Ola Łęczycka - śmierć w podróży poślubnej
Moderator: verysweetcherryRe: Ola Łęczycka - śmierć w podróży poślubnej
A pytaliście czy to prawda, że Dawid był na odwyku?
albo nie przyjmuje do wiadomości ze lubili biało zielonemalinatruskawka pisze: ↑śr lip 16, 2025 11:52 am W sensie ona wie że Dawid z Olą lubili sobie przyćpać kokę i to nie jest problem dla niej?
albo przyjmuje ale nie ma to dla niej związku z jachtem
ona ma w głowie już uszyta jedna wersję i myślę ze pytanie o cokolwiek nic nie zmieni
Twoje pytanie bylo jej zadane wcześniej niż moje i już mamy nieścisłość w jej odpowiedziachKarolinkaaa87 pisze: ↑śr lip 16, 2025 11:52 am Mi również powiedziała ze nie ma związku ze śmiercią. Naszyjnik kupiła Ola w Szwajcarii w galerii. Na bananach byli w piątek czyli 3 dni przed śmiercią
bo mi gada ze pierwsze słyszy także szkoda czasu, nic to nie wniesie ,będzie jeszcze latami sie miotała niestety
-
Karolinkaaa87
- Mokra Włoszka
Wiesz. Robię aktualnie omlet swojemu dziecku. Gdyby się wydarzyła taka sytuacja również chciałabym znaleźć odpowiedz. Jest tam duuuzo spraw nadal nie jasnych. Nikt z nas nie wie jak zachowałby się w takiej sytuacji. Jednak płatność zbliżeniowym blikiem NFC jest możliwa. Ktoś poprosił o streszczenie co mówiła fo mnie jej mama. Napisałam a ty się sądziszMarti37 pisze: ↑śr lip 16, 2025 11:55 am A nie widzisz że mama Oli jest niestety niewiarygodna bo wypiera fakty i idealizuje córkę chcąc wierzyć że Olę porwano zamiast przyjąć fo wiadomości ze to było przedawkowanie jakie mają miejsce codziennie w Miami
Rozumiem ze to tragedia dla rodziny ale dla policjantów to sprawa jakich mają wiele więc trudno aby angażowali FBI może w celu przeprowadzenia szeroko zakrojonego śledztwa bo mamie Oli się wydaje że córkę uprowadził biznesmen aby ją wykorzystać seksualnie
Boże ta kobieta jest nawiedzona
Sorry ale naprawdę....
Mam dwie córki i rozumiem żałobę ale jak można wypierać fakty???
Przejrzałam dokładnie instagrama Oli,na relacjach z Miami ma bardzo rozszerzone źrenice,nie naturalnie (uprzedzam już ludzi którzy zaraz skomentują że zdj robione wieczorem i to dlatego) oczy ma dosłownie jak 5 zł jakby co wieczór było coś „ładowane” do tego ten naszyjnik Dawida z grubym krzyżem i łyżeczką wiadomo do czego… więc z kogo robią głupich że tylko skręt był palony ze sklepu? my się głowimy dochodzimy do wyjaśnień,a Dawid musi wiedzieć że w inne dni coś było testowane tylko się nie przyzna
-
malinatruskawka
- Migocząca Świeczka
W Szwajcarii jest wysokie spożycie narkotyków per capita więc może rzeczywiście tam kupiła takie coś bez problemu stacjonarnie ;-) W pierwszym pokascie śledziowa opowiadała że marzeniem Oli była praca w Szwajcarii, może pasowały jej te klimaty.Karolinkaaa87 pisze: ↑śr lip 16, 2025 11:52 am Mi również powiedziała ze nie ma związku ze śmiercią. Naszyjnik kupiła Ola w Szwajcarii w galerii. Na bananach byli w piątek czyli 3 dni przed śmiercią
-
Karolinkaaa87
- Mokra Włoszka
I co to zmienia ? Owszem :pati1996 pisze: ↑śr lip 16, 2025 12:03 pm Przejrzałam dokładnie instagrama Oli,na relacjach z Miami ma bardzo rozszerzone źrenice,nie naturalnie (uprzedzam już ludzi którzy zaraz skomentują że zdj robione wieczorem i to dlatego) oczy ma dosłownie jak 5 zł jakby co wieczór było coś „ładowane” do tego ten naszyjnik Dawida z grubym krzyżem i łyżeczką wiadomo do czego… więc z kogo robią głupich że tylko skręt był palony ze sklepu? my się głowimy dochodzimy do wyjaśnień,a Dawid musi wiedzieć że w inne dni coś było testowane tylko się nie przyzna
1. zacpali się
2. Coś się stało.
Myśle że każda matka chciałaby wykluczyć wszystko co się stało z jej dzieckiem mimo ze może brać do wiadomości ze to na własne życzenie.
