Hej!
Dajcie mi swoje tipy na w miarę mało bolesną depilację, ale taką która da efekty chociaż na kilka dni. Krew mnie zalewa jak muszę się golić codziennie i zamiast brać szybki prysznic to marnuje czas na golenie się, kocham to uczucie gładkiej skóry. Pewnie część z was poleci mi wosk. Kupiłam jakieś plastry w rossmanie, ale powiem szczerze że się mocno zraziłam, boli i praktycznie żadnego włoska nie wyrwało.
Depilacja
Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherry-
Rzeka.chaosu
- Currently:Vienna
Zrobiłam laser i mam spokój. Polski salon, większa moc, wystarczyły 3-4 sesje. Odrastają pojedyńcze włoski - usuwam depilatorem lub golę. Nawet z tymi paroma włoskami nie chce mi się iść na poprawkę.
Wosk jeśli już polecam kupić podgrzewacz i paski fizelinowe. Stara metoda, a u mnie skutecznie działała. Te paski z rosska dobrze nie łapią. Okolice bikini kiedyś robiłam domową pastą cukrową. Na te miejsce u mnie najmniej bolesna metoda.
Wosk jeśli już polecam kupić podgrzewacz i paski fizelinowe. Stara metoda, a u mnie skutecznie działała. Te paski z rosska dobrze nie łapią. Okolice bikini kiedyś robiłam domową pastą cukrową. Na te miejsce u mnie najmniej bolesna metoda.
- MagdalenaAgata
- Koczkodan
Polecam potraktować włosy IPL, zrobiłam pierwszy raz z 5 lat temu, teraz powtarzam serię tylko raz w roku. Mam depilator Brauna i to ten starszy model, ale nadal działa, impulsy się nie skończyły ;)
- sleep token
- Koczkodan
Najsensowniejszy, jeśli masz środki finansowe, byłby laser. Szczególnie, jeśli masz ciemny włos. Czasem skuszę się na cukrowanie, ale nigdy nie samodzielne. Imo lepiej znosi się, jak robi to profesjonalista.
-
Rzeka.chaosu
- Currently:Vienna
Jaka dzielnica?
Ja robiłam większość laserów w gabinecie medycyny estetycznej sygnowanym przez lekarkę. Depilację i tak wykonała kosmetolog. Teraz niedawno byłam w zwykłym gabinecie z depilacją laserową u Ukrainek. Różnica w cenie około 100 zł za dwie partie. Higiena, jakość wykonania i obsługi podobna. Jedynie mniej luksusowo. Także jeśli nie musisz mieć pięknego wystroju gabinetu, to po prostu poszukaj czegoś blisko z dobrymi opiniami. Te zabiegi powtarza się regularnie, więc fajnie jak jest blisko.
Odradzam gabinety, które wypożyczają sprzęt. Trudno o regularne wizyty, bo termin im nie pasuje. No i zdarzyło mi się, że odwołali, bo sprzęt nie dotarł.
Każda, mogę dojechać jak będzie dobrze zrobione ;)Rzeka.chaosu pisze: ↑czw sie 21, 2025 11:20 pm
Jaka dzielnica?
Ja robiłam większość laserów w gabinecie medycyny estetycznej sygnowanym przez lekarkę. Depilację i tak wykonała kosmetolog. Teraz niedawno byłam w zwykłym gabinecie z depilacją laserową u Ukrainek. Różnica w cenie około 100 zł za dwie partie. Higiena, jakość wykonania i obsługi podobna. Jedynie mniej luksusowo. Także jeśli nie musisz mieć pięknego wystroju gabinetu, to po prostu poszukaj czegoś blisko z dobrymi opiniami. Te zabiegi powtarza się regularnie, więc fajnie jak jest blisko.
Odradzam gabinety, które wypożyczają sprzęt. Trudno o regularne wizyty, bo termin im nie pasuje. No i zdarzyło mi się, że odwołali, bo sprzęt nie dotarł.