Start
Mój profil

Ola Łęczycka - śmierć w podróży poślubnej

Moderator: verysweetcherry
Muszynianka
Gacie z oceanu

Re: Ola Łęczycka - śmierć w podróży poślubnej

Post autor: Muszynianka »

lola!!! pisze: czw lip 17, 2025 11:22 am Aż dziwne ,ze ta matka nie komentuje i sie nie wykłoca pod filmami o niej
Bo większość komentarzy nie sprzyjająca przyjętej im narracji jest kasowana :/
marta8881
RoyalBaby
Instagram: Karollll

Post autor: marta8881 »

Dla mnie sprawa jest łatwa do wyjaśnienia, tylko potrzebny jest do tego dobry detektyw. Można to było rozwiązać spokojnie już lata temu. Brakuje tu albo chęci albo rozumu.
Lelumpolelum
maslozawokado
BagietkaZszarlott

Post autor: maslozawokado »

Muszynianka pisze: czw lip 17, 2025 11:16 am Jeszcze wyjdzie, że ta wiadomość do matki Oli to Dawid napisał 🤣
Widziałam taki komentarz, że to napisał Dawid lub ktoś z jego otoczenia, żeby rodzice Oli przestali mu zadawać pytania
malinatruskawka
Migocząca Świeczka

Post autor: malinatruskawka »

Mi zabrakło rozmowy o tym jak teraz wygląda życie Dawida, czy wrócił do Warszawy, czy pracuje, itp. Gdzieś tam powiedział że rodzice Oli przyjechali "do nas do Siedlec" z czego by wynikało że wrócił do swoich rodziców, ale to spekulacja.
maslozawokado
BagietkaZszarlott

Post autor: maslozawokado »

1kinga pisze: czw lip 17, 2025 11:09 am Nie chcę wyjść na jakąś czepialską, ale jeszcze jedna kwestia… mamy pokazaną wiadomość od Kevina, są nagrania rozmów z policjantem, a tego najważniejszego z punktu widzenia rodziny z tą osobą co jest znajomą osoby ze służb nie zabezpieczono w żaden sposób?
Z tą wiadomością to jakaś dziwna sprawa. Ciekawe czy taka istnieje, a jeśli tak to czy rzeczywiście zawiera informacje, które aktualnie podają rodzice. Jeśli taka istnieje to czemu nikt nie drążył od kogo i skąd przyszła i czemu nie pokazano chociaż jej fragmentu. Było też coś o tym, że rocznie w Miami ginie w dziwnych okolicznościach spora liczba turystek (podano jakąś konkretną liczbę), a nie ma żadnych danych na ten temat, żadnych dowodów nie pokazują. Niby sprawą zajmuje się FBI, a też żadnego potwierdzenia na to nie ma.
botak20
ŚpioszkiKenzo

Post autor: botak20 »

Ona była piękną kobietą, ale mam wrażenie, że pod tą pewnością siebie kryła sie niska samoocena?

U niej na profilu widziałam story i później to samo zdjęcie było mega przerobione i wysłane do jej cioci..

Wiem, że nie ma to nic wspólnego z rozwiązaniem tej okropnej historii, ale rzuciło mi się to w oczy
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
botak20
ŚpioszkiKenzo

Post autor: botak20 »

Mysle, ze nigdy sie nie dowiemy co sie stalo… I bardzo współczuję jej rodzicom. Nie moge pojąć przez co muszą przechodzić
Karolinkaaa87
Mokra Włoszka

Post autor: Karolinkaaa87 »

Obrazek

Ciekawe czy udało się coś odzyskać
Destynacja49
Koczkodan

Post autor: Destynacja49 »

malinatruskawka pisze: czw lip 17, 2025 11:34 am Mi zabrakło rozmowy o tym jak teraz wygląda życie Dawida, czy wrócił do Warszawy, czy pracuje, itp. Gdzieś tam powiedział że rodzice Oli przyjechali "do nas do Siedlec" z czego by wynikało że wrócił do swoich rodziców, ale to spekulacja.
Do śledziowej powiedział, że cieszyli się tym mieszkaniem, w którym teraz jesteśmy. Czyli rozumiem że w Wawie.
marta8881
RoyalBaby
Instagram: Karollll

Post autor: marta8881 »

1kinga pisze: czw lip 17, 2025 11:09 am Nie chcę wyjść na jakąś czepialską, ale jeszcze jedna kwestia… mamy pokazaną wiadomość od Kevina, są nagrania rozmów z policjantem, a tego najważniejszego z punktu widzenia rodziny z tą osobą co jest znajomą osoby ze służb nie zabezpieczono w żaden sposób?