Ale że mama podejrzewa, że koleżanka sprzedała jej córkę??!!Karolinkaaa87 pisze: ↑śr lip 16, 2025 11:11 am Pielęgniarki udostępniły swój telefon Dawidowi i one łączyły go z braćmi na wideorozmowę, kontakt taki był przez dwa dni. Później dostały zakaz wchodzenia. Z powrotu tez jest długa historia, odbierał go kuzyn. Był stale w innym świecie jednych poznawał innych nie był na lekach na wózku z cewnikiem. Jak Dawid był w szpitalu w pl rodzice dali mu telefon bez neta. Rodzina widząc stan Dawida chroniła go przed internetem i tym co się stało. Nagle 5 października Dawid „wybudza się” z tego amoku (szpital inny bez ciężkich leków rehabilitacja) i na tyle dobie przypomniał, że wpisał poprawnie nr telefonu Oli. Dzwoni do mamy która nadal chroni, Dawid prosi o kontakt z Arturem czyli tata Oli. Mama Dawida zadzwoniła do Artura aby poinformował go delikatnie o Oli. Oli tata jest balistykiem. Zdjęcie stopy Dawida, jest to ponoć potwierdzone, że to paralizator. Dawid miał adidasy nie klapki, nie ma jego butów. Nie ma butów ani innych rzeczy w pl. „Dawid tez został porwany, miał straszne obrażenia, nie wiemy co Dawid przeżył co z Dawidem robili to ze żyje to cud specjaliści mogą się podpisać pod tym ze był to paralizator. Dawida chcieli dobić, możliwe ze leżał pod pokładem, coś słyszał. „Tych bandziorów interesują mężczyźni i dzieci, chyba ze kobieta wpadnie im w oko” mama ma dość podejrzeń i hipotez co do koleżanki Marty czemu nie była na ślubie ze pewnie coś wie czy że uśmiechnięta Ola sprzedała Olę ł dla swoich klientów.
-
Karolinkaaa87
- Mokra Włoszka
NFC to nie blikKarolinkaaa87 pisze: ↑śr lip 16, 2025 12:00 pm Wiesz. Robię aktualnie omlet swojemu dziecku. Gdyby się wydarzyła taka sytuacja również chciałabym znaleźć odpowiedz. Jest tam duuuzo spraw nadal nie jasnych. Nikt z nas nie wie jak zachowałby się w takiej sytuacji. Jednak płatność zbliżeniowym blikiem NFC jest możliwa. Ktoś poprosił o streszczenie co mówiła fo mnie jej mama. Napisałam a ty się sądzisz
Historia płatności jest normalnie widoczna na wyciągu z konta (no chyba że Luis sie włamał do systemów bankowych i to też skasował
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
Karolinkaaa87
- Mokra Włoszka
A ok, źle zrozumiałam kontekst, czasem brak przecinka i na dwa razy można rozumieć, ale jeśli komuś do głowy przychodzą takie scenariusze to ja nie mam pytań, możemy szukać jakichś punktów zaczepienia, zwracać uwagę na nieścisłości, ale niektórzy zapominają że to nie film, a czyjaś prawdziwa tragedia bez względu na to jaka jest przyczyna śmierci
-
zlodziejzapalniczek
- Siatkarka
przecież można płacić zbliżeniowo NFC przy użyciu blika (co można robić za granicą, ja robię), obecnie w takim PKO BP to jest jedyna opcja, jest to zapisane w wyciągach jako "blik zbliżeniowy"
-
chomiczek98
- ŚpioszkiKenzo
Na stronie BLIK jest napisane że można płacić zbliżeniowo BLIKIEM również za granicą. Nie chodzi o płacenie kodem BLIK, tylko zbliżeniowo BLIKIEM.Karolinkaaa87 pisze: ↑śr lip 16, 2025 12:23 pm Przecież powiedziała ze maja dostęp do tego kto za ile płacić i kiedy
Marti37 pisze: ↑śr lip 16, 2025 11:55 am A nie widzisz że mama Oli jest niestety niewiarygodna bo wypiera fakty i idealizuje córkę chcąc wierzyć że Olę porwano zamiast przyjąć fo wiadomości ze to było przedawkowanie jakie mają miejsce codziennie w Miami
Rozumiem ze to tragedia dla rodziny ale dla policjantów to sprawa jakich mają wiele więc trudno aby angażowali FBI może w celu przeprowadzenia szeroko zakrojonego śledztwa bo mamie Oli się wydaje że córkę uprowadził biznesmen aby ją wykorzystać seksualnie
niestety myślę, że większość osób, które straci swoje dziecko jeszcze jedyne może się tak zachowywać. ciężko mi spekulować, bo nie byłam w takiej sytuacji i daj Boże abym nigdy nie była, bo to ogromny cios.
