Chyba jesteśmy z tego samego powiatu, albo taka sama historiaVillagegirl pisze: ↑pn cze 23, 2025 10:05 am Lata temu w mojej okolicy, chłopak nie umiał poradzić sobie ze śmiercią matki więc wszedł do zamrażarki z butlą gazową
Słyszałam też historię o wypiciu oprysku
Całkiem świeża historia z tego roku w moim powiecie chłopak 18 letni po zerwaniu z dziewczyną napisał koledze "szykuj się na mój pogrzeb" nim kolega zdążył powiadomić służby, tamten roztrzaskał się na drzewie i to tak że dosłownie rozerwało go na kawałki.
Nietypowe przypadki samob*
Moderator: verysweetcherryRe: Nietypowe przypadki samob*
-
Agatyszcze
- SushiRoll
Sprawa z Mazowsza juz pare lat temu - 24letnia Paulina popelnila samob* przy pomocy elektrycznej pily do ciecia zywoplotow. Najpierw podciela sobie nią zyly a potem przylozyla ja do szyji. Na miejscu byla totalna makabra. Pamieta ktos ta sprawe? Zapadla mi w pamiec i do dzis ją pamietam. Biedna dziewczyna… 
- berry blast
- Kciuk
Dziwna sprawa, na pewno nikt trzeci tam rączek nie maczał? Czytałam, że dziewczyna bardzo dbała o swój wygląd, przeszła jakąś operację plastyczną która była nieudana i to był niby powód aby pociąć się piłą. Podobno kobiety dbają o to, aby w trumnie ładnie wyglądać i dlatego często na przykład trują się tabletkami, a rzadziej rozbryzgują się o beton skacząc z wieżowca. Że o pile elektrycznej nie wspomnę..Agatyszcze pisze: ↑wt lip 01, 2025 8:13 pm Sprawa z Mazowsza juz pare lat temu - 24letnia Paulina popelnila samob* przy pomocy elektrycznej pily do ciecia zywoplotow. Najpierw podciela sobie nią zyly a potem przylozyla ja do szyji. Na miejscu byla totalna makabra. Pamieta ktos ta sprawe? Zapadla mi w pamiec i do dzis ją pamietam. Biedna dziewczyna…![]()
-
Balabala25bala
- Channelka
Pan na Plantach w Krakowie w 2019 roku. 6 raz ugodził się nożem. Sprawa wg policji była skomplikowana po roku uznano że to samo
Zależy, też znam tę teorię od wielu lat, a jednak w ciężkiej depresji miałam identyczny plan do kobiety wyżej wymienionej. Chciałam, by ledwo coś po mnie pozostało, by przekazać innym jak bardzo nienawidziłam siebie. Czuję, że tu mogło być podobnie.berry blast pisze: ↑wt lip 01, 2025 10:27 pm Dziwna sprawa, na pewno nikt trzeci tam rączek nie maczał? Czytałam, że dziewczyna bardzo dbała o swój wygląd, przeszła jakąś operację plastyczną która była nieudana i to był niby powód aby pociąć się piłą. Podobno kobiety dbają o to, aby w trumnie ładnie wyglądać i dlatego często na przykład trują się tabletkami, a rzadziej rozbryzgują się o beton skacząc z wieżowca. Że o pile elektrycznej nie wspomnę..
- berry blast
- Kciuk
okropne, mam nadzieję że już nie masz takich myśli
-
FikolMikol
- Currently: planning drama
Jesli to najblizsze otoczenie takze w sensie genetycznym - to uwazaj na siebie i bliskich, takie sklonnosci moga byc dziedziczne.polkakibolka pisze: ↑czw cze 19, 2025 7:04 pm Nietypowych nie znam. Mam w otoczeniu najbliższym 4 , z czego 3 spowodowane były depresja a 1 ciężka choroba która już tak bardzo postępowała że najzwyczajniej w świecie chciała ukrócić sobie cierpienie.