Dla mnie podejrzane też to, że pokazali tylko 3 czy 4 zdjęcia po śmierci gdzie było ich 20 i Śledziowa podkreślała , że rodzice wybrali najmniej drastyczne i że reszta to niby taka masakra. szczerze w to wątpię , obstawiam, że te co pokazali to były jedyne na których były jakieś ślady
Lelumpolelum
mari
Zdalna zemsta

Post autor: mari »

Na wszystkie te pytania odpowiedź zna Dawid.
Szkoda, ze nic nie mówi....
Ale podwórko zna takie przypadki- obojetnosci mężów.
Jestem pewna, ze nic jej nie zrobił, ale po prostu WIE co tam sie działo... Oby mamę olśniło, ze odpowiedzią jest jej zięć.
Awatar użytkownika
FashFash
Drama Maker

Post autor: FashFash »

Rzeka.chaosu pisze: czw lip 17, 2025 11:19 am Myślałam podobnie. Nie wierzyłam, że chcieliby aż tak ryzykować w USA tuż przed odlotem. No niestety.. im dalej w las...

Zauważyłam też, że komentarze pod filmami o Oli są kasowane. Sama widziałam komentarze osób, które twierdziły, że ją znały i już tych komentarzy nie ma. Oczywiście nie jestem w stanie zapamiętać szczegółów, ale wydźwięk jest dosyć jasny. Nie mam czasu szukać pod każdym filmem, ale ustawiając najwcześniejsze - już nie widzę tych kontrowersyjnych. Były na pewno. I to nie tak, że ktoś o niej źle pisał. To były wyrazy współczucia dla rodziny plus info o jej zwyczajach.
myślę, że po prostu został im jakiś towar/jointy. Dlatego nie chcieli tego wnosić na podkład i stwierdzili, że wypalą przed odlotem tak aby nic przy sobie nie mieć wchodząc do samolotu. A te narko jak Polacy w USA piszą często są zanieczyszczone, są dziwne mieszanki (tym łatwiej wcisnąć mieszankę turyście niż czysty towar) i po prostu ich zmiotło. Jedynie co to Dawid też kłamie jeśli chodzi o narko - najpierw, że kupili legalnie 1 jointa, był z tego filmik na ig/stories (co jest nielegalne na Florydzie, to nie California, więc ewidentnie kłamie, potem się okazało na zdjęciach i w wiadomościach do znajomych, że jednak było to kilka jointów i jakiś wciągany towar od lokalów na Bahamach). Dodatkowo już wcześniej w PL nie stronili od tego typu używek - naszyjnik Dawida oraz wszelkie relacje znajomych, że lubili się tak zabawić. Pewnie rodzice byli totalnie nieświadomi tego, że lubi narko.
Awatar użytkownika
joalla
Currently: planning drama

Post autor: joalla »

FashFash pisze: czw lip 17, 2025 12:43 pm myślę, że po prostu został im jakiś towar/jointy. Dlatego nie chcieli tego wnosić na podkład i stwierdzili, że wypalą przed odlotem tak aby nic przy sobie nie mieć wchodząc do samolotu. A te narko jak Polacy w USA piszą często są zanieczyszczone, są dziwne mieszanki (tym łatwiej wcisnąć mieszankę turyście niż czysty towar) i po prostu ich zmiotło. Jedynie co to Dawid też kłamie jeśli chodzi o narko - najpierw, że kupili legalnie 1 jointa, był z tego filmik na ig/stories (co jest nielegalne na Florydzie, to nie California, więc ewidentnie kłamie, potem się okazało na zdjęciach i w wiadomościach do znajomych, że jednak było to kilka jointów i jakiś wciągany towar od lokalów na Bahamach). Dodatkowo już wcześniej w PL nie stronili od tego typu używek - naszyjnik Dawida oraz wszelkie relacje znajomych, że lubili się tak zabawić. Pewnie rodzice byli totalnie nieświadomi tego, że lubi narko.