nieważne jaka była to matkę trzeba nakierunkować na Dawidka ale z tego co widać jest sfiksowana i nie bierze żadnej opcji pod uwagę. a szkoda! bo gość zna prawdę zapewne
Miałem już duże wątpliwości do Śledziowej po filmie w którym podpięli Beatę Pasik do aparatury wariografu sterowanej przez kontrowersyjnego Bieńkuńskiego i wyszło że kobieta kłamie a Olga nic ;) 5 h podcastu w sprawie Oli? Inteligentny redaktor podzielił by program na 2 części i by było więcej klikan ale nie Olga i jej psi bufet.
A na których konkretnie zdjęciach? Bo właśnie sobie przejrzałam te relacje i ma normalne oczy xd jedynie mogłabym powiedzieć że ma duże źrenice na tym filmiku gdzie całuje Dawida w policzek, ale na reszcie albo jest za daleko od obiektywu żeby ocenić albo ma normalnepati1996 pisze: ↑śr lip 16, 2025 12:03 pm Przejrzałam dokładnie instagrama Oli,na relacjach z Miami ma bardzo rozszerzone źrenice,nie naturalnie (uprzedzam już ludzi którzy zaraz skomentują że zdj robione wieczorem i to dlatego) oczy ma dosłownie jak 5 zł jakby co wieczór było coś „ładowane” do tego ten naszyjnik Dawida z grubym krzyżem i łyżeczką wiadomo do czego… więc z kogo robią głupich że tylko skręt był palony ze sklepu? my się głowimy dochodzimy do wyjaśnień,a Dawid musi wiedzieć że w inne dni coś było testowane tylko się nie przyzna
-
Stillasatree
- Koczkodan
No właśnie ja to samo, na zdjęciach w ciągu dnia jej oczy są normalne, bez rozszerzonych źrenic, a na zdjęciach wieczorem oczywiście ,że źrenice będą lekko rozszerzone, niech sobie spróbuje ktokolwiek zrobić zdjęcie w półmroku to ta źrenica zawsze będzie prawie na całą tęczówkęLimonene pisze: ↑śr lip 16, 2025 1:11 pm A na których konkretnie zdjęciach? Bo właśnie sobie przejrzałam te relacje i ma normalne oczy xd jedynie mogłabym powiedzieć że ma duże źrenice na tym filmiku gdzie całuje Dawida w policzek, ale na reszcie albo jest za daleko od obiektywu żeby ocenić albo ma normalne
- Herbatazmiodem
- Tritonotti
Te wszystkie teorie spiskowe mi się nie kleją.
Przepraszam, Ola może miała złote serce i nie zasłużyła na to co ją spotkało, ale w opinii każdego była imprezowiczką z charakterem nie stroniącą od używek.
Do tego dodajmy, że oboje z Dawidem byli na wakacjach i to w podróży poślubnej i jeszcze w dodatku w MIAMI.
Come on... Miami kojarzy mi się tylko z nocnym życiem i nielegalnymi środkami.
