie na Harry'ego i Meghan, mimo wojny z resztą rodziny Harry dalej ma forsę i ona też, o czym świadczy choćby miejsce, w którym żyją. Moim zdaniem powinno się zlikwidować monarchię, ale zgadzam się z osobą piszącą wyżej, że to się nie wydarzy.
ceny hoteli, restauracji - to robi najwieksza robote w anglii podczas wydarzen typu slub/pogrzeb/narodziny
tak samo w watykanie bylo, gdy umarl papiez - przebitka hotelu 4x
zzz
Szarlotta

Post autor: zzz »

jupiterka pisze: wt maja 20, 2025 10:29 am ceny hoteli, restauracji - to robi najwieksza robote w anglii podczas wydarzen typu slub/pogrzeb/narodziny
tak samo w watykanie bylo, gdy umarl papiez - przebitka hotelu 4x
No spoko, ale aż tyle z tego wychodzi? Ślubów i pogrzebów aż tyle nie ma a rachunki są co miesiąc. No chyba, że nie doceniam rojalistycznej turystyki!
Takata
Willa z basenem

Post autor: Takata »

zzz pisze: wt maja 20, 2025 5:06 pm No spoko, ale aż tyle z tego wychodzi? Ślubów i pogrzebów aż tyle nie ma a rachunki są co miesiąc. No chyba, że nie doceniam rojalistycznej turystyki!
Pamiątki, kubki, talerze i inny badziew z ich wizerunkiem, turystyka pod pałac, artykuły w gazetach na ich temat itd.itp..to są ogromne pieniądze
Elmuszka
Gacie z oceanu

Post autor: Elmuszka »

MirrorQueen
Mokra Włoszka

Post autor: MirrorQueen »

Myślicie, że Kate ma zaburzenia odżywiania? Jest mega szczupła. Była strasznie szczupła przed chorobą, przez co ciężko uwierzyć, że jej wychudzona sylwetka jest tylko efektem raka.
EwaKasia
SushiRoll

Post autor: EwaKasia »

MirrorQueen pisze: ndz lip 06, 2025 4:48 pm Myślicie, że Kate ma zaburzenia odżywiania? Jest mega szczupła. Była strasznie szczupła przed chorobą, przez co ciężko uwierzyć, że jej wychudzona sylwetka jest tylko efektem raka.
Mi się wydaje, że to w wyniku stresu związanego z życiem w rodzinie królewskiej.
aguz67
Ciastko

Post autor: aguz67 »

Ale pięknie wyglądała na Wimbledonie <3
Awatar użytkownika
geviedsalie
RealDiamond

Post autor: geviedsalie »

aguz67 pisze: sob lip 12, 2025 7:56 pm Ale pięknie wyglądała na Wimbledonie <3
Czy ja wiem... Coś mi w niej nie pasuje. Wygląda jakby miała perukę i sztuczną szczękę, ręce jak staruszka...
Awatar użytkownika
berry blast
Kciuk

Post autor: berry blast »

geviedsalie pisze: sob lip 12, 2025 8:49 pm Czy ja wiem... Coś mi w niej nie pasuje. Wygląda jakby miała perukę i sztuczną szczękę, ręce jak staruszka...
Obrazek

totalnie, jeszcze ma sztuczne oko, rękę i w ogóle to nie ona :')
tak serio, uważam, że wygląda ładnie i życzę jej zdrowia, wiem że to temat o teoriach spiskowych ale doszukiwanie się jakiejś sztucznej szczęki to absurd.
_bebeconejo_
RoyalBaby

Post autor: _bebeconejo_ »

geviedsalie pisze: sob lip 12, 2025 8:49 pm Czy ja wiem... Coś mi w niej nie pasuje. Wygląda jakby miała perukę i sztuczną szczękę, ręce jak staruszka...
po chemii niestety mogła stracić włosy. to wygląda raczej jak doczepy niż peruka. ręce tak wyglądają przez to, że bardzo szybko schudła. nie wiem, ludziechyba oczekują, że w parę miesięcy będzie wyglądała jak przed chemioterapią i diagnozą. moim zdaniem wygląda jak przepiękna 43 latka
mormolyke
Szarlotta

Post autor: mormolyke »

A nawet gdyby miała to co? Nie może mimo tego wyglądać pięknie ?
Awatar użytkownika
adziuuulkax3
TrampekLV

Post autor: adziuuulkax3 »

Jakie książki polecacie na temat rodziny królewskiej? bądź ich poszczególnych członków?
łiiłaaałiii