Pojawiały się komentarze, że ojciec Oli wiedział o narko i ona sama mówiła, że w razie problemów z posiadaniem, ojciec ją wybroni. Nie wiem, czy to prawda, ale nawet w tym reportażu wydaje się być świadomy skłonności do używek, na przykład fragment, w którym mówi „no przecież kupili”, a potem szybko się poprawia „eeee gdyby kupili”. On wie więcej od matki i jest spokojniejszy, mógłby jej jakoś pomóc przemówić do rozsądku i podjąć racjonalne działania.
Awatar użytkownika
FashFash
Drama Maker

Post autor: FashFash »

joalla pisze: czw lip 17, 2025 12:52 pm Pojawiały się komentarze, że ojciec Oli wiedział o narko i ona sama mówiła, że w razie problemów z posiadaniem, ojciec ją wybroni. Nie wiem, czy to prawda, ale nawet w tym reportażu wydaje się być świadomy skłonności do używek, na przykład fragment, w którym mówi „no przecież kupili”, a potem szybko się poprawia „eeee gdyby kupili”. On wie więcej od matki i jest spokojniejszy, mógłby jej jakoś pomóc przemówić do rozsądku i podjąć racjonalne działania.
Zgadzam się. Jedynie co to jej przekonanie, że tata - były policjant z polski w razie problemów z posiadaniem by ja wybronił jest totalnie naiwne i świadczyło o tym jak nie zna realiów. Taaa jasne, jakiś tam były policjant z polski ma coś do powiedzenia w takiej sprawie. Jakby ich złapali na lotnisku to musieliby ponieść konsekwencje i koniec, system prawny w usa by się z nią nie patyczkował. Chyba, że piszesz, o posiadaniu w Polsce?
Ostatnio zmieniony czw lip 17, 2025 1:07 pm przez FashFash, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
pieczonyziemniak.
Currently:revenge

Post autor: pieczonyziemniak. »

joalla pisze: czw lip 17, 2025 12:52 pm On wie więcej od matki i jest spokojniejszy, mógłby jej jakoś pomóc przemówić do rozsądku i podjąć racjonalne działania.
Ale może jemu też na rękę, że robi z siebie wariatke? Przecież nie żyją razem.
Awatar użytkownika
joalla

FashFash pisze: czw lip 17, 2025 1:03 pm Zgadzam się. Jedynie co to jej przekonanie, że tata - były policjant z polski w razie problemów z posiadaniem by ja wybronił jest totalnie naiwne i świadczyło o tym jak nie zna realiów. Taaa jasne, jakiś tam były policjant z polski ma coś do powiedzenia w takiej sprawie. Jakby ich złapali na lotnisku to musieliby ponieść konsekwencje i koniec, system prawny w usa by się z nią nie patyczkował. Chyba, że piszesz, o posiadaniu w Polsce?
Powtarzam plotę z komentarzy, parafrazuję: „Ola nie ukrywała, że bierze, a na pytania, czy nie boi się konsekwencji, odpowiadała, że tata ją wybroni”. Zakładam, że chodziło o posiadanie na terenie Polski, a w Miami po prostu wrzuciła na luz, jak to na wakacjach i robiła to, co zawsze, ale intensywniej, bo miała na to więcej czasu wolnego.
Awatar użytkownika
joalla

pieczonyziemniak. pisze: czw lip 17, 2025 1:06 pm Ale może jemu też na rękę, że robi z siebie wariatke? Przecież nie żyją razem.
Nie mam pojęcia, ludzka przyzwoitość jednak nakazywałaby zatroszczyć się o żonę, a nie zostawiać ją w stanie nakręcającej się paranoi. Matka Oli jest już nakręcona w temacie tej śmierci podobnie, jak matka zabójcy Mai z Mławy. Oczywiście inny kaliber, Ola nikogo nie skrzywdziła, sama zginęła, chodzi mi jedynie o odbiór sytuacji przez matkę, przyjmowanie jedynej słusznej wersji wydarzeń i uważanie osób kwestionujących idealne życie jej dziecka, za spiskowców chcących zniszczyć życie cierpiących rodziców.