- polkakibolka
- GreckieWakacje
Na całe szczęście nie. Najbliższe w tym wypadku osoby z którymi się przyjaźniłam oraz takie z którymi kontakt był dość częsty.FikolMikol pisze: ↑śr lip 02, 2025 12:45 pm Jesli to najblizsze otoczenie takze w sensie genetycznym - to uwazaj na siebie i bliskich, takie sklonnosci moga byc dziedziczne.
Zgadzam się z tym bo akurat w jednym przypadku dziedziczenie zdecydowanie się zgadza.. tam ojciec i dziadek to zrobili, następnie ona..
Mocne słowa jak na nastolatkę.
-
xoseraphina
- FejkTiffany
Ja znam przypadek taki.
Dziewczyna znaleziona w mieszkaniu. Na głowie miała worek foliowy obwiązany taśmą wokół szyi, kostki u nóg związane taśmą, nadgarstki z tyłu kajdankami. Mieszkanie było zamknięte od środka. Policja długo myślała, że to było zabójstwo, ale nie znaleziono żadnych śladów osób trzecich. Jedynie jakieś ślady przy nadgarstkach, w tym troszkę krwi. Zaczęto dogłębnie analizować co tu mogło się zadziać. Ostateczny wniosek był taki, że dziewczyna postanowiła odebrać sobie życie poprzez uduszenie się w tym worku. Obwiązała sobie nogi, później worek na głowie, a na końcu zapięła kajdanki z tyłu, ponieważ mógłby zadziałać instynkt przetrwania i mając swobodnie ręce mogłaby sobie zerwać ten worek z głowy. A ślady przy nadgarstkach wytłumaczono tym, że podczas agonii dostała drgawek i zaczęła się obijać tymi kajdankami o podłogę.
Dziewczyna znaleziona w mieszkaniu. Na głowie miała worek foliowy obwiązany taśmą wokół szyi, kostki u nóg związane taśmą, nadgarstki z tyłu kajdankami. Mieszkanie było zamknięte od środka. Policja długo myślała, że to było zabójstwo, ale nie znaleziono żadnych śladów osób trzecich. Jedynie jakieś ślady przy nadgarstkach, w tym troszkę krwi. Zaczęto dogłębnie analizować co tu mogło się zadziać. Ostateczny wniosek był taki, że dziewczyna postanowiła odebrać sobie życie poprzez uduszenie się w tym worku. Obwiązała sobie nogi, później worek na głowie, a na końcu zapięła kajdanki z tyłu, ponieważ mógłby zadziałać instynkt przetrwania i mając swobodnie ręce mogłaby sobie zerwać ten worek z głowy. A ślady przy nadgarstkach wytłumaczono tym, że podczas agonii dostała drgawek i zaczęła się obijać tymi kajdankami o podłogę.
- gunernialne
- Szpilson
Przypadek z 2016 roku. Biznesmen z okolic Warszawy kupuje na drugim końcu kraju stary dom. Wszystkie ściany wewnątrz pomalował na czarno a okna zakleił czarną folią. Stamtąd wysłał list pożegnalny do rodziny. Oni odbierają go po 4 dniach. Planował przyjęcie trucizny, wyziębienie organizmu lub zatrucie spalinami. Rodzina na miejscu znalazła go martwego ubranego w białą albę. Wewnątrz domu było pudełko z napisem "trucizna". W pokoju w którym go znaleziono był też silnik spalinowy, który odprowadzał te spaliny i lada chłodnicza, w której ustawione było łóżko polowe.
