Z kolei osoby ślepo wierzące w narrację rodziny wchodzą na profil tego Kevina i piszą pod jego zdjęciami, że zabił Olę itp. itd.EwaKasia pisze: ↑śr lip 16, 2025 8:28 am Bo zaraz by się zaczęło wyszukiwanie tych osób na portalach. Detektywi z Wandy zaraz by doszli kto to. Nawet jeśli nie mają nic związanego ze sprawą to wola pozostać anonimowi. Takie jest moje zdanie.
Z kim ma dziecko ta uśmiechnięta przyjaciółka zaraz doszli. O tej drugiej też już były jakieś insynuacje.
Ola Łęczycka - śmierć w podróży poślubnej
Moderator: verysweetcherry-
maslozawokado
- BagietkaZszarlott
Re: Ola Łęczycka - śmierć w podróży poślubnej
Oskarżanie policjanta to jedno, ale narracja jest taka taka, że tam wszyscy są w zmowie, łącznie z lekarzami, koronerem po akurat ten hotel w którym oni się zatrzymali, nawet ojciec mówi po tym jak nie może kolejnego dnia odwiedzić Dawida w szpitalu, że ktoś izoluje Dawida od niego, a nie przychodzi mu do głowy że zięć mógł sam o to poprosić, za dużo czasu minęło bo mogli dopytać w szpitalu personel, czy ktoś rozmawiał z Dawidem o Oli, ktoś tu wyżej pisał o czepianiu się Dawida, to nie jest czepianie, tylko zwrócenie uwagi na nieścisłości, jest jedyną osobą, która może pomóc, rodzice wiele razy w tym reportażu mówią, że zrobią wszystko żeby poznać prawdę, a on ? No nic takiego nie mówi, jeszcze to przypomnienie sobie o Oli, w urodziny orientuje się że jednak istnieje, czyli do tego momentu nadal nie wiedział że byli w stanach? Że byli tyle lat razem, że wzięli ślub, no więc załóżmy że wtedy sobie wszystko przypomniał, znaczy się wszystko do momentu wyrzucenia peta do studzienki 
Próbowałam to zrobić, napisałam do niego na Facebooku, ale nie odczytał wiadomości. Spróbuje jeszcze skontaktować się z jego znajomymi. Moim zdaniem takie insynuacje i oszczerstwa godzą w jego dobre imię, nie powinno to przejść bez echa.
Nawet jak leciał samolotem ze Stanów do Polski, to też pewnie myślał, że to transport między oddziałami ortopedycznymi w Polsce po operacji kolana.1kinga pisze: ↑śr lip 16, 2025 10:13 am Jeszcze to przypomnienie sobie o Oli, w urodziny orientuje się że jednak istnieje, czyli do tego momentu nadal nie wiedział że byli w stanach? Że byli tyle lat razem, że wzięli ślub, no więc załóżmy że wtedy sobie wszystko przypomniał, znaczy się wszystko do momentu wyrzucenia peta do studzienki![]()
-
Karolinkaaa87
- Mokra Włoszka
Napisałam mamie Oli pare pytań. Odpowiedziała mi glosówka.
-
malinatruskawka
- Migocząca Świeczka
I co odpowiedziała?Karolinkaaa87 pisze: ↑śr lip 16, 2025 10:28 am Napisałam mamie Oli pare pytań. Odpowiedziała mi glosówka.
-
Karolinkaaa87
- Mokra Włoszka
Wg tego co powiedziała w materiale nie ma duuuuzo informacji i gdyby chcieć to wszystko opowiedzieć ze szczegółami to by wyszli 5 h a nie 2.
- pieczonyziemniak.
