Start
Mój profil

Limanowa - Tadeusz Duda

Moderator: verysweetcherry
Elifeee
RoyalBaby

Re: Limanowa - zabójstwa

Post autor: Elifeee »

plotki3030 pisze: pn cze 30, 2025 2:19 pm Mnie też to zastanawia - jakiś podstarzaly niezrównoważony typ z małej wioski kontra setki fukncjonariuszy. Co jest nie tak?
Ale może problem w procedurach, wiesz ze jak go zobaczą nie mogą strzelać bo będzie że to oni jego zaatakowali czy coś.. Ale kurde, serio nie napawa to optymizmem gdy jakiś gość zabija ludzi, ucieka do lasu i setki przeszkolonych policjantów z psami, dronami, wiedzą operacyjna, sprzętem od kilku dni są bezradni
Tez sie zastanawialam dlaczego drony z termowizja nic nie daly, nawet uzyli wczoraj wojskowgo bayraktara i to tez nic nie dalo. Moze ktos ma wiedze jak dziala taki sprzet i jakie sa jego ograniczenia.
Awatar użytkownika
Alexa2344
LouiBag

Post autor: Alexa2344 »

plotki3030 pisze: pn cze 30, 2025 8:59 am Serio nie umiesz samodzielnie sklecić własnych myśli i argumentów? 😱
Po czym poznajcie że to czat napisał xd
PrzemoKondratowicz
Dieta 600 kcal

Post autor: PrzemoKondratowicz »

Alexa2344 pisze: pn cze 30, 2025 3:05 pm Po czym poznajcie że to czat napisał xd
Po formatowaniu tekstu w pierwszej kolejności. Po drugie po formułowaniu mysli. Taki mediacyjny ton „rozumiem co masz na myśli ale”, trochę encyklopedyczny nienaturalny ton.
Awatar użytkownika
Deezy
Channelka

Post autor: Deezy »

Alexa2344 pisze: pn cze 30, 2025 3:05 pm Po czym poznajcie że to czat napisał xd
Jako autorka tego posta dodam, że przede wszystkim długi myślnik („–”) zamiast krótkiego („-”) w zdaniu jako kontynuacja myśli, poza tym taki ugrzeczniony i nieco płaski styl, schematyczność i nawet rozwlekłość. Jak się używa czata to łatwo poznać.
Awatar użytkownika
berry blast
Kciuk

Post autor: berry blast »

PrzemoKondratowicz pisze: pn cze 30, 2025 1:50 pm Zastanawia mnie to, ze wszystkie służby z miskami na głowie trzęsą portami bo jakiś kłusownik ma broń. W stanach to chleb codzienny że osoba znajdująca się np w domu do którego wjeżdżają służby będzie uzbrojona. A u nas chodzą w kaskach pamiętających czasy milicji i się czają jakby to oni byli poszukiwani przez sprawcę a nie na odwrót. Stan polskiej policji i tego jak są wyposażeni to jest jakiś żart.
Tylko że nie jesteśmy w Stanach. Tam jak kogoś zastrzelisz na własnej posesji to luz bo w obroni własnej. A tu jeśli policja do niego strzeli a jest on na ten moment tylko podejrzany, a w dodatku będzie na przykład nieuzbrojony to może mieć po prostu problemy
PrzemoKondratowicz
Dieta 600 kcal

berry blast pisze: pn cze 30, 2025 3:37 pm Tylko że nie jesteśmy w Stanach. Tam jak kogoś zastrzelisz na własnej posesji to luz bo w obroni własnej. A tu jeśli policja do niego strzeli a jest on na ten moment tylko podejrzany, a w dodatku będzie na przykład nieuzbrojony to może mieć po prostu problemy
Wiem wiem ale nadal mnie to dziwi że będą mieć problemy - bo wiem że tak jest - za postrzelenie np w nogę zbiegającego mordercę który stanowi zagrożenie. Nie rozumiem jak te mechanizmy mają działać dobrze z takimi zasadami i wyposażeniem.
Balabala25bala
Channelka

Post autor: Balabala25bala »

Elifeee pisze: pn cze 30, 2025 2:39 pm Tez sie zastanawialam dlaczego drony z termowizja nic nie daly, nawet uzyli wczoraj wojskowgo bayraktara i to tez nic nie dalo. Moze ktos ma wiedze jak dziala taki sprzet i jakie sa jego ograniczenia.