Podejrzewano, że facet mógł być pod wpływem jakiejś sekty
- AliceWintercraft
- LouiBag
Brzmi jak Urban legendgunernialne pisze: ↑wt lip 22, 2025 12:20 pm Przypadek z 2016 roku. Biznesmen z okolic Warszawy kupuje na drugim końcu kraju stary dom. Wszystkie ściany wewnątrz pomalował na czarno a okna zakleił czarną folią. Stamtąd wysłał list pożegnalny do rodziny. Oni odbierają go po 4 dniach. Planował przyjęcie trucizny, wyziębienie organizmu lub zatrucie spalinami. Rodzina na miejscu znalazła go martwego ubranego w białą albę. Wewnątrz domu było pudełko z napisem "trucizna". W pokoju w którym go znaleziono był też silnik spalinowy, który odprowadzał te spaliny i lada chłodnicza, w której ustawione było łóżko polowe.
-
FikolMikol
- Currently: planning drama
Kiedyś istniała taka strona gore gdzie było zdjęcie typa, ktory samodzielnie zbudował gilotynę na drewnianej konstrukcji, która odciął sobie głowę. Ostrze obciążył cegłami od góry.
- gunernialne
- Szpilson
Dla zainteresowanych podaje źródło: A. Gawliński, Namowa lub pomoc w samob*. Aspekty kryminalistyczne i kryminologiczne, s. 100 + https://www.fakt.pl/wydarzenia/polska/c ... ze/bkfr53q (pierwszy wynik wyszukiwania, jest ich cała masa)
- AliceWintercraft
- LouiBag
A to zwracam honor, ciekawegunernialne pisze: ↑wt lip 22, 2025 7:41 pm Dla zainteresowanych podaje źródło: A. Gawliński, Namowa lub pomoc w samob*. Aspekty kryminalistyczne i kryminologiczne, s. 100 + https://www.fakt.pl/wydarzenia/polska/c ... ze/bkfr53q (pierwszy wynik wyszukiwania, jest ich cała masa)
A jak nie sekta, to może jakieś poważne, nieleczone zaburzenie psychiczne które poskutkowało potrzeba przygotowania sobie całego rytuaługunernialne pisze: ↑wt lip 22, 2025 12:20 pm Przypadek z 2016 roku. Biznesmen z okolic Warszawy kupuje na drugim końcu kraju stary dom. Wszystkie ściany wewnątrz pomalował na czarno a okna zakleił czarną folią. Stamtąd wysłał list pożegnalny do rodziny. Oni odbierają go po 4 dniach. Planował przyjęcie trucizny, wyziębienie organizmu lub zatrucie spalinami. Rodzina na miejscu znalazła go martwego ubranego w białą albę. Wewnątrz domu było pudełko z napisem "trucizna". W pokoju w którym go znaleziono był też silnik spalinowy, który odprowadzał te spaliny i lada chłodnicza, w której ustawione było łóżko polowe.
-
Jukka Sarasti
- GreckieWakacje
Dzięki, za przypomnienie mi o tym. Ta sprawa to było kiedys moje guilty pleasure.laura_bunko pisze: ↑czw cze 26, 2025 12:26 pm Nie wiem, czy na temat ale "samob*" Karoliny Kaczorowskiej w Karpaczu. Tam się nic nie spina, sprawa mocno śmierdząca. Szkic Kryminalny zrobiła świetny podcast o tej sprawie.
Mam nieodparte wrażenie, że z każdym dniem mojego życia nieuchronnie zwiększa się liczba tych, którzy mogą pocałować mnie w dupę.
- gunernialne
- Szpilson
Podbijając wątek z okazji nudnej niedzieli - przypadek Mitchella Heismana, który zakończył swoje życie na terenie Uniwersytetu Harvarda.
W tym przypadku niezwykły jest list pożegnalny, który mężczyzna opublikował w internecie. Całość listu stanowiło 1905 stron. Składał się on z przedmowy, ponad 1400 przypisów oraz 20 stron bibliografii.
Mitchell ponad 1700 razy nawiązał do Boga oraz ok. 200 razy do Nietzschego.
https://www.thecrimson.com/article/2010 ... her-death/
Wątek omawiający list na Reddit: https://www.reddit.com/r/philosophy/com ... e_note_of/
W tym przypadku niezwykły jest list pożegnalny, który mężczyzna opublikował w internecie. Całość listu stanowiło 1905 stron. Składał się on z przedmowy, ponad 1400 przypisów oraz 20 stron bibliografii.
