Jakie zabiegi na twarz
Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherryJakie zabiegi na twarz
Jakie zabiegi na twarz warto zrobić w wieku 23 lat? Wyglądam staro, każdy dodaje mi lat i chciała bym to zmienić oraz zapobiec chociaż w tym minimalnym stopniu starzenia się
-
serdelek00
Zgodzę się z pierwszą odpowiedzią - masaże są świetne. Np po kobido widac efekt juz po pierwszym razie (przynajmniej u mnie). W domu też warto masować buzię, jest mnóstwo tutoriali na insta czy yt. Warto jednak zwrócić uwagę na to, jakiego kosmetyku używasz do masażu, bo łatwo o to ,aby cera się zapchała. Warto postawić na produkty temu dedykowane. Ja początkowo wykonywałam masaż kremem dla dzieci, bo taki był pod ręką, a pozniej przez miesiąc walczyłam z zaskórnikami
Jeśli zaś chodzi o trochę "mocniejsze" zabiegi to mezoterapia i osocze fajnie rewitalizują. Natomiast z uwagi na Twój wiek nie szłabym w ciemno tylko umówiła się na konsultację, na której dobiorą Ci zabiegi dopasowane do wieku i cery.
-
bejbaiskajnakrejza
- BagietkaZszarlott
23 lata to jeszcze nie jest za późno, żeby ogarnąć twarz
Wcześniej przede wszystkim pielęgnacja: mycie twarzy piankami (różnymi- które w promocji akurat są:)), później tonik z Apis kwasowy, toner/esencja z Isana, serum i krem
Grunt to regularność i serio jeszcze jesteś młodziutka to można wszystko naprostować
-
monikaleszko25
- ŚpioszkiKenzo
Masaż Kobido w salonie Ilave to doświadczenie, które łączy w sobie profesjonalizm z głębokim relaksem. Już od momentu wejścia do salonu czuć, że trafia się w miejsce, gdzie dbałość o klienta jest priorytetem. Przyjemne, nowoczesne wnętrze i miła atmosfera sprawiają, że od razu można się odprężyć.
-
Testtesttest111
- Koczkodan
A jakie są problemy? Sucha skóra, blizny, zmarszczki? Czy ostatnio schudłaś? Generalnie zabieg powinno się dobierać do konkretnego problemu, a "mam 23 lata i wyglądam starzej" może oznaczać dosłownie wszystko i nic ;)
Najlepiej byłoby się udać do dobrego kosmetologa, który oceni skórę, zbada ją pod kątem ewentualnych uszkodzeń i wtedy uszyje plan zabiegowy na miarę potrzeb.
A jedyne co mogę polecić każdemu, bo faktycznie spowalnia starzenie to używanie SPF. Istniejących zmian nie cofnie, ale zapobiegnie szybkiemu narastaniu nowych ;)
Najlepiej byłoby się udać do dobrego kosmetologa, który oceni skórę, zbada ją pod kątem ewentualnych uszkodzeń i wtedy uszyje plan zabiegowy na miarę potrzeb.
A jedyne co mogę polecić każdemu, bo faktycznie spowalnia starzenie to używanie SPF. Istniejących zmian nie cofnie, ale zapobiegnie szybkiemu narastaniu nowych ;)