Z względu chyba na temperaturę. Tak mówił Nowak w którejś części.
gabrysioo
Ciastko

Post autor: gabrysioo »

Balabala25bala pisze: pn cze 30, 2025 5:41 pm Z względu chyba na temperaturę. Tak mówił Nowak w którejś części.
tak, potwierdzili to teraz na polsacie
Kulka1234
PsychoFanka

Post autor: Kulka1234 »

Oglądałam dziś uwagę na TVN - wow, ten teren jest serio bardzo, bardzo ciężki + koło domu od razu las. Wg mnie nie uda im się go odszukać albo tak jak pisałam wcześniej - on sam sobie coś zrobi
Awatar użytkownika
berry blast
Kciuk

plotki3030 pisze: pn cze 30, 2025 8:57 am Dziewczyny a co z motywem? Są jakieś podejrzenia?
Miał założoną niebieską kartę bo znęcał się nad żoną. Córka żony (ta zastrzelona) i mama żony (ta postrzelona) namawiały ją na rozwód. Do rozprawy doszło i obie zeznawały przeciwko niemu. On nie pochodzi z Limanowej tylko żona więc musiałby opuścić dom. Jak dotarł do domu teściowej to minął się z teściem ale pogadali i go oszczędził
PrzemoKondratowicz
Dieta 600 kcal

berry blast pisze: pn cze 30, 2025 10:26 pm Miał założoną niebieską kartę bo znęcał się nad żoną. Córka żony (ta zastrzelona) i mama żony (ta postrzelona) namawiały ją na rozwód. Do rozprawy doszło i obie zeznawały przeciwko niemu. On nie pochodzi z Limanowej tylko żona więc musiałby opuścić dom. Jak dotarł do domu teściowej to minął się z teściem ale pogadali i go oszczędził
:O ciekawe o czym rozmawiał z teściem
Awatar użytkownika
berry blast
Kciuk

PrzemoKondratowicz pisze: pn cze 30, 2025 10:49 pm :O ciekawe o czym rozmawiał z teściem
może coś w stylu "nic do ciebie nie mam ale idę do twojej żony". co jest o tyle dziwne, że ten teść też zeznawał przeciwko niemu, natomiast zięć który został zastrzelony jako pierwszy nie zeznawał.
Joanna Darc
Samarka

Post autor: Joanna Darc »

berry blast pisze: pn cze 30, 2025 10:26 pm Miał założoną niebieską kartę bo znęcał się nad żoną. Córka żony (ta zastrzelona) i mama żony (ta postrzelona) namawiały ją na rozwód. Do rozprawy doszło i obie zeznawały przeciwko niemu. On nie pochodzi z Limanowej tylko żona więc musiałby opuścić dom. Jak dotarł do domu teściowej to minął się z teściem ale pogadali i go oszczędził
Mega dziwne ale według mnie to sugeruje, że był nastawiony na likwidację konkretnych osób i nie działał w afekcie
Awatar użytkownika
dutchess
RiczAsFak

Post autor: dutchess »

Ciekawe, gdzie on się ukrywa... czy policja wyciągnęła wnioski ze sprawy Borysa i Jaworka.
Awatar użytkownika
berry blast
Kciuk

Joanna Darc pisze: pn cze 30, 2025 11:18 pm Mega dziwne ale według mnie to sugeruje, że był nastawiony na likwidację konkretnych osób i nie działał w afekcie
brat zamordowanego powiedział, że ten duda miał psychiczne odpały, przyszedł kiedyś do salonu - gdzie siedziała cała rodzina - z kanistrem benzyny i powiedział, że nie znają dnia ani godziny gdy ich spali.
Awatar użytkownika
dutchess
RiczAsFak

berry blast pisze: pn cze 30, 2025 11:26 pm brat zamordowanego powiedział, że ten duda miał psychiczne odpały, przyszedł kiedyś do salonu - gdzie siedziała cała rodzina - z kanistrem benzyny i powiedział, że nie znają dnia ani godziny gdy ich spali.
Mimo tego żona z nim była?
Awatar użytkownika
berry blast
Kciuk

dutchess pisze: pn cze 30, 2025 11:32 pm Mimo tego żona z nim była?
tak przypuszczam, bo ten terror dział się od lat, a sprawa rozwodowa dopiero teraz była w toku (strzelał do nich dzień po tym go zapoznał się z aktami sprawy i wiedział już kto jak zeznawał)
PrzemoKondratowicz
Dieta 600 kcal