Jakie mają stosunki między sobą, wiedzą tylko oni, ale naprawdę szkoda mi pani Moniki i wyjątkowo współczuję jej posiadania durnych znajomych, którzy wciskają jej idiotyczne teorie spiskowe, zamiast pomóc profesjonalnie wyjaśnić sprawę, nawet z użyciem prywatnego detektywa, albo z walką o wznowienie postępowania w sprawie śmierci córki. Takimi głodnymi kawałkami o libańskim księciu trzymającym Dawida pod pokładem jachtu, na którym oparzyły go w nogę gorące rury, pani Monika powoduje, że ciężko jest traktować całą sprawę, a przede wszystkim jej osobę, poważnie. Niestety sama nie zdaje sobie z tego sprawy, bo najwyraźniej otacza się bezrefleksyjnymi, żądnymi atencji ludźmi, a pan Artur może próbował jej coś powiedzieć, ale nie przebił się przez ścianę dziwnych teorii spiskowych wrzucanych przez jej kolegów, tego nie wiemy. Mam nadzieję, że próbował.
Awatar użytkownika
pieczonyziemniak.
Currently:revenge

Post autor: pieczonyziemniak. »

joalla pisze: czw lip 17, 2025 1:19 pm Nie mam pojęcia, ludzka przyzwoitość jednak nakazywałaby zatroszczyć się o żonę, a nie zostawiać ją w stanie nakręcającej się paranoi. Matka Oli jest już nakręcona w temacie tej śmierci podobnie, jak matka zabójcy Mai z Mławy. Oczywiście inny kaliber, Ola nikogo nie skrzywdziła, sama zginęła, chodzi mi jedynie o odbiór sytuacji przez matkę, przyjmowanie jedynej słusznej wersji wydarzeń i uważanie osób kwestionujących idealne życie jej dziecka, za spiskowców chcących zniszczyć życie cierpiących rodziców.

Jakie mają stosunki między sobą, wiedzą tylko oni, ale naprawdę szkoda mi pani Moniki i wyjątkowo współczuję jej posiadania durnych znajomych, którzy wciskają jej idiotyczne teorie spiskowe, zamiast pomóc profesjonalnie wyjaśnić sprawę, nawet z użyciem prywatnego detektywa, albo z walką o wznowienie postępowania w sprawie śmierci córki. Takimi głodnymi kawałkami o libańskim księciu trzymającym Dawida pod pokładem jachtu, na którym oparzyły go w nogę gorące rury, pani Monika powoduje, że ciężko jest traktować całą sprawę, a przede wszystkim jej osobę, poważnie. Niestety sama nie zdaje sobie z tego sprawy, bo najwyraźniej otacza się bezrefleksyjnymi, żądnymi atencji ludźmi, a pan Artur może próbował jej coś powiedzieć, ale nie przebił się przez ścianę dziwnych teorii spiskowych wrzucanych przez jej kolegów, tego nie wiemy. Mam nadzieję, że próbował.
Może być tak jak piszesz, że próbował a może być tak, że totalnie to olał. Ile takich mężczyzn, że po rozstaniu się wypinają na ex żony? Skoro jest ex to może nie zależy. Nie wiadomo. My możemy tylko gdybać.

