Szybciutko teoria o jachcie upadnie
Ola Łęczycka - śmierć w podróży poślubnej
Moderator: verysweetcherry-
wiktoriab18
- BagietkaZszarlott
Re: Ola Łęczycka - śmierć w podróży poślubnej
Wystarczy sprawdzić lokalizację telefonu Dawida, nawet na Google jest taka opcja.
No właśnie stają na głowie, żeby odblokować Oli telefon. A Dawida telefonu nikt nie sprawdził? Przecież byli razem.wiktoriab18 pisze: ↑wt lip 15, 2025 10:35 am Wystarczy sprawdzić lokalizację telefonu Dawida, nawet na Google jest taka opcja.
Szybciutko teoria o jachcie upadnie![]()
-
Lilliane26
- Szarlotta
Słuszna uwaga. A tam było "kash" czy normalnie cash?
Bo kash to faktycznie jest syntetyczna marihuana, z mnóstwem chemii, kto wie co tam dodają i wielokrotnie słyszałam to słowo w slangu amerykańskim.
Swoją drogą przyjaciółka Oli również wystawiła jej miejscami ciekawą laurkę.
Wrzucała kogoś do kontenera na śmieci jako dziecko, jeszcze podane jako fajne wspomnienie z gatunku „o nas się nie zapomina”. Pewnie miała rację, ale czy na pewno z odpowiednich powodów?
Czy to jest normalne?
Wrzucała kogoś do kontenera na śmieci jako dziecko, jeszcze podane jako fajne wspomnienie z gatunku „o nas się nie zapomina”. Pewnie miała rację, ale czy na pewno z odpowiednich powodów?
Czy to jest normalne?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Było napisane KASH. Na filmie jest pokazane.Lilliane26 pisze: ↑wt lip 15, 2025 10:40 am Słuszna uwaga. A tam było "kash" czy normalnie cash?
Bo kash to faktycznie jest syntetyczna marihuana, z mnóstwem chemii, kto wie co tam dodają i wielokrotnie słyszałam to słowo w slangu amerykańskim.
Ale odmiana syntetycznej marychy jest pisana jako kush przez u. Ktoś potwierdzi, że jest to zamiennie używane?
Pytanie czy matka nie zamęczała tego Kevina wiadomościami od siebie, więc ją zablokował.moccacinow pisze: ↑wt lip 15, 2025 10:14 am jezeli to wszystko prawda, co matka mowila w tej akurat sprawie w podcascie, to dziwne, ze w momencie poinformowania nowej policjantki, od razu ten Kevin zablokowal matke na instagramie. plus ona chyba znajomym chciala pokazywac na komputerze Oli, czyli z Oli konta na instagramie i tam juz nie mogla znalezc tego profilu?
mnie tez zastanawia postac tej nowej policjantki, ktora nagle sie pojawia, prosi o telefon Oli, ktory od razu jest jej wyslany, a potem kontakt sie ucina. ciekawe, czy bylo zweryfikowane, czy to faktycznie legitna nowa policjantka, ktora oficjalnie zajmuje sie sprawa.
tez jestem bardziej sklonna uwiezyc w nieszczesliwy wypadek a nie jakis spisek, ale ten watek po przesluchaniu podcastu mnie najbardziej zastanowil, jakby faktycznie ktos tam probowal zacierac slady.
Widząc charakter tej matki, pewnie tak było, a skoro Kevin to diler, mógł się przestraszyć, że jest powiązana z jakimiś służbami, albo po prostu potraktował ją jak wiariatkę i dał bloka. Przyzwoitość wymagalaby, żeby normalnie z nią porozmawiał, ale nie miał takiego obowiązku i blokiem nic złego nie zrobił.
-
Carolina_96
- Gacie z oceanu
Wrzucam odpowiedź chata gpt (moje pytanie brzmiało: co oznacza słowo "Kash" użyte przez osobę z Miami):
"Słowo „kash”, jeśli użyte przez osobę z Miami (lub ogólnie w slangu amerykańskim), może mieć kilka możliwych znaczeń – oto najczęstsze:
1. „Kash” = slangowa pisownia słowa „cash” (gotówka)
To najpowszechniejsze znaczenie. Osoby w USA (zwłaszcza młodzież lub raperzy) często zamieniają „c” na „k”, żeby wyglądało bardziej „cool” lub unikalnie.
