Jestem tego samego zdania. Gdzie się tylko pojawiał to bardziej mieszał i przeszkadzał służbom robiąc sobie z nich jawną bekę i drwinę z kompetencji. On ma wyobrażenie, że wpadnie do lasu ze swoją ekipę i po godzinie znajdzie Dudę. Oczywiście, że go nie wpuszcza do lasu i on będzie tylko stał jak pajac i nagrywał relacje, że policja nie pozwala mu działać bo przecież on by to załatwił raz dwa.
Limanowa - Tadeusz Duda
Moderator: verysweetcherryRe: Limanowa - Tadeusz Duda
-
Balabala25bala
- Channelka
-
Karolina995
- SushiRoll
Co Ty gadasz? Jak nie pochodził z Limanowej? On swój rodzinny dom miał po drugiej stronie. Opuścił dom, ten który wybudował po ślubie. Dla siebie i zony. Mieszkał później w swoim rodzinnym domu..berry blast pisze: ↑pn cze 30, 2025 10:26 pm Miał założoną niebieską kartę bo znęcał się nad żoną. Córka żony (ta zastrzelona) i mama żony (ta postrzelona) namawiały ją na rozwód. Do rozprawy doszło i obie zeznawały przeciwko niemu. On nie pochodzi z Limanowej tylko żona więc musiałby opuścić dom. Jak dotarł do domu teściowej to minął się z teściem ale pogadali i go oszczędził
On nie był z Zalesia? Bo właśnie się zastanawiałam gdyż krążą dwie wersje. Jego mama mieszka w bloku w Limanowej, tyle wiem, że się przeprowadziła, żeby jej było wygodniej na starsze lata.Karolina995 pisze: ↑wt lip 01, 2025 8:39 am
Co Ty gadasz? Jak nie pochodził z Limanowej? On swój rodzinny dom miał po drugiej stronie. Opuścił dom, ten który wybudował po ślubie. Dla siebie i zony. Mieszkał później w swoim rodzinnym domu..
Będzie oglądane po pracy. Czekałam aż doda coś nowego.Balabala25bala pisze: ↑wt lip 01, 2025 8:39 am https://youtu.be/R3JJH-TLBrk?si=i_0OYdqZMyT3JPo0
Wleciał nowy odcinek komentarza od Nowaka.
-
Balabala25bala
- Channelka
DziękiBalabala25bala pisze: ↑wt lip 01, 2025 8:47 am
Urodził się i wychował w Zalesiu a mieszkał u żony w Starej Wsi.
-
Balabala25bala
- Channelka
On tylko na to czekał. Liczę, naprawdę liczę, że na miejscu służby postawią go do pionu. Komandos i znawca psychiki morderców w jednym.
Przeczytajcie jego wywody tylko jeśli chcecie się zdenerwować:
https://limanowa.in/aktualnosci/rutkows ... rode/77631
-
Balabala25bala
- Channelka
Kabaret. Jednym słowem. Wczoraj naszła mnie refleksja że gdyby w Polsce puścić 10 wyszkolonych osób typu Mosad itp to nasz kraj i obronność leży. Ta sytaucja pokazuje nam jedynie w jakim państwie z kartonu żyjemy. Czy dziwię się policjantom tam też nie. Akcja jest prowadzona chaotycznie. Są nie dofinansowani ani nie doszkoleni. Bali się powtórki z rozrywki z Jaworkiem a jest jeszcze większy kaberet niż tam. Myślę że ktoś po tym wszystkim wyciągnie wnioski.
A co gdyby wybuchła wojna?
A moim zdaniem to, że ponoć został w Polsce i ukrywa się w lasach, świadczy o dość logicznym myśleniu, wręcz chłodnej kalkulacji.Balabala25bala pisze: ↑pn cze 30, 2025 12:21 am Dla mnie zaskakujące jest trochę to że jest w miejscu. Nie kieruje się np w kierunku Słowacji tylko został na miejscu. Wg mnie to może świadczyć o braku logicznego myślenia czy też uczuciu wszystko jedno.
Dlaczego miałby uciekać do kraju, w którym prawdopodobnie nie ma nikogo, kto by mu pomógł, nie zna terenu? Jeśli to prawda, ze jest kłusownikiem, to zna świetnie te gęste lasy, wie gdzie się ukryć (może ma jakieś swoje ziemianki?), jak zmylić trop, jak zdobyć pokarm i wodę, a może ma jakiegoś kolegę który mu będzie donosił jedzenie i picie, i wcale nie musi siedzieć na kanapie u cioci.
Pora roku mu sprzyja.
