Start
Mój profil

podcasty kryminalne

Moderator: verysweetcherry
ddohejtu
Gacie z oceanu

Re: podcasty kryminalne

Post autor: ddohejtu »

Kosmetyczna Hedonistka założyła kanał o nazwie Daria Hedo z historiami kryminalnymi. Bardzo lubię jej głos, nie moduluje go sztucznie żeby dodać dramatyzmu.
Penance
Milion subskrypcji
Instagram: youwouldliketoknow

Post autor: Penance »

ddohejtu pisze: sob lip 05, 2025 8:35 am Kosmetyczna Hedonistka założyła kanał o nazwie Daria Hedo z historiami kryminalnymi. Bardzo lubię jej głos, nie moduluje go sztucznie żeby dodać dramatyzmu.
O, nigdy nie słyszałam i sprawdzę sobie. Dzięki!
:fire:
ichcorka
Channelka

Post autor: ichcorka »

Ja przestałam słuchać kryminalne na taśmach bo jakoś tak … zaczęło się od teatralności
Takie to było słabe
Nie pamiętam dokładnie bo dawno przestałam słuchać ale też chyba były próby mówienia co czuła czy myślała ofiara i widać że laska się wczuwała za bardzo
Coś jak Myszka
benczes
BlondDoczep

Post autor: benczes »

Czy podcasty Tomasza Ławnickiego zniknęły ze Spotify? Nic mi nie wyszukuje niestety.
Awatar użytkownika
Londonerka
Ciastko

Post autor: Londonerka »

benczes pisze: pn lip 07, 2025 4:37 pm Czy podcasty Tomasza Ławnickiego zniknęły ze Spotify? Nic mi nie wyszukuje niestety.
Tak, z youtube tez. On zakonczyl wspolprace z natemat.pl, wydaje mi sie, ze po prostu byl jakis czas extra gdzie to musialo wisiec i usuneli. To byl moj ulubiony podcast 😢
Awatar użytkownika
Londonerka
Ciastko

Post autor: Londonerka »

Polecam Petla Zbrodni. Ogolnie nie jestem fanka podcastow-wywiadow, ale ten jest bardzo spoko. Polecam ten o Iwonie Cygan, myslalam ze nic w tej sprawie juz mnie nie zaloze, a jednak 🤔bardzo ciekawe i roznorodne tematy ✨
Kot.Milionera
Bransoletka50k

Post autor: Kot.Milionera »

Londonerka pisze: śr lip 09, 2025 11:21 pm Polecam Petla Zbrodni. Ogolnie nie jestem fanka podcastow-wywiadow, ale ten jest bardzo spoko. Polecam ten o Iwonie Cygan, myslalam ze nic w tej sprawie juz mnie nie zaloze, a jednak 🤔bardzo ciekawe i roznorodne tematy ✨
Skorzystałam z Twojego polecenia i przesłuchałam kilka. Tez za bardzo nie lubię podcastów wywiadów, poza wyjątkami, ale ci goście rzeczywiście mówia czasem całkiem ciekawe rzeczy.
Natomiast prowadząca mnie irytuje, ma taki zdziwiony ton w przesadzony sposób.
A najgorsze jest to, że wali błedy językowe, np. Te życie, te jabłko, zamiast to zycie, to jabłko.
Albo "nie podobało ci sie one?" (powinno być ono).
To jest straszne, zwłaszcza ze ta laska napisała kilka książek!
Miau :3
raportglowny
RóżowePolo

Post autor: raportglowny »

No to tak ;)
Kryminalne Historie
Aga Rojek
Szkic Kryminalny
Czarna Wdowa
KrymiKrąg
Pan od kryminału
Mrożące krew
Kryminalne szepty
5 nie zabijaj
Kryminalnie na Taśmach (już nie nagrywa)
Incognito
Awatar użytkownika
Laureatka
RoyalBaby

Post autor: Laureatka »

ddohejtu pisze: sob lip 05, 2025 8:35 am Kosmetyczna Hedonistka założyła kanał o nazwie Daria Hedo z historiami kryminalnymi. Bardzo lubię jej głos, nie moduluje go sztucznie żeby dodać dramatyzmu.
OOO to moze być coś fajnego., znam jej kontent beauty

Ja Wam gorąco polecam Karoline z 8 podcast...robi mało znane sprawy, bardzo cięzkie i drastyczne czasem ale jej research i sposób opowiadania sto razy lepszy niz tych niby krolowych typu Mazur albo Hering ;P
Penance
Milion subskrypcji
Instagram: youwouldliketoknow

Post autor: Penance »

Laureatka pisze: wt sie 05, 2025 11:02 pm OOO to moze być coś fajnego., znam jej kontent beauty

Ja Wam gorąco polecam Karoline z 8 podcast...robi mało znane sprawy, bardzo cięzkie i drastyczne czasem ale jej research i sposób opowiadania sto razy lepszy niz tych niby krolowych typu Mazur albo Hering ;P
Dzieki! Ja Mazur i Hering nie dam rady udźwignąć. Ja jeszcze raz polecam z Arpiwum X, to jest coś pięknego :fire:
:fire:
Testtesttest111
Koczkodan

Post autor: Testtesttest111 »

Arzena pisze: ndz kwie 06, 2025 12:20 am Kiedyś czytałam jakiś polski blog, ale zmieniłam telefon,a na nowym nie przeniosło mi zakładki,a nie mogę go znaleźć:/
Może chodzi o Polskie Pato prowadzone przez Kvokę?
Blog niestety jest niedostępny, ale wiele tekstów jeszcze można znaleźć na wykopie.