Mitchell ponad 1700 razy nawiązał do Boga oraz ok. 200 razy do Nietzschego.
https://www.thecrimson.com/article/2010 ... her-death/
Wątek omawiający list na Reddit: https://www.reddit.com/r/philosophy/com ... e_note_of/
-
bulkizszynko
- RoyalBaby
„Na dostawczego mercedesa w przydrożnym rowie natknęła się mieszkanka Żabna (Zachodniopomorskie), która szła do wsi. Na przednim siedzeniu były zwłoki mężczyzny (bez głowy).
Wszystko wskazuje na to, że 45-latek z gminy Sławno popełnił samob*, jednak sposób w jaki postanowił odebrać sobie życie jest porażający. Mężczyzna przywiązał linę do jednego z przydrożnych drzew. Drugi koniec zawiązał wokół swojej szyi, usiadł za kierownicą samochodu i mocno wcisnął pedał gazu. Auto zatrzymało się dopiero w rowie.
Przeprowadzona sekcja zwłok mężczyzny wykluczyła udział osób trzecich. Mężczyzna pozostawił list pożegnalny. Targnął się na swoje życie z przyczyn osobistych.”
Wszystko wskazuje na to, że 45-latek z gminy Sławno popełnił samob*, jednak sposób w jaki postanowił odebrać sobie życie jest porażający. Mężczyzna przywiązał linę do jednego z przydrożnych drzew. Drugi koniec zawiązał wokół swojej szyi, usiadł za kierownicą samochodu i mocno wcisnął pedał gazu. Auto zatrzymało się dopiero w rowie.
Przeprowadzona sekcja zwłok mężczyzny wykluczyła udział osób trzecich. Mężczyzna pozostawił list pożegnalny. Targnął się na swoje życie z przyczyn osobistych.”
-
bulkizszynko
- RoyalBaby
i drugi przypadek:
„27-letni Kamil wybrał się wminioną sobotę z rodzicami do lasu w miejscowości Lipówka, w gminie Wyryki (pow. włodawski). Nagle, nie wiadomo z jakiego powodu, młody mężczyzna zatrzymał samochód.
27-latek wysiadł z auta i podszedł do bagażnika. Wyciągnął z niego piłę motorową i pobiegł w głąb lasu. Zdezorientowani rodzice ruszyli za synem. Niestety, nie zdążyli go powstrzymać.
Mężczyzna odpalił piłę i przyłożył ją do szyi. Nie udało się go uratować. 27-latek wykrwawił się na oczach swoich rodziców. - Na skutek działania 27-latka doszło do przerwania rdzenia kręgowego.”
„27-letni Kamil wybrał się wminioną sobotę z rodzicami do lasu w miejscowości Lipówka, w gminie Wyryki (pow. włodawski). Nagle, nie wiadomo z jakiego powodu, młody mężczyzna zatrzymał samochód.
27-latek wysiadł z auta i podszedł do bagażnika. Wyciągnął z niego piłę motorową i pobiegł w głąb lasu. Zdezorientowani rodzice ruszyli za synem. Niestety, nie zdążyli go powstrzymać.
Mężczyzna odpalił piłę i przyłożył ją do szyi. Nie udało się go uratować. 27-latek wykrwawił się na oczach swoich rodziców. - Na skutek działania 27-latka doszło do przerwania rdzenia kręgowego.”
- gunernialne
- Szpilson
W nawiązaniu do ostatniego wpisu kolejny przypadek polski. Tym razem czyn kombinowany z wykorzystaniem dwóch metod.