- Currently:revenge
To streść co jest pominięteKarolinkaaa87 pisze: ↑śr lip 16, 2025 10:33 am Wg tego co powiedziała w materiale nie ma duuuuzo informacji i gdyby chcieć to wszystko opowiedzieć ze szczegółami to by wyszli 5 h a nie 2.
zapytaj ja moze czy ona wierzy mężowi?Karolinkaaa87 pisze: ↑śr lip 16, 2025 10:33 am Wg tego co powiedziała w materiale nie ma duuuuzo informacji i gdyby chcieć to wszystko opowiedzieć ze szczegółami to by wyszli 5 h a nie 2.
on ma wszystko poblokowane ale ja napisałam do jego syna chyba bo nazwisko to samo i podlinkowałam yt
U mnie dało się wysłać wiadomość, nie widziałam żadnego syna, tylko zdjęcie córki o której mówią w reportażu. Zgodność zdjęć sprawdziłam z profilem na linkedin, komentarze pod zdjęciami wskazują, że to policjant z Miami Beach.
Jakby kogoś interesowała treść wiadomości, lub chciałby też napisać to wklejam poniżej. Link wycięłam, bo nie wiem czy można udostępniać.
Hello,
I wanted to inform you that your full name and a recording of your conversation have been published in a recent podcast created by a Polish podcaster. The report concerns the death of a Polish woman in Miami Beach in August 2022.
Unfortunately, the context in which you are presented might be considered defamatory or damaging to your reputation. Some statements made in the episode could be interpreted as false or misleading.
The episode includes English subtitles, and it seems the intention is for the content to reach audiences in the United States. This may further impact how your name and image are perceived.
[link]:
Name of the podcast: Zmowa milczenia w raju. Kogo kryje policja w Miami?
Best regards,
Konakli7 pisze: ↑śr lip 16, 2025 10:52 am U mnie dało się wysłać wiadomość, nie widziałam żadnego syna, tylko zdjęcie córki o której mówią w reportażu. Zgodność zdjęć sprawdziłam z profilem na linkedin, komentarze pod zdjęciami wskazują, że to policjant z Miami Beach.
Jakby kogoś interesowała treść wiadomości, lub chciałby też napisać to wklejam poniżej. Link wycięłam, bo nie wiem czy można udostępniać.
Hello,
I wanted to inform you that your full name and a recording of your conversation have been published in a recent podcast created by a Polish podcaster. The report concerns the death of a Polish woman in Miami Beach in August 2022.
Unfortunately, the context in which you are presented might be considered defamatory or damaging to your reputation. Some statements made in the episode could be interpreted as false or misleading.
The episode includes English subtitles, and it seems the intention is for the content to reach audiences in the United States. This may further impact how your name and image are perceived.
[link]:
Name of the podcast: Zmowa milczenia w raju. Kogo kryje policja w Miami?
Best regards,
Cudne
A przez linked in nie można do niego napisac?
-
malinatruskawka
- Migocząca Świeczka
Tylko jeśli jesteście znajomymi albo masz konto premium
Ale widzę że co niektóre bardzo kreatywne, komentują jego komentarze pod postami zupełnie niezwiązanych osób...
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony śr lip 16, 2025 10:59 am przez malinatruskawka, łącznie zmieniany 1 raz.
Poblokowane to mam na myśli, ze nie da sie Alsiny zaprosić na fb do znajomych. Moja wiadomość do niego jest dostarczona ale nie odczytana.
W jego udostępnionych zdjęciach można znaleźć kto kliknął mu polubienie i ma tam jakiegoś Javiera Alsine więc nazwisko to samo. ale też nie odczytał wiadomości. Zdjęcia lajkowala mu też jakas Polka mieszkająca w Miami ,też nie odczytała
ja linkeid nie mam
W jego udostępnionych zdjęciach można znaleźć kto kliknął mu polubienie i ma tam jakiegoś Javiera Alsine więc nazwisko to samo. ale też nie odczytał wiadomości. Zdjęcia lajkowala mu też jakas Polka mieszkająca w Miami ,też nie odczytała
ja linkeid nie mam
malinatruskawka pisze: ↑śr lip 16, 2025 10:56 am Tylko jeśli jesteście znajomymi albo masz konto premium
Ale widzę że co niektóre bardzo kreatywne, komentują jego komentarze pod postami zupełnie niezwiązanych osób...