Przykład:
„I got that kash on me” = „Mam przy sobie gotówkę”.
2. „Kash” jako imię lub pseudonim
W Miami (duża społeczność hip-hopowa, latynoska) „Kash” może być imieniem, pseudonimem artystycznym lub internetowym.
Przykład: „Did you see what Kash posted?” – może chodzić o osobę, np. influencera.
3. W slangu lub żargonie – może być też kodem na coś innego
W niektórych środowiskach slangowych „kash” może oznaczać narkotyki, sukces, styl życia związany z bogactwem itd., ale to zależy od kontekstu."
Jeśli ktoś z Miami napisał Ci na przykład:Carolina_96 pisze: ↑wt lip 15, 2025 10:55 am Wrzucam odpowiedź chata gpt (moje pytanie brzmiało: co oznacza słowo "Kash" użyte przez osobę z Miami):
"Słowo „kash”, jeśli użyte przez osobę z Miami (lub ogólnie w slangu amerykańskim), może mieć kilka możliwych znaczeń – oto najczęstsze:
1. „Kash” = slangowa pisownia słowa „cash” (gotówka)
To najpowszechniejsze znaczenie. Osoby w USA (zwłaszcza młodzież lub raperzy) często zamieniają „c” na „k”, żeby wyglądało bardziej „cool” lub unikalnie.
Przykład:
„I got that kash on me” = „Mam przy sobie gotówkę”.
2. „Kash” jako imię lub pseudonim
W Miami (duża społeczność hip-hopowa, latynoska) „Kash” może być imieniem, pseudonimem artystycznym lub internetowym.
Przykład: „Did you see what Kash posted?” – może chodzić o osobę, np. influencera.
3. W slangu lub żargonie – może być też kodem na coś innego
W niektórych środowiskach slangowych „kash” może oznaczać narkotyki, sukces, styl życia związany z bogactwem itd., ale to zależy od kontekstu."
"Collins Street Ave KASH"
to najprawdopodobniejsze znaczenie w tym kontekście jest:
W Miami (i ogólnie w USA) takie krótkie wiadomości to bardzo typowy slangowy sposób umawiania się na spotkanie na gotówkę – zwykle:
sprzedaż czegoś za gotówkę
odbiór / dostawa za gotówkę
albo wręcz (nie ukrywajmy) slangowe hasło w kontekście narkotyków lub innych transakcji
-
Carolina_96
- Gacie z oceanu
Dodałam, że przed słowem "kash" padł adres klubu, a chat odpowiedział:
"Dzięki! To bardzo pomocna wskazówka. Jeśli „kash” padło po podaniu adresu klubu, możliwe są głównie dwa znaczenia – oba mocno związane z lokalnym slangiem i kulturą imprezową (np. w Miami):
1. "Kash" jako sposób płatności – gotówka
Najbardziej prawdopodobne znaczenie:
„Kash” = „cash only” – czyli: „płatność tylko gotówką”.
To często spotykane w klubach, barach lub przy organizacji imprez (szczególnie mniej oficjalnych). Klub mógł nie przyjmować kart albo płatności elektronicznych – tylko gotówkę.
Przykład użycia:
„123 Ocean Dr – kash”
= Adres + informacja: zabierz gotówkę.
2. „Kash” jako nazwa klubu / imprezy / osoby
Trochę mniej prawdopodobne, ale możliwe, zwłaszcza w Miami, gdzie wiele klubów i DJ-ów ma pseudonimy typu: „Club Kash”, „DJ Kash”, itp.
Wtedy „Kash” może:
być nazwą klubu,
nazwą eventu,
nazwą DJ-a lub organizatora.
Podsumowanie:
W kontekście adres + "kash", najprawdopodobniej chodzi o informację, że miejsce przyjmuje tylko gotówkę. Takie użycie jest typowe np. w wiadomościach typu:
„Widzimy się o 23 na 8th Street. Kash.”