Druga sprawa - żal mi tej kobiety bo ludzie ją nakręcają a już tyle rzeczy w tej sprawie zostało wyjaśnionych.. a ona dalej brnie w to samo.
Przykre, że nie ma bliskich osób, które zafundowałyby jej porządną terapię.
pani_amnezja
RealDiamond

Post autor: pani_amnezja »

Pomijając wszystko co zostało napisane o sprawie, to muszę powiedzieć, że mamy durniejące społeczeństwo. Rzadko korzystam z TikTok i tej sprawy też nie śledzę wszędzie, gdzie się da. Udzielam się tylko tutaj, nie czytam wszystkich komentarzy na yt pod odcinkiem.
Z ciekawości weszłam w podlinkowany TikTok na ten temat (TikTok sensowny stonowany), a tam w komentarzach czytam "oni zostali tragicznie pobici", "okazało się, że byli skatowani, koszmar na łodzi, następnie wyrzucono ich na brzeg", "mieli pełno ran kłutych". Ja pitoleeee. Czy ja i Ci komentujący oglądali ten sam materiał? Czy ludzie nie potrafią już odróżnić faktów od podejrzeń? Przysięgam, że przeraża mnie ten brak logicznego myślenia, powielania bzdur, które sieją chaos i nie pomagają sprawie. Dramat.

I jeszcze te peany na cześć Herring, że wybitny materiał. To, że coś jest ładnie zmontowane i że są ujęcia z drona nie równa się rzetelny materiał. Może oglądają to bardzo młodzi ludzie lubiący true crime i zachwycili się, bo to marnej opowiastki dostali ładny obrazek. To nie jest wybitny reportaż, to nawet nie jest dobry reportaż, na poziomie dziennikarskim i "śledczym" to jest porażka naprawdę. I przez złe poprowadzenie narracji, przez przytakiwanie smutne oczy i wzdychanie, zamiast zadawania oczywistych pytań i weryfikowanie, teraz mamy wysyp dziwnych teorii, wypisywanie z oskarżeniami do hotelu, policjanta i promotora. Chciałabym by ktoś się tym zajął profesjonalnie i nawet jeśli nie będzie rozwiązania w postaci sprawcy, to przynajmniej jakiś dostęp i analiza raportów, informacji ze szpitala, komentarz prokuratury.
Karolinkaaa87
Mokra Włoszka

Post autor: Karolinkaaa87 »

pani_amnezja pisze: czw lip 17, 2025 2:06 pm Pomijając wszystko co zostało napisane o sprawie, to muszę powiedzieć, że mamy durniejące społeczeństwo. Rzadko korzystam z TikTok i tej sprawy też nie śledzę wszędzie, gdzie się da. Udzielam się tylko tutaj, nie czytam wszystkich komentarzy na yt pod odcinkiem.
Z ciekawości weszłam w podlinkowany TikTok na ten temat (TikTok sensowny stonowany), a tam w komentarzach czytam "oni zostali tragicznie pobici", "okazało się, że byli skatowani, koszmar na łodzi, następnie wyrzucono ich na brzeg", "mieli pełno ran kłutych". Ja pitoleeee. Czy ja i Ci komentujący oglądali ten sam materiał? Czy ludzie nie potrafią już odróżnić faktów od podejrzeń? Przysięgam, że przeraża mnie ten brak logicznego myślenia, powielania bzdur, które sieją chaos i nie pomagają sprawie. Dramat.

I jeszcze te peany na cześć Herring, że wybitny materiał. To, że coś jest ładnie zmontowane i że są ujęcia z drona nie równa się rzetelny materiał. Może oglądają to bardzo młodzi ludzie lubiący true crime i zachwycili się, bo to marnej opowiastki dostali ładny obrazek. To nie jest wybitny reportaż, to nawet nie jest dobry reportaż, na poziomie dziennikarskim i "śledczym" to jest porażka naprawdę. I przez złe poprowadzenie narracji, przez przytakiwanie smutne oczy i wzdychanie, zamiast zadawania oczywistych pytań i weryfikowanie, teraz mamy wysyp dziwnych teorii, wypisywanie z oskarżeniami do hotelu, policjanta i promotora. Chciałabym by ktoś się tym zajął profesjonalnie i nawet jeśli nie będzie rozwiązania w postaci sprawcy, to przynajmniej jakiś dostęp i analiza raportów, informacji ze szpitala, komentarz prokuratury.
Amen
Destynacja49
Koczkodan

Post autor: Destynacja49 »