-
Rzeka.chaosu
- Currently:Vienna
Przecież to nie jest żadna tajemnica i mówią o tym w mediach, że gość realnie ma przewagę (znajomość terenu, broń, ukrywanie w lesie). Z tego co słyszałam to las utrudnia poszukiwania z psami, a tamtejszy teren nie sprzyja poszukiwaniom z termowizją. Całą armię mają na nasz koszt tam ściągnąć?Balabala25bala pisze: ↑wt lip 01, 2025 9:23 am Kabaret. Jednym słowem. Wczoraj naszła mnie refleksja że gdyby w Polsce puścić 10 wyszkolonych osób typu Mosad itp to nasz kraj i obronność leży. Ta sytaucja pokazuje nam jedynie w jakim państwie z kartonu żyjemy. Czy dziwię się policjantom tam też nie. Akcja jest prowadzona chaotycznie. Są nie dofinansowani ani nie doszkoleni. Bali się powtórki z rozrywki z Jaworkiem a jest jeszcze większy kaberet niż tam. Myślę że ktoś po tym wszystkim wyciągnie wnioski.
- pieczonyziemniak.
- Currently:revenge
Jak jest takim psycholem to i może nawet się przygotował i nanosił jedzeniaSnufkin pisze: ↑wt lip 01, 2025 9:27 am A moim zdaniem to, że ponoć został w Polsce i ukrywa się w lasach, świadczy o dość logicznym myśleniu, wręcz chłodnej kalkulacji.
Dlaczego miałby uciekać do kraju, w którym prawdopodobnie nie ma nikogo, kto by mu pomógł, nie zna terenu? Jeśli to prawda, ze jest kłusownikiem, to zna świetnie te gęste lasy, wie gdzie się ukryć (może ma jakieś swoje ziemianki?), jak zmylić trop, jak zdobyć pokarm i wodę, a może ma jakiegoś kolegę który mu będzie donosił jedzenie i picie, i wcale nie musi siedzieć na kanapie u cioci.
Pora roku mu sprzyja.
-
Balabala25bala
- Channelka
Wiem że ma. Znam tamte okolice. Tylko chciałam pobudzić wyobraźnię co dzieje się w momencie kiedy mówimy o zagrożeniu wyspecjalizowanych jednostek. Co dzieje się z naszym państwem. Boa i spkp prowadziły poszukiwania w lesie wbrew plotkom że policja nawet nie weszła do lasu.Rzeka.chaosu pisze: ↑wt lip 01, 2025 9:32 am Przecież to nie jest żadna tajemnica i mówią o tym w mediach, że gość realnie ma przewagę (znajomość terenu, broń, ukrywanie w lesie). Z tego co słyszałam to las utrudnia poszukiwania z psami, a tamtejszy teren nie sprzyja poszukiwaniom z termowizją. Całą armię mają na nasz koszt tam ściągnąć?
-
Agatyszcze
- SushiRoll
Tacy mlodzi ludzie… mlodzi rodzice… serce pęka.
- adziuuulkax3
- TrampekLV
W szałasie w małopolsce. Gdzie wysłać numer konta?Balabala25bala pisze: ↑wt lip 01, 2025 8:53 am Na limanowa.in czytałam że Rutkowski wyznaczył nagrodę 10 k euro![]()
łiiłaaałiii
Ja wiem, ze gościu był wielokrotnie karany. Ale mam dziwne wrażenie, ze on "współpracuje' z jakimś lepkiem policyjnym i stąd wie, którędy uciekać aby go nie dorwali. Wiem, ze to tylko snucie moich własnych teorii.. Jednak dla mnie nie do pojęcia jest fakt, ze blisko tysiąc policjantów plus wojsko nie mogą poradzić sobie z jednym typem...
mam świadomość, ze zbrodniarz zna doskonale wszystkie obejścia itd. Choć śmiem twierdzić, ze coś w tych wszystkich poszukiwaniach nie gra...
Eciepecie 
A ja jeszcze mam pytanie do kogoś kto jest obcykany w temacie.
Jak to jest z tą kamerą termowizyjną? Kiedyś słuchałam dużo podcastów kryminalnych i niejednokrotnie były wzmianki, ze zwłok nią szukali. To kamera zwłoki znajdzie, które mają znacznie niższą temperaturę od żywego człowieka ale żywego człowieka nie? Przecież to nielogiczne.
Z drugiej strony ktoś z Was pisał, że telewizji powiedzieli, ze kamerą go nie znajdą i raczej babola takiego by nie strzelili w takim temacie, chociaż widząc poziom naszych mediów to kto ich tam wie
Jak to jest z tą kamerą termowizyjną? Kiedyś słuchałam dużo podcastów kryminalnych i niejednokrotnie były wzmianki, ze zwłok nią szukali. To kamera zwłoki znajdzie, które mają znacznie niższą temperaturę od żywego człowieka ale żywego człowieka nie? Przecież to nielogiczne.
Z drugiej strony ktoś z Was pisał, że telewizji powiedzieli, ze kamerą go nie znajdą i raczej babola takiego by nie strzelili w takim temacie, chociaż widząc poziom naszych mediów to kto ich tam wie
Kamera termowizyjna nie znajdzie zwłok (bo one same już dawno będą zimne), tylko larwy i inne robactwo, które na ciele się zdążyło zebrać. Zadziała to szczególnie w normalnych temperaturach, a nie tak jak teraz, 35+, stąd też problemy z używaniem ich obecnie - każde mocno nasłonecznione miejsce będzie czerwoną plamą, tak samo kamienie czy nawet zwykła wilgotność w powietrzu. Żeby termowizja działała, musi być różnica temperatur. Zależy to wszystko też od sprzętu, więc ten lepszy będzie innym kolorem zaznaczać rzeczy różniące się o 5C, inne będą potrzebowały już 15C.PEONIA pisze: ↑wt lip 01, 2025 11:27 am A ja jeszcze mam pytanie do kogoś kto jest obcykany w temacie.
