Start
Mój profil

Depilacja

Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherry
frajerskikot
Gacie z oceanu

Depilacja

Post autor: frajerskikot »

Hej!
Dajcie mi swoje tipy na w miarę mało bolesną depilację, ale taką która da efekty chociaż na kilka dni. Krew mnie zalewa jak muszę się golić codziennie i zamiast brać szybki prysznic to marnuje czas na golenie się, kocham to uczucie gładkiej skóry. Pewnie część z was poleci mi wosk. Kupiłam jakieś plastry w rossmanie, ale powiem szczerze że się mocno zraziłam, boli i praktycznie żadnego włoska nie wyrwało.
Rzeka.chaosu
Currently:Vienna

Post autor: Rzeka.chaosu »

Zrobiłam laser i mam spokój. Polski salon, większa moc, wystarczyły 3-4 sesje. Odrastają pojedyńcze włoski - usuwam depilatorem lub golę. Nawet z tymi paroma włoskami nie chce mi się iść na poprawkę.

Wosk jeśli już polecam kupić podgrzewacz i paski fizelinowe. Stara metoda, a u mnie skutecznie działała. Te paski z rosska dobrze nie łapią. Okolice bikini kiedyś robiłam domową pastą cukrową. Na te miejsce u mnie najmniej bolesna metoda.
Awatar użytkownika
MagdalenaAgata
Koczkodan

Post autor: MagdalenaAgata »

Polecam potraktować włosy IPL, zrobiłam pierwszy raz z 5 lat temu, teraz powtarzam serię tylko raz w roku. Mam depilator Brauna i to ten starszy model, ale nadal działa, impulsy się nie skończyły ;)
Awatar użytkownika
sleep token
Koczkodan

Post autor: sleep token »

Najsensowniejszy, jeśli masz środki finansowe, byłby laser. Szczególnie, jeśli masz ciemny włos. Czasem skuszę się na cukrowanie, ale nigdy nie samodzielne. Imo lepiej znosi się, jak robi to profesjonalista.
Lili177
Ciastko

Post autor: Lili177 »

Dziewczyny, a polecacie może jakieś miejsca, gdzie robią depilację laserową w Warszawie? Do kogo najlepiej się udać?
Rzeka.chaosu
Currently:Vienna

Post autor: Rzeka.chaosu »

Lili177 pisze: wt lip 22, 2025 2:00 pm Dziewczyny, a polecacie może jakieś miejsca, gdzie robią depilację laserową w Warszawie? Do kogo najlepiej się udać?
Jaka dzielnica?
Ja robiłam większość laserów w gabinecie medycyny estetycznej sygnowanym przez lekarkę. Depilację i tak wykonała kosmetolog. Teraz niedawno byłam w zwykłym gabinecie z depilacją laserową u Ukrainek. Różnica w cenie około 100 zł za dwie partie. Higiena, jakość wykonania i obsługi podobna. Jedynie mniej luksusowo. Także jeśli nie musisz mieć pięknego wystroju gabinetu, to po prostu poszukaj czegoś blisko z dobrymi opiniami. Te zabiegi powtarza się regularnie, więc fajnie jak jest blisko.

Odradzam gabinety, które wypożyczają sprzęt. Trudno o regularne wizyty, bo termin im nie pasuje. No i zdarzyło mi się, że odwołali, bo sprzęt nie dotarł.
Lili177
Ciastko

Post autor: Lili177 »

Rzeka.chaosu pisze: czw sie 21, 2025 11:20 pm

Jaka dzielnica?
Ja robiłam większość laserów w gabinecie medycyny estetycznej sygnowanym przez lekarkę. Depilację i tak wykonała kosmetolog. Teraz niedawno byłam w zwykłym gabinecie z depilacją laserową u Ukrainek. Różnica w cenie około 100 zł za dwie partie. Higiena, jakość wykonania i obsługi podobna. Jedynie mniej luksusowo. Także jeśli nie musisz mieć pięknego wystroju gabinetu, to po prostu poszukaj czegoś blisko z dobrymi opiniami. Te zabiegi powtarza się regularnie, więc fajnie jak jest blisko.

Odradzam gabinety, które wypożyczają sprzęt. Trudno o regularne wizyty, bo termin im nie pasuje. No i zdarzyło mi się, że odwołali, bo sprzęt nie dotarł.
Każda, mogę dojechać jak będzie dobrze zrobione ;)