Może przynajmniej dzięki tym inteligentnym inaczej on zobaczy ten reportaż i wyciągnie konsekwencje.
Ależ ci ludzie dali się zmanipulować… 0 krytycznego myślenia i rozpowszechnianie insynuacji na temat losowego policjanta… to jest jakiś cyrk.malinatruskawka pisze: ↑śr lip 16, 2025 10:56 am Tylko jeśli jesteście znajomymi albo masz konto premium
-
Karolinkaaa87
- Mokra Włoszka
Pielęgniarki udostępniły swój telefon Dawidowi i one łączyły go z braćmi na wideorozmowę, kontakt taki był przez dwa dni. Później dostały zakaz wchodzenia. Z powrotu tez jest długa historia, odbierał go kuzyn. Był stale w innym świecie jednych poznawał innych nie był na lekach na wózku z cewnikiem. Jak Dawid był w szpitalu w pl rodzice dali mu telefon bez neta. Rodzina widząc stan Dawida chroniła go przed internetem i tym co się stało. Nagle 5 października Dawid „wybudza się” z tego amoku (szpital inny bez ciężkich leków rehabilitacja) i na tyle dobie przypomniał, że wpisał poprawnie nr telefonu Oli. Dzwoni do mamy która nadal chroni, Dawid prosi o kontakt z Arturem czyli tata Oli. Mama Dawida zadzwoniła do Artura aby poinformował go delikatnie o Oli. Oli tata jest balistykiem. Zdjęcie stopy Dawida, jest to ponoć potwierdzone, że to paralizator. Dawid miał adidasy nie klapki, nie ma jego butów. Nie ma butów ani innych rzeczy w pl. „Dawid tez został porwany, miał straszne obrażenia, nie wiemy co Dawid przeżył co z Dawidem robili to ze żyje to cud specjaliści mogą się podpisać pod tym ze był to paralizator. Dawida chcieli dobić, możliwe ze leżał pod pokładem, coś słyszał. „Tych bandziorów interesują mężczyźni i dzieci, chyba ze kobieta wpadnie im w oko” mama ma dość podejrzeń i hipotez co do koleżanki Marty czemu nie była na ślubie ze pewnie coś wie czy że uśmiechnięta Ola sprzedała Olę ł dla swoich klientów.
Ejjj słuchajcie!!!
Przecież można napisać prosto na komisariat na którym pracuje ten Luis.?
Na pewno mają adres mailowy.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
Karolinkaaa87
- Mokra Włoszka
Telefon Oli był u prywatnych informatyków jak i na policji stołecznej. Miami trzymało telefon Oli rok i jest ponoć bardziej zablokowany nic był. Jedynie z nakazem sądu główna siedziba w Kanadzie może pomoc. Dawid miał zwykły telefon który wykradł Alsina po wtargnięciu fo szpitala i usunął z niego wszystko.
Co do kart bankomatowych sprawdzone. Placili głównie blikiem. Nie wypłacali kasy. W dniu w którym byli w mangos Ola dzwoni do taty z prosba o pieniądze. Tata wysłał 200 dolarów, Ola płaci blikiem za drinki w klubie 80 dolarów za jeden drink, kupuje dwa. Później karty nie były używane.
Co do kart bankomatowych sprawdzone. Placili głównie blikiem. Nie wypłacali kasy. W dniu w którym byli w mangos Ola dzwoni do taty z prosba o pieniądze. Tata wysłał 200 dolarów, Ola płaci blikiem za drinki w klubie 80 dolarów za jeden drink, kupuje dwa. Później karty nie były używane.
-
malinatruskawka
- Migocząca Świeczka
W USA można płacić blikiem?Karolinkaaa87 pisze: ↑śr lip 16, 2025 11:19 am Telefon Oli był u prywatnych informatyków jak i na policji stołecznej. Miami trzymało telefon Oli rok i jest ponoć bardziej zablokowany nic był. Jedynie z nakazem sądu główna siedziba w Kanadzie może pomoc. Dawid miał zwykły telefon który wykradł Alsina po wtargnięciu fo szpitala i usunął z niego wszystko.