Edit: weszłam na wykop i wygląda na to, że żeby móc przeczytać te artykuły trzeba mieć tam konto 😫
Awatar użytkownika
Arzena
Dieta 600 kcal

Post autor: Arzena »

Testtesttest111 pisze: śr sie 06, 2025 3:27 pm Może chodzi o Polskie Pato prowadzone przez Kvokę?
Blog niestety jest niedostępny, ale wiele tekstów jeszcze można znaleźć na wykopie.

Edit: weszłam na wykop i wygląda na to, że żeby móc przeczytać te artykuły trzeba mieć tam konto 😫
Na pewno nie,bo ją kojarzę,choć nie czytałam. To byl taki zwykly blog, białe tło, zdjecia miejsca itp. Właśnie taki bardzo prosty,a treściwy. Moze faktycznie juz go nie ma po prostu
pesticidal
Gacie z oceanu

Post autor: pesticidal »

Trochę brzmi jak Bez przedawnienia https://bezprzedawnienia.blogspot.com chociaż tam zwykle nie ma za bardzo zdjęć
Awatar użytkownika
Arzena
Dieta 600 kcal

pesticidal pisze: czw sie 07, 2025 1:14 am Trochę brzmi jak Bez przedawnienia https://bezprzedawnienia.blogspot.com chociaż tam zwykle nie ma za bardzo zdjęć
Tez nie to :( pamiętam,ze juz wtedy byly nie bardzo aktualizowane,wiec moze juz sa usuniete
Limonene
RealDiamond

Post autor: Limonene »

Testtesttest111 pisze: śr sie 06, 2025 3:27 pm Może chodzi o Polskie Pato prowadzone przez Kvokę?

Nie trzeba mieć konta na wykopie żeby przeglądać
Testtesttest111
Koczkodan

Post autor: Testtesttest111 »

Limonene pisze: czw sie 07, 2025 6:51 pm Nie trzeba mieć konta na wykopie żeby przeglądać
Kiedyś tak nie było, ale teraz pojawia się informacja, że treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia i gdy klikam "pokaż treść" przerzuca mnie do ekranu logowania ;)
Awatar użytkownika
Goscini
Gacie z oceanu

Post autor: Goscini »

Mondo Cane - o sprawach z Włoch, rzadko nagrywa i to moje nowe odkrycie, świetny! Choć na początku nie mogłam się przyzwyczaić do jego dykcji
Awatar użytkownika
Leslymi
RoyalBaby

Post autor: Leslymi »

Dla mnie Jaśmin ze Stanowo jest bezkonkurencyjna. Tak właściwie to jedyny kanał, który tak bacznie śledzę odnośnie tej tematyki. Próbowałam oglądać inne osoby — Karolinę Annę, Marcina Myszkę, Justynę Mazur... Ale odrzuca mnie strasznie ton, jakim budują narrację (szczególnie u Karoliny Anny jest to nieznośne, jak próbuje mówić jak jakaś creepy lalka z horroru XD do tego powierzchownie przedstawia sprawy), ten nieustanny "mroczny" podkład dźwiękowy sztampowe budowanie napięcia...

U Jaśmin polubiłam długi format i to, że sprawę przedstawia od początku do końca. Niektórzy nie lubią jej za tę rozlazłość i wnikliwość w szczegóły, ale ma tak gawędziarski ton i opowiada o tym tak dobrze, że słucham z większym zacięciem niż 15 minutowego filmiku Karoliny Anny. Jaśmin mówi wprost, że np. ma szacunek do sprawy i chce przedstawić ofiary jako ludzi z pasjami, rodziną etc. Robi potężny research i widać, ze zależy jej na u kazaniu całości, w tym wielu pomijany "smaczków" oraz hipotez. Reszta twórców mam wrażenie, że to pomija, bo liczy się tylko mięsko i sensacja, ten zabil tego a ten zniknął. Jedynie ubolewam, że nie mamy tak dobrej podcasterki kryminalnej nagrywającej o sprawach z naszego rodzimego podwórka, choć dzięki Jaśmin sprawy ze Stanów też mnie zainteresowały. Chociaż był czas, gdy przez materiał o Iwonie Wieczorek bardzo spodobał mi się KezuVlog i przez jakis czas śledziłam jego materiały (ten o Andrzeju Lepperze jest mistrzowski), ale teraz jakoś mi przeszło i rzadko go slucham.
malalejde
BlondDoczep

Post autor: malalejde »

Leslymi pisze: ndz sie 10, 2025 9:50 am Dla mnie Jaśmin ze Stanowo jest bezkonkurencyjna. Tak właściwie to jedyny kanał, który tak bacznie śledzę odnośnie tej tematyki. Próbowałam oglądać inne osoby — Karolinę Annę, Marcina Myszkę, Justynę Mazur... Ale odrzuca mnie strasznie ton, jakim budują narrację (szczególnie u Karoliny Anny jest to nieznośne, jak próbuje mówić jak jakaś creepy lalka z horroru XD do tego powierzchownie przedstawia sprawy), ten nieustanny "mroczny" podkład dźwiękowy sztampowe budowanie napięcia...

