Start
Mój profil

dual formy - proszę o pomoc

Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherry
apawlowska0
RóżowePolo

?? dual formy - proszę o pomoc

Post autor: apawlowska0 »

hej, chciałam zapytać o dual formy. robię paznokcie sama od około roku i jestem zadowolona z efektów, uczę się głównie z yt. wcześniej używałam tylko zwykłych papierowych ale i tak w większości robiłam tylko uzupełnienie więc końcówka paznokcia zostaje bo nie wymagają dużej korekty (kształt kwadrat). coś takiego zajmuje mi ok 3h. używam żelu samopoziomującego z PALU. chciałam zacząć używać dual form (z tej samej firmy), jednak nie wiem czy będą nadawać się właśnie do uzupełnienia. mam akrylożel z Claresy jednak nie polubiłam się z nim, planuje z myślą o tych formach kupić żel galaretkę z PALU.

czy coś takiego będzie dobrze działać? zależy mi głównie na równej powierzchni paznokcia i ułatwieniu pracy.

czy żel galaretka będzie odpowiedni? czy może z samopoziomującym też będzie w porządku? akrylożele raczej nie są dla mnie.

może jakieś porady? trudno mi znaleźć coś konkretnego w internecie, z góry dziękuję za pomoc!
nie chce się kłócić, tylko dzielę się moim delulu :'(
Awatar użytkownika
Veskuu22
Gacie z oceanu

Post autor: Veskuu22 »

Kilka razy robiłam paznokcie dual formami. Zawsze robiłam albo akrylozelem albo żelami od claresy które są chyba samopoziomujące. Według mnie do dual form lepiej się sprawdzi żel galaretka, będziesz miała dzięki temu więcej czasu na jakieś ewentualne poprawki i lepiej dzięki temu kontrolować kształt. Według mnie żel samopoziomujący lepiej sprawdzi się przy większym doświadczeniu. Ja osobiście wybrałabym jakiś gęstszy żel właśnie galaretka skoro nie lubisz akrylozeli. Zawsze warto kupić mniejszy pojemnik na przetestowanie.