→ czyli: przyjdź, ale miej gotówkę."
"Dzięki! To bardzo pomocna wskazówka. Jeśli „kash” padło po podaniu adresu klubu, możliwe są głównie dwa znaczenia – oba mocno związane z lokalnym slangiem i kulturą imprezową (np. w Miami):
To często spotykane w klubach, barach lub przy organizacji imprez (szczególnie mniej oficjalnych). Klub mógł nie przyjmować kart albo płatności elektronicznych – tylko gotówkę.
Przykład użycia:
„123 Ocean Dr – kash”
Trochę mniej prawdopodobne, ale możliwe, zwłaszcza w Miami, gdzie wiele klubów i DJ-ów ma pseudonimy typu: „Club Kash”, „DJ Kash”, itp.
Wtedy „Kash” może:
być nazwą klubu,
nazwą eventu,
Podsumowanie:
W kontekście adres + "kash", najprawdopodobniej chodzi o informację, że miejsce przyjmuje tylko gotówkę. Takie użycie jest typowe np. w wiadomościach typu:
-
maildonewsletterow
- MiamiBicz
Przepraszam, musze zrobic offtop - o jakim podcascie mowisz? Bo ja przesluchalam tylko tego Olgi Herring ktory trwa q.5h ale tam wywiadu nie bylo. Bo poza tym widzialam tylko jakis swiezy, ale nie odpalilam po tym, jak zobaczylam napus, ze iboje niby nie zyja.moccacinow pisze: ↑wt lip 15, 2025 10:14 am jezeli to wszystko prawda, co matka mowila w tej akurat sprawie w podcascie, to dziwne, ze w momencie poinformowania nowej policjantki, od razu ten Kevin zablokowal matke na instagramie. plus ona chyba znajomym chciala pokazywac na komputerze Oli, czyli z Oli konta na instagramie i tam juz nie mogla znalezc tego
Olga zrobiła podcast, a potem reportaż.maildonewsletterow pisze: ↑wt lip 15, 2025 11:55 am Przepraszam, musze zrobic offtop - o jakim podcascie mowisz? Bo ja przesluchalam tylko tego Olgi Herring ktory trwa q.5h ale tam wywiadu nie bylo. Bo poza tym widzialam tylko jakis swiezy, ale nie odpalilam po tym, jak zobaczylam napus, ze iboje niby nie zyja.
Podcast wyszedł w kwietniu, a reportaż około tydzień temu.
-
Rzeka.chaosu
- Currently:Vienna
Czyki wybierali się do klubu i chcieli za coś płacić gotówką. Może tam dotarli i zapłacili.Carolina_96 pisze: ↑wt lip 15, 2025 11:09 am Dodałam, że przed słowem "kash" padł adres klubu, a chat odpowiedział:
Przykład użycia:
„123 Ocean Dr – kash”
Wtedy „Kash” może:
być nazwą klubu,
nazwą eventu,
Podsumowanie:
-
Carolina_96
- Gacie z oceanu
Na to wychodzi. Można jedynie gdybać w nieskończoność.Rzeka.chaosu pisze: ↑wt lip 15, 2025 12:02 pm Czyki wybierali się do klubu i chcieli za coś płacić gotówką. Może tam dotarli i zapłacili.Gdybać można, bo nagrań brak.
Ale ja zrozumiałam to tak, że te wiadomości od Kevina (z adresem klubu i kash) zostały wysłane dzień przed tragedią i Ola to polajkowała. Adres dotyczył bodajże klubu Game changer (obecnie już nieczynny), a oni ostatecznie w nocy bawili się w klubie Mangos Tropical cośtam (ale czy do Game changera dotarli wcześniej to tego nie wiemy).
Natomiast w dniu tragedii najpierw Ola dzwoniła do Kevina, rozmowa trwała minutę, a później po 14.00 Kevin dzwonił, a Ola już nie odebrała (a może sygnał puszczał jedynie? Ciężko powiedzieć).
Czy coś pomyliłam?
Moim zdaniem mają podobny vibe, takich prawilniaków, tylko jedno jest bardziej zamknięte od drugiego i wydaja się mieć zróżnicowany stopień zamożności, ale vibe ten sam, jak Karyna z Sebą w wersji nieco bardziej eksluzywnej i z tytułem magistra.