U Jaśmin polubiłam długi format i to, że sprawę przedstawia od początku do końca. Niektórzy nie lubią jej za tę rozlazłość i wnikliwość w szczegóły, ale ma tak gawędziarski ton i opowiada o tym tak dobrze, że słucham z większym zacięciem niż 15 minutowego filmiku Karoliny Anny. Jaśmin mówi wprost, że np. ma szacunek do sprawy i chce przedstawić ofiary jako ludzi z pasjami, rodziną etc. Robi potężny research i widać, ze zależy jej na u kazaniu całości, w tym wielu pomijany "smaczków" oraz hipotez. Reszta twórców mam wrażenie, że to pomija, bo liczy się tylko mięsko i sensacja, ten zabil tego a ten zniknął. Jedynie ubolewam, że nie mamy tak dobrej podcasterki kryminalnej nagrywającej o sprawach z naszego rodzimego podwórka, choć dzięki Jaśmin sprawy ze Stanów też mnie zainteresowały. Chociaż był czas, gdy przez materiał o Iwonie Wieczorek bardzo spodobał mi się KezuVlog i przez jakis czas śledziłam jego materiały (ten o Andrzeju Lepperze jest mistrzowski), ale teraz jakoś mi przeszło i rzadko go slucham.
Nie sądzisz, że nie ma możliwości robić tak szczegółowych podcastów o polskich sprawach, bo nie ma tylu dostępnych źródeł? W Ameryce wszystko jest jawne więc Jaśmin ma pole do popisu i może sobie wnikać w szczegóły.
Awatar użytkownika
Leslymi
RoyalBaby

Post autor: Leslymi »

malalejde pisze: ndz sie 10, 2025 6:36 pm Nie sądzisz, że nie ma możliwości robić tak szczegółowych podcastów o polskich sprawach, bo nie ma tylu dostępnych źródeł? W Ameryce wszystko jest jawne więc Jaśmin ma pole do popisu i może sobie wnikać w szczegóły.
Też o tym myślałam, Jaśmin jest wyjątkowo drobiazgowa i widać, że jej zależy na tym, by dać słuchaczom jak najszerszy obraz sprawy i nigdy też się nie nastawialam na to, że sama zacznie nagrywać o polskich sprawach (sama zresztą mówiła kiedyś o tym). Po prostu dla mnie fajnie by było mieć tak porządny podcast o polskich sprawach, choćby samo rzetelne zebranie samych faktów i przedstawienie ich w sposób chronologiczny na tyle, na ile się da, z ciekawą, charyzmatyczną prowadzącą jak Jaśmin
Gigus1337
ŚpioszkiKenzo

Post autor: Gigus1337 »

Arzena pisze: śr sie 06, 2025 3:38 pm Na pewno nie,bo ją kojarzę,choć nie czytałam. To byl taki zwykly blog, białe tło, zdjecia miejsca itp. Właśnie taki bardzo prosty,a treściwy. Moze faktycznie juz go nie ma po prostu
Może chodzi Ci o https://niewyjasnione-zaginiecia.pl/?

Btw autor bloga prowadzi też podcast o tej samej nazwie (Niewyjaśnione zaginięcia).
Awatar użytkownika
Arzena
Dieta 600 kcal

Gigus1337 pisze: ndz sie 10, 2025 10:47 pm Może chodzi Ci o https://niewyjasnione-zaginiecia.pl/?

Btw autor bloga prowadzi też podcast o tej samej nazwie (Niewyjaśnione zaginięcia).
Nie, to nie sa żadne z tych ktore wyskakują na 1 stronie googla
SkarolinaS
SushiRoll

Post autor: SkarolinaS »

Wrzucam tu temat, bo jestem ciekawa czy ktoś zauważył to co ja ;)
Ostatnio słucham sobie różnych podcastów o Jaredzie Leto i mam jakieś takie wrażenie, że tu nastąpiła bardzo bardzo mocna inspiracja:

https://www.youtube.com/watch?v=1WlKdKl ... el=joannie

materiał sprzed 3 lat:
https://www.youtube.com/watch?v=nd6dwkq ... el=Philion
korima
RóżowePolo

Post autor: korima »

korima
RóżowePolo

Post autor: korima »

A ten to już majstersztyk literacki. Nikt tak pięknie nie pisze podcastów...niestety trzeba się zalogować do YT
https://www.youtube.com/watch?v=4ucqMa7 ... e=youtu.be