Pierwsza metoda bolesna, mało skuteczna i silnie związana z s. demonstracyjnym. Stolarz starał się dokonać samospalenia. Następnie zadał sobie ranę szyi piłą tarczową, która doprowadziła do zgonu
Źródło: E. Bloch-Bogusławska, M. Pufal, J. Pufal, Przypadek s. kombinowanego, 2003
Pierwsza metoda bolesna, mało skuteczna i silnie związana z s. demonstracyjnym. Stolarz starał się dokonać samospalenia. Następnie zadał sobie ranę szyi piłą tarczową, która doprowadziła do zgonu
Źródło: E. Bloch-Bogusławska, M. Pufal, J. Pufal, Przypadek s. kombinowanego, 2003
- gunernialne
- Szpilson
Więcej o istocie s. kombinowanego (inaczej s. złożonego), czyli zdarzenia, w którym s.bójca wykorzystuje więcej niż jedną metodę. Mogą być one stosowane równocześnie, lub kolejno. Najczęściej spotyka się kombinacje dwóch - trzech metod.
Szczególnym przypadkiem s. kombinowanego było zdarzenie z Serbii z 2010, w którym osoba wykorzystała sześć metod:
1. Nacięcia nadgarstków,
2. Nacięcia szyi,
3. Spożycie kwasu,
4. Wielokrotne rany kłute głowy zadane śrubokrętem,
5. Spożycie środka owadobójczego,
6. Wystawienie się na działanie niskich temperatur.
Śledztwo wykluczyło zabójstwo, nie potwierdzono także, aby mężczyzna chorował psychicznie.
Źródło: S. Petković, M. Maletin, M. Durendić-Brenesel, Complex Suicide: An Unusual Case with Six Methods Applied, "JFS", 2011, Vol. 56, No. 5
Szczególnym przypadkiem s. kombinowanego było zdarzenie z Serbii z 2010, w którym osoba wykorzystała sześć metod:
1. Nacięcia nadgarstków,
2. Nacięcia szyi,
3. Spożycie kwasu,
4. Wielokrotne rany kłute głowy zadane śrubokrętem,
5. Spożycie środka owadobójczego,
6. Wystawienie się na działanie niskich temperatur.
Śledztwo wykluczyło zabójstwo, nie potwierdzono także, aby mężczyzna chorował psychicznie.
Źródło: S. Petković, M. Maletin, M. Durendić-Brenesel, Complex Suicide: An Unusual Case with Six Methods Applied, "JFS", 2011, Vol. 56, No. 5
U mnie w mieście między 2010-2015 rokiem dziewczyna lat 14 powiesiła się w altance na działkach, uczennica same 5 i 6, znana z mocnego uczestniczenia w życiu szkoły.
Powód - jak była na wycieczce to paliła jointy z chłopakami z innej szkoły, sprawa się rypła, wyszło to na jaw i jej rodzice oraz jej szkoła się mieli wszystkiego dowiedzieć. Nie dała rady psychicznie
Powód - jak była na wycieczce to paliła jointy z chłopakami z innej szkoły, sprawa się rypła, wyszło to na jaw i jej rodzice oraz jej szkoła się mieli wszystkiego dowiedzieć. Nie dała rady psychicznie
- ZimnyKaloryfer
- JaZapier***
Jezu...marcela97 pisze: ↑ndz sie 10, 2025 5:59 pm U mnie w mieście między 2010-2015 rokiem dziewczyna lat 14 powiesiła się w altance na działkach, uczennica same 5 i 6, znana z mocnego uczestniczenia w życiu szkoły.
Czytając takie rzeczy człowiek sobie uświadamia jak bardzo różni się "koniec świata" dla poszczególnych ludzi. Jak mnie sąsiadka złapała z jointem na balkonie, to sama pobiegłam do mamy jej o tym powiedzieć.
Bardzo, bardzo smutne ..
- gunernialne
- Szpilson
Wczoraj w budynku parlamentu Finlandii s.bojstwo popełnił Eemeli Peltonen. 30 letni polityk zmagał się wcześniej z "problemami z nerkami".
https://www.google.com/amp/s/www.bbc.co ... 2gv31o.amp
https://www.google.com/amp/s/www.bbc.co ... 2gv31o.amp