Dziękuję Ci bardzo za wyjaśnieniePatkaKFC pisze: ↑wt lip 01, 2025 11:44 am Kamera termowizyjna nie znajdzie zwłok (bo one same już dawno będą zimne), tylko larwy i inne robactwo, które na ciele się zdążyło zebrać. Zadziała to szczególnie w normalnych temperaturach, a nie tak jak teraz, 35+, stąd też problemy z używaniem ich obecnie - każde mocno nasłonecznione miejsce będzie czerwoną plamą, tak samo kamienie czy nawet zwykła wilgotność w powietrzu. Żeby termowizja działała, musi być różnica temperatur. Zależy to wszystko też od sprzętu, więc ten lepszy będzie innym kolorem zaznaczać rzeczy różniące się o 5C, inne będą potrzebowały już 15C.
-
Balabala25bala
- Channelka
Czyli dobrze byłoby gdyby tak naprawdę przyszły chłodne dni? Wtedy termowizja mogłaby zadziałać?PatkaKFC pisze: ↑wt lip 01, 2025 11:44 am Kamera termowizyjna nie znajdzie zwłok (bo one same już dawno będą zimne), tylko larwy i inne robactwo, które na ciele się zdążyło zebrać. Zadziała to szczególnie w normalnych temperaturach, a nie tak jak teraz, 35+, stąd też problemy z używaniem ich obecnie - każde mocno nasłonecznione miejsce będzie czerwoną plamą, tak samo kamienie czy nawet zwykła wilgotność w powietrzu. Żeby termowizja działała, musi być różnica temperatur. Zależy to wszystko też od sprzętu, więc ten lepszy będzie innym kolorem zaznaczać rzeczy różniące się o 5C, inne będą potrzebowały już 15C.
Jak najbardziej, wtedy już ciepłe ślady będą się bardziej wyróżniać i będzie można zacząć prawdziwe poszukiwania tym sprzętem. Problemem jest jak zawsze to, że musi być tych gogli odpowiednia liczba, ktoś to na głowę je musi założyć, spojrzeć w odpowiednim kierunku, być na tyle odważnym żeby sprawdzić wszystko i tak dalej. Nie nazwałabym błędem wykorzystanie termowizji (bo kto wie, może akurat by się udało), ale na pewno to, że się nie sprawdził, nie powinno być rozczarowaniem.Balabala25bala pisze: ↑wt lip 01, 2025 12:41 pm Czyli dobrze byłoby gdyby tak naprawdę przyszły chłodne dni? Wtedy termowizja mogłaby zadziałać?
Wiem, że też odpalali Bayraktara, na tym akurat uczciwie się nie znam, ale z tego co słyszałam to też ma termowizję, więc jak tylko temperatura spadnie, będzie w stanie przejrzeć teren z góry i może akurat coś znaleźć.
Dodatkowo, termowizja działa fajnie w drugą stronę - przy wysokich temperaturach, pozwala na przykład łatwiej zobaczyć jaskinie czy inne podziemne kryjówki, bo z nich uchodzi zimniejsze powietrze. To, że nie znaleźli żadnej, w której Duda by się chował akurat rozczarowuje, ale z jednej strony daje sygnał, że może być zupełnie gdzieś indziej, a z drugiej - może po prostu coś ominęli.
-
Balabala25bala
- Channelka
PatkaKFC pisze: ↑wt lip 01, 2025 12:51 pm Jak najbardziej, wtedy już ciepłe ślady będą się bardziej wyróżniać i będzie można zacząć prawdziwe poszukiwania tym sprzętem. Problemem jest jak zawsze to, że musi być tych gogli odpowiednia liczba, ktoś to na głowę je musi założyć, spojrzeć w odpowiednim kierunku, być na tyle odważnym żeby sprawdzić wszystko i tak dalej. Nie nazwałabym błędem wykorzystanie termowizji (bo kto wie, może akurat by się udało), ale na pewno to, że się nie sprawdził, nie powinno być rozczarowaniem.
Wiem, że też odpalali Bayraktara, na tym akurat uczciwie się nie znam, ale z tego co słyszałam to też ma termowizję, więc jak tylko temperatura spadnie, będzie w stanie przejrzeć teren z góry i może akurat coś znaleźć.
Dodatkowo, termowizja działa fajnie w drugą stronę - przy wysokich temperaturach, pozwala na przykład łatwiej zobaczyć jaskinie czy inne podziemne kryjówki, bo z nich uchodzi zimniejsze powietrze. To, że nie znaleźli żadnej, w której Duda by się chował akurat rozczarowuje, ale z jednej strony daje sygnał, że może być zupełnie gdzieś indziej, a z drugiej - może po prostu coś ominęli.
Dzięki za wyjaśnienie ;)