Start
Mój profil

Kolagen czy warto?

Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherry
Sermowykotek
Mokra Włoszka

Kolagen czy warto?

Post autor: Sermowykotek »

Kochane zastanawiam się nad kupnem kolagenu. Chcę poprawić kondycję skóry, włosów i paznokci oraz opóźnić starzenie się 😅🙈
Co polecacie? Chciałabym produkt, który będzie działał i nie będzie kosztował miliony. Tak żeby jedno opakowanie wystarczyło na miesiąc. Najlepiej w proszku do rozpuszczenia w wodzie lub płynny.
Takede
Channelka

Post autor: Takede »

Zrób badania, później dobieraj suplementy.
Mi trycholog pomógł, badania, dobrane pode mnie suple i fuck- są silne, szybko rosną, więcej, cera wspaniała
No i polecam stronę:
https://loremvit.pl/herbata-na-wlosy-skore-paznokcie/
Możesz poczytać sobie tutaj o tym jakie środki pomagają na skórę włosy oraz paznokcie :)
Testtesttest111
Koczkodan

Post autor: Testtesttest111 »

Szukaj kolagenów, które mają w składzie dobrze przebadane Naticol czy Verisol w dawce najlepiej >2,5g/dziennie. Oczywiście podane przeze mnie nazwy to tylko przykłady, pewnie są też inne, nie śledzę aż tak skrupulatnie tego rynku.
Ja aktualnie jestem na Verisolu 7,5g który ma dodatek kwasu hialuronowego i jestem zachwycona 💜
JestemAga
Zdalna_mama_nowe

Post autor: JestemAga »

Sermowykotek pisze: śr lip 09, 2025 9:46 am Kochane zastanawiam się nad kupnem kolagenu. Chcę poprawić kondycję skóry, włosów i paznokci oraz opóźnić starzenie się 😅🙈
Co polecacie? Chciałabym produkt, który będzie działał i nie będzie kosztował miliony. Tak żeby jedno opakowanie wystarczyło na miesiąc. Najlepiej w proszku do rozpuszczenia w wodzie lub płynny.
Kolagen spoko, o ile masz odpowiednio wysoki poziom ferrytyny. Nikt o tym oczywiście nie mówi, ale przy zbyt niskiej ferrytynie kolagen nie działa. Poziom ferrytyny powinien być zbliżony do wagi ciała, 40 to jest absolutne minimum. Tak więc najpierw badania, później kolagen.
Zmijqa27
SkrzydełkaZhooters

Post autor: Zmijqa27 »

Ja miałam kolagen od deynn i na pewno pomógł mi na stawy bo często strzykały. A czy na cerę i włosy? Sama nie wiem bo włosy i tak zawsze szybko mi rosną. Teraz będę znowu do tego wracać bo poprzedniego opakowania nie skończyłam.