Jako para imprezowiczów na bank musiała o tym wiedzieć. Na plażę to się można wybrać do Władysławowa, a nie do Miami. Że bilety lotnicze były tanie i dlatego ten kierunek wybrali. Acha... Wiecie, gdzie jest taniej dojechać? Do Władysławowa, albo do Międzyzdrojów. Albo do Chorwacji czy Włoch jak już chcemy za granicę.
W dodatku byli młodzi, a jak się jest młodym, uprzywilejowanym, w Miami, zakochanym i w dodatku lubi imprezować, to się jeszcze myśli, że jest się nieśmiertelnym.
Nie porwano ich. Zaszaleli za bardzo. Obrażenia? Może po prostu ktoś kogoś sprowokował, może ktoś kogoś za mocno szarpnął. Bad trip.
Rozumiem ból rodziny, ale niestety najprostsze wyjaśnienia zazwyczaj są prawdziwe.
Ola i Dawid przedawkowali, a Dawid teraz kryje sam siebie z powodu wyrzutów sumienia.
Przepraszam, Ola może miała złote serce i nie zasłużyła na to co ją spotkało, ale w opinii każdego była imprezowiczką z charakterem nie stroniącą od używek.
Do tego dodajmy, że oboje z Dawidem byli na wakacjach i to w podróży poślubnej i jeszcze w dodatku w MIAMI.
Come on... Miami kojarzy mi się tylko z nocnym życiem i nielegalnymi środkami.
Jako para imprezowiczów na bank musiała o tym wiedzieć. Na plażę to się można wybrać do Władysławowa, a nie do Miami. Że bilety lotnicze były tanie i dlatego ten kierunek wybrali. Acha... Wiecie, gdzie jest taniej dojechać? Do Władysławowa, albo do Międzyzdrojów. Albo do Chorwacji czy Włoch jak już chcemy za granicę.
W dodatku byli młodzi, a jak się jest młodym, uprzywilejowanym, w Miami, zakochanym i w dodatku lubi imprezować, to się jeszcze myśli, że jest się nieśmiertelnym.
Nie porwano ich. Zaszaleli za bardzo. Obrażenia? Może po prostu ktoś kogoś sprowokował, może ktoś kogoś za mocno szarpnął. Bad trip.
Rozumiem ból rodziny, ale niestety najprostsze wyjaśnienia zazwyczaj są prawdziwe.
Ola i Dawid przedawkowali, a Dawid teraz kryje sam siebie z powodu wyrzutów sumienia.
-
bejbaiskajnakrejza
- BagietkaZszarlott
Strasznie żal mi tej kobiety, tak się zakręciła w tej swojej teorii, że brak jej logiki i powoli rozumu. I nie ma tam nikogo kto mógłby jej pomóc?
https://www.wtrf.com/archives/doctors-a ... sting/amp/
Poczytajcie sobie ile osób zatrzymano w związku z se** traffickingiem i czym te osoby się zajmowały z zawodu, są tu nawet policjanci. A wypieracie ze typ z ulicy mógł maczać palce w śmierci dziewczyny. Do Miami zjeżdża się ścierwo z całego świata w tym celu.
No i Nie zapomnijcie jak policja kryła Eppsteina.
Poczytajcie sobie ile osób zatrzymano w związku z se** traffickingiem i czym te osoby się zajmowały z zawodu, są tu nawet policjanci. A wypieracie ze typ z ulicy mógł maczać palce w śmierci dziewczyny. Do Miami zjeżdża się ścierwo z całego świata w tym celu.
No i Nie zapomnijcie jak policja kryła Eppsteina.
Tu już nawet nie chodzi o to, że nie mogło dojść do jakiegoś przestępstwa, ale o to, że historia z porwaniem dwóch osób w biały dzień na jacht jest bardzo mało prawdopodobna, tam patrząc przy tej plaży to nie ma w ogóle pomostu do cumowania łodzi, no załóżmy że jest gdzieś dalej to jak ktoś przeniósłby dwie osoby tak, żeby nikt tego nie zauważył, a potem odniósł w to miejsce gdzie zostali znalezieni, poza tym po co w ogóle zabierali by męża, jeśli doszło by do jakiegoś czynu o którym wspomina mama to raczej w miejscu do którego udali się dobrowolnie