Eva24 pisze: wt lip 15, 2025 9:54 pm Dawid to chyba się zapomniał i to tak mocno. Nie przemyślał tego żeby mówić że on nic z tego dnia nie pamięta. Że wie że byli w USA, pamięta jak lecieli ale nawet nie pamięta co tam robili. To mogłoby sugerować że mózg mu się jednak trochę naruszył przez to co tam wykryli w krwi. Ale nieeeee … on nie pamięta akurat tego momentu 😂😂😂😂😂 To znaczy on nawet pamięta że palił papierosa po wyjściu z hotelu i że go wyrzucił do studzienki ale później no czarna dziura 😂😂😂😂😂
Później przeszli na drugą stronę ulicy i dalej nic. A za godz z tel Oli jest połączenie do Kevina. Oj ten chłop mnie nie przekonuje. Tak jak mówicie, boi się matki Oli. A to że są po rozwodzie to zmienia postać rzeczy i to bardzo. Pan policjant może mówi mu co ma mówić matce i nawet w tym materiale co mówić. Żeby dobrze wypadło. Widać że jedynie matke rozpacz rozpiera a starego i męża nie. Pomijam już fakt jak takiej dziewczynie jak Ola mógł on się podobać....
Pato123
Mokra Włoszka

Post autor: Pato123 »

Teraz sobie przeglądam zdjęcia jej na instagramie i na zdjęciu w stroju na Bahama ma takie opaski na ręce ,, jak jakąś wejściówkę czy co „ niestety te ślady na rękach to pewnie od tego a nie wiązania, nie opalona skóra i ślady po tym
Awatar użytkownika
helenazcitroena
Channelka

Post autor: helenazcitroena »

Nie jestem za żadną ze stron absolutnie.
Śledzę już jakiś czas sprawę i mam pewien wniosek, oczywiście mogę się mylić.
A może sprawa wyglądała następująco. Po wymeldowaniu się stwierdzili, że sobie zapalą coś co dostali poprzedniego wieczoru w klubie od Kevina. Wiedzieli jak to na nich działa, bo to nie był 1 raz, patrząc po insta. A tutaj coś się zaczęło dziać nie tak z Dawidem, odcięło go do tego stopnia, że Ola widząc jego stan zadzwoniła do osoby, która im to dała. To by wyjaśniało odcinę o której mówi Dawid. Może jakoś ostatnimi siłami Dawida dostali się na ten konkretny odcinek plaży i wtedy już oboje zaliczyli odlot. O 14 próbował dodzwonić się do nich ten cały Kevin, ale już byli nieświadomi co się dzieje z nimi. I był z nimi brak jakiekolwiek kontaktu. W nocy być może zażywali różne substancje, które jeszcze ich trzymały i z mieszanka którą zapalili rano, niestety zaczęły się komplikacje .Oczywiście to tylko moje spekulacje, być może pominęłam jakąś część wątku gdzie ktoś obalił to co napisałam.
1kinga
RoyalBaby

Post autor: 1kinga »

maslozawokado pisze: czw lip 17, 2025 11:50 am Z tą wiadomością to jakaś dziwna sprawa. Ciekawe czy taka istnieje, a jeśli tak to czy rzeczywiście zawiera informacje, które aktualnie podają rodzice. Jeśli taka istnieje to czemu nikt nie drążył od kogo i skąd przyszła i czemu nie pokazano chociaż jej fragmentu. Było też coś o tym, że rocznie w Miami ginie w dziwnych okolicznościach spora liczba turystek (podano jakąś konkretną liczbę), a nie ma żadnych danych na ten temat, żadnych dowodów nie pokazują. Niby sprawą zajmuje się FBI, a też żadnego potwierdzenia na to nie ma.
No właśnie to jest tak pokazane, żeby pokazać tylko tyle ile pasuje do wersji przyjętej przez rodziców, więc teraz nie ma się co dziwić, że ludzie wytykają te braki w „reportażu”
Migmig123
LemonkowaCola

Post autor: Migmig123 »

botak20 pisze: czw lip 17, 2025 12:03 pm Mysle, ze nigdy sie nie dowiemy co sie stalo… I bardzo współczuję jej rodzicom. Nie moge pojąć przez co muszą przechodzić
Najlepsze jest to że wszystkie jej zdj są przerobione te które widnieją za rodzicami na półce w trakcie wywiadu również