Bardzo dziwna sprawa. W uwadze też wypowiadał się członek rodziny który mówił że miał czasem odpaly ale wystarczyło pogrozić i się uspokajał…
Awatar użytkownika
dutchess
RiczAsFak

berry blast pisze: pn cze 30, 2025 11:35 pm tak przypuszczam, bo ten terror dział się od lat, a sprawa rozwodowa dopiero teraz była w toku (strzelał do nich dzień po tym go zapoznał się z aktami sprawy i wiedział już kto jak zeznawał)
Bardzo przykre, że to trwało latami... nie, takie zachowania nie są normalne i szkoda, że nie udało im się uwolnić od tego wariata, albo chociaż go zdiagnozować.
Awatar użytkownika
berry blast
Kciuk

mała roczna Pola miała na nóżce krew mamy, koszmar który ciężko ułożyć w głowie.
Awatar użytkownika
EVITA_01
KlasaBiznes

Post autor: EVITA_01 »

Po prostu wóda zryła banię jak to u nas w Polsce bywa. Nawalony jeździł koparką po wiosce. Miał zakaz zbliżania za znęty i groźby. Niestety nikt z tym nic nie zrobił i doszło do tragedii.
plotki3030
Currently:Rio

Post autor: plotki3030 »

O dzięki!
Nie wiem czemu ale poprzednio zrozumiałam, że to córka się rozwodzi i coś mi nie pasowało w tym.

W tym kontekście to sprawa w sądzie faktycznie mogła go odpalić i rzucił się na osoby których zeznania mu "szkodzily", albo może zabił córkę na złość żonie? Zięcia to może przy okazji, bo to jednak facet i mógł mu przeszkodzić.. Ogromną tragedia.
Szkoda ze jak miał te odpadły wcześniej to nie zamknięto go gdzieś na przymusowe leczenie.
Awatar użytkownika
Deezy
Channelka

Post autor: Deezy »

Nie wiem czy słyszeliście, ale Rutkowski wyznaczył nagrodę 10 tys. euro za podanie informacji o miejscu przebywania Dudy i przyjeżdża do Limanowej…
Elifeee
RoyalBaby

Joanna Darc pisze: pn cze 30, 2025 11:18 pm Mega dziwne ale według mnie to sugeruje, że był nastawiony na likwidację konkretnych osób i nie działał w afekcie
Na poczatku tez myslalam, ze pewnie zabojstwo w afekcie, ale takie osoby najczesciej, jak juz do nich dotrze, co zrobily, to albo poddaja sie albo popelniaja s***two. A tutaj gosc nie dosc, ze nie ma refleksji, to jeszcze probowal wrocic do domu w jakims celu (zeby zabic zone?), strzela do policji i ukrywa sie w lesie, jak partyzant. Czytalam fajna opinie jakiegos profilera na onecie - to taki egocentryczny typ, co uwaza samego siebie za ofiare, ma ogromne poczucie krzywdy, ale tez nie chce sie poddac, tylko woli zginac z rak policji ("zywego mnie nie wezma", czy cos w tym stylu). Straszne.
Elifeee
RoyalBaby

Deezy pisze: wt lip 01, 2025 8:18 am Nie wiem czy słyszeliście, ale Rutkowski wyznaczył nagrodę 10 tys. euro za podanie informacji o miejscu przebywania Dudy i przyjeżdża do Limanowej…
Rutkowski to pajac, detektyw bez licencji i patocelebryta. Przyjezdza sie lansowac na medialnej sprawie. Nie ma zadnych mozliwosci, zeby wejsc na teren, gdzie dziala policja.