Boże, masz lepsze na pewno. Nikt nie wie co się stało a wątek rabunkowy był brany pod uwagę w oficjalnym śledztwie, bo znaleziono ich bez niczego mądralo. Opierałam się na tym, co zostało podane w amerykańskich mediach (czyli niewiele). Pewnie masz lepsze informacje, więc zgłoś się na policję.magdebgny pisze: ↑wt lip 15, 2025 10:20 am Tak, odurzyli ją fentanylem który też sporo kosztuje, po to żeby jej ukraść bransoletkę czy ch wie co XDDDDD nie byli kardashianami żeby było warto działkę ćpania na nich tracić żeby okraść nie wiedząc co przy sobie mają (w końcu wyglądali jakby szli na plażę, bez szału) śmieszne macie te teorie
skoro ona dzwoniła do niego w dzień tragedii to jest trochę jednaka podejrzane mimo wszystko może się zabawiali w 3?Carolina_96 pisze: ↑wt lip 15, 2025 12:16 pm Na to wychodzi. Można jedynie gdybać w nieskończoność.
Ale ja zrozumiałam to tak, że te wiadomości od Kevina (z adresem klubu i kash) zostały wysłane dzień przed tragedią i Ola to polajkowała. Adres dotyczył bodajże klubu Game changer (obecnie już nieczynny), a oni ostatecznie w nocy bawili się w klubie Mangos Tropical cośtam (ale czy do Game changera dotarli wcześniej to tego nie wiemy).
Natomiast w dniu tragedii najpierw Ola dzwoniła do Kevina, rozmowa trwała minutę, a później po 14.00 Kevin dzwonił, a Ola już nie odebrała (a może sygnał puszczał jedynie? Ciężko powiedzieć).
Czy coś pomyliłam?
jednak brak tych nagrań z kamer i zeznań mężulka uczciwych brakuje…
Bez niczego? A telefon Oli jednak był w posiadaniu rodziny więc chyba nie zostali okradzeni. Dawid nic nie mówił że coś mu zginęłosobi27 pisze: ↑wt lip 15, 2025 12:23 pm Boże, masz lepsze na pewno. Nikt nie wie co się stało a wątek rabunkowy był brany pod uwagę w oficjalnym śledztwie, bo znaleziono ich bez niczego mądralo. Opierałam się na tym, co zostało podane w amerykańskich mediach (czyli niewiele). Pewnie masz lepsze informacje, więc zgłoś się na policję.
-
Carolina_96
- Gacie z oceanu
Wgle zerknęłam na google maps i na street view i jeśli to to wejście na plażę, na które patrzę (między 17. A 22. Aleją) to tam jest deptak i wgle nie mogą tam wjeżdżać pojazdy mechaniczne (są tabliczki z zakazami). A tam obok jest jakas restauracja czy coś, i tam na deptaku sporo ludzi przechodzi.
Kurcze ciężko uwierzyć w to że nikt ich leżących wcześniej nie zauważył (chociaż tam są jakieś krzaczki), ale chyba jeszcze ciężej że ktoś by ich tam wywiózł nieprzytomnych...
Już sama nie wiem. Chyba że patrzę na złe miejsce.
Może ktoś jeszcze zerknąć? Co myślicie?
Kurcze ciężko uwierzyć w to że nikt ich leżących wcześniej nie zauważył (chociaż tam są jakieś krzaczki), ale chyba jeszcze ciężej że ktoś by ich tam wywiózł nieprzytomnych...
Już sama nie wiem. Chyba że patrzę na złe miejsce.
Może ktoś jeszcze zerknąć? Co myślicie?
-
monana.geller
- Srebrna Kropeczka
nie mam linkedin. Ale wydaje mi sie ,ze może to być koleś z instagramamonana.geller pisze: ↑wt lip 15, 2025 12:41 pm Ma profil na linkedinie. Od 29 lat jest policjantem w Miami.
ma na linkedin drugie imię wpisane Miguel?
-
bejbaiskajnakrejza
- BagietkaZszarlott